סקירה - אוזניות קשת Urbanista Los Angeles ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Urbanista Los Angeles

הטוב
  • אפליקציה פשוטה ונהדרת – כשהיא לא מתנתקת מהאוזניות
  • מזהות הסרה והחזרת אוזניות לאוזניים
  • הגשת צליל ניטרלית ולא מתאמצת
  • מצבי סינון רעשים יעילים
  • נרתיק אחסון נאה ועמיד
הרע
  • מקשי שליטה בעייתיים בהקשה עיוורת, תגובתיות טעונה שיפור
  • לא מאפשרות להיצמד לשני מכשירים במקביל
  • הדוקות מאוד על האוזן, לא יתאימו לכולם
  • ללא תמיכה באף מקודד aptX
בשורה התחתונה
הגענו עם ספקות של גימיק שיווקי, אבל ה-Los Angeles הוכיחו שהן מסוגלות להיטען תחת אור שאינו ישיר ואינו חייב להיות אפילו טבעי. מעבר לחיי הסוללה המרשימים, צפו לקבל הגשת סאונד שאמנם לא דרמטית מדי אבל תשכחו גם מצליל אנמי ויש אפילו נטייה לבאס מוגבר. עוד במארז: מצבי סינון רעשים שהתגלו כיעילים במשרד רעשן, מקשי שליטה טעוני שיפור ואפליקציה מצוינת – כשהיא לא מתנתקת מהאוזניות בלי הסבר ברור. בשורה התחתונה, אוזניות קשת בולטות שמצליחות להפתיע בשוק שהרבה זמן לא חידש – והגיע הזמן.
הקדמה

אוזניות הקשת האלחוטיות Los Angeles מבית Urbanista מתיימרות להיות "האוזניות הראשונות בעולם הנטענות מעצמן באמצעות השמש עם תא סולארי" וכן מאובזרות בביטול רעשים אקטיבי (ANC) ומצב Ambient, דרייברים בקוטר 40 מ"מ ותמיכה בעוזרות הווירטואליות Siri ו-Google Assistant. האוזניות זמינות בצבעי שחור וזהב, כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

איכות הצליל (50%)

8.5

דרייברים בקוטר 40 מ"מ מציעים טווח תדרים של 20Hz - 20kHz, רגישות 107±3dB @ 1 kHz ועכבה 32Ohm. ה-Los Angeles מציעות אופי צליל מאוד שגרתי אך טוב ומפורט – אל תצפו לחתימת סאונד בלתי נשכחת ויש אפילו נטייה יתר לבאס גם בחלקים בהם הוא לא אמור להיות כה מובחן, למי שאוהב, אבל בסך הכל ההגשה ניטרלית, לא מתאמצת ויעילה בכל הז'אנרים שבחנו. איך האוזניות שירתו אותנו? ובכן, בכל סיטואציה שתוכלו לדמיין. שטפנו איתן כלים במקביל להאזנה להרצאת TED, צפינו בסצנות האימה ב-Monster: The Jeffrey Dahmer Story בנטפליקס וכמובן שקינחנו בפלייליסט חגיגי בספוטיפיי. האוזניות לא מאכזבות, הן מבחינת הגשת צליל נקיה ומדויקת והן מצד הווליום הגבוה והמרעיד שלא צורם גם בעוצמות הגבוהות שמרטיטות את האוזן. מה בכל זאת מוריד את האוויר מהמפרשים? העובדה שאין כאן תמיכה באף טכנולוגיית aptX ובטווח המחירים של ה- Los Angeles היינו מצפים לתמיכה לפחות באחד מהמקודדים המבוקשים של Qualcomm.



ב-Los Angeles צמד מצבי סינון רעשים, האחד Ambient שמספק את ההרגשה שמציעות האוזניות המתחרות הגדולות; הסביבה לא נעלמת, אולי אפילו מתחדדת באגף ה-Vocals ומקבלת התייחסות קטנה אך מורגשת, כזו שלא תנתק את המאזין לחלוטין מהסביבה החיצונית. למי זה טוב? עובדים בצוותים, אנשי חלל עבודה משותף או כל משתמש שלא רוצה דממת אלחוט פרנואידית בזמן שהוא עובד. מצב ה-ANC הוא אחיו ה"קשוח", שמצמצם משמעותית רעשי רקע, מקטין את קולות המשוחחים לצידכם ומשתיק דרמטית רעשים יותר מונוטוניים ו"טכניים" כמו מקלידים נמרצים, זמזומי מזגן וצפירות מכוניות בלתי נסבלות. שני המצבים התגלו כחיוניים בהתאם לצורך הרלוונטי ויופי שב-Urbanista שילבו צמד סינונים כה נחוץ, גם לאנשי הדרכים וגם לעובדי המשרד.


יש גם מיקרופון במארז והוא לא רע אבל גם לא מפעים במיוחד, פשוט כזה שמסוגל להוציא שיחות סטנדרטיות למדי, בלי מסנן רעשים מורגש מדי או כזה שידלל פטפוטים ברקע. שלא תטעו, בהיעדר מקל מיקרופון חיצוני, הביצועים מחמיאים מאוד לאוזניות בסך הכל ועם ה-Los Angeles אפשר לקבל ולהוציא שיחות בקלות, מבלי לשמוע כל רגע "מה?" מהצד השני.

נוחות השימוש (25%)

8

הדרייברים המנופחים של ה-Los Angeles עוטפים היטב אוזני משתמש בוגר אבל לא "בולעות" אותו במקביל - ועל כך מגיעות מחמאות. החלק הפחות משמח הוא הקשת הנוקשת וזרועותיה שיוצרת לחץ משמעותי ומורגש לאורך זמן על עצמות הלחיים ואנחנו לא בטוחים שלכולם תהיה הסבלנות כמו שלנו הייתה, פי כמה למשתמשים שלא התנסו עם אוזניות קשת הדוקות במיוחד. הכריות עשויות בד ספוגי דמוי עור ונעימות במגע ראשוני עם עור - אבל תחושת הוואקום הדרמטית שהן יוצרות תובעות מהמשתמש "ריענון אוזניים" אחת לשעה. מלבד האוזניות, בקופסה קיבלנו תיק אחסון קשיח ונאה למדי שגם תואם בצבעיו לאוזניות, כבל USB-C קצר ומדריכון.



עוברים לשליטה דרך האוזניות: בכוס אוזן ימין שלושה מקשים; שני הקצוות משמשים להגברת והנמכת הווליום והמקש שביניהם משרת כהפעלה/עצירת מוזיקה או קבלת/ניתוק שיחה. מקש Feature בודד בכוס אוזן שמאל משרת בשני שימושים, הנתונים להעדפתכם. שתי הערות קשות היו לנו כלפי המקשים בכוס אוזן ימין: ראשית, גודלם המזערי והצפיפות ביניהם לא עוזרת במיוחד להבחין ביניהם, מה גם שאין טקסטורה בולטת כלשהי מלבד זיזים קטנים שהקשו עלינו להבין איפה אנחנו נמצאים בגישה עיוורת לשם. שנית, התגובתיות טעונה שיפור; נכון שמדובר בבלוטות' עם השהייה המובנת מאליה, אבל כאן היא מתקרבת לשנייה-שניה וחצי מהרגע שלוחצים על המקש עד שבפועל קורה משהו.

אגב בלוטות', הוא זמין כאן בגרסה 5.0 עם תמיכה במקודדים SBC ו-AAC אבל כאמור, אין זכר לטכנולוגיית aptX המבוקשת על אחת מגרסאותיה. על האלחוטיות קשה להעיר: ה-Los Angeles הציעו האזנה סדירה, חלקה ונקייה לאורך כל שבועות הפעילות שבילינו איתן וגם מרחק הקליטה מצוין, כשגם סביבות 12 מטר המשכנו להאזין בהצלחה לפודקאסט האהוב עלינו תוך כדי ניקיונות ברחבי הבית. לצערנו האוזניות לא מאפשרות צימוד לזוג מכשירים במקביל, חיסרון למשתמשים שמתפעלים צמד מכשירי בלוטות' בעת ובעונה אחת, למשל לפטופ לניהול שיחות זום והאזנה לשירים וסמארטפון לקבלת שיחות.


גם אפליקציה נתמכת בנמצא המכונה Urbanista, פשוטה במאפייניה אבל מאוד מהוקצעת ועניינית. איתור האוזניות ארך רגע קל וכל שימושי התכונות המיוחדות מסתכמות בשני מסכים בלבד; בראשון תוכלו לצפות באחוזי הסוללה המדויקים שבאוזניות כולל קצב הפריקה לעומת הטעינה, בתרשים מאוד אינטואיטיבי ומתחתיו ניתן לעבור בין שני מצבי סינון רעשים, Ambient או ANC. במסך השני ניתן להגדיר מחדש את צמד פקודות מקש ה-Feature, כך שלחיצה בודדת למשל תעביר ישירות למצב ANC ולחיצה ממושכת תפעיל את העוזרת הווירטואלית שבסלולרי שלכם. קל, בסיסי – ובאמת שלא צריך יותר מזה.



שימוש נוסף שאהבנו במיוחד; ניתן להורות לאוזניות לזהות אוטומטית הסרה של האוזניות מהראש ולעצור את המוזיקה – ולהפעיל אותה ברגע שהאוזניות ישובו לאוזניים. התכונה התגלתה כיעילה במיוחד ולא פספסה אף לא פעם אחת. מעל כל המחמאות שמגיעות לאפליקציה מרחפת בעיה משמעותית: יש לה נטייה סוררת להתנתק מהאוזניות אחת לכמה הפעלות. לא ברור למה והאם מדובר בשגיאת תוכנה שתטופל בעדכון עתידי, אבל זה מעצבן בשוטף ומוריד מההתלהבות מאפליקציה שחיבבנו ממש.

משך פעולת הסוללה (25%)

10

סוללת 750mAh שולבה כאן וגולת הכותרת הבולטת באוזניות זה שהן מסוגלות להיטען על ידי חשיפה לאור, מעבר לטעינה באמצעות כניסת ה-USB-C המסורתית. ב-Urbanista מסבירים שה-Los Angeles מסוגלות להיטען באמצעות כל מקור אור, החל משמש ישירה ועד לנורת פלורסנט משרדית, כאשר שככל שעוצמת האור תהיה יותר חזקה, כך קצב הטעינה יהיה מהיר יותר. הם כמובן גם ממליצים שבהיעדר פעילות, עדיף למקם את האוזניות בסמוך למקור אור תמידי, כמו למשל על אדן החלון או תחת אור משרדי ישיר. עוד באוזניות כיבוי אוטומטי – בהיעדר צימוד בלוטות' למעלה מ-5 דקות או בהיעדר הרכבה למשך יותר מ-30 דקות, האוזניות ייכבו עצמאית. כשלאוזניות יישארו כ-30 דקות אחרונות של זמן האזנה, חיווי קולי מודיע על כך.



נפתח בווידוי: הנושא הרגיש לנו מעט כגימיק שיווקי והתקשינו להאמין שטעינה סולארית יעילה תוכל להתרחש תחת תאורה שאינה טבעית. חצי-טעינו: כפי שתגלו בהמשך, בהאזנה במשרד מואר יחסית, קצב הפריקה עדיין גדול מקצב הטעינה – וזה מובן לחלוטין. תחת אור השמש קצב הטעינה אפילו גבר על קצב הפריקה, כך שלמעשה תוכלו להאזין אלחוטית לאוזניות קשת בלי לדאוג טיפה לאחוזי הסוללה ברקע. לטעמנו העובדה המרשימה ביותר כאן היא שלאורך כל שבועות הסקירה, אף לא פעם אחת נדרשנו לחבר את האוזניות בכבל למקור כוח והצלחנו להסתמך אך ורק על מקורות אור – ואלה כבר חדשות מרעננות בתחום.




כפי שכבר הוזכר בנוחות השימוש, באפליקציה הייעודית פוגשים תרשים גרפי נפלא של סטטוס הסוללה הנוכחי וכן את קצב הפריקה של הסוללה לעומת קצב הטעינה, כך שאם אתם ליד מקור אור סמלי למשל, תוכלו לראות ממש ביחידות mA כיצד האוזניות פורקות כ-3.5-4.5mA בזמן שקצב הטעינה עמד על 0.2-0.4mA כשהאזנו ל-Los Angeles במשרד לא מואר במיוחד. מטבע הדברים, כשתפעילו את מצבי ה-Ambient או ה-ANC, קצב הפריקה ישלש את עצמו, סביבות 9-9.5mA. במקביל, שמנו לב איך משתפר קצב הטעינה; תחת פלורסנט משרדי קצב הטעינה קפץ ל-0.7mA ומתחת לשמש הלא-חזקה מדי של אמצע אוקטובר קיבלנו קצב של 13.4mA לעומת פריקה של 3.6mA. מרשים.