סקירת wisebuy - מקלדת Jlab Go Keyboard+Mouse
- עכבר ומקלדת קומפקטיים ונוחים לנשיאה יום-יומית
- עובדים על סוללה חיצונית שאפשר להחליף ברגע
- גלגלת ווליום ומקשי מדיה במקלדת
- תאימות ל-PC/Mac/אנדרואיד
- צימוד לשלושה מכשירים
- סידור מקשים שתובע עקומת למידה תלולה, עבור משתמשי PC בעיקר
- שיפוע מקלדת שאינו ניתן לשינוי
- מקלדת ללא תאורה אחורית
- ללא פתרון תוכנה
ה-GO Mouse-Keyboard מבית JLab הם קומבו עכבר ומקלדת אלחוטיים המבטיחים להציע קומפקטיות ונוחות שימוש גבוהה, מקשי מולטימדיה במקלדת ומקש DPI ייעודי בעכבר עם שלוש מדרגות דיוק. עוד בשניהם: תאימות למגוון פלטפורמות, חיבוריות לשלושה מכשירים במקביל מבוססי דונגל ובלוטות' 5 וחיי סוללה ארוכים. העכבר והמקלדת זמינים בצבע שחור.
ממדי המקלדת קומפקטיים בדיוק כמו שמבטיחים ב-JLab; רוחב 28 ס"מ, אורך 13 ס"מ וגובה 2.5 ס"מ אבל השיפוע אינו ניתן לשינוי בהיעדר רגליים אחוריות מתקפלות – וחבל. 78 מקשים נמצאים במקלדת המאופיינים במתגי Scissor, מינוס המקשים הנומריים ואם אתם מתעסקים הרבה עם מספרים והקלקות ספרות בשגרה שלכם, נמליץ מראש להתרחק מכל מקלדת שאינה כוללת את המקשים הייעודיים מימין. מרחק הלחיצה עומד על 1.8 מ"מ, שהוא אמנם נמוך לעומת מקלדות עם פרופיל גבוה שמציעות מרחק לחיצה של 3-4 מ"מ, אבל שומרות על מקום טוב באמצע לעומת ממוצע ה-1.4-1.6 מ"מ שמוצאים במקלדות מחשבים ניידים. למרבה האכזבה, אין כאן תאורה אחורית – עניין שעלול להגביל אתכם ברגעים חשוכים.
נתחיל מהמובן מאליו: עכבר ה-GO קטן מהממוצע וייבלע בתוך כף יד של אדם בוגר. חשוב להדגיש שהעניין אמביוולנטי: כנראה יהיו כאלה שיעדיפו קומפקטיות ונוחות נשיאה גבוהה – אבל האחרים לא ישלימו עם נוחות שימוש מעט מסרבלת ולא נינוחה תמיד. על העכבר שולבו 5 מקשים; צמד מקשי ימין ושמאל המסורתיים, גלגלת מחוספסת לחיצה, מקש DPI ייעודי מעל העכבר ומקש בתחתית למעבר שליטה בין מכשירים אליהם הוצמד (Pair) העכבר. השיטוט עם העכבר סביר למדי; הסמן מגיע בדיוק לאן שצריך וזה מספיק עבור העכבר המשרדי שלפנינו. ההקלקה לפחות שקטה מאוד – ולצערנו ציפוי המט בחלק העליון של העכבר נוטה לצבור טביעות אצבע שמנוניות. גם אין כאן מקשי צד ואם כבר הורגלתם כמונו לדפדוף מהיר קדימה/אחורה בין תיקיות ואתרים בקליק בודד, יש לנו חדשות רעות.
המקלדת מתופעלת באמצעות זוג סוללות AAA שאמורות להציע סביבות 4 חודשי פעילות, בהתאם לשימוש מן הסתם. העכבר מציע מצידו עד 6 חודשי פעילות, שגם כמובן מושפעים מאופי השימוש. מדובר בזמני סוללה לא רעים, אבל בטח שלא מרשימים או בולטים במיוחד, אולי אפילו מעט נמוכים ממה שהתרגלנו לקבל אצל מתחרות מפורסמות יותר שמאפשרות גם להכניס סוללה חיצונית.
גם חבל שאין חיווי סוללה באף אחד מהמכשירים, כלומר ברגע שתדעו שאין לכם סוללה בעכבר או במקלדת, זה עלול להיות מאוחר מדי. החדשות המעודדות הן שהן עדיין מבוססות סוללה, כך שהחלפת ישנה בחדשה תחזיר חיים מלאים מיידית ואין כאן תהליך טעינה ממושך, בניגוד לעכבר/מקלדת עם סוללה פנימית שאינה ניתנת לשליפה.
עם כל הרצון הטוב של המקלדת לשמור על משקל נמוך, כפועל יוצא יש כאן שימוש בחומרי פלסטיק זולים וחלשים, מטבע הדברים. החדשות החצי-טובות הן שממילא אתם לא אמורים לצאת עם המקלדת להרפתקאות, אולי לפארק או מוסד לימודים כדי שהמקלדת תתמוך בטאבלט או בסמארטפון סמוך. גוף המקלדת מרגיש חלול למדי ודפיקות קלות בגב גם חושפות את הפשטות שבבנייה. ארבעה רגלי גומי מונעים מהמקלדת לנוע במקומה וגם אם אתם מקלידים נמרצים, מקלדת ה-GO לא אמורה לזוז במקומה.
העכבר ממשיך את הקו הפלסטיקי וכמו שכבר הזכרנו, ציפוי המט מעל הוא מגנט לטביעות אצבע חוזרות ונשנות. הגומי המחוספס מעל הגלגלת מספק את השיטוט המדורג המבוקש ויתר הקליקים בעכבר ברורים ונוקבים, בלי חלקים שנעים במקומם. שלוש רגליים מינימליות בתחתית העכבר מספקות ניווט סטנדרטי וסביר בלבד ותשכחו מן הסתם מחומרי ABS או PBT שמעטרות את הרגליים, כאלה שאפשר למצוא אצל עכברים יקרים יותר.