סקירה - מסך מחשב LG 27UP85NP-W ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב LG 27UP85NP-W

הטוב
  • יציאת USB-C שמאפשרת טעינה ב-90W
  • תוכנת OnScreen Control יעילה
  • צבעים עשירים ועמוקים
  • רזולוציית 4K חדה
  • בהירות גבוהה
הרע
  • לא ניתן לסובב את המסך לצדדים
  • מעמד סהר מגושם
  • ספק כוח חיצוני
בשורה התחתונה

יש כאן תצוגת HDR חדה בתמיכת רזולוציית 4K, בהירות מספקת מול שמש ישירה ופאנל IPS שמגיש צבעים מלאים וחיים שעורכים גרפיים ישמחו לקבל, כולל תמיכה מחייבת בכיסויי הצבע sRGB ו-DCI-P3. מסך המחשב 27UP85NP-W גם הציג שימושיות לא רעה; בגבו יציאת USB-C שמשרתת כ-HUB וכן טעינה בהספק 90W ועבור המחשב זמינה תוכנה שמתאימה את התצוגה לפי תוכנה שנפתחה באותו רגע. אלא שלא הכל מושלם: הארגונומיה רק חלקית, היותה נטולת אפשרויות סיבוב – וגם חשוב לזכור שהוצמד אל המסך תג מחיר לא נמוך במיוחד.

הקדמה

ה-27UP85NP-W מבית LG הוא מסך מחשב בגודל 27 אינץ' המציג ברזולוציה 4K המבטיח פירוט גבוה, צבעים תוססים ותצוגת DisplayHDR 400. כיסוי הצבעים כאן הוא DCI-P3 95%, המסך תומך ב-AMD FreeSync וכן מאובזר ביציאת USB-C המציע טעינה בהספק של עד 90W. עוד במסך: מצב משחק ומייצב שחור, ממשק משתמש OnScreen Control ומעמד עם כוונון הגובה, ההטיה והסיבוב. המסך זמין בצבע לבן.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

איכות התמונה (35%)

9

פאנל IPS מציג רזולוציה של 2160X3840 פיקסלים, כלומר 4K, כיסוי צבעים DCI-P3 95%, תומך בטכנולוגיית DisplayHDR 400, ניגודיות 1000:1, קצב ריענון 60Hz וזמן תגובה של 5ms ב-GtG תחת הגדרת Faster. תכונת ה-HDR כאן, בסיסית ככל שתהיה והיא אכן כזו, התגלתה כיעילה בהתמודדות עם תכני וידאו. צפינו בסרט Captain Marvel דרך דיסני+ ובתמיכת הפאנל והרזולוציה הגבוהה, הצבעים מפורטים והבהירות הרשימה אותנו, גם כשניצלנו רק 60% ממנה. בהירות בעוצמות יותר גבוהות בעיקר נדרשו בבוקר בהיבט המשרדי, כשקרני השמש פגעו ישירות במסך וההתנגדות שנדרשה לה התגלתה כמספיקה לחלוטין. החדשות הטובות הן שאף פעם נאלצנו להגיע אפילו ל-80% מעוצמת הבהירות שמציע ה-27UP85NP-W . לא עניין מובן מאליו.



בשימושים יותר שגרתיים כמו עבודה משרדית יום-יומית, קשה להתלונן. מסך ה-27 אינץ' מציע מרחב עבודה נדיב, חלוקה לצמד מסכים שלא מרגישים צפופים מדי, למשל כשערכנו גרפית תמונות משמאל ותיקיית חומרי הגלם הוצבה מימין, והוגן גם להחמיא למצבי התמונה המצורפים; Vivid הבוהק, Reader שמפקיד על תצוגה חומה, sRGB וה-DCI-P3 המקצועיים, מצב כיול ועוד שני מצבי משחק, FPS ו-RTS. שאר ערכים ידניים ניתנים לשינוי, כמקובל; בהירות, חדות, ניגודיות. גם תכונת +Super Resolution זמינה כאן, שבעיקר הרגישה לנו כמו חידוד יתר מוגזם.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

גיימינג ועריכה גרפית (35%)

8.5

ה-27UP85NP-W מתיימר להציע מענה לשני סוגי הצרכים המקצועיים, הן גיימינג והן עריכה גרפית. באשר למשחקים, המסך מנופף בטכנולוגיית AMD FreeSync שאמורה להתאים את קצב הפריימים של כרטיס המסך לזה של המסך, אלא שבהינתן 60Hz סטנדרטיים למדי, אנחנו לא בטוחים כמה הפיצ'ר הזה נדרש כאן ממילא. יש כאן תכונות מקצועיות נוספות כמו מייצב שחור שמפחית/מגביר ברוויית הגוונים הכהים כדי להוציא את המיטב מסצנות כהות ויש גם Response Time בשלוש עוצמות שאמורות להחמיא לכותרי FPS מהירים והבטחה לזמן תגובה 5ms. טוב שהתכונות קיימות כמובן, אבל קשה לנו להאמין שה-27UP85NP-W יעניק מענה לגיימר המתקדם. ברור שכותרים מבוססי הרפתקאות יותר יתאימו למסך ואולי גם שחקני קונסולות יצליחו להסתדר איתו – אבל כאן זה בערך מסתיים.



באשר לעבודות גרפיות, המסך חשף יעילות מרשימה הרבה יותר. ראשית, הוא תומך בכיול מסך עם תוכנת LG Calibration Studio שתאפשר לכם לעבוד בצבעוניות אחידה בכל המסכים שלכם, עניין קריטי לבתי דפוס, מעצבים גרפיים, מעבדות צילום ושאר משתמשים מקצועיים שהתמודדות עם הגוון המדויק היא רוב עבודתם. כאמור, מצבי התמונה sRGB ו-DCI-P3 זמינים כאן ובמשימות הגרפיקות היום-יומיות שלנו יצאנו מרוצים. נעזרנו במסך בתיקוני תמונה ב-Lightroom, עיצבנו באנרים ב-Photoshop והתעסקנו עם וקטורים כבדים ויצירת אייקונים עבור אתרים ב-Illustrator - בשורה תחתונה ה-27UP85NP-W הוא מסך עבודה מצוין שאמור לתת מענה לצורך הגרפי שלכם.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

נוחות השימוש (30%)

8.5

מידות המסך: רוחבו 61.3 ס"מ, גובהו 57 ס"מ בשיא ועומקו 24 ס"מ, ממדים עם נוכחות מורגשת על שולחן העבודה שלכם, כיאה למסך מחשב בגודל 27 אינץ'. משקלו כולל המעמד כ-5.9 ק"ג, לא נורא מדי, רק תזכרו שספק הכוח אינו מוטמע בגוף המסך ותצטרכו למצוא לו פינה אלגנטית בשולחן העבודה. סטנד כסוף בצורת סהר מייצב את המסך היטב בשולחן, אבל העובדה שהצג אינו מאפשר הסטה לצדדים, חושפת גם את החיסרון שלו – ונגיע לזה כשנתייחס לארגונומיה של המסך.



עוברים לחיבורי הוידאו הזמינים מאחור: צמד יציאות HDMI תמיד מבורכות לחיבור כמה מכשירים במקביל למסך, כך שיוכל לשרת כמסך עבור כמה שימושים או כמסך נוסף בסט אפ מרובה צגים. עוד זמינה יציאת DP בגרסה 1.4. באגף ה-DATA, תמצאו יציאת USB-C שמשרת כ-upstream עבור שתי יציאות USB-A בגרסת 3.0. כן יציאת ה-USB-C משרתת גם לטעינת ניידים וסמארטפונים בהספק של עד 90W , פתרון נוח לעמדת העבודה שמצומצמת בשקעים או סתם אם תרצו גישה יותר מהירה לטעינת פריפריאליים, כולל מחשבים ניידים בזכות ההספק הגבוה.



כיאה למסך מקצועי, יש גם מענה באגף התוכנה הנקראת OnScreen Control. השימושים הטיפוסיים כבר שם: ניתן להגדיר מהתוכנה את רמת הבהירות, הניגודיות, מעבר מהיר בין מצבי תמונה והפעלת תכונות הגיימינג. באגף הנוחות, התוכנה מאפשרת לחלק את המסך לתצורות תצוגה שונות, מ-2 מסכים ועד ל-8, כמובן בהתאם לצורך הטיפוסי והמקצועי שלכם. בפועל זה מגיב לעילא; גוררים את התיקייה או התוכנה למסגרת הייעודית בתבנית שהוגדרה והיא עוברת התאמה ברגע לגבולות הגזרה. עוד תכונה שאהבנו היא התאמת התצוגה הפועלת בהתאם לתצורך; בחרנו תוכנה שהופעלה אצלנו במחשב, כמו הנגן של VLC או וורד למשל, ואליהן התאמנו מצב תמונה ייעודי, כמו Cinema ו-Reader וברגע שאלו נפתחו, מצב התמונה שיוחס אליהם הוקפץ בהתאם. יעיל ומקצועי.


צמד ספיקרים בהספק 5W בחיזוק Maxx Audio מציעים מעט יותר מהסטנדרט העייף שכבר התרגלנו להכיר בשגרת הרמקולים המובנים במסכי מחשב. זה לא אומר שאפשר לוותר על הרמקולים השולחניים שלכם; הפירוט עדיין דל יחסית, מהבאסים תשכחו - אבל לפחות עוצמת הסאונד חזקה מהרגיל, גם אם מתחילה לקבל חספוס בווליום מקסימלי. במילים אחרות, נחמד שישנם, אבל עדיין מתקשים להוות אלטרנטיבה לרמקולים איכותיים באמת.



מקנחים עם ארגונומיה: הצג מסוגל להסתובב סביב צירו עד לתצוגת portrait, מציע הגבהה של המסך, הטיה קדימה ואחורה – אבל שום יכולות סיבוב אין כאן ובמילים אחרות, ה-27UP85NP-W לא מסך שקל לשתף את התכנים המוצגים בו לקולגות שיושבים בסמוך אליכם. כמובן שאם אתם עצמאיים או משתמשים שממילא לא חולקים תוכן ביום-יום עם אלו הסובבים אתכם, כנראה אין לכך הרבה משמעות, אבל אלו שכן עלולים למצוא בנושא חיסרון מהותי. עניין נוסף הוא המעמד הכבד; אם בכל תחליטו לסובב פיזית את המסך, תגלו שרגלי צורת הסהר לא משתפות יותר מדי פעולה ולבסוף נאלצנו להרים מהבסיס מסך 27 אינץ' כשרצינו רק דעה זריזה על מודעה שעיצבנו.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.