סקירה - מסך מחשב רחב במיוחד LG UltraWide 34WQ75C-B ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב LG UltraWide 34WQ75C-B

הטוב
  • תוכנת OnScreen Control מאפשרת פיצול תצוגה למגוון צרכים
  • סט חיבורי USB, כולל Type-C בהספק 90W
  • רמקולים מובנים מפתיעים
  • תצוגה איכותית וחדה
הרע
  • מחייב חיבור כבל USB-B למחשב להפעלת יתר יציאות ה-USB
  • קצב ריענון 60Hz בלבד, סביר למשרד אבל לא לגיימינג
  • דורש מקום רב בשולחן העבודה
  • ארגונומיות מוגבלת
בשורה התחתונה
הוא מרשים בנוכחותו המשרדית הבומבסטית, הרשים עם רמקולים זעקניים אבל יותר מהכל, מציע חלוקת מסכים שהפכה את העבודה שלנו להרבה יותר יעילה. המסך הקעור 34WQ75C-B מסדרת UltraWide של LG הוא פתרון תצוגה נהדר שיכול בקלות להחליף צמד מסכים ועם תכנון נבון, אפילו שלושה. יש גם כמה תכונות גיימינג בנמצא, אבל תשכחו ממסך שיתמוך בכם ברגעים תחרותיים וגם ההכרח בחיבור כבל USB-B כדי להפעיל את יתר יציאות ה-USB הפתיע לרעה. זה לא היה נורא מדי; בהתאם קיבלנו HUB מורחב הכולל בין היתר יציאת Type-C בהספק 90W. לסיכום, מסך משרדי שמציע את כל החבילה, הן בפתרון התצוגה והן בחיבוריות.
הקדמה

ה-34WQ75C-B הוא מסך מחשב UltraWide קעור בגודל 34 אינץ', המציע תצוגת QHD עם פאנל IPS, תמיכה ב-HDR10 וסולם הצבעים טיפוסי sRGB 99%, כולל סט חיבורים ביניהם LAN ו-USB-C וכן בקרת OnScreen הזמינה למחשב. עוד במסך צמד רמקולים המואצים על ידי MaxxAudio וכן תכונות גיימינג כמו סנכרון פעולה דינמי ומייצב שחור. המסך זמין בצבע שחור.

פאנל IPS
סוג פאנל למסך LCD. מסכים עם פאנל כזה הם איכותיים במיוחד והיקרים ביותר. הם מציגים זויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי, ומתאימים לגרפיקאים מקצועיים שזקוקים לטוב ביותר. זמן התגובה שלהם לא מהיר כמו האחרים, אך מסכים כאלה לא נועדו מלכתחילה למשחק ווידיאו (למרות שהם יכולים להתמודד היטב גם איתם).

איכות התמונה (70%)

8.5

נתחיל מהנתונים ש-LG מספקת: פאנל IPS מציג רזולוציה מקסימלית של 1440X3440 פיקסלים, יחס ניגודיות 700:1, בהירות טיפוסית של 300cd/m², סולם צבעים טיפוסי sRGB 99% עם תמיכה ב-HDR 10, קצב ריענון של 60Hz וזמן תגובה 5ms ב-GtG. המסך ליווה אותנו בתקופת הסקירה במגוון מטלות משרדיות, מעריכת וידאו ב-Premiere, צפייה בפלטפורמת המסחר של TradingView, התעסקות ממושכת בטבלאות אקסל ומעת לעת עריכת תמונות ב-Lightroom. המסך שלפנינו מציע תצוגה חדה ונפלאה על פני רזולוציית QHD, שדי נדרשת בהתאם לגודל המסך העצום, ובאשר למשימות משרד יום-יומיות, יצאנו מאוד מרוצים. לא הכל מושלם; הבהירות גבוהה אבל לא הצטיינה ולצערנו השתקפות היא לא תופעה נדירה במיוחד – אם כי לא בעוצמה שדורשת להסיט וילונות ואחרי ששורדים שעה-שעתיים של הבוקר הבוהק, התצוגה חוזרת לעצמה.



איך אפשר בלי, גם סדרות שילבנו בשעת הפנאי והפעלת ה-HDR הברישה את הצבעים והגבירה את החדות, באפקט טיפה מלאכותי שאמנם בלט בהאצת ביצועי התמונה – אבל בתמורה מקבלים חווית צפייה הרבה יותר גועשת ושופעת. נוכל להבין את מי שפחות מתמסר לצבעים הזועקים וייראה ב-HDR אופציה "צעקנית", אבל זה חלק מהעניין של האפקט. עוד בנמצא: FPS עבור משחקים, Reader לדיכוי הגוונים הכחולים, Vivid למראה יותר חי ונושם ו-Custom שמציע הגדרת פרמטרים משלכם.


יש במסך גם התייחסות לגיימינג אבל אנחנו לא בטוחים את צורך שהוא ממלא. נכון, הצבעים חדים, בוהקים ומשחקי הרפתקאות כמו Red Dead Redemption 2 ו-God of Warהם ממתקים לעיניים, במיוחד לצד כרטיס מסך עוצמתי – אבל מה כל זה שווה כשקצב הריענון עומד על 60Hz בלבד וזמן התגובה סטנדרטי למדי? כנראה שב-LG מכוונים לשחקן הקז'ואלי בלבד ולטעמנו אפילו זה גבולי. מיותר לציין שגיימר תחרותי לא יימצא בו שימוש וגם במשחקי FPS קשה להשיג את היתרון שתבקשו לקבל בקרבות ירי מהירים.



ראוי גם לציין את תוכנת OnScreen Control שמציעה את הגדרות שינויי התמונה, רק בממשק הרבה יותר נוח ומזמין. ניתן לקבוע ערכים טיפוסיים כמו בהירות, ניגודיות וחדות, לעבור בין מצבי תמונה ותכונה שאהבנו במיוחד – צימוד מצב תמונה לתוכנה, כך שברגע שוורד תיפתח במחשב למשל, התצוגה תהפוך לנוחה לקריאה וברגע שנפתח את נגן הוידאו, מצב התצוגה יוחלף ל-HDR.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

9

במבט ראשוני, ה-34WQ75C-B מרשים מהרבה סיבות, שילוב של נוכחות דרמטית על השולחן, מעמד דומיננטי בצורת ירח וקיעור שתופס חלק נכבד משולחן העבודה עליו הונח המסך. משקלו הנכבד, 8.6 ק"ג הוא תוצר של פאנל קעור וספק כוח ששולב במארז – ובהתחשב בייעודו הסטטי של המסך, זה לא נורא מדי לטעמנו ואפילו עדיף בתמורה לשולחן נקי מספקי כוח מכוערים. מידותיו הרשמיות, כולל הסטנד: 81 ס"מ רוחב, 57 ס"מ גובה ו-26 ס"מ עומק. מלבד "סנטר" המסך, עובי השוליים בצדדים ולמעלה עומד על 7 מ"מ – כלומר אינם דקים במיוחד.



עוברים לחיבורים הזמינים במסך: באגף הוידאו, ל-34WQ75C-B שתי יציאות HDMI, יציאת DP ו-Type-C, שגם משרת כספק כוח בהספק 90W עבור טעינת לפטופ. בכל הנוגע ליציאות DATA, במסך יציאת USB-B המשמשת כ-upstream עבור 4 יציאות USB-A 3.0 - ויש גם יציאת LAN לחיבור כבל רשת. סט החיבורים מרשים ובבירור מכוון למשתמשים שמשלבים לפטופ או אפילו מסך נוסף במערך העבודה שלהם, כאשר יציאת HDMI נוספת ראויה ונדרשת עבור חיבור מסך נוסף, במקביל לטעינה בהספק כה גבוה שאמור להתאים לרוב הניידים הנישאים – וגם ללא מעט סמארטפונים התומכים בטעינה מהירה. רק שימו לב לעניין יוצא דופן: בניגוד למסכים אחרים שבדקנו, ה-34WQ75C-B דורש "חישמול" ליציאות ה-USB, כלומר הוא דרש מאיתנו חיבור של כבל USB-B מהמסך למחשב כדי לגרום ליציאות ה-USB להפוך לפעילות. זאת בניגוד לרוב המוחץ של מסכים אחרים שבדקנו, שלא תבעו חיבור כבל בנוסף כדי להשתמש בהן רק לצורך טעינה.

אז איזה צורך ממלא מסך כה רחב? גילינו שהיעילות בפיזור תצוגות בגדלים שונים ברחבי המסך היא זו שניצחה על תזמורת העבודה השוטפת שלנו. ב-LG מציעים את תוכנת OnScreen שמציעה פיצול מסכים בכמה תצורות חלוקה פופולריות שאמורות להתאים לכל סוגי המשתמשים; עורכי וידאו שיעדיפו צמד תצוגות רחבות עליונה ותחתונה, או למשל מתכנתים במובייל שיבקשו מסך רחב בצד עבור כתיבת קוד ובצד השני תצוגה אנכית. צלמים ועורכי תמונה כנראה יעדיפו לפצל את המסך ל-3 תצוגות; מסך אנכי בצד ועוד זוג תצוגות אנכיות בחלק השמאלי של המסך. הוורסטיליות של אופן חלוקת התצוגות, לצד גודל המסך העצום, מעניקים ל-34WQ75C-B גמישות מרשימה בדרך שתרצו לגשת למידע שלכם. כאמור, זו לא רק התצוגה הרחבה במיוחד, אלא שהאינטואיטיביות של OnScreen משלימה היטב את הצורך ושירתה אותנו נאמנה גם מצד התוכנה.



בדומה להרבה מסכים משרדיים, גם רמקולים שולבו כאן והפעם הם משודרגים מהסטנדרט המצופה; צמד ספיקרים בהספק 7W כל אחד נתמכים בחברת האודיו MaxxAudio ומעניקים חווית סאונד שאמנם עדיין רחוקה מלהוות תחרות לרמקולים חיצוניים, אך מצליחים לבלוט לטובה בקטגוריית הרמקולים המובנים במסכי מחשב, שלרוב נשמעים צורמים, אנמיים ועייפים להחריד. כאן לא המצב ונהנינו מעוצמת סאונד מרשימה, פירוט מפתיע ולמרות שהם לא יתאימו לצרכים יותר מתקדמים כמו גיימינג, לחלוטין אפשר להאזין איתן לרדיו ברקע או לבצע איתן פגישת זום.



מקנחים בגמישות ומטבע הדברים, מסך ה-34 אינץ' המגושם שלפנינו מציע זוויות צפייה בהתאם ליכולותיו המוגבלות: תשכחו מסיבוב המסך על צירו ומעבר לתצוגה אנכית וגם סיבוב לצדדים אין כאן. מה יש? הגבהה עד 11 ס"מ נוספים ויש גם הטייה סמלית של 20+ ~ 5- מעלות. מוגבל מאוד אבל כאמור, ממסך קעור בגודל 34 אינץ' אי אפשר לצפות לאלסטיות רבה. את ה-34WQ75C-B ניתן לתלות על הקיר או להלביש על זרוע בתקן VESA 100x100 המקובל.

מסך רחב
מסך ביחס גובה-רוחב 16:9 (או 16:10) שמתאים להצגת סרטי קולנוע ותוכני HD וכן להצגה של שני דפים או יישומים במקביל.