סקירה - אוזניות Xiaomi Redmi Buds 4 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Xiaomi Redmi Buds 4 Pro שיאומי

הטוב
  • חיישן שמזהה את הסרת/הרכבת האוזניות
  • צימוד לשני מכשירים במקביל
  • עמידות לפי תקן IP54
  • יציבות גבוהה באוזן
  • אפליקציה מעולה
הרע
  • ביטול רעשים מקצר משמעותית את זמן הסוללה
  • העדפה מובהקת לטווחים הגבוהים
  • הקייס לא תומך בטעינה אלחוטית
  • באס אנמי
בשורה התחתונה

ל-Redmi Buds 4 Pro יש תכונות של אוזניות פרימיום, כמו זיהוי אוטומטי כשהן באוזניים ועצירה או הפעלת הנגן בהתאם, צימוד לשני מכשירים ואפילו ביטול רעשים אקטיבי לא רע, אך הוא מקצר את זמן הסוללה משמעותית. וזה בדיוק היכן שתחושת הפרימיום נעצרת שכן אוזניות ה-TWS של Redmi מספקות סאונד נטול איזון וגנרי ביותר שכל ה-EQ בעולם לא היה יכול לו להשיב את הבאסים האבודים או לרסן את הגבוהים.


הקדמה

ה-Redmi Buds 4 Pro הן אוזניות אלחוטיות מסוג TWS מבוססות בלוטות' עם עיצוב ארגונומי התומכות בסאונד Hi-Res Audio המתיימרת להציע "חווית סאונד סוחפת במיוחד", דרייברים דינמיים כפולים בקוטר 10 מ"מ ו-6 מ"מ, טכנולוגיה משופרת להפחתת רעשי רוח וביטול רעש אקטיבי וכן חיי סוללה שאמורים להציע עד 9 שעות בטעינה אחת. עוד באוזניות: עמידות IP54, טעינה מהירה המבטיחה שעתיים של האזנה בתמורה ל-5 דקות טעינה, 3 מיקרופונים לביטול רעש סביבתי וצימוד לשני מכשירים במקביל. האוזניות זמינות בצבע לבן ושחור.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

איכות הצליל (50%)

7

ב-Buds 4 Pro דרייברים דינמיים כפולים, אחד בקוטר 10 מ"מ והדרייבר השני בקוטר 6 מ"מ עבור תדרי ה-Treble. האוזניות תומכות בקידוד SBC וגם בקידוד LDAC הנחשב לאיכותי מבין השניים, בעיקר בשל יכולתו להעביר נתונים בקצב גבוה יותר, עד 990kbps. אנחנו כמובן השתמשנו לאורך כל הסקירה בקידוד LDAC. לצערנו הסאונד התגלה כדי בסיסי, נטול פירוט מורחב או בעל חתימה ברורה שמנציחה אופי צליל מסוים. אפשר להגיד שזה מה שאפשר לצפות מאוזניות TWS מוזלות – ועדיין קשה להתעלם מכך שהסאונד המוגש כאן סביר בלבד. הטווחים הבינוניים יבשושיים, ה-Vocals צורמים לעיתים ובכלל, ברורה העדפה של האוזניות לטווחים הגבוהים, כלומר לא משנה איזה צליל תשמעו, תקבלו בו גוון Treble מאוד מובחן, לפעמים זה מוגש בעדינות ולפעמים בגסות שקשה לסלוח או לה.



החלק הכי מאכזב באוזניות במבחן הצליל הוא ללא ספק הבאס, שמוגש כאן באנמיות שתשעמם את חובבי הטווחים הנמוכים. אנחנו מכירים את אחת מהמחלות הידועות של אוזניות TWS והדרייברים הקומקפטיים שלהם מתקשים להציע באסים ראויים - וכאן אפילו תקבלו מתחת למקובל. התחלנו עם כמה שירי Bass Test ביוטיוב, ניסינו בכל זאת למצוא אותם בכמה להיטים מרעידים בספוטיפיי ואפילו סרט מלחמה מפורסם מנטפליקס גויס לנושא - ולצערנו כל מה שהוצע לנו אלה באסים מאוד חלולים ונטולי נוכחות, כאילו שוב מוזגו מלאכותית עם ה-Treble המשתלט.


באפליקציית Xiaomi Earbuds הייעודית גילינו ארבעה אפקטי שמע, כאשר מלבד ל"מאוזן" בברירת המחדל, מחכים למשתמש האפשרויות "הגברת צלילים גבוהים", "הגברת בס" ו"הגברת קול". לצערנו השינויים מורגשים באופן מינורי למדי, לא כזה שהצליח לפצות על הפער בחוסר-האיזון בין הטווחים, גם אם שיפר את איכות הסאונד במעט. ניתן גם להפעיל את תכונת "צליל מקיף" שמגבירה את אפקט הנוכחות בזמן צפייה בסרטים, בעיקר גימיק שחשף הגברה קלה של הסאונד מעבר לעוצמה שהאזנו לה באותו רגע ואולי עוד הוספת נדבך קטן של מרחביות – אך לא מעבר ותשכחו מאפקט עוטף או כל דבר שהתכונה מתיימרת להציג.



למרבה ההפתעה, ה-Buds 4 Pro מציעות ביטול רעשים לא רע בכלל. ניתן לכבות אותו כמובן ולחסוך בסוללה או לעבור למצב "שקיפות" שהופך את רעשי הרקע ל"דקים" יותר מונע מכם את תחושת הוואקום הקולי, אבל מי שאוהב את התחושה האוטמת ומעדיף את השקט המלא, יגלה ביטול רעשים יעיל, שגם מאפשר להגביר את עוצמתו בסולם בן 3 רמות – ויש גם "ביטול רעשים מותאם" שמשלב את עוצמת הביטול האידיאלית בהתאם לרעשי החוץ המשתנים, חיישן שהתגלה כבינוני ואישית העדפנו את השליטה הידנית.


באשר לניהול שיחות, לא הכל הלך מושלם. אצלנו לא הייתה שום בעיה להאזין בבירור לצד השני, אבל המשוחחים המתחלפים במהלך תקופת הסקירה לא פעם ביקשו שנחזור על המילים שאמרנו או שנשמענו להם רחוק מדי וביקשו מאיתנו "להצמיד את הטלפון לפה". זה לא אומר כמובן שאי אפשר לנהל שיחות עם ה-Buds 4 Pro ולאורך כל הבדיקה אכן ערכנו איתן המון שיחות בהצלחה – אבל פגשנו במיקרופונים שתיעדו את קולנו יותר בבירור.

נוחות השימוש (25%)

9

ה-Buds 4 Pro לא שונות מאוזניות TWS סטנדרטיות; הן מזכירות Buds קלאסיות, עם הידית הקטנה ועליה מוצג מין פס בטקסטורה חלקה שמדגיש בדיוק היכן חיווי המגע. בצידו השני ראש סיליקון ובמארז קיבלנו כמה ראשים בגדלים שונים. משקל כל אוזניה כ-5 גרם, כלומר הן קלות מאוד ואנחנו שכחנו שהן באוזן שלנו תוך כמה דקות שימוש. למרות החשש שלנו מפרופיל אוזנייה מצומצם יחסית, שנראה שמשקלה תלוי בעיקר בראשה, היציבות באוזן גבוהה מאוד: כאמור, הידית המתלווה להרבה אוזניות TWS כאן מוגשת בצורה מוקטנת יחסית, אלא שבתמיכת ראש הסיליקון, מצליחה להיתחב לתעלת האוזן מבלי שהיא נעה במקומה כשביצענו סיבובי צוואר חטופים או יצאנו להליכה מהירה. גם הפרופיל שלה מבחוץ לא גס או בולט מדי, הן רק מציצות טיפה החוצה.



האוזניות צוידו בעמידות IP54, כלומר אבק יכול להיכנס אליהן, אבל הן לא יושפעו מכך וגם השפרצות מים קלות לא יפריעו לפעילות המכשיר – חדשות טובות למי שמתכוון לבצע פעילות גופנית עם ה-Buds 4 Pro. החדשות הרעות? היצרנית לא מספקת אחריות על חדירת נוזלים לאוזניות או למארז הטעינה, כך שבשורה התחתונה, העמידות היא בעיקר הבטחה ריקה שאין עליה הרבה כיסוי מעורר ביטחון.

עוברים לאלחוטיות וצימוד ראשוני. לשמחתנו הכל עבד כשורה מהשנייה הראשונה שהאוזניות יצאו מהקייס; הן זוהו מיידית על ידי הלפטופ המשרדי שלנו, כמה שניות אח"כ חזרו למצב צימוד מחודש ואז זוהו גם על ידי הסמארטפון שלנו. תקן הבלוטות' כאן בגרסה 5.3 שמציע קליטה של עד 10 מטר התגלה כיציב מאוד ונטול גמגומים ויש גם צימוד מהיר מאוד ברגע ששולפים את האוזניות מהקייס שלהן. ממה לא תצליחו להיפרד? מה-latency הקטן, המעצבן והמאוד-מורגש כשצופים בסדרות. אולי בהאזנה למוזיקה זה לא עניין דרמטי במיוחד, אבל כשצופים בסצנת חילופי יריות מהירה, זמן התגובה הטיפוסי לבלוטות' מרגיש מגמגם, מעוכב ולא מהנה במיוחד.



כאמור, יש גם מחוות מגע באוזניות ששולבו לאורך פס דקיק בכל אוזניה. השימושים הנדרשים ביותר כאן זמינים בברירת המחדל; הקשה כפולה כדי לנגן/להשהות את הנגן, הקשה משולשת כדי לעבור לשיר הבא ולחיצה ממושכת כדי להפעיל את ביטול הרעשים. קצת מוזר שאין כאן מחווה להקשה בודדת, כנראה כדי למנוע הקשות שגויות כשמסירים את האוזנייה מהאוזן, אבל זאת רק הנחה שלנו. בהמשך גם גילינו שבאפליקציה ניתן לערוך את ייעודי חיווי המגע – אבל נגיע לשם.


שתי תכונות פרימיום שולבו באוזניות ועל כך הערכנו אותן מאוד: הראשונה היא צימוד לשני מכשירים במקביל, פיצ'ר שימושי להפליא שמשום מה עדיין לא זמין בהמון אוזניות אלחוטיות. במבחן התוצאה ה-Buds 4 Pro תמכו נהדר ובו-זמנית בלפטופ שלנו ובמכשיר הסלולרי שהונח לידו על השולחן. האזנו ללפטופ בשוטף וברגע שהתקבלה שיחה, האוזניות עברו באלגנטיות לרשות הסמארטפון ומשם המשכנו לנהל את השיחה עם אותן אוזניות בדיוק. תכונה שניה ולא מובנת מאליה הוא חיישן שמזהה הסרת והחזרת האוזניות אל האוזן, מה שגורם לעצירה אוטומטית של הנגן והפעלתו מחדש ברגע שמחזירים את האוזניות לאוזניים. מדובר בעוד פיצ'ר מבוקש ששירת אותנו ביעילות ביום-יום ורק פעמים בודדות החיישן כשל בזיהוי כשחשב שבטעות הסרנו את האוזניות, למרות שהן רק טיפה זזו במקומן באוזן.


מקנחים עם תוכנה חיצונית. האוזניות תומכות ב-Xiaomi Earbuds, אפליקציה פשוטה ותגובתית מאוד שבמסך הפתיחה שלה חשפה אותנו לאחוזי הסוללה המעודכנים באוזניות ובקייס, מאפשרת לדלג במהירות בין מצבי ביטול רעשים, איתור האוזניות וביטול תכונות מתקדמות כמו "חיבור כפול" או זיהוי האוזניות באוזן. יש גם עדכוני קושחה מעת לעת והעובדה שניתן להגדיר מחדש את פקודות מחוות המגע הוא לא עניין מובן מאליו כלל, תכונה שלא קיימת בכל אוזניות TWS.

משך פעולת הסוללה (25%)

8

קיבולת הקייס בנפח 590mAh ובאוזניות 54mAh, מה שאמור להבטיח להן 9 שעות האזנה (כשה-ANC כבוי) ועד 36 שעות עם קייס הטעינה, כלומר כ-3-4 מחזורי טעינה נוספים לפני שתצטרכו להטעין גם אותו. במארז קיבלנו גם כבל USB-C. בתחתית הקייס יציאת USB-C ושלא במפתיע מדי, הקייס אינו תומך בטעינה אלחוטית. בצד החיובי, יש כאן טעינה מהירה: 5 דקות טעינה אמורות להעניק שעתיים האזנה. חיי הסוללה טובים מאוד, כל עוד לא תשלבו ביטול רעשים כי ברגע שה-ANC פועל, תגלו בערך 4-5 שעות של האזנה, צניחה רצינית לעומת כיבוי ביטול הרעשים.



הקייס קטן וקומפקטי, מהסוג שנתחב לכיס הג'ינס מבלי לבלוט מדי החוצה, בתחתית שלו מקש לאיפוס האוזניות ממש בסמוך ליציאת ה-USB-C ובצידו נורית קטנה שמעידה על טעינה. הקייס עטוף במראה אפור כהה, מבריק מעט ובאופן די תמוה, אי אפשר להניח אותו על השולחן; רק להשכיב אותו על הצד. גם הכנסת האוזניות בתוך הקייס לא מייצבת אותו איכשהו. עניין די זניח מן הסתם, אבל לא פגשנו ביותר-מדי נרתיקי אוזניות TWS שלא מסוגלים לעמוד כך שהאוזניות יופנו כלפי מעלה בהרמת המכסה.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה