סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Vivo V25 5G 256GB 8GB RAM
- מגיע עם מטען בהספק 44W
- סורק טביעת אצבע מצוין
- עדשות מפתיעות לטובה
- חיי סוללה הגונים
- מראה נאה
- ממשק Funtouch עמוס בתוכנות פרסומיות
- מעבד שסובל מרגעי קרטוע קלים
- קצב ריענון אדפטיבי מגמגם
תג המחיר שהוצמד ל-V25 תואם מאוד את יכולותיו: מדובר בשחקן חדש בקטגוריה עם יכולות שגרתיות שאפשר למצוא גרסאות רבות שלו בשוק הביניים. זה לא קובע כמובן שהסמארטפון טוב או רע, אלא שהוא מגיע עם סך השקלולים השגרתי שמיוחס למכשירים הממוקמים על אותו מדף: פאנל AMOLED עם קצב ריענון מוגבל ביכולותיו, טעינה מהירה אבל רק בהספק 44W, סורק טביעת אצבע מצוין אבל צפו למעבד שנוטה לגמגם מעת לעת – ולא תמיד כשיש ברקע סיבה ברורה. למכשיר סלולרי המתומחר סביבות ה-₪1500, ה-V25 הוא בחירה לא רעה בכלל.
ה-V25 מבית היצרנית Vivo הוא מכשיר ביניים החמוש במעבד MediaTek Dimensity 900, לצד 8GB זיכרון RAM ועוד 256GB עבור נפח האחסון הפנימי. לסאמרטפון מסך בגודל 6.44 אינץ' עם פאנל AMOLED המציג רזולוציה +FHD, מערך צילום בן 3 עדשות מאחור ועוד במפרט אפשר למצוא ממשק משתמש Funtouch OS 12 מבוסס אנדרואיד 12 וטעינה מהירה בהספק 44W, בתמיכת מטען שמגיע במארז. המכשיר זמין בצבעי "שחור יהלום" ו"זהב שמש", כשאת הגוון הראשון קיבלנו לסקירה.
באגף מכשירי הביניים אין יותר מדי מכשירים שמקפידים על נראות ששמורה למכשירי הפרימיום, אבל ה-V25 הוא לא אחד מאותם מכשירים. נתחיל מהחלק הכי מרשים, גבו: היצרנית מתהדרת באיזו טכנולוגיה ש"משנה את הצבע" אבל לנו זה לא באמת משנה, זה פשוט נראה יוקרתי ומוקפד. שילוב של גב זכוכית דקה, עם גימור שחור מנצנץ שגם משאיר אחריו אפקט תנועה לנוכח תאורה הוא משהו שאי אפשר לפספס וקל להחמיא לו. המכשיר גם דק למדי, כ-7.79 מ"מ ורק משקלו, כ-186 גרם, מחזיר אותו במעט לממוצע המקובל בקטגוריה. עוד עומדים לזכות המכשיר עדשות עם קוטר רחב במיוחד, אך לא בולטות החוצה יותר מהרגיל והמדרגה הטבעית שהן יוצרות כשהמכשיר מונח על גבו, מינימלית למדי.
ב-V25 שולבו 3 עדשות מאחור: מרכזית בעל 64 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי (OIS), עדשת 8 מגה פיקסל סופר רחבה ועוד עדשת 2 מגה פיקסל עבור צילומי מאקרו. מקדימה עדשת 50 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי. בממשק המצלמה תמצאו את המצבים הטיפוסיים כמו "לילה", "דיוקן", "הילוך איטי", מציאות רבודה, חשיפה כפולה ובסך הכל המצלמה מגיבה היטב - מלבד צילומי לילה, שם מעבד התמונה דורש לפחות 3-4 שניות לפני שתצליחו לצפות בתמונה שהרגע צילמתם. זה לא נורא כמובן, אבל הזכיר לנו בכל פעם איפה המכשיר חסך על המשתמשים.
סוללת 4500mAh שולבה מאחור ויש גם הבטחה לטעינה מהירה בהספק 44W. ביום-יום המכשיר לא גרם לנו לרדוף אחרי הסוללה ובימים מסוימים אפילו הצליח להגיע לשעות הערב המאוחרות עם 60-70% סוללה, עם שימוש שגרתי למדי שכלל אמנם מעט שיחות, אבל הרבה הודעות ווטסאפ, ניווט בין חצי שעה בוויז ומענה שגרתי על מיילים. שמנו לב כשקצב הריענון נקבע כ-60Hz, חיי ה-V25 היו אפילו יותר מתגמלים וגם בתום יום עבודה עמוס מאוד, הגענו לסוף היום עם 45-50% סוללה. לא רע.
ב-Vivo מנופפים בכמה מבחני עמידות בתנאי קיצון, כמו 42,000 בדיקות נפילה, 6,000 חיבורים וניתוקים ועוד כמה בדיקות בסביבה קיצונית בטמפ' נמוכות וגבוהות אבל כנראה מה שלכם ישנה זה האם יש לו עמידות בפני מים ואכן יש, בצורה מסוימת: תקן IP54 אומר בפועל שאבק יכול להיכנס למכשיר אך לא יפריע לתקינותו. בנוגע למים, ה-V25 מסוגל לעמוד רק בפני השפרצות מים קלות, כלומר התזות מזרקה, אולי גשם קל או מים שהשפריצו עליכם מהבריכה - אך לא מעבר, בטח לא טבילה מלאה למשל.
באשר למכשיר עצמו, ה-V25 עשוי מקדימה ומאחורה מזכוכית, הרכיב שנחשב ליקר יותר מבין סוגי הפלסטיק והמתכות הפשוטות, אם כי מטבע הדברים הוא יותר מועד לפורענות ומשברים קטנים ומעצבנים תתקשו להימנע. מצד היצרנית אין אף עדות להגנת Gorilla Glass, מה שעוד יותר מחזק את התחושה שכדאי לשלב כיסוי כשמשתמשים במכשיר שלפנינו, גם אם הוא יחסית לא מחליק כלל מהיד בגלל הטקסטורה המחוספסת שמתלווה אליו. במארז קיבלנו כיסוי סיליקון שקוף ופשוט, מספיק טוב עבור השבועות הראשונים לשימוש לפני שתתחדשו בכיסוי עמיד יותר משלכם.