סקירה - מסך מחשב Lenovo Q27 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo Q27h-20 66EDUAC1IS

הטוב
  • מראה אלגנטי, אידיאלי לבית או משרד מוקפד
  • פאנל IPS ראוי למשרד
  • סט חיבורי USB עשיר
  • ארבע כניסות וידאו
הרע
  • עוצמת בהירות בינונית
  • ללא כניסת USB בצד
  • ארגונומיה צנועה
בשורה התחתונה
מסך ה-Q27h-20 משרדי בכל רמ"ח איבריו: יש לו 3 כניסות וידאו ומערך חיבורי USB יעיל להפיכת הצג ל-HUB שימושי ובנמצא גם תמיכה בתקני תמונה רלוונטיים לשימוש חצי-מקצועי. הוא עדיין מגיע עם כמה מגבלות שצריך להכיר: הארגונומיה מינימלית, הבהירות הסמלית התקשתה לנצח קרני שמש ישירות שפגעו במסך ועם כל הכבוד לסט חיבורי ה-USB המעולה, מוטב היה לשלב לפחות אחד בצד לנוחות מוגברת. במבחן התוצאה, מסך שמסוגל להשתלב במשרד מוקפד או בחדר ביתי שהוסב למשרד וישרת גם לצפייה בסדרות לשעות הפנאי.
הקדמה

ה-Q27h-20 מבית Lenovo הוא מסך בגודל 27 אינץ' המאובזר בפאנל IPS, המציע רזולוציה מקסימלית של 2560x1440 פיקסלים, קצב ריענון 70Hz, בהירות 350nits ותמיכה במרחבי הצבעים sRGB 99% ו-95% DCI-P3. עוד במסך: תמיכה בטכנולוגיית FreeSync, צמד רמקולים מובנים ותמיכה בתקן האור הכחול TÜV המסך זמין בצבע כסוף.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

איכות התמונה (70%)

9

ה-Q27h-20 מציג פאנל IPS שאידיאלי לשימוש המשרדי/חצי-מקצועי. מה זה אומר בפועל? צפו לקבל צבעים חדים כתער והתמיכה במרחבי הצבעים DCI-P3 בכיסוי 95% ו-sRGB בכיסוי 128% מאפשרים לערוך גרפית קבצים המיועדים לרשת, מבלי לחשוש שהצד השני שצופה בתמונה ייראה גוונים מעט שונים. כאן המקום לזכור שהמרחב הגדול-מהממוצע של 128% sRGB ידרוש מכם להתאבזר במכייל מסך שיתאים את הגוונים לכוונת המשורר - אחרת הצבעים של ה-Q27h-20 יוצגו מלאי רוויה מהרגיל. שילבנו גם צפייה בתכנים כמו סדרת Andor בדיסני+ ואין לנו תלונות; לצד התמיכה בתקן HDR10, הרזולוציה הגבוהה QHD מציגה על פני 2560x1440 פיקסלים תצוגה חדה וברורה שתעביר היטב סדרות וסרטים שיועדו לרזולוציה שהיא מעבר לתצוגת 1080p שהופכת לפחות ופחות שכיחה.



עוברים לבהירות המסך ועוצמה מקסימלית של 350nits לא מרשימה מדי על הנייר. לצערנו המציאות לא שונה: המסך מציג תצוגה בהירה אך לא מהסוג הבוהק שדורש ממך להנמיך אותה ל-70% כדי לא להסתנוור. זה אולי לא חדשות רעות ליושבים במשרד סגור או כזה שמואר בעיקר על ידי פלורסנטים, אבל לשלב את המסך במשרד שחודרות אליו לא מעט קרני שמש, כמו במקרה שלנו, העניין עלול להפוך למאתגר.


קצב הריענון כאן משתנה ונע בין 70Hz תחת הרזולוציה המקסימלית, או 75Hz אם תסכימו להנמיך את הרזולוציה ל-1080p. ההבדל כה מינורי בפועל שאין שום סיבה להקטין את הרזולוציה ולקבל תצוגה "מרוחה", בתמורה לעוד כמה פריימים בודדים שממילא בקושי מורגשים, בטח עבור עבודה משרדית. כאן גם המקום לציין את הייעוד המקצועי של המסך וכל עוד אתם מבינים שה-Q27h-20 לא כאן כדי "לצוד" פריימים בקצב תחרותי, ממילא אין חשיבות תהומית לקצב ריענון שהוא מעל 60Hz, אולי רק אם אתם ממש מכורים לתחושת הניווט החלקה והמסכים שעולים באלגנטיות. יש כאן תמיכה בטכנולוגיית סינכרון של קצב הפריימים FreeSync, תכונה עם שימושיות לא רלוונטית במיוחד במקרה שלפנינו, שהרי ה-Q27h-20 לא ערוך לגיימינג בלאו הכי.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

8

ה-Q27h-20 הוא מהמסכים הנאים בחבורת ה"משרדיים", עם גב כסוף המדורג באמצע, מראה נקי, שוליים דקיקים שמציגים בגאון יחס תצוגה/גוף נאה של 92.4% ויש גם סטנד שולחני שנראה כמו מדף קטן ורק מצידו בולטת הזרוע שמתווכת בינו לבין המסך- ואביזר לאיחוד כבלים באמצע הדרך לאיסוף שרכים מפוזרים. עם כל הכבוד לסטנד הנאה, יש לנו הערה בדבר למטלת הרכבת המסך: היא מאוד שונה בנוף, אולי אפילו מדי, ודורשת כאן סדר פעולות הרכבה שונות מהמקובל. העניין לא דרמטי במיוחד, שהרי אחרי ההתקנה החד-פעמית אפשר לשכוח מהסיפור הזה - ועדיין הרכבת ה-Q27h-20 ארכה הרבה יותר זמן מהרגיל.



על עיצוב יוקרתי ומוקפד כנראה שצריך לשלם בארגונומיה מופחתת - אחרת אין הסבר לגמישות המינימלית של ה-Q27h-20. ניתן אמנם לחבר אותו בתקן VESA 100X100 סטנדרטי לזרוע או להצמידו לקיר ויש גם אפשרות להטות אותו קדימה עד 5 מעלות ואחורה עד -22 מעלות, אבל בזאת הארגונומיה מסתיימת. אין כאן סיבוב לצד ומי שעובד לצד קולגות היושבות בסמוך אליו יבין מיד את המצוקה. ניתן להגביה את המסך בכמה סנטימטרים בודדים אבל אנחנו מכירים סביבות עבודה שיעדיפו לדחוף בנוסף חבילת דפים בין השולחן למעמד ותשכחו מסיבובי ציר מן הסתם, כלומר תצוגת Landscape היא היחידה הזמינה כאן.

עוברים למערך הכניסות, כולן ממקומות בגב המסך ויש לא מעט מהן. הן מחולקות לשתיים, מימין לסטנד כניסת אוזניות, צמד כניסות HDMI בגרסת 2.0 ועוד DP בגרסת 1.4 זמינים עבור חיבור כבלי וידאו "מסורתיים", לשימוש למשל של צמד מחשבים, מחשב נייח ולפטופ עבור אותו מסך. חותמים את הצד הימיני כניסת USB-C 3.2 Gen 1 נוספת המשרתת בתצורת upstream עבור טעינה בהספק 90W וכ-DP בחיבור משני וכניסת החשמל - אופציה מעולה למי שיבקש להוסיף לפטופ למערך המשרדי שלו. עוברים לכניסות משמאל לסטנד: שלוש כניסות USB-A 3.2 Gen 1 בתצורת downstream ועוד כניסת USB-C 3.2 Gen 1 בתצורת downstream עם הספק 15W שבשורה התחתונה מסוגל להטעין עבורכם לא מעט אביזרים היקפיים.

מערך החיבורים המתקדם זועק "וורסטיליות" ולמעשה הפך את המסך שלפנינו ל-HUB מתקדם, כזה שאיפשר לנו להטעין את האביזרים האלחוטיים שלנו, כמו האוזניות והעכבר, לחבר התקנים חיצוניים כמו דיסק-און-קי או קורא כרטיסי SD והתמיכה בשלוש כניסות וידאו שונות תמיד מבורכת, גם אם בפועל ניצלנו רק את ה-DP וה-HDMI עבור הלפטופ והנייח המשרדי שלנו. ההערה היחידה שלנו נגעה להיותן של כל הכניסות מאחור ומוטב היה לשלב לפחות כניסת USB בודדת בצד המסך, כך שלא כל פעם נצטרך לקום ולגשת לאחורי המסך כדי לחבר כבל או כל התקן חיצוני - והיו לא מעט רגעים מטריחים כאלה.


יותר ויותר מסכים מציגים פתרון תוכנה מבית היצרנית והצג שלפנינו ממשיך את המגמה, הפעם Lenovo Artery היא האחראית על תוכן העניינים. את תפריט ה-OSD במקרה שלפנינו קל לזנוח, שכן התוכנה מציעה בערך את כל מה שצריך בשביל הגדרות תמונה ראשוניות: קביעת הבהירות, פרופיל צבעים, הפעלת ניגודיות דינמית או Response Time, בחירת בין תקני צבעים כמו sRGB או DCI-P3 וניתן גם לשמור תצוגה כפרופיל עבור שימוש במסך בשעות שונות ביום, למשל לפני השינה תבקשו מסך עם טמפ' יותר חמה, ואולי בשעות הבוקר תעדיפו לעבור לתצוגה יותר בוהקת עם גווני לבן שיבהירו את מסמך הוורד שאתם בדיוק עובדים עליו.



נחתום בצמד הרמקולים המובנים בהספק 3W כ"א שהתגלו כלא מועילים ולא מזיקים. תשכחו מצליל מובחר ומפורט מן הסתם ולזכות המסך ייאמר גם שטרם פגשנו ברמקולים מובנים במסך שהפיקו סאונד זכור למדי. אז למה בכל זאת הם טובים? עבור שימושים בסיסיים למדי; שיחות זום, האזנה למדריכים קצרים ביוטיוב, שמיעת הקלטות קוליות ב-Whatsapp Web וזהו בערך. למי שחשובה לו איכות המוזיקה שהוא מאזין לה במהלך עבודה, קשה לנו להאמין שעם הרמקולים האלה הוא ינגן את הפלייליסט הקבוע שלו.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.