סקירה - טלפון סלולרי Wisebuy – Samsung Galaxy S23 Ultra 5G ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B/DS 512GB 12GB RAM סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B/DS 512GB 12GB RAM סמסונג

הטוב
  • צילום לילה מעולה
  • רמקולים מעולים
  • תצוגה מרהיבה
  • מעבד עוצמתי
הרע
  • אפליקציה כמעט זהה אך נפרדת לצילום ב-RAW
  • העט מתגמש תחת לחץ נמוך
  • מתחמם מאוד בחלקו העליון
בשורה התחתונה

ה-Galaxy S23 Ultra הוא מכשיר דגל המצטיין כמעט בכל תחום, אך החלק הבולט השנה הוא המעבד החדש המציב אותו כאחד המכשירים החזקים ביותר בשוק כיום. יחד עם זאת, העובדה שהוא חדש הובילה לכך שיש לא מעט אפליקציות ומשחקים שלא מסוגלים לנצל את כל הכוח הזמין כך שכיום רגע אחרי ההשקה, קשה לממש את הפוטנציאל שלו.


מערך הצילום הנרחב מאפשר לצלם תמונות ב-200 מגה פיקסל, ב-RAW ב-50 מגה פיקסל, וידאו ב-8K וגם 4K ב-HDR10+. אך בכל מצב שבו אין תנאי תאורה אופטימליים, התוכנה מתערבת בבחירת העדשות ולעיתים מובילה לתוצאה מטושטשת וחסרת ערך.

להבדיל מהמגמה של השנים האחרונות, ה-S23 אולטרה מכיל שדרוג אמיתי לפחות בתחום אחד ועם ההתקדמות האיטית של שוק הסמארטפונים בשנים האחרנות, הוא מצליח לבלוט לטובה.

הקדמה

ה-Galaxy S23 Ultra הוא מכשיר הדגל בסדרה העדכנית וממשיך דרכו של הנוט, כך שהוא כולל עט ייעודי המאוחסן בתוך המכשיר. דגם האולטרה מגיע מסך DYNAMIC AMOLED 2X בגודל 6.8 אינץ' המציג תמונה בתקן WQHD+ ובקצב רענון של עד 120 הרץ. מערך הצילום כולל מצלמה קדמית בתוך חור מזערי במסך ומאחור ארבע מצלמות עם עדשה רחבה ביותר, עדשה ראשית 200 מגה פיקסל, זום X3 וזום X10.


לכל המכשירים בסדרת ה-S23 ישנו מעבד Snapdragon 8 Gen 2 במהדורה מיוחדת לסמסונג ודגם האולטרה זמין בשלושה נפחי אחסון: 256, 512 ו-1TB וכולם יש 12 גיגה RAM. המכשיר עמיד במים ואבק לפי תקן IP68 והמסך וגם חלקו האחורי מצופים ב-Gorilla Glass Victus 2 החדשה.






איכות הקול והשמע (15%)

9

ל-S23 Ultra יש רמקול בתחית המכשיר ואפרכסת המוסתרת מאחורי חלקו העליון של המסך, שם ישנו גריל מזערי המאפשר לצליל לעבור ללא עיוותים. האפרכסת מסוגלת להגיע לעוצמה גבוהה בלי לעוות את הקול של הצד השני בשיחה, ומערך המיקרופונים מאפשר לשוחח גם בסביבה יחסית רועשת.



בדגם האולטרה מערך הרמקולים זהה למה שראינו בעבר והוא עדיין מוצלח ביותר. אם תפעילו את Dolby Atmos על מצב סרט, מוזיקה ובכללי תכנים שהופקו בצורה מקצועית, יישמעו כאילו הם בוקעים ממכשיר משמעותית יותר רחב יותר מהטלפון שבידכם והצליל עוטף בהתאם. במידה ותבטלו את Dolby Atmos או תפעילו את מצב Music או Voice, הצליל יישמע יותר כאילו הוא בוקע מאמצע המסך אך הוא עדיין יהיה מספיק מפורט כדי להבין כל מה שנאמר.


יחד עם זאת, במצב שבו אטמוס מופעל והווליום דיי גבוה, הרמקולים אמנם לא מתעוותים אך הצליל מרגיש חנוק כאילו הגענו לקצה היכולת של הרמקולים המזעריים.

נוחות השימוש (35%)

9

המסך המובנה הוא Dynamic AMOLED 2X עם תמיכה ב-HDR10+, המציג תמונה ברזולוציה של 3088x1440 או WQHD+. קצב הרענון האדפטיבי מגיע לעד 120 הרץ ובהירות השיא היא עד 1750 ניט או 1200 ניט ב-HDR. בבדיקה שלנו במצב SDR, הגענו ל-650 ניט בכיסוי מלא של המסך ו-860 ניט בכיסוי רבע מהמסך.


כמו בשנה שעברה, גם הפעם התצוגה מרהיבה ונאה ביותר. הצבעים חיים ומדויקים, הבהירות גבוהה מספיק כדי לעבוד תחת שמש ישירה וצפייה בתכני SDR ו-HDR היא תענוג לעיניים.


מעבד חדש
אחרי התוצאות הפושרות ביותר שסדרת מעבדי האקסינוס סיפקה בהשוואה לסנאפדרגון שהיה זמין למי שרכש את המכשיר בארה"ב בעיקר, השנה סמסונג משווקת את כלל דגמי ה-S23 ברחבי העולם עם המעבד של קוואלקום.

המעבד המובנה הוא סנאפדרגון 8 דור 2 וספציפית מדובר ב-SoC בשם SM8550-AC - גרסה מיוחדת שקוואלקום ייצרה עבור סמסונג. העובדה שמדובר בגרסה מיוחדת, גרמה לרבים לחשוש שאולי תהייה זו גרסה חלשה יותר, אך תוצאות המבחנים מראות מגמה הפוכה לגמרי. במבחנים סינטתיים, המעבד החדש מספק ביצועים גבוהים יותר מכל מכשיר אנדרואיד שפגשנו עד כה.
כל המבחנים בוצעו לפי ההגדרות האלה: מסך על WQHD+ ו-120 הרץ. Adaptive Battery מופעל, Performance Profile על סטנדרט.



למרות התוצאות המחמיאות, מבחנים שכאלה אמנם נוחים להשוואה בין מכשירים, אך הם לעיתים רחוקים מאוד מהחוויה בעולם האמיתי. הביצועים בפועל, נשענים לא רק על העוצמה של החומרה ומערכת ההפעלה, אלא גם על האפליקציה עצמה ולעיתים אף מהירות האינטרנט הזמין באותו רגע. וכך ראינו למשל במשחק Genshin Impact שידוע בין השאר בזכות זמן התקנה ארוך, הדגים זאת היטב בשלב פריסת הקבצים הדחוסים שהוא מוריד כחלק מתהליך ההתקנה. הקצב שבו המשחק ביצע את הפעולה היה זהה למכשיר משמעותית חלש יותר המכיל מערכת קבצים איטית ומיושנת לעומת ה-S23 אולטרה. המשמעות היא שהמשחק עצמו עוד לא מסוגל לנצל את האחסון המהיר ואת המעבד העוצמתי, והוא בהחלט לא האפליקציה היחידה בחנות המשחקים של גוגל שלא עברה אופטימיזציה למעבד החדש.

הממשק המתעדכן
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 13 ומעליה הממשק הייעודי המוצלח של סמסונג - One UI 5.1. הממשק היה ונשאר אינטואיטיבי וברור אך הגדרה אחת חשובה השתנתה עבור סמסונג בין אנדרואיד 12 ל-13. בעבר היה ניתן לבחור בין שלושה מצבי ביצועים המשנים בין השאר את מהירות המעבד וצריכת הסוללה. כעת אין הגדרה כלשהי התואמת למה שנקרא בעבר ביצועים גבוהים, כך שניתן לבחור בין Standard ל-Light.

הדבר הכי קרוב למצב ביצועים שמצאנו נקרא Game Booster והוא דורש הפעלה ידנית בפעם הראשונה ולאחר מכן הוא אמור לפעול אוטומטית רק כשהמכשיר מזהה שרץ משחק כלשהו. לעיתים תפריט זה כלל אינו זמין ואם מנסים לגשת אליו דרך החיפוש, עולה הודעה שתפריט זה אינו זמין כרגע, בלי הסבר מדוע. לטעמנו שליטה קצת יותר מפורטת או לפחות מוסברת באיזושהי מידה, יכולה לעשות את החוויה משמעותית פחות מתסכלת, שכן  מדובר באחד המכשירים החזקים ביותר כיום וסך כל האופציות שהוא מציע זה רגיל ואיטי.


חנות הפרסומות של סמסונג
במקביל לחנות האפליקציות של גוגל, סמסונג מתחזקת חנות משלה, אליה קשה להיכנס בלי לראות פרסומת למשחק אקראי כלשהו, והאופציות היחידות הן לפתוח את המודעה או ללחוץ על אל תציג שוב. הייתם חושבים שזה סוף העניין אך הכוונה היא לאל תציג שוב את המודעה הספציפית הזאת, כך שגם בפעם הבאה שוב תראו פרסומת, רק למשחק אחר. למעשה, הדרך היחידה להגיע לעדכוני התוכנה בלי לעצור בפרסומת, היא לחכות שתעלה התראה על כך שישנם עדכונים.


כשחברה כמו סמסונג שממנה רכשנו את אחד המכשירים היקרים ביותר שהיא מציעה, מחליטה להציב מאחורי חומת פרסומת אפליקציות או עדכונים קריטיים שלא ניתן להוריד ממקום אחר אך בו זמנית, החנות של גוגל - חברה שכל תכליתה זה להציג כמה שיותר מודעות, לא עושה זאת, היא לא פחות ממרתיחה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

9

מערך הצילום האחורי מורכב מארבע מצלמות: המצלמה ראשית היא 200 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של 1.7/f. המצלמה הרחבה ביותר היא 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של 2.2/f. לשתי עדשות הזום האופטי - X3 ו-X10, יש חיישן 10 מגה פיקסל ומקדימה בתוך Punch hole במסך, נמצאת מצלמת הסלפי עם 12 מגה פיקסל ומפתח צמצם של 2.2/f.



החיישן המשודרג

השנה סמסונג שדרגה את החיישן של המצלמה הראשית מ-108 מגה פיקסל ל-200 מגה פיקסל, המאפשר לצלם גם ב-50 ו-12 מגה פיקסל. אם גם אתם שלפתם את הטקסס אינסטרומנטס שלכם וגיליתם ש-50 זה רבע מ-200 ו-12 (וחצי) זה רבע מ-50, אז ראו עצמכם יודעי דבר המבינים כיצד שיטת Pixel Binning עובדת. אותו איחוד של ארבעה פיקסלים לכדי פיקסל אחד, מגדיל את שטח הפנים כך שהוא יכול ללכוד יותר אור וזו הסיבה שצילומי הלילה ב-S23 Ultra נראים כל כך טוב.




העדשה שהתחפשה

לסמסונג יש היסטוריה של עיבוד תמונה שבבסיסו הוא הגיוני, אך בפועל מסוגל לספק תוצאות איומות במה שנראה כמו תבנית אקראית למדי. כמו בדגמים הקודמים, הבעיה מתחילה כשתנאי התאורה הם לא תחת שמש בוהקת, אלא שמיים מעוננים או צילום פנים. כל עוד תשתמשו במצלמה הראשית, ההחלטה הזו לא תשפיע עליכם, מכיוון שזו העדשה עם החיישן ומפתח הצמצם הגדולים מביניהם, כך שהיא רגישה יותר לאור.


בכל מקרה אחר שבו תבקשו להשתמש באחת מעדשות הזום, המצלמה לעיתים תיצור את הרושם שהתבצע מעבר בין העדשות כך שהאובייקט בתמונה יגדל, אך בפועל התוכנה ביצעה זום דיגיטלי המוריד את איכות התמונה לרמה בלתי מתקבלת. למרות שהתמונה מוצגת בזמן אמת על המסך, קשה לשפוט את הפרטים הקטנים בתמונה אלא אם ממש עוצרים הכל ובוחנים היטב את התצוגה.



בבסיסה, האינטרפולציה הזו הגיונית, התוכנה מבינה שדרך עדשת הזום התמונה תצא חשוכה או מגורענת בגלל ISO גבוה, אז היא משתמשת בעדשה שמסוגלת לצלם ברזולוציה מאוד גבוהה, וחותכת את התמונה בהתאם. העניין הוא שגם עם חיישן 200 מגה פיקסל, חיתוך התמונה בולט מאוד ובנוסף, הרזולוציה הגבוהה לא פותרת דבר, מכיוון שהיא מבטלת את ה-Pixel Binning שבהקשר זה, מאפשר לחיישן לקלוט יותר אור בתמורה לרזולוציה נמוכה יותר.


אבל זה לא נגמר פה, על פי החברה החיישנים מאחורי עדשת הזום X10 והזום X3, הם שניהם 10 מגה פיקסל. אך כל תמונה שצילמנו במצב אוטומטי, תמיד הייתה 12 מגה פיקסל לפחות. כשהחלפנו למצב Pro והגדרנו שהמכשיר ישמור את התמונות כ-RAW+jpeg, קובץ ה-RAW היה בגודל 10 מגה פיקסל ואילו קובץ ה-jpeg המיוצר אוטומטית, הוא איכשהו 12 מגה פיקסל. כלומר התמונה נשמרה ברזולוציה גבוהה יותר ממה שהחיישן מסוגל לראות, כך שמלכתחילה יש ירידה באיכות התמונה.



תכונות של מצלמה אמיתית

אחת התוספות שסמסונג בחרה להדגיש השנה היא אפליקציית Expert Raw שזמינה כבר זמן מה. תוכנה זו מאפשרת שליטה רחבה יותר בפונקציות המצלמה בזמן צילום לקובץ RAW המכיל מידע לא מעובד או דחוס, אותו ניתן להמיר לתמונה המכילה משמעותית יותר מידע לעומת תמונה שנשמרה לקובץ jpeg. את העיבוד ניתן לבצע דרך מגוון תוכנות, אחת מהן היא Lightroom של אדובי הזמינה בגרסה בסיסית ללא תשלום במיוחד למכשירי סמסונג. האפליקציה זמינה דרך החנות של סמסונג בלבד ולטעמנו היא לגמרי יכלה להיות מוטמעת בתוך אפליקציית המצלמה הסטנדרטית.



אחת הפונקציות הנחמדות ב-Expert Raw היא צילום כוכבים. ניתן להפעיל שכבת על המציגה את הכוכבים מעל תצוגת המצלמה כך שקל לכוון את העדשה לגוף שמיימי כלשהו שאינו נראה לעין. את החשיפה ניתן לקבוע ל-4,7 ו-10 דקות וכשניסינו זאת, מצאנו שרק דרך עדשת הזום X10 וחשיפה של 10 דקות, ולאחר מכן עיבוד ב-Lightroom, ניתן להגיע לתוצאה חביבה. אפשר להניח שאם היינו נמצאים באזור עם פחות זיהום אור, היה לזה סיכוי יותר טוב.



איכות הווידאו
דרך העדשה הראשית ניתן להקליט וידאו ב-8K 30fps ו-FHD 120fps להילוך איטי. ודרך כל העדשות ניתן להקליט 4K 60fps.
במידה ותצלמו דרך העדשה הראשית בתנאי תאורה טובים, איכות הווידאו תהייה מרשימה ביותר והצבעים יראו רוויים ונאים עם רעש מינימלי. אך כמו עם התמונות,במידה ותשתמשו באחת מעדשות הזום, ייתכן והתוצאה תהייה מגורענת ולא נעימה לעין. עם זאת, מייצב התמונה האופטי עושה עבודה מצוינת ומתקבלת תמונה חלקה ללא רעידות.

השנה התווספה אופציה להקליט וידאו בקצב נתונים גבוה מהרגיל וככל שהקצב עולה, כך ניתן לשמור יותר פרטים בכל פריים של הווידאו. בסרטונים שצילמנו במצב Pro Video ב-8 ביט או 10 ביט, קצב המידע הגיע ל-144 מגה ביט לשנייה לעומת 55 במצב רגיל.






מצב זה בא כתשובה ליכולת של מכשירי אפל לצלם וידאו ב-Pro Res והוא מבטא את היכולות הגבוהות של המעבד. לטעמנו איכות הווידאו במצב זה גבוהה מאוד מה שהופך את ה-S23 Ultra לכלי עבודה ליוצר התוכן שגם חושב על האיכות הטכנית.

כמו התמונות, גם בווידאו מצב הלילה נראה משמעותית יותר טוב מבדגם הקודם, אמנם אין לו את היתרון של חשיפה ארוכה, אך הוא מפיק את המיטב.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

ל-S23 אולטרה יש סוללה בקיבולת 5,000 מיליאמפר שכל יום מחדש הצליחה להרשים אותנו מכמות שעות המסך שהיא מסוגלת לספק.


מהרגע שהדלקנו את המכשיר לראשונה, התצוגה הוגדרה על הרזולוציה וקצב הרענון הגבוהים ביותר שניתן. ותחת הגדרות סוללה נוספות, הפעלנו את האפשרות שנקראת סוללה דינמית הלומדת את דפוסי השימוש במכשיר, ובנוסף הפעלנו הגבלה אוטומטית של פעילות אפליקציות ברקע תוכלו למצוא את כל האפשרויות תחת הגדרות > טיפול בסוללה ובמכשיר > סוללה.


הסוללה תומכת בטעינה מהירה פחות או יותר, בהספק של עד 45W וכמעט כמו בפרסומים, היא אכן נטענת מ-0% ל-65% בחצי שעה, אך בפועל ה-5% הראשונים לוקחים קצת יותר זמן, שזה קורה בכל המכשירים.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

9

המכשיר עמיד באבק ומים לפי תקן IP68, כך שאפשר להרגיש בנוח בימים גשומים או בסופות חול שתמיד מופיעות לקראת פסח.

המסך וחלקו האחורי של המכשיר מצופים ב-Gorilla Glass Victus 2 ומסביב למכשיר, מסגרת אלומיניום. ה-S23 Ultra בילה אצלנו בכיסים שונים קצת יותר משבועיים ולהבדיל משאר מכשירי החברה, לא ראינו על המסך או על כל חלק אחר ולו שריטה אחת.