סקירה - מקלדת Jlab Epic ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקלדת Jlab Epic

הטוב
  • ניתן לשנות ייעוד חלק ממקשי המקלדת
  • תמיכה בשלושה מכשירים אלחוטיים
  • נוחות הקלדה מצוינת
  • איכות בנייה טובה
  • תאורה אחורית
הרע
  • הקמת פרופיל בתוכנה גורם לה לקרוס
  • תוכנה חצי מהודקת ולא נוחה במיוחד
  • לא כל מקשי המקלדת ניתנים לשינוי
  • נטולה רגליים אחוריות
בשורה התחתונה
תחת תג מחיר נוח לעומת היריבות בקטגוריה, מקלדת ה-Epic מבית JLab קוראת תיגר אמיץ על מקלדות מתחרות המציעות פיצ'רים דומים. תמיכה אלחוטית בשלושה מכשירים? יש. תאורה אחורית? בוהקת כנדרש. נוחות ההקלדה? מהירה ואידיאלית למקליד הזריז. היינו מצפים לתוכנה יותר יציבה וגם פיזור מקשים תמוה של מקשי הניווט מעט תיסכל אותנו - אבל נסבל אחרי שמתרגלים. במבחן התוצאה: מקלדת משרדית שתמכה בהקלדה הנמרצת שלנו.
הקדמה

ה-Epic Keyboard היא מקלדת אלחוטית המבטיחה להציע נוחות הקלדה גבוהה, מקשים שקטים ותמיכה אלחוטית בכמה מכשירים במקביל בזכות קישוריות בלוטות' ודונגל 2.4Ghz. עוד במקלדת: תוכנה להקמת פרופיל ושינוי חלק ממקשי המקלדת, מקשי מדיה ייעודיים, גלגלת ווליום, תאורה אחורית בכמה עוצמות בהירות וסוללה פנימית שאמורה להציע עד 6 חודשי פעילות. המקלדת זמינה בצבע שחור.

מקלדת אלחוטית
מקלדות אלחוטיות מיועדות לאנשים שרוצים להשתמש במקלדת ממרחק מסוים מעמדת המחשב, כמו בעלי מערכות HTPC, או לכאלה הרוצים לחסוך את אי-הסדר הכרוך בחוטים רבים מאחורי המחשב. מקלדות אלחוטיות פועלות על סוללות המספיקות לשימוש של 3-6 חודשים בממוצע. תקני האלחוט שבהם עובדות המקלדות האלחוטיות הם RF, Bluetooth ואינפרה אדום.

נוחות השימוש במקלדת (60%)

8.5

נתחיל מהנתון הבולט בה; המקלדת שוקלת 783 גרם, כלל לא נמוך בהתחשב בכך שאינה מכנית אבל אולי זו עדות לטיב הבנייה המוצק והנוקשה, שגם מרגישה כך בהקשה על שלד המקלדת. רוחבה 42.5 ס"מ ואורכה כמעט 14 ס"מ בזכות שול פלסטיק מבריק מעל נבחרת המקשים העליונה שמעניק עוד כמה סנטימטרים מורגשים. גובה של 3.17 ס"מ מספק עקומה טובה, אם כי היינו שמחים לקבל רגליים אחוריות שיאפשרו לשחק עם הנטייה ואנחנו מכירים מספיק משתמשים שמעדיפים מקלדת מקבילה לשולחן.


במקלדת ה-Epic 108 מקשים ומרחק הלחיצה שלהם עומד על 1.8 מ"מ, שזה בערך אמצע הטווח שבין המקשים הסופר-נמוכים של לא מעט ניידים עסקיים לבין מקלדות ייעודיות כמו מכניות או מכוונות גיימינג שמציעות עומק לחיצה של 2.5-3 מ"מ ואף גבוה יותר. תאורה אחורית גם קיימת כאן ובמספיק מדרגות עוצמת בוהק כך שההקלדה בלילה נוחה מאוד.


עוברים לפיזור המקשים ואין כאן יותר מדי הפתעות, אולי מלבד מקש ה-Esc המגודל וגם קצת עיצבן אותנו שה-End מוקם מימין ל-Home ולא מתחתיו כמקובל. גם ה-PgUp וה-PgDn שולבו אחד ליד שניה ואם אתם מרבים להשתמש במקשי הניווט הללו כמונו, ייקח לכם הרבה זמן להתרגל למיקום החדש שלהם. מאחורי מקשי ה-F מחכים מקשי מולטימדיה טיפוסיים, שינוי בהירות המסך, חיפוש, הגברת/הנמכת התאורה האחורית, הפעלת מצלמה ויתר עזרים נוספים בהפעלה מהירה. יש גם רולר ווליום בקצה הימיני העליון של המקלדת, עם פעולות נוספות כמו עצירת השיר בקליק עליו ומעבר שיר קדימה/אחורה. את ייעוד המקשים ניתן גם לשנות בהתאם לפלטפורמה בה המקלדת שולטת; אנדרואיד, PC או Mac, דרך השימוש המשני שמסתתר מאחורי המקשים Q, W ו-R בהתאם לממשק התורן. התייחסות נאה לרוב סוגי המשתמשים.


ואיך חווית ההקלדה? טובה מאוד, אך לא חפה מבעיות. ראשית, ב-JLab מבטיחים הקלקה שקטה וקשה לומר שה-Epic עומדת במבחן הזה. היא כמובן לא רועשת כמו אחיותיה המכניות – אבל מאוד מזכירה את ההקלדה הדקה והשקטה-אך-לא-אילמת של מקלדת לפטופ ממוצעת. המתגים כאן הם בצורת Scissor הסטנדרטית וגימור מט מעל כל מקש מציע הקשה חטופה ונוחה, במיוחד אם אתם מרבים בהקלדת טקסטים ארוכים. גם עבור מטלות עיצוב או עריכת וידאו רוויות שימוש בקיצורי דרך ה-Epic יכולה להועיל - אך תשכחו מגיימינג, לא בגלל יכולות anti-ghosting שאינן קיימות כאן כלל ולא בגלל עומק לחיצה נמוך מדי - לא שלשם ב-JLab כיוונו בלאו הכי, ראוי להוסיף.


באגף החיבורים, ה-Epic מציעה שלושה סוגי חיבורים אלחוטיים במקביל, שניים בבלוטות' 5.2 הנתמכים בכל מכשיר תואם, כמו סמארטפון, טאבלט או טלוויזיה, ויש גם את משדר ה-USB (דונגל) שקיבלנו במארז. טווח הקליטה עומד על 10 מטר והמעבר בין המכשירים מתבצע באמצעות שלושה מקשים ייעודיים שהוצבו מעל המקלדת הנומרית, מקש לכל מכשיר אליו הוצמדה המקלדת מראש. יש כאן תהליך צימוד חד פעמי טיפה מסורבל שלא תמיד נמצא מיד על ידי המכשיר שסרק מכשירי בלוטות' סמוכים – אבל לאחר מכן הכל עובד כשורה והמעבר בין המכשירים מתבצע לפי המובטח, בלחיצת כפתור בודדת, שלאחר מכן המקלדת תופסת שליטה על המכשיר התורן.


ויש גם תוכנה בנמצא, JLab Work, שאמורה להעניק את הערך המוסף בדומה להרבה מקלדות משרדיות מקצועיות. לצערנו, היא לא מוצלחת במיוחד ורחוקה מלהוות איום עבור תוכנות מתחרות. ראשית, היא לא יציבה וקרסה לנו כמה פעמים במהלך תקופת הסקירה. גם הנראות שלה לא מושכת במיוחד, אבל אולי הצרה הגדולה ביותר זה שאינה מאפשרת להקים פרופיל שימוש שונה למרות הבטחתה; כל ניסיון שלנו הסתיים בקריסת התוכנה.



מה בכל זאת אפשר לעשות עם ה-JLab Work? ניתן לשנות את ייעוד מקש ה-F ועוד 6 מקשים ייעודיים שמעל החיצים להרבה פקודות, בין אם זה החלפתם בכל מקשי המקלדת ובשילוב Ctrl או Alt למשל, אם תרצו ליצור קיצור דרך בקליק אחד. ניתן גם להקפיץ בקליק אחד את תוכנת המייל שלכם, לסגור חלון, להקפיץ את שולחן העבודה, לצלם מסך – או פשוט לבטל את המקש לחלוטין. נחמד ודי תואם לסטנדרט המצוי והמצופה ממקלדת משרד בקטגוריית הביניים.

משך פעולת סוללה (20%)

9

במקלדת סוללת 2000mAh מובנית שמבטיחה להציע עד 6 חודשי פעילות ומאחור USB-C לטעינת המקלדת. לפי היצרנית, חיווי תאורה קטן מעל מקש F2 אמור להידלק בירוק ממושכות כשאחוזי הסוללה נעים בין 20-100% אבל שלנו היה כבוי כל הזמן משום מה.



כשהאחוזים יורדים אל מתחת 20%, אותה תאורה אמורה להתחלף לאדום ולהתריע על כך שצריך להטעין אותה. בהתחשב בכך שכל מדרגת 20% מייצגים כמה שבועות טובות של שימוש, יש מספיק זמן להיות ערוך לנושא.

עמידות ואיכות הבנייה (20%)

8.5

בסיס המקלדת עשוי מתכת והמשקל הגבוה שלה מעיד באופן מסוים על עמידות עדיפה על פני מארזי פלסטיק שבריריים. המקשים מרגישים מצוין; מעב להקלדה השוטפת שהם מציעים, מרקם המט לא משאיר אחריו טביעות אצבע והפלסטיק שמעל דווקא לא משאיר תחושה זולה. יתר המתגים שמעל גם יציבים, אבל גלגלת הווליום מעט נעה בבסיסה – ואנחנו לא בטוחים אם במכוון או לא. בתחתית המקלדת 6 רגלי גומי צרים ש"נועלים" את המקלדת על השולחן העבודה וגם המשקל הגבוה של בסיס המקלדת תורם מחלקו כדי למנוע תנועות קטנות של המקלדת על פני השולחן.