סקירה - מסחטה במהירות נמוכה Hurom Premium H300 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסחטת Hurom Premium H300

הטוב
  • מיכל ענק, מאפשר להכניס 5-6 תפוזים שלמים
  • קלה לניקוי - יוצא דופן בקטגוריה
  • מיצוי מעולה של הרכיבים
  • פשוטה מאוד לתפעול
הרע
  • מבנה מגושם התופס מקום רב
בשורה התחתונה

ה-Hurom H300 מייצגת קטגוריה יחסית חדשה - מסחטה במהירות נמוכה. היא משלבת את היתרונות של מסחטה בכבישה קרה שם בורג לולייני דוחס וממצה את הפרי או הירק עד תום, אך היא כוללת גם להב שנע באיטיות וחותך את המרכיבים בלי לחמם אותם.


ה-H300 היא מסחטה מעולה; כל הפירות והירקות שהכנסנו למיכל הענק - למשל שבעה גזרים שלמים - נסחטו בהצטיינות ולנסיינים ששתו את המיצים לא היו הערות כלשהן. ניקוי המכונה היה קל בצורה יוצאת דופן לעומת מכשירים דומים והתפעול הפשוט היה מזמין ביותר. עם זאת, מחירה הגבוה והשטח הנרחב שהיא מאכלסת, מבהירים שרק אלו שמאוד מעריכים את המיץ שלהם יוכלו להצדיק רכישה של מסחטה כמו ה-H300.

הקדמה

מסחטת המיצים H300 מבית Hurom מבטיחה להצליח להכין הכל, "ממגוון סוגי שייקים, חלב אגוזים, גלידה, ואפילו ירקות טחונים", לפי היצרנית. במפרט: בורג רב תכליתי, תא קיבולת בנפח 2 ליטר ותהליך עיבוד חכם שלא מחייב לקצוץ את המאכלים לפני הכנסתם למסחטה. ה-H300 זמינה בצבע אפור.

קיבולת
כל המסחטות מצוידות במכל לקליטת המיץ שנפחו נמדד בליטרים. לסחיטה בכמות של כוס-שתיים יספיק מכל של חצי ליטר, ולארבע כוסות ויותר בחרו מכל של ליטר ויותר.  

נוחות השימוש (35%)

8

במבט ראשוני, מבינים שה-H300 מיועדת בעיקר למכורי הסחוטים, כי אנחנו לא מכירים יותר מדי משתמשים שיסכימו להקריב כל כך הרבה מקום במטבח עבור מכשיר עם מטרה כה ספציפית. אפשר לפרק אותה ולאחסן לאחר שימוש מן הסתם, אבל יש לנו הרגשה שהמסחטה של Hurom מיועדת עבור משתמשים שינצלו אותה לפחות אחת ליום – אחרת קשה לנו למצוא הצדקה לרכישת מסחטה כה גסה מבחינה פיזית. מידותיה הרשמיות: גובה 46 ס"מ, רוחב 23 ס"מ, עומק 22 ס"מ ומשקל מגושם של 6.2 ק"ג. אורך כבל החשמל כ-1.4 מטר, מספיק עבור מטבח סטנדרטי.



בקדמת המסחטה מתג בודד וזה כל מה שצריך כדי לתפעל את המסחטה; בחלקו העליון מקש ON שמפעיל את בורג המסחטה, המתג האמצעי עוצר את הפעולה ומתג תחתון מביאה לפעולת reverse של הבורג ופולט החוצה חלקים שנתקעו. מלבד המסחטה ומרכיביה הפנימיים, במארז קיבלנו שני מכלים, אחד ככלי קיבול עבור הנוזלים והשני לאיסוף שאריות מזון, וכן כלי דוחף ומברשת ניקוי, שבקושי השתמשנו בה אחרי שגילינו כמה פשוטה מלאכת הניקיון.


עוברים להרכבה. משקלה של המסחטה כ-6.2 ק"ג ומרכיביה כוללים את בסיס הגוף, מעליו תא הבורג לתוכו נכנסים שני חלקי הבורג (עליון ותחתון) ואוטם מעל הכל מיכל הסגירה. מכסה המיכל נסגר מעליו והוא כולל גם פתח אחסון מעוגל שבהחלט לא נדרש, בטח אם תבקשו להכניס למסחטה פירות לא חתוכים. אותו מכסה גם משמש כמנגנון בטיחות שעוצר אוטומטית את הבורג ברגע שמרימים אותו. בשני צדי המסחטה פתחים ייעודיים; האחד לפליטת הפסולת והשניה לפליטת המיצים – רק לא ברור מדוע הדלת האחרונה תמיד מעט סגורה ולא ניתן להשאיר אותה כפתוחה, מה שמצמצם את קצב פליטת המיץ מהמכונה אל המיכל.

תחזוקה (25%)

9

באשר לתחזוקה וניקוי, הופתענו לטובה. מסחטות נוטות להשאיר אחריהן בלאגן רציני ומלאכת הניקוי לרוב ממושכת כמעט כמו משך הכנת המיצים. למרות אוסף האביזרים שמרכיבים את ה-H300, רוב חלקיה המוחץ מתרוקן מלכלוכים ושיירי פירות תחת ברז מים, בלי יותר מדי שפשופים ונסיונות להגיע לפינות בלתי אפשריות.




אנחנו לא יודעים אם להחמיא לבניית הפלסטיקית שמחליקה את הלכלוך ממנה או לאופן שבן הרכיבים מתפרקים כך שהם לא מצטברים באזורים נקודתיים ובעייתיים, אבל זה פשוט עובד; דקה-שתיים מתחת למים וה-H300 נקי מחתיכות פירות ומוכן לייבוש. יש אמנם הליך פירוק והרכבה ממושך, אבל ראוי להוסיף שבהרכבה הרביעית כבר הפכנו את העניין להליך די זריז, הרבה יותר מהר מהפעם הראשונה לפחות. למען הסר ספק, אסור להכניס למדיח שום רכיב מחלקי המסחטה - והאמת שגם לא צריך.

ביצועים (40%)

9

נציץ למפרט קודם: ההספק עומד על 150W ומהירות הסחיטה נעה בין 60-70 סיבובים לדקה. לפי היצרנית, אל ה-H300 ניתן להכניס פירות הדר, פירות רכים או כאלה עם קליפה עבה (אבטיח, אננס, מלון וכו'), פירות עם זרעים (שמן הסתם מומלץ להסיר אותם לפני הכנסתם למסחטה), ירקות שורש, בעלי עלים וגבעולים (כמו סלרי, קייל ופטרוזיליה) וכן פירות קפואים עבור הכנת ברד, שייקים וגלידות. בחוברת ההוראות מבהירים שה-H300 לא מיועד לריסוק או טחינת קרח.


התחלנו עם המשקה הקלאסי וסחטנו מיץ תפוזים. נחמיא קודם לתא האחסון; הקיבולת הענקית שלו אפשרה לנו להכניס לתוכו בקלות 5-6 תפוזים בגודל מלא מבלי שנדרשנו לחתוך אותם כלל, מלבד קילופם מן הסתם. הפעלנו את המסחטה ותוך דקות בודדות קיבלנו מיץ תפוחים מצוין; הייתה לו קציפה קלה מעל והמיץ עצמו היה מאופיין במרקם מחיתי-משהו, מעין טקסטורה שמזכירה גרבר, עם מרקם מעט סמיך. לטעמנו העניין קשור לזה שכמעט ולא הסרנו את המעטפת הלבנה של התפוז, מה שהפחית את הנוזליות שבו. לכאן או לכאן, כל מי שטעם מהמיץ התלהב מטעמו העשיר - וזה הכי חשוב.



הרמנו את רמת הקושי ועברנו להכנת מיץ תפוגזר, שעשוי מרכיבים יותר קשים. את התפוחים חתכנו לרביעיות כדי שאף גרעין לא ייכנס למכונה ואת הגזרים הכנסנו בגודלם המלא. התוצאה היתה דומה; ה-H300 לא הראתה סימני קושי וסחטה אותם מצוין, עם המון חתיכות יבשות וסחוטות מכל מיץ במיכל הלכלוך, כאשר במיכל בצד השני של המסחטה חיכה לנו מיץ תפוגזר מרענן - ושכחנו כמה הגזר דומיננטי אל מול התפוח, כך שהמיץ ייצא הרבה יותר כתום מאשר ירוק. עניין אחד הפריע; במהלך הסחיטה, פעמיים הבורג גרם לאחד הגזרים "לקפוץ" ממנו ולדחוף את המכסה כלפי מעלה, מה שהביא לעצירה אוטומטית של המסחטה כחלק ממנגנון הבטיחות המובנה בה.



מקנחים בסחיטת מיץ בריאות שכללה תפוחים ירוקים, מלפפונים ותרד. הליך המיצוי הפעם היה יותר ממושך, בערך כפול ממשך סחיטת התפוזים, כשבעיקר התרד וחתיכות המלפפון הקטנות עיכבו את התהליך במעט והרגיש לנו שהבורג רגיל לעבוד ב"ווליום גבוה", כך שהוא נוטה להתחמק מחתיכות קטנות מדי, שמתקשות להימשך ללב הבורג.



בסוף התהליך קיבלנו מיץ בריאות מרענן; צבעו ירקרק, הפעם הטקסטורה יותר נוזלית מאשר סמיכה, טעמו עשיר וגם התגלה כמרווה מאוד בבוקר.

קיבולת
כל המסחטות מצוידות במכל לקליטת המיץ שנפחו נמדד בליטרים. לסחיטה בכמות של כוס-שתיים יספיק מכל של חצי ליטר, ולארבע כוסות ויותר בחרו מכל של ליטר ויותר.