סקירה - טאבלט Lenovo Tab P11 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab P11 Pro ZAB50048IL

הטוב
  • שימושיות נאה, נע במהירות בין צורך עסקי לבידורי
  • מציע קייס פוליו, מקלדת ועט סטיילוס תואמים
  • יכולת הרחבה נאותה של נפח האחסון
  • תצוגת OLED עם קצב ריענון 120Hz
  • רביעיית רמקולים מפתיעה
הרע
  • נטול סורק טביעת אצבע
  • ללא עמידות IP כלשהי
  • טעינה מלאה ממושכת
  • שולי מסך עבים
בשורה התחתונה
ה-TAB P11 Pro מצליח לשלב בין עסקים להנאה, אבל נוסיף שההצטיידות במקלדת התואמת הכרחית. בזכות שימושיות שהופכת את הטאבלט למחשב ברגע, מעבד מספק למשימות בסיסיות ומסך לא רע בכלל, תקבלו לפטופ סטנדרטי עם מערכת הפעלה דינמית שיתאים לפגישות מול לקוחות. בערב הטאבלט הופך למרכז בידור מוצלח; הרמקולים שואגים, איכות הצפייה ראויה עבור שירותי הסטרימינג הפופולריים וחיי הסוללה גם הרשימו. תג המחיר הסופי כולל המקלדת נחשב ליקר בקטגוריית הטאבלטים, אבל כאמור, במארז מחכה לכם גם מחשב נייד חצי-עסקי.
הקדמה

ה-TAB P11 Pro (2nd Gen) הוא טאבלט מבית Lenovo המבטיח להציע "חוויה קולנועית מפוארת" בזכות מסך 11.2 אינץ', תצוגת OLED, רזולוציה 2.5K ותמיכה ב-Dolby Vision ו-+HDR10. עוד בטאבלט: 4 רמקולים JBL מחוזקים ב-Dolby Atmos, משקל גוף של 480 גרם ותמיכה במקלדת ועט סטיילוס, הנרכשים בנפרד. הטאבלט זמין בצבע אפור.

איכות תצוגה (25%)

8

ה-TAB P11 Pro מתפאר במסך בגודל 11.2 אינץ' שלמרות גודלו המאיים, התרגלנו אליו די מהר. אולי הוא לא מספק את קלילות התפעול האינטואיטיבי שבטאבלטי 8 ו-10 אינץ', אבל בתמורה מקבלים "משטח עבודה" הרבה יותר נדיב וצפייה רחבה ומשופרת בסדרות.

פאנל OLED עם תמיכה ב-Dolby Vision ו-+HDR10 איים להציע תצוגה פנטסטית אבל בפועל קיבלנו חווית צפייה טובה בלבד. השחורים נמתחים לקצוות והבהירות המקסימלית בסך 600nits הורגשה, אך משהו בחווית הצפייה לא הרגישה לנו מהודק וחד כמו שקיווינו. הרזולוציה המקסימלית כאן, 1536X2560 פיקסלים מושחזת כנדרש וקצב ריענון שנע בין 60Hz ו-120Hz מציעים חווית שיטוט נעימה לעין. חבל רק שאין כאן תכונת קצב ריענון אדפטיבי ולא נאלץ לבחור ידנית בין 60Hz ל-120Hz.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

מידות הטאבלט: 26 ס"מ רוחב, 16 ס"מ אורך ועובי 6.8 מ"מ, נתונים סטנדרטיים למדי. המשקל הנמוך שלו, סביבות 480 גרם, מזכירים שמדובר בטאבלט וההתניידות איתו מצוינת. רק אל תבנו על נראות מנקרת; השוליים מסביב למסך שמנמנים, הגב אפור בציפוי מט ואין כאן אלמנטים מרשימים מדי בפן האסתטי. יחס גוף/מסך של 85% גם משקפים נתון די סולידי. בטאבלט 3 מקשים פיזיים; צמד מקשי ווליום ועוד אחד עבור כיבוי/הדלקה - ויש גם חריץ לכרטיס SIM, אם תבקשו חיבור לרשת מכל מקום.



מבחינת נפחי אחסון וזיכרון RAM, ה-TAB P11 Pro זמין בכמה תצורות ואנחנו קיבלנו לסקירה את הצנועה שבהן, זו עם 4GB זיכרון RAM ו-128GB נפח אחסון. יש גם אופציה להרחבת הנפח הפנימי עם כרטיס MicroSD, עד 1TB נוספים ומכובדים מאוד. במערך החיבורים תמצאו רק USB-C 3.2 Gen 1 בודד, אבל כזה שמציע שימושיות גבוהה, בין היתר בזכות תמיכה ב-OTG, אספקת כוח PD 2.0, העברת וידאו ב-DisplayPort 1.4 והעברת DATA שגרתית. רביעיית פינים מוזהבים בתחתית הטאבלט מוכנים לחיבור פיזי של מקלדת Lenovo תואמת. בקישוריות: תמיכה ב-WiFi 6 ובלוטות' בגרסה 5.1. אל הטאבלט יכולים להצטרף 3 אביזרים ייעודיים, הנרכשים נפרד: מקלדת תואמת, עט סטיילוס Precision Pen 3 וכיסוי פוליו מתכוונן, עם תא מיוחד לאחסון העט.
עוברים למערך הצילום, המורכב מעדשת 13 מגה פיקסל אחורית עם מפתח צמצם f/2.4 עם הקלטה ב-4K ב-30 פריימים בשניה ומיקוד אוטומטי. מקדימה עדשת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0 והקלטה ב-1080 ב-30 פריימים בשנייה. מן הסתם הנתונים על הנייר חושפים שאין כאן בשורה ועדיין תעדיפו את הסמארטפון שלכם כדי לתעד רגעים: מצלמת ה-TAB P11 Pro חושפת המון "רעש", חשיפה נמוכה והעדפה לכהים והצבעים דהויים ו"עייפים" מאוד.



הגענו למערכת ההפעלה וכאן אנדרואיד 12 מככבת בגאון - ובלנובו מבטיחים תמיכה עד אנדרואיד 14. אין כאן ממשק רשמי מדי מצד לנובו ובעיקר גוגל לוקחת את המושכות ומגישה מיד בהתקנה הראשונית את כל התוכנות הפופולריות שלה, כמו Gmail, Youtube, מפות, Chrome, Drive וכו', לצד כמה שירותים פופולריים כמו נטפליקס, Nebo הרלוונטית לשרבוטים ועוד עזר או שניים מבית היצרנית כמו Lenovo Freestyle. בסך הכל מדובר בממשק די נקי ופשוט, בלי יומרנות מופרזת והשימושיות הגבוהה שלו ראויה לציון, בין אם זה המעבר המהיר לתצורת "מחשב" במקש Productivity המהיר, הטיפול הזריז בהתראות, האפשרות להקליט מסך וכניסה למצב תצוגה נוחה לעיניים התגלתה כאידיאלית בקריאת כתבות בשעות הערב.



באשר לסאונד, הטאבלט צויד ברביעיית רמקולים מבית JBL עם האקולייזר של Dolby Atmos שהפתיעו בעוצמה ופירוט מצוינים. כמובן שחשוב לזכור שעדיין מדובר ברמקולים מבוססי טאבלט, אז אל תצפו לחדות סימפונית, אבל צפייה בסדרות בנטפליקס סיפקה סאונד היקפי, צלול ונקי מאוד. מרשים. כאמור, ב-Atmos תקבלו 3 מצבי סאונד ייעודיים בהתאם לשימוש; דינמי, מצב סרט או האזנה למוזיקה.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

8

דגם המעבד MediaTek Kompanio 1300T מתומן הליבות התגלה כיעיל, אך לא פנטסטי או בולט בביצועיו. זה אומר שתפריטים עולים במהירות, יוטיוב לילדים מקפיץ סרטונים ברגע ויש גם יכולות גיימינג לא רעות - אבל פתאום לשדה החיפוש בהגדרות לוקח עוד רגע להשיג תוצאות, קרטועי אנימציה עלולים להופיע בתפעול ידיים זריזות וגם אתחול הטאבלט חושף אייקונים באיחור רציני. האם זו אשמתו של ה-RAM הנמוך בנפח 4GB? יכול להיות. כאן המקום להזכיר שה-TAB P11 Pro זמין בגרסאות זיכרון RAM יותר נדיבות ואולי שווה להעדיף אותן, בטח אם אתם מכווני ביצועים.





בביצועי GeekBench השגנו 2988 נקודות ב-Multi-Core וב-3Dmark השגנו את תוצאת Maxed Out המתבקשת ב-Sling Shot Extreme ו-1151 נקודות ב-Wild Life Extreme. משחקים כמו Call of Duty: Mobile ו-Asphalt 9: Legends לא תהיה לכם בעיה להריץ ונפילות פריימים לא אמורות להופיע.

משך פעולת הסוללה (10%)

8.5
סוללת 8000mAh שולבה מאחור ובקופסה מקבלים כבל Type-C באורך מטר עם ספק כוח 20W. אם אתם נוהגים לצפות שעות ארוכות בטאבלט שלכם, יש לנו חדשות טובות; שעת ניגון יוטיוב בבהירות מקסימלית סחטה בערך 13% סוללה מהטאבלט. כלומר מצפים לכם כאן סביבות 7.5 שעות של צפייה רציפה ובבהירות מעבר לצורך הסביר. טעינה מלאה אורכת כ-2.5-3 שעות, הליך די ממושך, תוצר של נפח סוללה ענק לצד מטען בהספק די נמוך.

עמידות ואבטחה (10%)

7.5

במערך הביומטרי תמצאו רק סורק תווי פנים, בלי סורק טביעת אצבע. חיישן הפנים טוב בלבד; באור יום הוא מגיב במהירות ומזהה ברוב מוחץ של נסיונות הזיהוי את הפנים שלנו. בשעות הערב מגלים קושי טיפוסי והחיישן מתחיל לגמגם, אפילו כשנעזר בתאורת המסך הבוהקת כדי לחשוף את פרצופנו. על חדר חשוך לחלוטין אין מה לדבר, החיישן לא זיהה אותנו כלל ודי מהר וויתר בניסיון הזיהוי והעביר אותנו להקשת קוד ידנית.


באשר לעמידות בפני נזקי מים או אבק, היכונו להתאכזב; ה-TAB P11 Pro לא מתהדר באף אטימות IP, מה שהופך אותו ליותר מועד לפורענות ובלי קשר, פגיע בפני מכות יבשות, בטח בידיהם של משתמשים צעירים יותר. כזכור, יש קייס מרופד מותאם לטאבלט, בעלות נפרדת כמובן.