סקירה - מיקסר Jeffrey Adams JA160 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקסר Jeffrey Adams JA160

הטוב
  • ביצועי לישה וערבול טובים
  • נפח קערה גבוה, כ-10 ליטר
  • קל לניקוי
הרע
  • מידות מגושמות שמקשות על אחסון
  • רועד בבסיסו ברוב מהמקרים
  • איכות בנייה נמוכה
בשורה התחתונה

המיקסר JA160 של Jeffrey Adams מגיע עם תפעול פשוט, אביזרי הלישה וערבול המקובלים וקערת נירוסטה בנפח 10 ליטר – שרחוקה מלהתאים לאופה המתחיל. עם זאת, איכות גוף המיקסר והרכיבים נמוכה, בטח לא משהו שמזכיר את העמידות של המתחרים הפופולריים – ובפועל משלמים על כך בבסיס רעוע ואביזרים שעלולים להישחק במהרה. אך במבחן התוצאה, המיקסר המוזל של Jeffrey Adams עזר לנו להכין עוגות בחושות ושמרים מצוינות וגם קצפת אוורירית.

הקדמה

ה-JA160 הוא מיקסר מבית Jeffrey Adams עם הספק 2000W ומנוע שמבטיח להיות עוצמתי, המציג 8 מהירויות הפעלה ופעולת Pulse, צג LED עם תאורה בקערה והתחייבות לפעולה שקטה מאוד. המיקסר מגיע עם קערת נירוסטה בנפח 10 ליטר, אביזרי לישה וערבול וזמין בשני צבעים, כסוף ושחור.


מהירויות
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.

נוחות השימוש (40%)

8

נתחיל מכמה נתונים על הנייר. הספק המיקסר עומד על 2000W והוא מציע זמן פעולה מירבי של 5 דקות בלוח בקרה - כשלפי הוראות היצרן אסור להשתמש למעלה מ-15 דקות ברציפות. במארז קיבלנו מכסה לקערה, וו ערבול, וו לישה, ו-וו הקצפה. בצד המיקסר שולב מסך המציג את מהירות הפעולה הנוכחית של המכשיר, זמן הפעולה בדקות או מה שנותר ומסביב בורר לבחירת הזמן והמהירות. מתחת למסך צמד מקשים, כיבוי/הפעלה ופעולת Pulse בהתאם לצורך.



קיבולת הקערה כאן בולטת מהממוצע ואולי זה מובן מאליו, אבל נפח של 10 ליטר כלל לא מתאים לאופה המתחיל. מעבר לנוחות התפעול המוגבלת בשל גודל הקערה, נמליץ להצמיד את ה-JA160 לאופה סדרתי שיודע מה הוא עושה, כזה שאפיית עוגות ועוגיות הן תחביב מתקדם עבורו ולא אחד שרק מתחיל את דרכו בעולם הקונדיטוריה הביתית. מעבר לשימוש המגביל, צריך לזכור שצריך גם לאחסן את האביזר העצום הזה בסוף פעילות – וגודלו לא נכנס בקלות לכל מזווה ממוצע.


בעיה מוכרת לעייפה במיקסרים היא הקושי של הווים להגיע לדפנות הקערה ולערבל/ללוש את הבלילה במלואה, מה שגורם לשאריות חומר להידבק בתחתית וצדי הקערה וכל שנותר לאופה הוא לערבל ידנית עם הלקקן מעת לעת. החדשות הטובות הן שה-JA160 לא סובל מהעניין ואפילו הצטיין בכך; במקרים בודדים בלבד נאלצנו לעצור את פעולת המיקסר ולערבב ידנית שאריות חומר. התופעה חזרה על עצמה גם כשהכנו עוגה בחושה בודדת שדורשת חומר גלם מועט בקערה, מה שהופך את העניין לעוד יותר מרשים.

התחלנו בהקצפה והכנסנו לקערה שמנת מתוקה ופודינג וניל. בחרנו במהירות 8 (המקסימלית) ובתום 2.5 דקות קיבלנו קצפת יציבה, תוצאה מצוינת בהתחשב בכמות החומר המעטה שהכנסנו בקערה, מה גם שלא נדרשנו לערבב ידנית שאריות חומר שלא טופלו נאות, עוד עניין לא מובן מאליו.



בדקנו אביזר נוסף וניסינו להכין בצק פריך באמצעות "וו גיטרה" (וו ערבול) במהירות 8. בדומה לוו ההקצפה, המיקסר הרעיש כהוגן אבל בתמורה קיבלנו בצק אחיד שלאחר אפייה יצא פריך מאוד ובדיוק לפי רצוננו.

קיבולת הקערה
לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפים אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.

איכות הרכיבים (40%)

7

נפתח באמת המצערת; איכות הבנייה של ה-JA160 רחוקה מלהרשים. זה מתחיל באביזרים שמרגישים קלים מדי וזולים בתחושה בשל ציפוי מתכת דקיק שנותן למשתמש הרגשה שחסכו עליו - ומסתיים במיקסר ש"רוקד" לא מעט במהלך הערבול. כשוו ההקצפה למשל עובד בזמן הכנת עוגה בחושה, הקערה לא הייתה יציבה, תוצר של סגירה לא הרמטית ויציבה מספיק. מה בפועל מקבלים? קערה שרוטטת המון בזמן ההקצפה – גם אם איכות ההקצפה לא נפגמת. במקרה אחר, בבדיקת וו הלישה במהירות 4 המיקסר כבר ממש לא היה יציב ונע בבסיסו. מצד שני הקצפה במהירות 8 שמרה על "רוגע" מסוים מצד המכונה והקערה פחות נעה במקומה באופן משמעותי.



ומה לגבי רעשים? עם וו הלישה גילינו התמודדות רעועה כלפי בצק שמרים בסיסי, שנחשב קשה יותר לעיבוד. מה שבפועל קורה זה שבעוצמות לישה נמוכות אמנם המיקסר לא מרעיש, אבל כשמגבירים מהירות, ה-JA16 מרעיש דרמטית ואי אפשר לפספס רעשים מכניים מערערי ביטחון הנוגעים לאיכות גוף המיקסר. באשר לענייני חום, בהוראות נכתב שהמיקסר עלול להתחמם כשמערבלים בעומס גדול ולמשך זמן ארוך. בפועל גילינו שהוא בקושי מתחמם, גם לא בתום 10 דקות במהירות הכי גבוהה ובכמות בצק מרבית, סביבות 1 ק"ג.

הוראות וניקוי המכשיר (20%)

9

עוברים לתחזוקה. את גוף המיקסר ניקינו עם מטלית לחה בלבד ועדיף כמובן לא לשלב חומרי ניקוי שוחקים או מאכלים כדי לפגוע בציפוי הגוף. לגבי האביזרים, היצרנית מציינת שהם לא מתאימים לניקוי במדיח כלים, משום שהם ישנו שם את צבעם ועלולים להתעוות. כלומר השיטה היחידה לנקות אותם היא עם סקוצ' רך, מים וסבון, רק כדי להסיר את חלקי המזון שבאו במגע איתם. ניתן מעת לעת לשמן אותם עם שמן צמחי כדי לשמר את אורך חייהם.



החדשות הטובות הן שקל מאוד לנקות את האביזרים הנלווים ושטיפה רגילה מטפלת ברוב סוגי המזון שנדבקים לרכיבים. באופן די אירוני, דווקא בגלל גודלם המסיבי של האביזרים, עוד יותר קל לנקות אותם ולהגיע לחריצים קטנים ומאתגרים, במיוחד בוו ההקצפה שנוטה לדרוש מאמץ נוסף בניקיון בגלל צורתו ואוסף פסי הברזל הדקיקים שמאפיינים אותו. באשר להוראות, במארז קיבלנו מדריכון קצר על שמפרט על האזהרות המקובלות, תיאור תקלות שכיחות ושימושים מומלצים על ידי היצרנית בדבר האביזרים המצורפים בקופסה.