סקירה - מקלדת Jlab Go Keyboard+Mouse ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מקלדת Jlab Go Keyboard+Mouse

סקירת wisebuy - מקלדת Jlab Go Keyboard+Mouse

הטוב
  • עכבר ומקלדת קומפקטיים ונוחים לנשיאה יום-יומית
  • עובדים על סוללה חיצונית שאפשר להחליף ברגע
  • גלגלת ווליום ומקשי מדיה במקלדת
  • תאימות ל-PC/Mac/אנדרואיד
  • צימוד לשלושה מכשירים
הרע
  • סידור מקשים שתובע עקומת למידה תלולה, עבור משתמשי PC בעיקר
  • שיפוע מקלדת שאינו ניתן לשינוי
  • מקלדת ללא תאורה אחורית
  • ללא פתרון תוכנה
בשורה התחתונה
צמד המכשולים המהותיים ביותר של הקומבו שלפנינו היא תצורת המקשים מתסכלת מצד המקלדת וגם העכבר סובל מפרופיל מצומצם שיאתגר בעלי ידיים גדולות. אם תתגברו על שני אלה, הסט האלחוטי של JLab התגלה כיעיל, נוח לשימוש ספונטני - וגם ראוי להוסיף שהוצמד לו תג מחיר נוח מאוד. במקלדת טמונות הקיצורים השימושיים, בעכבר זמינות 3 מדרגות דיוק וחיי הסוללה שומרים על הסטנדרט הסביר – אבל תשכחו מתכונות מתקדמות כמו תאורה אחורית, תוכנה ייעודית וגם על איכות הבנייה הפלסטיקית היו לנו כמה הערות. אם חיפשתם סט אלחוטי מוזל, ל-JLab יש אחלה פתרון.
הקדמה

ה-GO Mouse-Keyboard מבית JLab הם קומבו עכבר ומקלדת אלחוטיים המבטיחים להציע קומפקטיות ונוחות שימוש גבוהה, מקשי מולטימדיה במקלדת ומקש DPI ייעודי בעכבר עם שלוש מדרגות דיוק. עוד בשניהם: תאימות למגוון פלטפורמות, חיבוריות לשלושה מכשירים במקביל מבוססי דונגל ובלוטות' 5 וחיי סוללה ארוכים. העכבר והמקלדת זמינים בצבע שחור.

נוחות השימוש במקלדת (35%)

8.5

ממדי המקלדת קומפקטיים בדיוק כמו שמבטיחים ב-JLab; רוחב 28 ס"מ, אורך 13 ס"מ וגובה 2.5 ס"מ אבל השיפוע אינו ניתן לשינוי בהיעדר רגליים אחוריות מתקפלות – וחבל. 78 מקשים נמצאים במקלדת המאופיינים במתגי Scissor, מינוס המקשים הנומריים ואם אתם מתעסקים הרבה עם מספרים והקלקות ספרות בשגרה שלכם, נמליץ מראש להתרחק מכל מקלדת שאינה כוללת את המקשים הייעודיים מימין. מרחק הלחיצה עומד על 1.8 מ"מ, שהוא אמנם נמוך לעומת מקלדות עם פרופיל גבוה שמציעות מרחק לחיצה של 3-4 מ"מ, אבל שומרות על מקום טוב באמצע לעומת ממוצע ה-1.4-1.6 מ"מ שמוצאים במקלדות מחשבים ניידים. למרבה האכזבה, אין כאן תאורה אחורית – עניין שעלול להגביל אתכם ברגעים חשוכים.



מעל הספרות מוקמו מקשי ה-F הסטנדרטיים, מאחוריהם בשימוש משני מקשי מדיה הנוגעים לנגן ושאר עזרים כמו הנמכת/הגברת הבהירות, מעבר להתראות מערכת ההפעלה, חשיפת שולחן העבודה, שליפת המחשבון וכו'. בקצה הימיני העליון של המקלדת ידית (Knob) ווליום ולחיצה עליה תעצור/תפעיל את הנגן התורן – פעולה שאפילו עדיפה לטעמנו על פני "השתק" הסטנדרטי. היצרנית מוסיפה בהוראות שלחיצה כפולה על הידית תקפיץ שיר קדימה ולחיצה אחת ועוד אחת ממושכת תחזיר שיר אחורה – אבל ביוטיוב העניין לא עבד. כנראה רק בנגנים שאינם מבוססי WEB שתי הפעולות האחרונות עובדות. מעל מקש ה-Esc שולב מתג הזזה שמכבה/מדליק את המקלדת, מימינו חיווי תאורה המסמן האם Caps Lock פועל/כבוי ומימינו מקש צימוד למכשירים נוספים.


הקומפקטיות משחקת כאן תפקיד משמעותי ולחלוטין התגלתה כתכונת הדגל במקלדת שלפנינו: ה-GO Keyboard קלה מאוד, כ-315 גרם כולל סוללות, משתחלת לכל תא לפטופ ייעודי בקלות והצימוד למכשירי בלוטות' התרחש ברגע. יש גם חיבוריות וורסטילית נאה בנמצא: המקלדת תומכת בשלושה סוגי חיבורים, שניים בבלוטות' ואחד דרך הדונגל המצורף במארז, בתדר 2.4 GHz המקובל. טווח הקליטה עומד על 10 מטרים והתפעול היום-יומי עובד נהדר; את הדונגל הכנסנו ליציאת USB-A מבלי שנדרשנו להתקין דרייברים או כל תוכנה חיצונית, והחיבור לבלוטות' גם עובד נהדר, בין אם זה היה עבור הטאבלט או בצימוד לסמארטפון, שניהם מבוססי אנדרואיד.


אחרי שהחמאנו למידות הצנועות והשימושיות הגבוהה והקלילה, צריך גם להתייחס לפיזור המקשים הלוקה-בחסר וב-JLab מציגים תצורת מקשים מעט תמוהה. כך למשל מקש ה-Fn שמפעיל את השימוש המשני של מקשי ה-F הוצב בחלק התחתון והשמאלי ביותר במקלדת, בניגוד ל-Ctrl המקובל. וזה לא רק מוסכמות גלובלית שהיצרנית שוברת, לפחות עבור משתמשי ה-PC; לזיכרון השריר שלנו לקח יומיים שלמים כדי להתרגל למיקום החדש, במהלכן אינספור פעולות העתק/הדבק, ביצוע תקריב ושאר קיצורים שכוללים את מקש ה-Ctrl מעולם לא בוצעו, כי טעינו בהקשה על Fn שוב ושוב. עוד עניינים קטנים שחשוב לקחת בחשבון: מקשי החיצים קטנים להחריד, מקש ה-Enter גם מינימלי בגודלו לעומת המקובל, תשכחו ממקשי ניווט שימושיים כמו Home ו-End היעילים בעריכת טקסטים – ושימו לב שקיים רק מקש Ctrl אחד ששולב משמאל למקש הרווח, בניגוד למקובל, שאמור להופיע שוב מימין למקש הרווח. אם נסכם, תצורת המקשים המוגשת לפנינו תבעה עקומת למידה רצינית – אבל הוגן גם להוסיף שאחרי כמה ימי שימוש הצלחנו להתרגל אליה.


קשה גם להתעלם מעוד תכונה מבוקשת שבלטה בהיעדרותה: תוכנה ייעודית, כזו שתציע מעבר לשימוש הדיפולטיבי של המקלדת. זה אומר שאין כאן שינויים של ייעוד המקשים המקורי, קביעת קיצורי דרך מותאמים אישית, הקמת פרופיל מבוסס שימוש וגם מפקודות מאקרו תשכחו מן הסתם. וזה מאכזב, בעיקר כי המקלדת שלפנינו, שאמנם מותאמת למשימות פשוטות, הייתה יכולה להיות הרבה יותר מזה בהינתן תוכנה תומכת. אלא שהיא מעדיפה להישאר קומפקטית ו"טפשה" בלבד, גם אם היא מתומחרת נוח יחסית בקטגוריה וקשה לצפות ליותר מכך.

נוחות השימוש בעכבר (35%)

8

נתחיל מהמובן מאליו: עכבר ה-GO קטן מהממוצע וייבלע בתוך כף יד של אדם בוגר. חשוב להדגיש שהעניין אמביוולנטי: כנראה יהיו כאלה שיעדיפו קומפקטיות ונוחות נשיאה גבוהה – אבל האחרים לא ישלימו עם נוחות שימוש מעט מסרבלת ולא נינוחה תמיד. על העכבר שולבו 5 מקשים; צמד מקשי ימין ושמאל המסורתיים, גלגלת מחוספסת לחיצה, מקש DPI ייעודי מעל העכבר ומקש בתחתית למעבר שליטה בין מכשירים אליהם הוצמד (Pair) העכבר. השיטוט עם העכבר סביר למדי; הסמן מגיע בדיוק לאן שצריך וזה מספיק עבור העכבר המשרדי שלפנינו. ההקלקה לפחות שקטה מאוד – ולצערנו ציפוי המט בחלק העליון של העכבר נוטה לצבור טביעות אצבע שמנוניות. גם אין כאן מקשי צד ואם כבר הורגלתם כמונו לדפדוף מהיר קדימה/אחורה בין תיקיות ואתרים בקליק בודד, יש לנו חדשות רעות.



העכבר מצויד בשלוש רמות דיוק, 800, 1200 ו-1600DPI שאמורות להספיק למשתמש ה"משרדי", כלומר זה שאינו גיימר תחרותי או כזה שמשלב כמה מסכים מבוססי רזולוציה גבוהה וזקוק לעכבר עם ביצועים מהירים. במציאות זה באמת מספיק, אם כי היינו שמחים לחופשיות מעט יותר גבוהה מאשר שלוש מדרגות מובנות – וגם אין שום דרך לדעת מהו ה-DPI הנוכחי, בהיעדר חיווי תאורה או בהתבסס על תוכנה כלשהו שתאמר לך, מלבד התחושה שיש לך ביד באותו רגע. אגב תוכנה, היה חסר לנו גם עזר ייעודי להתקנה במחשב שיוכל להעניק כמה תכונות מתקדמות כמו שינוי ייעודי המקשים או כאמור, הגדרת מדרגות DPI שונות מאלו הקבועות בברירת המחדל.


צריך להתייחס גם כאן לוורסטיליות הנאה: ה-GO תומך בשלושה חיבורים אלחוטיים; שניים בבלוטות' 5 ועוד אחד דרך הדונגל המצורף במארז. מה זה אומר? שאת העכבר תוכלו לחבר לשלושה מכשירים שאינם מחוברים ביניהם, כמו למשל הטאבלט שנח על השולחן, הטלוויזיה שבסלון והלפטופ שאתם עובדים מולו, וה-GO יצליח להיצמד לכולם. מעבר השליטה בין המכשירים מתבצע בלחיצה על מקש ייעודי בתחתית העכבר – וזה עובד לא רע בכלל, עם זמני תגובה של שניות בודדות במעבר ממכשיר למכשיר. טווח הקליטה עומד על 10 מטר כמקובל ושימו לב שאין כאן אופציה לחיבור כבל פיזי; השימושיות עם העכבר היא אלחוטית בלבד.

משך פעולת סוללה (15%)

8

המקלדת מתופעלת באמצעות זוג סוללות AAA שאמורות להציע סביבות 4 חודשי פעילות, בהתאם לשימוש מן הסתם. העכבר מציע מצידו עד 6 חודשי פעילות, שגם כמובן מושפעים מאופי השימוש. מדובר בזמני סוללה לא רעים, אבל בטח שלא מרשימים או בולטים במיוחד, אולי אפילו מעט נמוכים ממה שהתרגלנו לקבל אצל מתחרות מפורסמות יותר שמאפשרות גם להכניס סוללה חיצונית.



גם חבל שאין חיווי סוללה באף אחד מהמכשירים, כלומר ברגע שתדעו שאין לכם סוללה בעכבר או במקלדת, זה עלול להיות מאוחר מדי. החדשות המעודדות הן שהן עדיין מבוססות סוללה, כך שהחלפת ישנה בחדשה תחזיר חיים מלאים מיידית ואין כאן תהליך טעינה ממושך, בניגוד לעכבר/מקלדת עם סוללה פנימית שאינה ניתנת לשליפה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

7

עם כל הרצון הטוב של המקלדת לשמור על משקל נמוך, כפועל יוצא יש כאן שימוש בחומרי פלסטיק זולים וחלשים, מטבע הדברים. החדשות החצי-טובות הן שממילא אתם לא אמורים לצאת עם המקלדת להרפתקאות, אולי לפארק או מוסד לימודים כדי שהמקלדת תתמוך בטאבלט או בסמארטפון סמוך. גוף המקלדת מרגיש חלול למדי ודפיקות קלות בגב גם חושפות את הפשטות שבבנייה. ארבעה רגלי גומי מונעים מהמקלדת לנוע במקומה וגם אם אתם מקלידים נמרצים, מקלדת ה-GO לא אמורה לזוז במקומה.



העכבר ממשיך את הקו הפלסטיקי וכמו שכבר הזכרנו, ציפוי המט מעל הוא מגנט לטביעות אצבע חוזרות ונשנות. הגומי המחוספס מעל הגלגלת מספק את השיטוט המדורג המבוקש ויתר הקליקים בעכבר ברורים ונוקבים, בלי חלקים שנעים במקומם. שלוש רגליים מינימליות בתחתית העכבר מספקות ניווט סטנדרטי וסביר בלבד ותשכחו מן הסתם מחומרי ABS או PBT שמעטרות את הרגליים, כאלה שאפשר למצוא אצל עכברים יקרים יותר.