סקירה - מסך מחשב גיימינג 180Hz Lenovo Legion Y27-30 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo Legion Y27-30 66F8GAC3IS

הטוב
  • זמן תגובה 0.5ms וקצב ריענון 180Hz ב-OC
  • תומך ב-FreeSync Premium
  • תומך בכניסת HUB
  • מעמד ארגונומי
הרע
  • לא תומך ב-G-SYNC
  • רמקולים אנמיים
  • 1080p בלבד
בשורה התחתונה
מסך הגיימינג החדש של Lenovo מציג וורסטיליות מעניינית: גמישות המעמד וסולם הצבעים הזמינים כאן תומכים במגוון פעילויות, משימוש משרדי, דרך עיצובים גרפיים מקצועיים ואי אפשר בלי משחקים כמובן, בתמיכת זמן תגובה אפסי וקצב ריענון תחרותי. אלא שדווקא באגף הגיימינג, ייעודו המרכזי של המסך, מתגלות שתי "תקלות": קצב הריענון המקסימלי הגיע לשלב שקיימת בשוק חומרה שיכולה להיות "גדולה עליו" ותצוגת ה-1080p היא רזולוציה ממוצעת מדי שמתקשה להציג חוויה סינמטית חדה ומפעימה.
הקדמה

מסך הגיימינג Y27-30 מהסדרה המתמחה Legion של חברת Lenovo מציע מסך בגודל 27 אינץ' עם פאנל IPS, רזולוציה מקסימלית 1920x1080 פיקסלים, בהירות 400cd/m² ויחס ניגודיות של 1000:1. במפרט הגיימינג אפשר למצוא זמן תגובה של 0.5ms ב-MPRT, קצב ריענון 165Hz ו-180Hz ב-Overclock וכן תמיכה ב-FreeSync Premium מבית AMD. המסך זמין בצבע שחור.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (70%)

8
נתחיל מכמה עניינים טכניים: פאנל ה-IPS שלפנינו תומך ברזולוציה 1080p בלבד והיינו שמחים למידות יותר נדיבות שיתפרסו על פני 27 אינץ' די ענקיים עבור מחשב. בהירות מקסימלית של 400cd/m² היא די והותר עבור המשרד ובשבילנו גם 75% מהעוצמה הספיקה מתחת לפלורסנט תומך. יחס ניגודיות של 1000:1 הוא נתון סטנדרטי למדי ובמרחבי הצבעים תמצאו תמיכה ב- 99% sRGB וכן DCI-P3 95%, שלא אמורים לעשות בעיות כשמגיעים לעניינים מקצועיים כמו עיצובי תמונה בסיסיים ויצירת אלמנטים גרפיים.


עוברים לגיימינג. במסך תמיכה ב-Adaptive Sync כלומר סנכרון קצב הפריימים בין כרטיס המסך לזה של המסך, טכנולוגיה שבאה למנוע "קריעת מסך" בו המסך "נחתך לשניים" ומציג שני פריימים קטועים של אותו רגע. בפועל ה- Y27-30 תומך ב- FreeSync Premium, הרלוונטית למחזיקי כרטיסי AMD ולמרות שממש קיווינו, שיטוט באתר של Nvidia לא מזכיר את ה-Y27-30 כמסך שתומך ב-G-SYNC, הטכנולוגיה המתחרה – וחבל. זמני התגובה התחרותיים ראויים לציון; המסך מצליח להגיע ל-0.5ms ב-MPRT. באגף קצב הריענון, ה- Y27-30 מציע 165Hz בחיבור HDMI ועד 180Hz תחת Overclock, רק שימו לב שאת קצב הריענון המוגבר תשיגו רק עם כבל DP. עוד בתצוגה, תצוגת Eyesafe ותמיכה בתקן האור הכחול של TÜV וכן ב- TÜV Rheinland Eye Comfort.


בבדיקת UFO Test תחת קצב ריענון 165Hz, כשה-OverDrive היה כבוי גילינו אפקט Ghosting מובחן למדי, עם "שאריות הד" מטושטשות ורחבות, עניין שנפתר טיפה עם OverDrive Level 2 וצמצם את הנשורת המלאכותית. במעבר ל-Level 4 החלה להופיע תופעת Overshooting שפחות נרצה לקבל, בטח בכותרים מהירים כמו מרוצים או משחקי FPS צבעוניים – כך שגילינו שעוצמת ה-OverDrive האמצעית היא העדיפה כאן.



בשימוש בשוטף ה-Y27-30 הוכיח יעילות מקצועית. במהלך תקופת הסקירה הוא ליווה אותנו במשחקים Marvel's Spider-Man Remastered, Far Cry 6 ו-COD Warzone, כאשר בחלק הוא שימש אותנו להרפתקה סינמטית עם הגדרות הגרפיקות הגבוהות ביותר, ובמקרים אחרים צמצמנו את התפאורה המלאכותית בכדי לקבל חווית גיימינג יותר תחרותית ומבוססת-fps כך שנקבל את קצב הפריימים הגבוה ביותר ככל הניתן ברגעים בהם נדרשנו להגיב במהירות. המסך עומד במשימה; הוא מצד אחד תואם לסטנדרט הגרפיקה הרצוי ומצד שני, מציע קצב ריענון גבוה למדי כשהוא מכוון-תחרותיות. ברור שאם אתם מחזיקים בכרטיס מסך שיצא בשנה האחרונה, לצד חומרה עוצמתית בהתאם, אפילו קצב הריענון 180Hz עלול להגביל אתכם – אבל ברגעי הפנאי הוא אמור להספיק.
חיבור HDMI
High Definition Multimedia Interface חיבור דיגיטלי שתומך בהפרדה גבוהה, המיועד להעברת וידיאו ואודיו. משמש לחיבור מכשירים בעלי חיבור זהה ותומכי HD, כגון מסכי תצוגה ונגני HD-DVD ו-Blueray.

נוחות השימוש (30%)

8.5

מטבעו, מסך ה-27 אינץ' תובע הרבה מקום על שולחן העבודה. מידותיו: רוחב 53 ס"מ, אורך 61 ס"מ, עומק 25 ס"מ ומשקלו כ-6.4 ק"ג, רמז לכך שאת ספק הכוח המכוער שלרוב מתלווה למסך, כאן שולב בפנים ומוסיף משקל עודף למסך – אבל מבחינתו תמיד נעדיף שולחן עבודה נקי מבלטות שחורות על חשבון מסך טיפה יותר כבד, שגם כך ייעודו סטטי ולנושא המשקל משמעות אפסית. המעמד צורתו V ומראהו קרבי-משהו, עם חריצים אווריריים בצמד הרגליים השפיציות ובעמוד התווך העבה המקשר ביניהם חור עבור סידור כבלים. השוליים במסך סמליים בעוביים, סביבות 2 מ"מ בכל צד ומתחת לשול התחתון "סנטר" שחור ודק יחסית, עם לוגו מותג Legion מוטבע בצבע כסף בצדו השמאלי.



עוברים לחיבורים: במסך 4 כניסות USB 3.2 בתצורת Downstream התומכים בקצב העברת נתונים SuperSpeed ועוד כניסת USB 3.2 Type-B בתצורת Upstream עבור יצירת HUB, צמד כניסות HDMI 2.0 , כניסת DP 1.4 וכניסת 3.5 מ"מ עבור חיבור אוזניות. החיבוריות מספקת; בשעות היום המסך חובר ב-HDMI ללפטופ ושירת אותנו כתצוגה שניה – ובשעות הערב כבל ה-DP חובר לכונן מחשב במקביל ושירת אותנו בזמן משחקים. רק חבל שבמסך ה-OSD אין מקש מהיר עבור מעבר בין Input וכל פעם צריך להיכנס תפריט כדי להחליף מ-HDMI ל-DP. יצירת ה-HUB גם יעילה ועם כבל ה-USB-B שקיבלנו במארז, ה-Y27-30 הפך לתחנת עגינה עבור חיבור התקנים וטעינת אביזרים היקפיים וזוג הכניסות ה-USB-A שבצד שמאל של הצג מקלות על התקנה ושליפה מהירה של קורא כרטיסי זיכרון למשל או דיסק-און-קי.



לפי Lenovo, תוכנת Lenovo Artery נתמכת כאן, אלא שלמרות שהיא זיהתה את דגם המסך שברשותנו, אף פרמטר שם ששינינו לא משפיע בפועל על המסך. עברנו לתוכנת Lenovo Display Control Center, עזר מקביל מבית אותה יצרנית ששם דווקא הצלחנו לשנות את ערכי המסך ויתר תכונות. אז מה בנמצא? שינויי תמונה צפויים כמו בהירות, ניגודיות, ווליום הרמקולים המובנים, הפעלת HDR, שינוי ה-Aspect ratio, הפעלת ניגודיות דינמי, שינויי OverDrive וכו'. בפיצ'רים המעניינים: תזמון תצוגות לפי שעות שונות במהלך היום, צימוד פרופיל לתצוגה מועדפת ובאגף הגיימינג תמצאו הוספת כוונת, הוספת סופר fps בצד המסך ויש כמקובל מצבי תצוגה ייעודיים עבור הז'אנרים FPS, מרוצים, RTS ועוד שני מצבים להתאמה אישית.



ה-Y27-30 גמיש בתנועותיו: המעמד מאפשר נטייה קדימה ואחורה 25° ו-5°-, סיבוב 30° מעלות לכל צד, הגבהה של עד 13.5 ס"מ וסיבוב על הציר ב-90°, כלומר ניתן לעבוד גם עם המסך בתצוגת Portrait לכל צורך, בין אם זה סטרימינג, עיצוב או תכנות. תקן VESA 100X100 גם נתמך כאן כמקובל, להתקנה על הקיר או לזרוע מתכווננת. אל תסמכו על צמד ספיקרים בהספק 3W כל אחד; הם מגישים אופי צליל צנום ואנמי מאוד ומהבאסים תשכחו מן הסתם, עם נוכחות דלה עד אפסית של הטווחים הנמוכים. קשה לנו להבין איזה צורך הרמקולים ממלאים, כשהגיימר הממוצע בלאו הכי ישתמש באוזניות כנראה.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.