סקירה - מסחטת Hurom H310 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסחטת Hurom H310

הטוב
  • גוף קומפקטי שמאפשר לשלב במטבח בקביעות
  • נראות מחמיאה בנוף הקטגוריה
  • מיצוי יעיל של פירות וירקות
  • ביצועים שקטים
הרע
  • זמן עבודה רציף קצר - 15 דקות בלבד
  • אין במארז מיכל לאיסוף פסולת
  • נפח מיכל רכיבים קטן
בשורה התחתונה
נתחיל מהבשורה הפחות נעימה; ה-H310 לא יתאים לסוחט המתקדם, זה שמצויד במתכוני מיצים אהובים ומורכבים ונוהג לסחוט מדי יום בקבוקי שתייה – ובכך אשמים נפח המיכל הקטן וזמן עבודה קצר יחסית לקטגוריה. שלא תטעו, המסחטה הקומפקטית של Hurom רחוקה מלאכזב, אלא שכנראה תתאים בעיקר לסוחטים המתחילים שיבקשו כוס מיץ טרי בכל בוקר או מתאמנים שיירצו להתחזק במיץ בריאות בסוף פעילות גופנית.
הקדמה

ה-Hurom H310 היא מסחטת מיצים המבטיחה "עיצוב קומפקטי שאינו תופס מקום, בורג סחיטה עם טכנולוגיה מתקדמת וניקוי פשוט", לפי היצרנית. עוד המסחטה מבטיחה עיבוד מיצים חכם עם מיצוי חכם ויעיל ושלושה חלקים לשטוף, בהליך הרכבה שאמור להיות פשוט ומהיר. המסחטה זמינה בצבעי קרם, תכלת, סגלגל, לבן ופחם.

ביצועים (40%)

8

נתחיל מכמה נתוני נייר: הספק המנוע עומד על 100W ומספק מהירות של 38 סל"ד. בסחיטות היום-יומיות שלנו, בין אם אלה היו פירות הדר שנחשבים לקלים לסחיטה או ירקות קשים שתבעו קצת יותר מאמץ מהבורג, מספר פעמים בודדות נדרשנו לסובב את המחוג ל-REV בדרישה לגרום לבורג להסתובב לאחור, בשל ירק שנתקע ומנע מהמכשיר להמשיך לעבוד. כך שהבורג הוכיח יעילות נאה, כמובן כל עוד גם מקפידים לא להכניס רכיבים שהיצרנית אוסרת, אשר מפורטים במדריכון שקיבלנו בקופסה, כמו קרח, גרעיני שומשום ופולי קפה (שקשה להפיק מהם מיץ) או לחלופין, פירות שהושרו באלכוהול, דבש או סוכר.


התחלנו עם הכנת מיץ תפוזים וקיווי; חתכנו 4 תפוזים ו-4 קיווי, הסרנו את הקליפה מבעוד מועד כדי למנוע ממנה להצטרף לסחיטה ולקבל טעם מריר – ובתום כמה 3-4 דקות קיבלנו 550 מ"ל של מיץ תפוזים/קיווי מרענן ומתקתק, ששמר על טריות גבוהה והציפה הייתה מינימלית.



עברנו להכנת מיץ גזר ותפוחים עם העדפה ליותר גזרים. המיץ הכתמתם הגיע במהרה, עם מעט מאוד אזכור של התפוחים – אם כי באופן די מובן. ראוי גם לציין שהפסולת נפלטת כשהיא יבשה מאוד ומושלכת החוצה כרצועות דחוסות, תוצאה רצויה שמהווה עדות למיצוי נאות של הפירות והירקות שהוכנסו למסחטה.



עברנו להכנת מיץ ירקות על טהרת הירוק והכנסנו לתא מלפפון, אסופת פטרוזיליה, כמה עלי חסה ותפוח בודד. בתום 5 דקות של סחיטה עצמאית קיבלנו מיץ ירקרק ונוזלי באופיו, חמצמץ בטעם ורק חתיכות קטנטנות של העלים הירוקים הצליחו להשתחל ולהגיע למשקה שלנו - באופן שנסלח כמובן, כלומר לא היו גושים שהורגשו במהלך השתיה ובסך הכל המיץ היה מאוד נוזלי וצלול. הבעיה היחידה היא שנשאר מעט חומר גלם במיכל ההזנה, כמו כמה עלי פטרוזיליה וענף חסה קטן, גם אחרי שהבורג המשיך להסתובב וזה נראה שהוא הגיע לקצה מיצוי הרכיבים שהוזנו מעליו.



לפני שיוצאים לחגיגת פירות וירקות סחוטים, חשוב להכיר כמה חסרונות: ראשית, היצרנית אוסרת להשתמש במכשיר למשך יותר מ-15 דקות רצופות. ראוי לציין שלא הרגשנו גוף שהתחמם במהלך הסחיטה או שהבחנו בעייפות כלשהי מצד הבורג - אבל אם נתחשב בהוראת היצרנית, זה אומר שה-H310 לא ערוך למשימות ממושכות אלא רק לשתיית הבוקר שלכם ואולי של עוד פרטנר חובב מיצים כמוכם – כל זה בהנחה מציאותית בה לקח לנו 3-4 דקות להפיק מיץ בנפח 400-500 מ"ל.

תכולת המיכל כאן היא גם מגרעה שחשוב לקחת בחשבון; נפחה רק 200 מ"ל והכרנו כבר מסחטות מתחרות עם נפחים גדולים ממנה, עד כדי פי 2 ואף יותר. זה אומר בפועל שהרבה פחות מרכיבים ניתן להכניס למיכל ברגע נתון וצריך ממש ללוות את ה-H310 בתהליך, בזמן שהיא סוחטת את הפירות והירקות התורנים. במקרה אחד למשל הצלחנו להכניס בקושי 2 תפוחים ובמקרה אחר הצלחנו לדחוק גזר וחצי, אחרי שנחתכו כמובן. הליווי האישי הזה שדורשת המסחטה די מייגע, בעיקר כי מתחרות עם נפח מיכל נדיב יותר אפשרו לנו להכניס בבת אחת את כל רכיבי המיץ שרצינו לסחוט מראש ופשוט ללכת לכמה דקות, בזמן שהמסחטה מבצעת את עבודתה. זה אולי לא נורא למי שמבקש כוס מיץ מהירה, אבל אם תכננתם להגיש כוסות לכמה אורחים, לסחוט קנקן מיץ או אפילו להכין כמה בקבוקים להמשך היום, ה-H310 דורש ליווי מטריח שגובה זמן יקר.


באשר לעמידות ואיכות הרכיבים, לא הרגשנו שה-H310 "חוסך עלינו". הגוף עמד ביציבות על השולחן בכל משך הסחיטות שלנו, בלי רעידות ובלי רטט שגרם לנו לחשוד באשר לעמידות המנוע. רכיבי הפלסטיק במכונה הם ללא ביספנול איי (BPA-Free) והיבואנית OIG מעניקה 10 שנות אחריות, שנתיים כוללת + 8 שנים על המנוע. מבחינת רעשי עבודה, אין כאן משהו שטרם שמענו וסביבות 58-62dB בזמן סחיטת תפוזים הוא נתון לא רע בכלל, שמתבטאים בעיקר כ"זמזומים מכניים" ולא מעבר. כשסחטנו גזרים הבורג מתחיל להתאמץ והרעשים האמירו מעט ל-65-67dB, אבל בוודאי שאינם יפריעו בסביבה ורחוקים מלהעיר אדם בחדר סמוך.

הספק
ההספק של המסחטה מבטא את עוצמתה ונמדד בוואטים. ככל שההספק של המסחטה גדול יותר הסחיטה תהיה מהירה ויעילה יותר ויכולתה להתמודד בעומס ובשימוש ממושך תהיה טובה יותר.   ההספק במסחטות הדרים נע בין 20 ל-100 ואט. רצוי לא לרדת מטווח ה-30 ואט ואם בכוונתכם לעשות במסחטה שימוש אינטנסיבי שאפו להספק גבוה כמה שיותר.   ההספק של מסחטות לפירות קשים וירקות נע בין 200 ל-1000 ואט. בחרו מסחטה בת 450 ואט לפחות, ובמידה שהמסחטה הולכת לעבוד קשה ובתכיפות, בחרו מסחטה בעלת הספק גבוה יותר.

נוחות השימוש (35%)

8.5
ה-H310 מעט שונה במראה בנוף המסחטות המקובל. היא לא מגושמת מדי, צרה וגבוהה לעומת אחיותיה וגם מקפידה על נראות אטרקטיבית יותר, בזכות זמינות בכמה צבעי פסטל עדינים וטקסטורה מחוספסת, כזו שמתאמצת להשתקע במטבח בקביעות מבלי שתזדרזו לאחסן אותה במזווה בתום מלאכת הסחיטה. משקל המסחטה לא נורא מדי בהתחשב בייעודה, סביבות 3.4 ק"ג, מה שמקל על נשיאתה ואם תבקשו לאחסן בכל זאת, לא מדובר בטרחה גדולה מדי. גובהה 39.5 ס"מ, רוחבה 16 ס"מ ועומקה 17.2 ס"מ. אורך הכבל 1.4 מטר, לא מסוג המסחטות שדורשות שקע חשמל סמוך מדי.


התפעול לא שונה מיתר המסחטות; פתח מיכל הרכיבים מלמעלה אך נטול חור בקודקוד, כך שכל פעם שתרצו להכניס רכיב חדש, תצטרכו להרים את המכסה העליון. החלק המאכזב הוא שכמנגנון בטיחות, ברגע שדלת מיכל הרכיבים נפתחת, הבורג נעצר אוטומטית ואיתו פעולת הסחיטה, מה שגורם לעיכובים קטנים ומעצבנים במהלך הכנת המיץ, בטח כאשר כאמור, אין חור באמצע הדלת העליונה כך שנוכל להמשיך לשלב רכיבים תוך כדי סחיטה, מבלי לעצור את פעולת המכונה.

בחלקה התחתון של המכונה מחוג הכוח והשימושיות בסיסית; סיבוב ימינה ל-ON גורמת למסחטה להתחיל לעבוד. חזרה ל-OFF תביא לעצירת המסחטה וסיבוב שמאלה מעביר את הבורג למצב REV שגורם לו להסתובב לאחור ולחלץ מרכיבים תקועים. ה-REV הוא קפיצי כך שברגע שעוזבים אותו פיזית, הוא חוזר ל-OFF. בשני צדי המסחטה צמד פתחים; האחד להוצאת המיצוי והשני להוצאת הפסולת – אם כי לא ברורה ה"חסכנות" מצד היצרנית לספק בקופסה רק מיכל פלסטיק עבור הוצאת המיצוי בלבד.


הליך ההרכבה והפירוק של המסחטה פשוט ואינטואיטיבי למדי, בטח אם כבר פגשתם במסחטה או שניים לפניה. אחרי שמתרגלים לסדר הנחת הרכיבים, עניין של 10-15 שניות וקיבלתם מסחטה מפורקת שערוכה לשטיפה או לחלופין, מחוברת ומוכנה לסחיטה.

תחזוקה (25%)

8.5

אחת מנקודות התורפה של מסחטות מיצים, יעילות ככל שייחלו להיות בנושא, הוא ניקוי יום-יומי ובלתי פוסק בתום כל פעולת סחיטה שעלול להיערך דקות ארוכות. החדשות הטובות הן שעם ה- H310 הייאוש מעט יותר נוח; זה לא שאין כאן הליך ניקוי יסודי, אלא שזרם המים שיצא מהברז הצליח להסיר את רוב חלקי הרכיבים שהכנסנו למכשיר – וזה לא משהו שאפשר להגיד על כל מסחטה.



מטבע הדברים, רוב הפסולת נאגרת במכלול הבורג, התושבת בה מתקבע הבורג וגם בתא הסחיטה מצטברות לא מעט חתיכות, אבל לפחות שם רוב מוחץ של הפסולת מתחלקת לשני סוגים; גדולים מאוד, כאלה שאפשר להרים עם היד ולהשליך ישירות לפח, או קטנים שאינם נדבקים לדפנות וזרם המים מסיר אותם ברגע. במארז קיבלנו מברשת עם שימושיות כפולה והיא זו שהצליחה להגיע לאזורים יותר בעייתיים, כאמור בעיקר במכלול הבורג – ובכך מסתכמת לה מלאכת הניקוי, תהליך של 2-3 דקות בממוצע. מניסיון שלנו נוסיף שעדיף לנקות את ה-H310 מיד בתום הסחיטה, בדומה להרבה מסחטות אחרות, שכן ציפה שמספיקה להתייבש הופכת לקבועה מתמיד והרבה יותר קשה להסרה.


לפי היצרנית, אין להכניס אף אחד מהרכיבים למדיח ובאשר לגוף המוצר, ניתן לנקות אותו עם מגבת לחה או מטלית רכה. למי שרוצה להבריק עוד יותר את החלקים, היצרנית ממליצה לחטא אותם ע"י השרייתם במים חמים עם סודה לשתייה, מלח לימון או חומץ – ואולי בלאו הכי עדיף לעשות זאת מדי כמה שבועות של שימוש, בטח אם אתם משתמשים במסחטה בתדירות גבוהה.