סקירה - מיקרופון JBL Quantum Stream ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקרופון JBL Quantum Stream

הטוב
  • תוכנת QuantumENGINE שימושית ונוחה לתפעול
  • תאורת RGB מפותחת
  • אקולייזר מובנה
  • תפעול פשוט
הרע
  • תוכנת QuantumENGINE אינה נתמכת ב-Mac
  • ללא גלגלת Gain
בשורה התחתונה
בין אם זה לצרכי סטרימינג, פודקאסטינג או עבור הקלטות הדרכה, ה-Quantum Stream של JBL יעשה את העבודה. יש לו סטנד מתכתי שיישאר יציב על השולחן אבל הוא מסוגל להתלבש גם על זרוע, הוא תיעד את קולנו בצורה צלולה ועל פשטות ההפעלה אין מה להרחיב - הכל כאן בשיטת Plug n Play נינוחה ופשוטה. יש גם תאורת RGB, יציאה לאוזניות ותוכנת QuantumENGINE מפתיעה לטובה - אבל משתמשי Mac ייאלצו להסתפק ביכולות המיקרופון בלבד, בהיעדר תמיכה בתוכנה.
הקדמה

ה-Quantum Stream מבית JBL הוא מיקרופון קונדנסר המיועד לסטרימינג, שיחות ועידה והקלטת פודקאסטים בעל קצב דגימה 96kHz התומך בדפוס קרדיואידי (חד-כיווני) ובדפוס רב-כיווני. המיקרופון מבטיח להציע מבנה נוח בזכות סיבוב ב-360 מעלות, כולל חיבור USB פשוט למחשב וכן מאפשר להתקין אותו לחצובת מצלמה וזרוע בום. המיקרופון זמין בצבע שחור.

תודה ליבואן באג על השאלת המוצר לסקירה

נוחות השימוש (40%)

8.5

ה-Stream לא דורש יותר מדי התעסקות; כבל שזור בד באורך 2 מטר שקיבלנו בקופסה הוכנס אל יציאת ה-USB שבתחתית גוף המיקרופון והצד השני הוכנס ליציאת ה-USB במחשב – שמצדו דרש עוד רגע לפני שווידאנו שקולנו אכן מתועד היטב ברשמקול הבסיסי של Windows. לצד יציאת ה-USB שבתחתית המיקרופון שולבה גם יציאת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות – במידה ותבקשו שה-Sidetone ישפיע על האוזניות שלכם ותצליחו להאזין לקולכם תוך כדי הקלטה. יתר מבנה המיקרופון שגרתי; גריל מתכתי עוטף את רוב גופו וגלגלת ווליום שולבה במרכזו, רק שימו לב שאין זכר לשליטה על ה-Gain, למי שזה משנה לו.



מתחת לגלגלת הווליום צמד תאורות קטנות, לבנה וירוקה, המסמנות על תבנית ההקלטה הנוכחית, הנעה בין Cardioid ל-Omnidirectional. ניתן לעבור בין סוגי תבניות ההקלטה בלחיצה על גלגלת ה-Volume וסיבוב ימינה/שמאלה - אבל אנחנו היינו מעדיפים מקש ייעודי לנושא. בקודקוד המיקרופון הוטבע הסימן Mute וכמו שאפשר לנחש, טפיחה קלה עליו גורמת להשתקת המיקרופון וכחיווי וויזואלי, התאורה בתחתית המיקרופון משתנה בהתאם. באשר לסטנד, הוא שגרתי למדי; הוא עשוי מתכת נוקשה יחסית, כך שהציע יציבות מספקת על שולחן העבודה בו הוצב והגליל סביבו המיקרופון נע מציע זוויתיות קלה, אם למשל נבקש שה- Quantum Stream יעמוד בזווית קהה יותר כלפי אחד המשוחחים. המעמד שקיבלנו במארז לא מחייב ואת המיקרופון שלפנינו ניתן גם להתקין על זרוע שולחן (בום) ושאר מעמדים וסטנדים הכוללים מחזיק מיקרופון שגרתי.



תוכנת ה-JBL QuantumENGINE שהותקנה במחשב התגלתה כערך מוסף שעדיף לא לדלג עליו: מעבר לקביעת משתנים בסיסיים כמו הגדרת ה-Mic Volume וקביעת ה-Sidetone, ניתן להחליף במהירות בין תבניות הקלטה ולקבל עדכוני תוכנה (כמו זה שקיבלנו ברגע שחיברנו את המיקרופון לראשונה למחשב). כן נוכח אקולייזר, המציע בברירת המחדל תבנית Flat אך זמינים עוד 4 תבניות מבוססות שימושים אחרים; Studio ,Mic Boost ,Streaming ו-Conference. רק שימו לב שאת ה-QuantumENGINE לא ניתן להתקין במחשבי Mac אלא ב-Windows בלבד.



כיאה מוצר לגיימינג, ה-Quantum Stream לא יכול להתחמק מתאורת RGB מחייבת ובתחתית גופו טבעת תאורה המוקדשת לנושא. ראשית, גילינו שכשמנמיכים את ווליום המיקרופון, התאורה מפחיתה מהבהירות שלה – והופכת לבוהקת ככל שהווליום מתגבר. נחמד. בתוכנת QuantumENGINE גילינו גמישות מפתיעה: ניתן לקבוע את עוצמת הבהירות, קביעת תאורה שונה כשהמיקרופון פועל/מושתק וכן ניתן לקבוע גוונים שונים ומעברי צבע כולל קביעת מרחק בשניות בין צבע לצבע.



כל זה מרשים וישמח בעיקר משתמשים שכבר יש להם סט אפ צבעוני ורק רוצים להתאים את יתר האביזרים שלהם למיקרופון שלפנינו – רק התקשינו להבין מדוע מסרבים ב-JBL לאפשר להגדיר גוון רצוי בערכי RGB ספציפיים. מלבד ההתאמה האישית, בתוכנה ניתן לבחור גם מתוך כמה אפקטים מובנים ולשמור את העדפותיכם כפרופיל אישי.

ביצועים (60%)

8.5

ל-Quantum Stream מעבה אלקטרט (שם מפואר למיקרופון קונדנסר זול שלא צריך מתח גבוה כדי לפעול) כפול בקוטר 14 מ"מ,

המעבד המובנה במיקרופון מציע קצב דגימה מקסימלי של 24bit 96khz וטווח התדרים הנתמך כאן הוא 20Hz - 20kHz כמקובל. המיקרופון תומך בשתי תבניות הקלטה: הראשונה היא Cardioid (דחיית צליל ב-180 מעלות) שתתאים יותר להקלטות "סולו", בין אם זה סטרימינג בזמן גיימינג או הקלטת פודקסט יחיד. ההקלטה השנייה היא Omnidirectional (תיעוד ב-360 מעלות), שתתאים להקלטה הכוללת כמה משתתפים, כזו שתובעת מהמיקרופון לתעד קולות מרחבי החדר ולאו דווקא מכיוון מסוים.




את הבדיקה שלנו ערכנו בקצב דגימה של 96000Hz, בתבנית הקלטה Cardioid האידיאלית למשוחח בודד, כזו שמותאמת לסיטואציה בה נערכה הבדיקה. האקולייזר היה בתצורת Flat ולמען הסר ספק, שום עריכה נוספת לא נעשתה, כלומר אף טווח לא "טופל" ורעשי רקע לא הורדו או צומצמו בעריכה שלאחר מכן. את ההקלטה ביצענו במשרד חלל פתוח ליד חלון פתוח שפונה אל כביש עירוני רועש חלקית.






איכות ההקלטה בסך הכל התגלתה כטובה מאוד: קולנו תועד בבירור ובצלילות, ללא רעשי רקע מובחנים כלשהם ואף רעשים סטטיים מוזרים לא התלוו לקולנו. כן שמנו לב שיש לדבר אל המיקרופון במרחק אידיאלי של 20-25 ס"מ כדי שקולנו ייקלט בצליל האידיאלי ביותר, זה שאינו צורם למאזין בצד השני וגם כזה שאינו גורם לנו להישמע רחוקים מדי – וצריך לקחת זאת בחשבון כשמתקינים זרוע שולחן. עוד העניין הוא הד הקל שהתלווה לקולנו; הוא אמנם אינו מורגש ברוב ההקלטה אך מעת לעת "הגיח" ורמז על היכן ביצענו את ההקלטה – לטעמנו בחדר יותר סגור אפקט הוואקום עלול להתגבר.



ועוד מילה על האקולייזר מטעם QuantumENGINE: ניסינו את כל ה-presets שמציעה התוכנה ובלי ספק תבניות ה-Flat וה-Studio הן העדיפות כאן משמעותית, בכך שהגישו את הקול שלנו בגרסתו העמוקה והמפורטת ביותר. יתר מצבי ההקלטה התגלו כמאוד חיוורים ועמוסים בטווחים קיצוניים השונים זה מזה, אשר סיפקו גוון קול מאוד צורם, "מלוכלך" ונטול פירוט בצורה משמעותית, ממש כאילו הוקלטנו דרך מיקרופון אחר ומוזל פי כמה.

תודה ליבואן באג על השאלת המוצר לסקירה