סקירה - שואב אבק Ecovacs Winbot W1 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Ecovacs Winbot W1 Pro

הטוב
  • קל לניווט, לא מפספס אזורים ברחבי החלון
  • מאובטח היטב, לא מרגיש כאילו הוא ייפול
  • אפליקציה יעילה עם תמיכה בעברית
  • פשוט לשימוש
הרע
  • מוגבל במקרים מסוימים
  • תג מחיר גבוה
  • רועש מאוד
בשורה התחתונה

מנקה החלונות הרובוטי של Ecovacs - ה-Winbot W1 Pro מסוגל לנקות את החלונות שלכם גם מבחוץ ביעילות מפתיעה אך יש מספר פשרות. כמכשיר שמופעל על ידי וואקום, הוא לא מסוגל לדלג בין מרווחים, ניתוקים או עיטורים שיש בין לוחות הזכוכית שמרכיבות את החלון אבל איכשהו אם הקירות יוצרים "קו אפס" בין הלוחות, לא תהיה שום בעיה עבור שיעבור מעליהן.


התפעול פשוט וגם האפליקציה שלו לא רעה בכלל, אך הרעש שהוא עושה וסימני הניגוב שלעיתים נשארים על החלון יגרמו לכם לחשוב פעמיים אם לא עדיף להתפשר על ניגוב ידני של הזכוכית מעת לעת.

הקדמה

ה-Winbot W1 Pro הוא מנקה חלונות רובוטי המבטיח להצטייד במערכת טיפוס יציבה, טכנולוגיית מסלול חכם, זיהוי שוליים ו-8 מנגנוני בטיחות. עוד בתכונות: ניקיון עם ריסוס אוטומטי דו-צדדי ושליטה באמצעות אפליקציה ייעודית עם תמיכה בעברית. זמין בצבע לבן ומגיע עם תיק אחסון קשיח.


איכות השאיבה והסינון (45%)

8

איך תהליך הניקוי עובד? בשני קצוות הרובוט שולבו זוג מתזים, כלומר 4 בסך הכל, שמשפריצים מים במהלך שיטוט המנקה על פני החלון, בתנועה לינארית לרוחבו, ובכל פעם שה-Winbot W1 Pro יוצר "קו ניקיון" חדש, הוא דורס בערך 30% מהאזור עליו הרגע עבר – ויתר ה-70% על אזור חדש שמתחתיו. כלומר אין סיכוי שהמנקה יפספס חלק לא שטוף. בפועל זה עובד נהדר: המנקה לא מפספס חלקים קטנים ולמרות שעקבנו אחריו ו"קיווינו" שיפספס קצוות או פסים קטנים לא מטופלים, הוא עבר בהצלחה מעל כל קירות הזכוכית שעוטפות את חדר הישיבות שלנו. למי שזה מעניין, עוצמת השאיבה של המנקה עומדת על 2800Pa.




ביצועי השטיפה לא רעים: אחרי שמילאנו מים מהברז והוספנו מעט מתמיסת הניקוי שקיבלנו בקופסה, קירות הזכוכית נראו הרבה יותר שקופים ולא פחות חשוב, נטולי טביעות אצבע שאפיינו אותם לפני כן בכל פינה אפשרית. מצד שני קשה היה לפספס את סימני הניגוב הטיפוסיים שמזכירים שפשוף טכני עם מטלית ואל תצפו לניגוב המלא והמבוסס של מגב ידני, כזה שעובר בניגוב מלא וחלק מצד לצד ולא משאיר אחריו את סימני הניגוב המכניים שמשאירים הרגשה שיד לא אנושית טיפלה באזור. האם זה נורא? כנראה שלא, אבל היו כמה קולגות במשרד שהעירו על כך ואולי ראוי לציין זאת.




עוברים להתמודדות המנקה עם מרווחים ודפנות בולטות בין החלונות ויש כאן כמה חסרונות שצריך לקחת בחשבון. המכשיר נצמד למשטחים חלקים כמו זכוכית על ידי וואקום שהוא מייצר בעזרת המשאבה המובנית. המשמעות היא שהוא לא מסוגל להחזיק את עצמו על זכוכית שאינה שטוחה או לדלג מעל מרווחים, ניתוקים או עיטורים שייתכן שיש בין פלטות הזכוכית. בנוסף, גם אם הזכוכית שטוחה אך לא ישרה כמו בחלון קשת, צורתו הריבועית של ה-Winbot W1 Pro לא מאפשרת לו להשתחל לאזורים שאינם פינתיים.
ה-Winbot W1 Pro גם לא מסוגל לנוע בין מרווחי חלונות קטנים, כלומר אם ישנו מרווח חלול קטן ומצומצם במיוחד בין צמד חלונות זכוכית, ברגע שהמנקה ירגיש רגע של "אי יציבות", הוא יחזור על עקבותיו. זה לא מטריח במיוחד, שהרי תמיד אפשר להעביר ידנית את המנקה לזכוכית הבאה בתום ניקיון הזכוכית הראשונה – רק קחו זאת בחשבון מבעוד מועד, במיוחד אם החלון שלכם מורכב ממקבץ ריבועי זכוכית שמפרידים ביניהם מחברים בולטים. שמנו לב לעוד עניין: בליטות קטנות בין צמד חלונות זכוכית צמודות, אפילו בהבדל זעיר של 1-2 מ"מ אחד מהשנייה, יימנעו מהמנקה להתקדם לזכוכית הבאה. במילים אחרות, ה-Winbot W1 Pro התגלה גם כמתקשה לעבור בין זכוכיות המחוברות וצמודות אחת לשנייה, גם אם המרווח ביניהן מבוסס מדרגה מינורית שבקושי נראית לעין.

נוחות שימוש (40%)

8.5

ה-Winbot W1 Pro מזכיר במראהו גרסה קומפקטית של שואב רצפה רובוטי וממדיו טיפה יותר צנועים: גובהו 7.7 ס"מ, אורכו ורוחבו בסך 27 ס"מ מעניקים לו את צורתו הריבועית ומשקלו כ-1.5 ק"ג. בקופסה קיבלנו את מנקה החלונות עם שני כבלים מחוברים מהבסיס, כבל חשמל וכבל ביטחון, שבסופו שאקל. עוד במארז: תמיסת ניקוי, כוס מדידה, 2 רפידות ניקוי רב פעמיות, מדריכון ותיק אחסון קשיח. בקדמת יחידת המנקה כפתור בודד המשרת כהפעלת/כיבוי פעולת הניקיון, מתחתיו רצועת עור חומה לנשיאת המנקה והצמדתו לחלון התורן ומימין דלת סיליקון להוספת מים ותמיסת ניקוי.




סובבנו את המנקה, שם חיכו לנו מתג אדום לכיבוי/הפעלה כוללת של ה-Winbot W1 Pro, צמד גלגלי זחל, במרכז גריל מנוע עגול שיוצר את פעולת היניקה וגורם למנקה להישאר צמוד לחלון – ומסביב סקוצ' נקבה להדבקת מטלית הניקוי הריבועית. בקודקודים 4 חיישני נפילה קפיציים, כך שברגע שהם מרגישים הגעה לקצה החלון, המנקה נסוג וממשיך לפינה הבטוחה הבאה. מיכל הנוזלים המובנה במכשיר מציע נפח של 60 מ"ל, שלפי היצרנית, מסוגל להתיז למשך 60 דקות פעילות.


מספיק להצמיד את ה-Winbot W1 Pro לחלון כדי שהוא ייצמד אליו אוטומטית בוואקום, רק לא לשכוח להזיז את מתג ההפעלה האדום שבתחתית המנקה, פעולה הכרחית שהקפדנו להתעלם ממנה שוב ושוב – פשוט כי לא ברור במיוחד למה קיימים שני מקשים שונים המיועדים להפעלה/כיבוי פעולת המכשיר. לחיצה על המקש העגול מקדימה תכניס את המנקה לפעולת ניקוי שגרתית שממשיכה לנקות כל עוד משטח העבודה "קיים", בהתאם למיפוי המנקה לאורך פעולת השטיפה. בתום מטלת הניקוי, המכשיר מתריע קולית על סיום העבודה, חוזר לנקודה בה הוא הונח לראשונה וממתין סטטית לפעולה הבאה, תוך הידבקות לחלון.


ואיך אפשר בלי אפליקציה. צימוד המנקה לאפליקציית ECOVACS HOME הזמינה למכשירי אנדרואיד ו-iOS הייתה זריזה עבור מכשיר ה-One Plus 10T שלנו ויש גם תמיכה מעולה בעברית, גם אם היישור לשמאל טיפה מעצבן. באפליקציה זמינים כל מה שהייתם מצפים ממנקה חכם; שליטה ידנית של המנקה במהלך ניקוי החלון, חזרה מהירה לאחת הפינות, ניקוי מהר, עמוק או נקודתי ובחירת בין מטלת ניקוי חד פעמי או כפולה על פני המשטח התורן. האפליקציה יציבה וזריזה, ה-Winbot W1 Pro הגיב במהירות לפקודות שלנו ובסך הכל מדובר בפתרון תוכנה נאה מצד היצרנית.



נעבור לכמה שאלות פתוחות ששאלנו את עצמנו ונתייחס קודם לסכנת הנפילה. החדשות הטובות הן שה-Winbot W1 Pro מסוגל גם לנקות את החלון מצדו החיצוני וסכנת הנפילה כאן כמעט ולא קיימת: הוואקום שהמכשיר יוצר כלפי הזכוכית לא גרמה לו אף לא פעם אחת ליפול במהלך תקופת הסקירה. ומה קורה אם נופל החשמל? ביחידה סוללת פנימית שמאפשרת לו להיאחז בזכוכית למשך עוד 30 דקות. אם גם עד אז לא הספקתם למשוך את היחידה פנימה והסוללה הפנימית אזלה, כזכור מחובר ליחידה כבל אבטחה שבסופו שאקל, אותו יש ללפף סביב אביזר יציב אחר בבית, כזה שאמור לאפשר לכם למשוך אותו במידה וה-Winbot W1 Pro איבד מאחיזת הוואקום ונפל מהחלון.



צריך גם לדבר על הרעשים המופרזים שמשמיע המנקה. לצערנו, אל יצירת הוואקום ההגון שמציע ה-Winbot W1 Pro מתלווה רעשי מנוע שואגים שמקשים מאוד לעבוד במקביל כשאלו נשמעים ברקע, בטח אם אתם נמצאים באותו חדר בו הוא עובד. אפילו כשפקדנו על המנקה להבריק את הזכוכית של חדר הישיבות מבפנים וסגרנו את הדלת, כמה מהעובדים בחלל העבודה הסמוך לו ביקשו שנעצור אותו כי הוא פשוט הקשה עליהם להתרכז. לסיכום, צפו לקבל 74-76dB רעשניים מאוד שלא עושים קלים למי שמתכנן להיות מרוכז ועובד בסמוך אליו.



מקנחים בענייניי תחזוקה. ב-Ecovacs ממליצים מעת לעת לנקות את ארבעת החיישנים ולבדוק את תקינותם, כלומר לוודא שהם נכנסים פנימה בלחיצה עליהם וחוזרים למקומם בהסרת האצבע – אחרת המנקה לא יזהה סיומה של זכוכית ויסתכן בנפילה. גם צריך לנקות מדי פעם את "מאחזי ההנעה" לפי היצרנית, כלומר גלגלי הזחל, כדי שאלו ינועו בחופשיות על פני הזכוכית. לגבי רפידות הניקוי, צריך לזכור כמובן שבתום כל פעולה ניקיון יש לתלוש את הרפידה, לשטוף אותה במי ברז, לסחוט היטב ולאפשר לה להתייבש כמה שעות טובות לפני שאפשר להשתמש בה שוב. כזכור, במארז קיבלנו עוד רפידה, כך שלא צריך להמתין עד שהראשונה תתייבש לחלוטין. במקרים האישיים שלנו, בין אם זה עבור שטיפת זכוכית דלת ההזזה במרפסת שמש או שטיפת קירות הזכוכית בחדר הישיבות במשרד, שתי המטליות התגלו כמספיקות לחלוטין ולא הגענו למצב שהמתנו להתייבשות מלאה של אחת הרפידות כי עבודת הניקיון טרם השולמה.

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

סוללה (15%)

9

במכשיר שולבה סוללת 650mAh ולמנקה זמן פעולה של כ-60 דקות רצופות, במהלכן הוא מסוגל להתיז את כל ה-60 מ"ל המקסימליים שמציע נפח מילוי המים. משך טעינת המנקה עומד על שעתיים וכאמור, הוא מספק עד 30 דקות וואקום במידה והחשמל בבית נפל. באשר לאורך הפעילות שהוא מציע, אלא אם אתם בעלים של אחוזה רוויית חלונות זכוכית שלא נגמרים, ה-Winbot W1 Pro אמור להספיק לכם לשימוש שגרתי מבלי שתצטרכו להיכנס לסיבובי טעינה רצופים.