סקירה - טלפון סלולרי OnePlus 10T 256GB 12GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 10T 256GB 16GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • טעינה סופר-מהירה, סוללה מלאה בתוך 18 דקות
  • ממשק OxygenOS מינימלי שמגיב בזריזות
  • מטען מקורי בהספק בהספק 160W
  • חיישנים ביומטריים מוצלחים
  • ביצועי מערכת עילאיים
הרע
  • ללא קצב ריענון אדפטיבי, כזה שניתן לבחירה לפחות
  • התחמם בצורה בלתי נסבלת במבחני Stress
  • ללא תקן עמידות במים או אבק
  • אינו תומך בטעינה אלחוטית
בשורה התחתונה

OnePlus הוכיחו לאורך השנים, שבכל הנוגע לאמינות מוצר ויישור קו מקצועי עם סטנדרט הפרימיום, הם עומדים במשימה בהצלחה. שלא תטעו; הסמארטפון 10T 5G מפספס בכמה תכונות מהותיות, כמו היעדרותה של עמידות ראויה וגם קצב הריענון האדפטיבי נשכח משום מה. לפחות ביתר המשימות הוא כיכב: ביצועי ה-Snapdragon 8+ Gen 1עילאיים כרגיל, החיישנים הביומטריים הרשימו, משך טעינה מלא אורך פחות מ-20 דקות ומערך המצלמות מאחור סיפק כמה צילומים מעולים. עוד מכשיר דגל שראוי להיכנס לשקלול האפשרויות שלכם.

הקדמה

ה-10T 5G הוא מכשיר הדגל החדש חברת OnePlus, המציע מסך בגודל 6.7 אינץ' בתצוגת Fluid AMOLED עם רזולוציה 1080×2412 פיקסלים ותמיכה בתקן +HDR10 וקצב ריענון אדפטיבי של עד 120Hz. מתחת למכסה המנוע מערכת השבבים Snapdragon 8+ Gen 1 בארכיטקטורת 4 ננו-מטר ובאגף הזיכרון, המכשיר זמין בשתי תצורות, האחת 8GB זיכרון RAM ונפח אחסון 128GB בצבע שחור והשנייה עם 16GB זיכרון RAM ונפח אחסון 256GB בצבע ירוק/תכלת, כשאת התצורה השנייה שקיבלנו לסקירה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

9

מבחינת קישוריות, ה-10T 5G מציע תמיכה ב-WiFi 6, בלוטות' 5.3 ו-aptX HD, חיישן קירבה (NFC) ומן הסתם כפי המרומז בשמו, קישורית 5G עבור גלישה ברשת הדור החמישי בישראל. לצערנו בחייגן אין אופציה להקלטת שיחות וגם אחרי חיטוט בהגדרות לא מצאנו אף אופציה כזו.



מצד ביצוע שיחות לא חווינו שום בעיות: את הצד השני בשיחה שומעים מעולה ולא קיבלנו אף הערה מהאנשים ששוחחנו איתם במהלך תקופת הסקירה. גם חיבור אוזניית TWS התומכת ב-aptX עבד כנדרש וההאזנה הייתה נטולת קטיעות שלא אמורות להופיע. צמד ספיקרים שולבו בשני קצוות המכשיר מלמעלה ומלמטה והמחמאה הכי גדולה שנוכל להגיד עליהם זה שהם עוצמתיים מאוד. אל תצפו כמובן לאיכות סאונד מפעימה אבל צליל רועם וגועש שזולג אפילו לקצה השני של הבית, יש גם יש.

נוחות השימוש (35%)

8.5

ה-10T מקפיד על חוקי העיצוב והנראות של מכשירי הדגל: מקדימה שוליים דקיקים שמציעים יחס גוף/מסך מרהיב של כמעט 88% שמתבטא בנוחות צפייה עליה יפורט בהמשך, מאחור גב זכוכית דקה עם ציפוי Gorilla Glass ומסגרת שחורה עם בליטה עדינה עבור שלושת העדשות והמבזק הכפול. ולשאלת השאלות; כשמניחים את המכשיר על גבו, הוא לא מתנדנד מדי בגלל אותה בליטה אחורית. מסביב למכשיר מצננת את ההתלהבות מסגרת פלסטיק שאמנם נראית מטאלית אבל עשויה לחלוטין מהרכיב הזול יותר. מידותיו של הסמארטפון: גובה 16.3 ס"מ, 7.5 ס"מ רוחב עובי 8.8 מ"מ ומשקל מכובד של 204 גרם.



כאמור השוליים הדקיקים והמחמיאים למראה מציעים יחס גוף/מסך כמעט 88% שמתבטא בנוחות צפייה גבוהה במיוחד, עם שטח מסך נדיב שמציג בפאר תכני סטרימינג. צפינו ב-Thor: Love and Thunder באפליקציית דיסני פלוס ובעוד כמה פרקי You בנטפליקס ולא היו לנו טענות: תצוגת ברירת המחדל "מוחשי" מעניקה צבעים חיים ובוהקים ואם תבקשו גוונים יותר רכים זמינה לכך תצוגת "טבעי" או מצב Pro עבור טווח הצבעים Display P3 מבוסס RGB להפקת צבעים טבעיים יותר. בנמצא גם "משפר חדות תמונה" שישדרג סרטונים באיכות ירודה ו"משפר צבע וידאו" שירחיב את טווח הצבעים עבור סרטוני SDR. עוד בעניין התצוגה, בניגוד למצופה, ניתן לבחור רק בין תצוגות 60Hz או 120Hz, כשהאחרונה כמובן מציגה את השיטוט האלגנטי והנינוח יותר אך התובעני מבחינת חיי סוללה. הבהירות רחוקה מלהיות הבוהקת ביותר שראינו במכשירי דגל, אבל בצפייה שגרתית בבית או בשיטוט בתפריטים תחת אור שמש ישירה, אין בעיות והעוצמה הגבוהה ביותר תתמוך בעת הצורך.



מערכת השבבים העוצמתית Snapdragon 8+ Gen 1 בארכיטקטורת 4 ננו-מטר אחראית על עיבוד הנתונים והמכשיר זמין בשתי תצורות זיכרון, האחת עם 8GB זיכרון RAM ונפח אחסון 128GB והשנייה עם 16GB זיכרון RAM ונפח אחסון 256GB, כשאת התצורה השנייה שקיבלנו לסקירה. בהתחשב בכך שאין בנמצא חריץ לכרטיס זיכרון כדי להרחיב את האחסון הפנימי, נתקשה להמליץ לבחור בגרסת ה-128GB מאחר ולמשתמש יישאר מעט מאוד מקום לקבצים אישיים אחרי שמערכת הפעלה ושאר אפליקציות כבדות יתבעו את מקומן. המעבד הגרפי הוא מדגם Adreno 730, עבור דרישות גיימינג מתקדמות.

התחלנו עם מבחני המעבדה ובבדיקת GeekBench 5 קיבלנו 1018 נקודות ב-Single-Core ו-3478 נקודות ב-Multi-Core, שתי תוצאות גבוהות למדי, אם כי פגשנו במכשירי פרימיום שהרשימו יותר באותו מבדק. במבחן Sling Shot Extreme קיבלנו את התוצאה הרצויה Maxed Out וב-Wild Life Extreme קיבלנו 2807, תוצאת גיימינג טובה. במבחן ה-Stress של Wild Life Extreme קיבלנו לאורך כל ה-20 לופים ניקוד שנע בין 2500 ל-3000 נקודות, עדות לכך שהמכשיר לא מגמגם בפעילות גיימינג ממושכת. בכל הנוגע לענייני חום, לא פעם הטמפ' במכשיר כ"כ טיפסה ש-3DMark התקשתה לסיים את מבחן המעבדה. בשוטף ה-10T לא נוטה להתחמם יותר מדי, אלא אם כאמור תריצו עליו מבחני מאמץ סינתטיים ואז גבו יבער בצורה חסרת תקנה.


מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 12 כמצופה, עם ממשק OxygenOS 12.1 שהולבש מעליו וכבר החמאנו עליו במספיק מכשירים קודמים מבית היצרנית הסינית. מדובר בממשק משתמש מינימלי למדי, שאמנם תפח והוסיף עזרים וכלים עם השנים, אבל עדיין מציע את חווית השימוש הקרובה ביותר לאנדרואיד "טהור". עדיין תמצאו כאן הרבה תכונות מבוקשות: מצב גיימינג מתקדם לשיפור חוויית המשחקים, האצת ביצועים וכיבוי התראות במהלך משחק, פיצול מסכים, מצב "איזון בין חיים לעבודה", עבודה מול Shelf מותאם אישית, תצוגות Always On ייחודיות ועוד הרבה העדפות קוסמטיקה לטעמכם. ב-OnePlus מבטיחים תמיכה בלפחות עוד שני עדכוני אנדרואיד ועוד 4 שנים עבור עדכוני אבטחה שוטפים.

עוברים לחיישנים הביומטריים, שביצעו עבודה פנטסטית. בחנו בנפרד כל חיישן, סורק טביעת אצבע וסורק פנים, וכל אחד קיבל לפחות שבוע של שימוש אינטנסיבי כדי להוכיח את יעילותו - ושניהם הבריקו. חיישן האצבע מגיב מדהים; הרמה קלה של הסמארטפון תחשוף את האזור בו עלינו להניח את האצבע וטפיחה זריזה במקום הייעודי מקפיצה ברגע את המסך – וצריך לראות כדי להבין כמה החיישן זריז. כאמור, גם סורק הפנים הרשים: הוא לא התבלבל מול פנים אחרות שלא נרשמו במערכת ואת הפרצוף שלנו במקביל הוא זיהה ברגע והקפיץ את מסך הפתיחה בעוד חצי שניה. תנאי תאורה מגבילים דרשו ממנו עוד רגע ורק בחדר חשוך לחלוטין המערכת דרשה עוד שניה לאתר את פנינו, בתמיכת בהירות המסך כמובן.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8.5

במערך האחורי תמצאו 3 עדשות, המרכזית רחבה בקוטר 24 מ"מ בעלת 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי, השנייה אולטרה-רחבה (120 מעלות) בעלת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 והשלישית עבור צילומי מאקרו, בעלת 2 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.4. מבחינת הקלטה, יש כאן תמיכה ב-4K ב-60 פריימים בשנייה, 1080p ב-240 פריימים בשנייה ומייצב וידאו אלקטרוני. עוברים לעדשה הרחבה מקדימה בקוטר 24 מ"מ, בעלת 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.4, עם תמיכה ב-HDR והקלטה מקסימלית של 1080p ב-30 פריימים בשנייה.




העדשות ב-10T מיישרות קו עם הביצועים של יתר מכשירי הפרימיום: התמונות מפורטות, הגוונים לא מתאמצים להציע גרסה מחוזקת של עצמם וגם תחת תנאי תאורה עמומים הצלחנו להשיג כמה צילומים מכובדים, בין אם זה בתמיכת אור השמש שנכנסה מהחלון או בעזרת פנסי התאורה בשעות הערב. צילומי המאקרו יצאו מאוד מטושטשים למרות שממש התעקשנו לחלץ פריים ראוי וגילינו שמצב הלילה בלילה קריטי במיוחד כדי לתפוס שמיים שאינם שחורים לחלוטין – אבל בתמורה תקבלו חדות יתר שהופכת כל תמונה לפחות ריאליסטית.



גם בקטגוריית ההקלטה לא הופתענו לרעה אבל גם לא התרשמנו מדי. העבודה הקלה של לתעד תחת באור יום נעשתה בלי בעיות; הפירוט מספק והצבעים אולי מעט מתאמצים אבל בסך הכל וידאו ראוי ב-4K. מטבע הדברים, בלילה יש צניחת פירוט והמון "ריקודי חשיפה" והחיישן לא תמיד יודע איך להגיב לתאורה המלאכותית.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9
סוללת 4800mAh הוטמעה מאחור והחדשות הגדולות כאן הן טעינה מהירה מאוד: במארז שולב מטען SuperVOOC בהספק 160W והתוצאה לא איחרה לבוא - בתוך 18 דקות מדויקות קיבלנו סוללה טעונה במלואה, מ-0% ל-100% למען הסר ספק, תוצאה מפוארת שלא זכורה לנו באף מכשיר דגל. לא הכל חדשות טובות: אין בנמצא טעינה אלחוטית, עוד תכונת פרימיום שנעדרת כאן וחבל.


חיי הסוללה של ה-10T 5G פנטסטיים. ימים ארוכים שכללו הרבה זמן מסך, מענה שגרתי בווטסאפ, האזנה ליוטיוב דרך אוזניית בלוטות' ותצוגה בקצב ריענון 120Hz עם 50% בהירות, הביאו אותנו לסוף היום עם 50-60% סוללה. הפעלת סרטון ברזולוציה 1080p ביוטיוב למשך שעה בקצב ריענון 60Hz ובבהירות מסך 50% גרמו לאיבוד של 6% סוללה, עוד תוצאה מוצלחת.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

7.5

ה-10T לא מנופף רשמית באטימות כלשהי, אם כי בפרסומים של הגרסה האמריקאית שלו הוא מתואר כחמוש ב-IP54 הסמלית-בלבד ובמילים אחרות, הגנה בפני פגעי אבק ואטימות מינימלית בפני מים, עד לכדי השפרצות נוזלים קלות בלבד. מדובר באטימות נמוכה למדי בשמי סמארטפונים הפרימיום וזו לא הפעם הראשונה שב-OnePlus מזניחים נושא זה, מסיבות שעדיין לא ברורות לנו, בטח כשכל מתחרותיה ממשיכות ליישר קו מאוד ברור. הזכוכיות מאחורה ומקדימה מצופות Gorilla Glass 5 ומגן מסך כבר הודבק מעל הזכוכית מקדימה. במארז לא סופק כיסוי כלשהו, אפילו לא שקוף מהסוג הזול ביותר.