סקירה - מכשיר אדים חכם Xiaomi Smart Humidifier 2 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - נשימה Xiaomi Smart Humidifier 2 שיאומי

הטוב
  • מאפשר לקבע את רמת הלחות
  • ניתן להוסיף שמנים ארומטיים
  • נאה למראה
  • קל לתפעול
הרע
  • אפליקציית Mi Home בסיסית בתכונותיה
  • שימושיות מוגבלת
בשורה התחתונה
במבחן התוצאה, ה-Smart Humidifier 2 משלים את המשימה ומספק את הלחות שציננה במעט את החדר והורידה את תחושת המחנק ששררה באזור שלנו ובכך הקלה על הנשימה שלנו – והמנוזלים בבית הודו לה מספיק. עוד אהבנו שניתן לקבע את אחוז הלחות באמצעות אפליקציה פשוטה וגם מגיע לה נקודת זכות על מראה לבן מינימליסטי ולא טכני מדי. מטבעה, היא פחות שימושית ברוב ימות השנה, לפחות בישראל הקיצית, והיא גם נטולת יכולות אוטומציה, חיסרון אם אתם משוחרי הבית החכם.
הקדמה

ה-Smart Humidifier 2 מבית שיאומי הוא מכשיר אדים חכם המבטיח לבצע "סטריליזציית UV-C לטיהור המים, המאפשרת לנשום אדי מים בריאים יותר", לפי היצרנית. למכשיר האדים מיכל מים בנפח 4.5 ליטר שאמור לספק אידוי מים עד 32 שעות ועוד במכשיר פתחי פליטת אדים 360° מתכווננים בטבעת כפולה פנימית וחיצונית. המכשיר זמין בצבע לבן.

תודה ליבואנית הרשמית קבוצת המילטון על השאלת המוצר לסקירה

ביצועים (40%)

8.5

נתחיל מהשאלה הראשונה: למה בכלל צריך מכשיר אדים בבית? ובכן, לא מוכרחים להחזיק בו בבית ובטח שבקיץ לא תמצאו בו הרבה שימוש – אבל בתקופת החורף ושאר ימים קרים שמתחילים כבר מהסתיו, מכשיר האדים יוסיף לחות לאוויר. ולמה זה חשוב? כי בזמן שאנחנו משתמשים בהמון מכשירי חימום כמו מזגנים, מפזרי חום, רדיאטורים ותנורי ספירלה, האוויר שבדירה מתייבש. תוסיפו לעובדה שהחלונות בדרך כלל סגורים בחורף וקיבלתם מתכון מהיר לקושי בנשימה ויצירת גודש באף וליחה. כאמור, מכשיר האדים אמור לטפל בנושא, באמצעות הוספת לחות לאוויר ובכך למנוע קשיים בנשימה או סתם לאוורר את הבית מתחושת המחנק הטיפוסית.



את ה-Smart Humidifier 2 שילבנו בחדרים שונים בדירת 85 מ"ר משפחתית, לפעמים לאורך היום בחדר המשרדי כשעבדנו מהבית, מדי פעם בסלון בערב סגרירי וגם פעם-פעמיים הוכנס אל חדר הילדים אחרי שהופעל בו מזגן שחימם את החדר לפני השינה. מכשיר האדים לא מאכזב; גם בעוצמה האידוי החלשה ביותר, כמות האדים היוצאת ממנו סיפקה אותנו. אמנם לוקח לה יותר זמן לפזר את תחושת המחנק שמכשירים מחממים יוצרים, אבל בתום כמה דקות מתחילים להרגיש את האוויר הרענן, זה שמקל על נשימה מלאה ואיכותית, הנדרשת במיוחד לאלו עם אף סתום.




באפליקציית Mi Home ניתן לראות בכל רגע נתון את אחוזי הלחות הנוכחיים בחדר, גם כשהמכשיר כבוי, והעובדה שניתן לקבע את הלחות האידיאלית עבורכם באחוזים מבורכת למדי. בתום יום-יומיים של שימוש התחלנו להבין מה אחוז הלחות המועדף עלינו, זה שמצד אחד לא יהפוך את החדר שלנו לסאונה שקשה לנשום בה – אבל גם לא יגזים בעודף לחות מהצד השני. לכאן או לכאן, כמנגנון בטיחות ה-Smart Humidifier 2 ייכבה אוטומטית במידה ואחוז הלחות בחדר עולה על 85% למשך יותר מחצי שעה.

נוחות השימוש (40%)

8

ה-Smart Humidifier 2 מזכיר בגודלו ובנראות מעין פח אשפה קטן, שאולי קצת גבוה ממנו ואולי גם כזה שניחן במראה יותר מינימליסטי ומוקפד, היותו עטוף בלבן וזוג מקשים ששולב מקדימה. מידותיו: גובה 33.5 ס"מ, קוטר 19 ס"מ ומשקלו כ-1.57 ק"ג. כאמור, בקדמת המכשיר צמד מקשים, ארבעה חיווי תאורה המסמלים עם סטטוס הפעולה הנוכחי ולאורך המכשיר רמת מים שקופה המציגה את כמות המים שנותרה במיכל. איך זה עובד? למכשיר האדים פתח יציאת אדים כפול המסתובב ב-360 מעלות, כזה שאמור לייתר את חשיבות שילובו של מכשיר האדים באופן שיגיע לכל חלקי החדר. ברגע שמפעילים אותו, הוא מתחיל להרתיח את המים שבמיכל, כאשר אלו הופכים לבסוף לאדים המתפזרים ברחבי החדר.




תפעול המכשיר פשוט למדי: המקש התחתון מדליק/מכבה את מכשיר האדים וזה שמעליו מחליף בין 3 רמות עוצמת אידוי, כשהרביעית גורמת לאדים להישאר ברמת לחות מבוקשת. בכל הנוגע לרעשים מלאכותיים, אין ממה לחשוש – גם כשממש התקרבנו למכשיר האדים, תיעדנו עוצמת קול שנעה סביבות 28-30dB, כלומר זמזומים מכניים קלים ולא מעבר. במילים אחרות, אפשר להפעיל את ה-Smart Humidifier 2 בלילה ואפילו סמוך אליכם מבלי לחשוש מרעשים מדירי שינה. בכל הנוגע לשימושים מתקדמים כמו בישום החדר והוספת ריחות אהובים, בשיאומי מציעים כמה שמנים ארומטיים הנמכרים בנפרד, אותם יש לטפטף על פיסות סיבי הכותנה שמקבלים במארז.



שלא במפתיע וכיאה למוצר חכם של שיאומי, אפליקציית Mi Home נתמכת בה ותמצאו בה את התכונות שהייתם מצפים לקבל ממכשיר אדים חכם; ניתן להדליק ולכבות את המכשיר אדים מרחוק, לתזמן את הפעלת המכשיר, לקבוע את מהירות אידוי המים מתוך 3 רמות עוצמה או לקבע את אחוזי הלחות האידוי בתכונת Constant ולהגדיר רף לחות מבוקש שיישמר. כן ניתן לבטל את חיווי התאורה והצליל, למרות שהם לא מפריעים מדי והתאורה אפילו מחמיאה לנראות של מכשיר האדים. לחובבי הבית החכם, יש כאן גם תמיכה קולית עם העוזרות Google Assistance ו-Amazon Alexa. מה אין באפליקציה? אוטומציה, כזו שתאפשר "לדבר" עם מכשירי שיאומי אחרים כשהם מופעלים/כבויים כמו נורה חכמה ברגע שתיכבה בחדר הילדים – אבל ניתן לשתף את מכשיר האדים עם משתמשי Mi Home נוספים, בדומה ליתר המוצרים החכמים של החברה הסינית.

תחזוקה (20%)

8.5

קיבולת מיכל המים עומדת על 4.5 ליטר ולפי שיאומי, הוא אמור להציע עד 32 שעות פעילות רצופות לפני שנצטרך למלא את המיכל מחדש. היצרנית גם מוסיפה שזרם אדי המים מציע במקסימום כ-350 מ"ל בשעה, כלומר מכשיר האידוי יוכל לספק בערך 12 שעות פעילות תחת עוצמת אידוי מקסימלית – לא שזה בריא או מומלץ במיוחד, אבל אפשר להבין בערך את תדירות מילוי המים הנדרשת והיא בהחלט לא תובענית מדי.



באשר למלאכת מילוי המים, ה-Smart Humidifier 2 מציע שני אפשרויות: הוספת מים בכמות סמלית, בנפח של בערך כוס מלאה, מבלי הצורך להסיר את מכסה המיכל – כלומר פשוט שופכים את המים מעל המכסה. אם תבקשו להוסיף כמות מים גדולה או למלא במים את מיכל ה-4.5 ליטר בבת אחת, צריך כבר להרים את המיכל – פעולה שגם מיועדת לניקוי המכשיר מעת לעת. אגב ניקוי, את המכשיר ממליצים בהוראות לנגב פעם בשבוע עם בד רך וכדי להסיר אבנית שמצטברת, עדיף לשפוך חומץ לימון לתוך מיכל מלא במים - ואז לשטוף את המיכל עם מים נקיים. את סיבי הכותנה בתא השמנים מומלץ להחליף מדי שלושה חודשים.

תודה ליבואנית הרשמית קבוצת המילטון על השאלת המוצר לסקירה