סקירת wisebuy - מיקרופון JBL Quantum Stream
- תוכנת QuantumENGINE שימושית ונוחה לתפעול
- תאורת RGB מפותחת
- אקולייזר מובנה
- תפעול פשוט
- תוכנת QuantumENGINE אינה נתמכת ב-Mac
- ללא גלגלת Gain
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Quantum Stream מבית JBL הוא מיקרופון קונדנסר המיועד לסטרימינג, שיחות ועידה והקלטת פודקאסטים בעל קצב דגימה 96kHz התומך בדפוס קרדיואידי (חד-כיווני) ובדפוס רב-כיווני. המיקרופון מבטיח להציע מבנה נוח בזכות סיבוב ב-360 מעלות, כולל חיבור USB פשוט למחשב וכן מאפשר להתקין אותו לחצובת מצלמה וזרוע בום. המיקרופון זמין בצבע שחור.
ה-Stream לא דורש יותר מדי התעסקות; כבל שזור בד באורך 2 מטר שקיבלנו בקופסה הוכנס אל יציאת ה-USB שבתחתית גוף המיקרופון והצד השני הוכנס ליציאת ה-USB במחשב – שמצדו דרש עוד רגע לפני שווידאנו שקולנו אכן מתועד היטב ברשמקול הבסיסי של Windows. לצד יציאת ה-USB שבתחתית המיקרופון שולבה גם יציאת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות – במידה ותבקשו שה-Sidetone ישפיע על האוזניות שלכם ותצליחו להאזין לקולכם תוך כדי הקלטה. יתר מבנה המיקרופון שגרתי; גריל מתכתי עוטף את רוב גופו וגלגלת ווליום שולבה במרכזו, רק שימו לב שאין זכר לשליטה על ה-Gain, למי שזה משנה לו.
ל-Quantum Stream מעבה אלקטרט (שם מפואר למיקרופון קונדנסר זול שלא צריך מתח גבוה כדי לפעול) כפול בקוטר 14 מ"מ,
המעבד המובנה במיקרופון מציע קצב דגימה מקסימלי של 24bit 96khz וטווח התדרים הנתמך כאן הוא 20Hz - 20kHz כמקובל. המיקרופון תומך בשתי תבניות הקלטה: הראשונה היא Cardioid (דחיית צליל ב-180 מעלות) שתתאים יותר להקלטות "סולו", בין אם זה סטרימינג בזמן גיימינג או הקלטת פודקסט יחיד. ההקלטה השנייה היא Omnidirectional (תיעוד ב-360 מעלות), שתתאים להקלטה הכוללת כמה משתתפים, כזו שתובעת מהמיקרופון לתעד קולות מרחבי החדר ולאו דווקא מכיוון מסוים.
את הבדיקה שלנו ערכנו בקצב דגימה של 96000Hz, בתבנית הקלטה Cardioid האידיאלית למשוחח בודד, כזו שמותאמת לסיטואציה בה נערכה הבדיקה. האקולייזר היה בתצורת Flat ולמען הסר ספק, שום עריכה נוספת לא נעשתה, כלומר אף טווח לא "טופל" ורעשי רקע לא הורדו או צומצמו בעריכה שלאחר מכן. את ההקלטה ביצענו במשרד חלל פתוח ליד חלון פתוח שפונה אל כביש עירוני רועש חלקית.
איכות ההקלטה בסך הכל התגלתה כטובה מאוד: קולנו תועד בבירור ובצלילות, ללא רעשי רקע מובחנים כלשהם ואף רעשים סטטיים מוזרים לא התלוו לקולנו. כן שמנו לב שיש לדבר אל המיקרופון במרחק אידיאלי של 20-25 ס"מ כדי שקולנו ייקלט בצליל האידיאלי ביותר, זה שאינו צורם למאזין בצד השני וגם כזה שאינו גורם לנו להישמע רחוקים מדי – וצריך לקחת זאת בחשבון כשמתקינים זרוע שולחן. עוד העניין הוא הד הקל שהתלווה לקולנו; הוא אמנם אינו מורגש ברוב ההקלטה אך מעת לעת "הגיח" ורמז על היכן ביצענו את ההקלטה – לטעמנו בחדר יותר סגור אפקט הוואקום עלול להתגבר.
ועוד מילה על האקולייזר מטעם QuantumENGINE: ניסינו את כל ה-presets שמציעה התוכנה ובלי ספק תבניות ה-Flat וה-Studio הן העדיפות כאן משמעותית, בכך שהגישו את הקול שלנו בגרסתו העמוקה והמפורטת ביותר. יתר מצבי ההקלטה התגלו כמאוד חיוורים ועמוסים בטווחים קיצוניים השונים זה מזה, אשר סיפקו גוון קול מאוד צורם, "מלוכלך" ונטול פירוט בצורה משמעותית, ממש כאילו הוקלטנו דרך מיקרופון אחר ומוזל פי כמה.