סקירה - שואב אבק שוטף רובוטי Roborock S8 Pro Ultra ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock S8 Pro Ultra

הטוב
  • אפליקציה עשירה בתכונות
  • זיהוי שטיחים אוטומטי
  • שאיבה איטית ויסודית
  • מיפוי בתלת ממד
  • ניווט מוצלח
הרע
  • מתקשה להרים לכלוך גרגירי רטוב כמו קפה
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה
יש לו את אחת האפליקציות הכי מתקדמות בקטגוריית השואבים הרובוטיים, אם לא המפותחת ביותר שבהן, זיהוי אוביקטיים מצוין ומיפוי נקי ומדויק שגם מציג הכל בתלת מימד מרשים. מה עוד ה-S8 Pro Ultra יודע להציע? שאיבת אבק יעילה עם זיהוי שטיחים חכם, ביצועי שטיפה טובים ברוב הזמן - אבל גם הוצמד לו תג מחיר גבוה למדי. בקטגוריה הרותחת של שואבי האבק הרובוטיים שגם מתיימרים לשטוף, השואב החדש של Roborock היא מהאלטרנטיבות המוצלחות שבהן.
הקדמה

שואב האבק הרובוטי Roborock S8 Pro Ultra מבטיח שטיפה עצמית וריקון אוטומטי, ייבוש עצמי של המגב השטוף, טעינה מהירה יותר לעומת הדגם הקודם ובעל מברשת רולר כפולה שמבטיחות לשפר את שאיבת האבק והסרת הלכלוך. עוד בשואב: מערכת ניגוב ברטט, הדמיית מפה בתלת ממד שמתיימרת להימנע ממכשולים ומערכת ניווט מדויקת שכוללת מיפוי רב קומות. השואב זמין בצבעי שחור ולבן.


דגם זה זכה במקום הראשון במבחן השואבים השוטפים הרובוטיים שביצענו, אותו תוכלו לקרוא כאן.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה

איכות השאיבה והסינון (35%)

8.5

עוצמת השאיבה של השואב עומדת על 6000Pa, "נתון נייר" גבוה יחסית ומשאיבת סוגי אבק שכיחים שמצטברים בדירה יצאנו מרוצים; שלחנו את השואב לשאוב דירת 80 מ"ר נקייה יחסית, וה-S8 Pro Ultra חזר עם מיכל לכלוך מלא למדי שהצטברו בו ענני אבק משמעותיים שאולי לא נראים בעין אנושית, אבל ברגע שמתאגדים מתגלה כמה הרצפה מלוכלכת באמת. ההתמודדות עם פינות טובה אבל לא יסודית לחלוטין; השואב ממש נדחק לצומת הצירים ונצמד לאורך השוליים, אבל לא פעם פספס לכלוכים קטנים שהתאגדו שם. לא דרמטי, אבל גם לא מושלם. זיהוי השטיחים מצוין והשואב הגביר עוצמה כדי להסיר את שיערות הכלב המשפחתי שאוהב לרבוץ לאורכו ולרוחבו. בסך הכל עבודה טובה מאוד בכל הנוגע לשאיבה.



בבדיקת יכולות השטיפה של השואב, העמדנו בפני ה-S8 Pro Ultra שלושה פסים נוזליים באורך 50 ס"מ; מים מהולים בסירופ ענבים, שובל שמנוני של רסק עגבניות ופס גרגירי קפה. איך זה עבד? שלחנו את השואב לשטוף את האזור הנבחן ובדקנו את התוצאות רק לאחר שהשואב מצדו דיווח שהוא סיים את עבודתו ובחר לחזור עצמאית לעמדת הטעינה.



במבחני הסירופ ורסק העגבניות השואב הרשים אותנו מאוד; בתום כמה מעברים בודדים הוא הצליח לנקות אותם היטב ולא להשאיר זכר למשהו שנכח שם לפני כמה דקות בודדות. ממבחן הקפה פחות התרשמנו; הגרגירים התגלו כעקשניים לו מדי ובתום העבודה נותרו המון מהם ברחבי שטח המבחן. עוד עניין הפריע לנו: כשה-S8 Pro Ultra חזר לעמדת הטעינה, שובל גרגירים לא מחמיא נותר מאחוריו שגרם לנו לנקות אותו ידנית, כלומר יותר נזק מתועלת השואב הוכיח במבחן הגרגירים. מאכזב מעט.

שואב עומד
מתאים בעיקר לניקוי שטיחים המתפרסים על פני שטח נרחב ויעיל מאוד בשאיבת שיער בעלי חיים. שואבים עומדים מצוידים בדרך כלל בצינור גמיש המאפשר גישה למקומות מרוחקים, לאזורים צרים ולניקוי ספות ווילונות.

נוחות שימוש (35%)

9

צורת השואב מעוגלת וממדיו כ-35.3 ס"מ רוחב ו-35 ס"מ אורך, כלומר גופו די סימטרי. גובהו 9.6 ס"מ וה"כיפה" למעלה בה ממוקם חיישן ה-LiDAR, היא זו שגובה עוד כמה סנטימטרים בודדים אך יקרים, כשגילינו שה-S8 Pro Ultra לא הצליח להידחק מתחת לספה הנמוכה שלנו. שלושה מקשים מוקמו בראש: הפעלת/עצירת השואב, ביצוע פעולה שטיפה וחזרה לעמדת הטעינה. כשהופכים את השואב מגלים חידוש קל בקטגוריה: בניגוד למברשת הראשית הבודדת שהתרגלנו לפגוש, ב- S8 Pro Ultra שולבו שניים כאלה באותו אזור.



ה-S8 Pro Ultra נעזר בהדמיה תלת ממדית ואור אינפרא אדום שממפים את הדירה ומערכת LIDAR סורקת ומפרטת את מפת האזור אליו נשלח השואב. הניווט של ה-S8 Pro Ultra לעילא: מיפוי ראשוני היה מהיר יחסית ודירת 80 מ"ר תוארה בצורה מדויקת להפליא. גם ההתמודדות שלו עם מכשולים שונים ברחבי הבית ראויה לציון: עם רובם הוא כמעט נמנע לחלוטין ממפגש ישיר ורק לעיתים התנגש בהן קלות, הבין את צעדיו השגויים במהרה ושינה כיוון, מבלי לפספס יותר מ"ר שטרם נסרק. באשר למגבלות גובה, השואב לא מסוגל לטפס על מדרגות שגובהן מעל 2 ס"מ – מגבלה שכדאי להכיר מראש.


סגנון הסריקה של השואב מוכר לנו משואבים רובוטיים אחרים והתגלה כאחד מהיעילים ביותר; כשה-S8 Pro Ultra נשלח לחדר מסוים, הוא קודם כל מתחיל לשואב מפינותיו, נצמד לארבעת הקירות ולאחר מכן מתחיל להיכנס פנימה עד שמגיע למרכז החדר ולבסוף חוזר לעמדה בתום מלאכת הניקוי. זה לא רק נשמע איטי, זה אכן איטי מאוד, אך במבחן התוצאה אופן הסריקה התגלה כיסודי וממוקד, כזה שלא מפספס אף אזורים קטנים וחמקניים. כאמור, יש גם זיהוי שטיחים יעיל; השואב מזהה לבד בדיוק מתי הוא מטפס על משטח "שעיר" ועוצמת השאיבה שלו מתעצמת באופן מובחן. בדומה לשואבים רובוטיים אחרים, תשכחו משטיחי שאגי; מברשות ה-S8 Pro Ultra הקפידו להיתקע בכל פעם שעברו מעל שטיחי חדר השינה שלנו המאופיינים בשיערות ארוכות. למען הסר ספק, בעת שטיפה, ניתן לפקוד על השואב להרים אוטומטית את המטלית ולהפסיק את זרימת המים.



עוברים לאפליקציה הנושאת את אותו השם והתכונות המיוחדות שמגיעות איתה. ראשית, היא יציבה מאוד ופקודות נשלחות לשואב ברגע, בלי שיהויי תקשורת או גמגומים מערכתיים – ולא כל אפליקציה מתחרה יודעת להציג תגובתיות כה חטופה. בין הפיצ'רים הבולטים בה הוא היכולת להפוך את הדירה הסרוקה למפה תלת ממדית ולהוסיף בה מגוון רהיטים ופריטי בית שכיחים, עניין שמשפר את נוחות השימוש, כשביקשנו למשל לשלוח את השואב לאזור נקודתי או סתם כדי להבין את מרחב הדירה שלנו בצורה יותר ברורה. מה עוד באפליקציה? הוראות מתקדמות על טיפול בשטיחים, העדפת כיווני שאיבה הרצפה והקטנת התנגשויות צפויות עם מכשולים במרחב, אשר במקביל תימנע מהשואב להידחק למקומות צרים.



יתר התכונות המובנות מאליהן גם זמינות באפליקציה כמובן; ניתן לתזמן ניקיונות, לקבוע את סוגם (שאיבה/שטיפה) והחדר בו הם יבצעו את מלאכת הניקיון, לעקוב אחרי האביזרים הנשחקים כמו המברשות והפילטר ואפשר גם להקים היררכיית סדר של ניקיון, כלומר איזה חדר ינוקה קודם. באשר להצבת איסורים ומניעת גישה למקומות מסוימים, ניתן למקם קיר וירטואלי, להגדיר אזורים שלמים אסורים לכניסה או לפקוד על השואב היכן אין לשטוף ובאיזה חדר יש לשאוב פעמיים לפני שהוא חוזר לריקון הלכלוך בעמדה.

תחזוקה שוטפת (15%)

8

בשואב האבק מובנים מיכל אבק בנפח 350 מ"ל ומיכל מים בנפח 200 מ"ל. בעמדת הטעינה משתלבים שלושה מכלים; מיכל מים נקיים בנפח 3.5 ליטר, מיכל לנוזלים מלוכלכים בנפח 2.9 ליטר ושקית אבק בנפח 1.8 ליטר. נפחי מכלי הנוזלים מרשים למדי ובולט בקטגוריה אבל דווקא נפח שקית האבק די צנום לעומת המתחרות, שלרוב מציעות נפח שמעל 2.5 ליטר. כמקובל, בתום מלאכת השטיפה, המים המזוהמים שהצטברו במיכל הקטן שביחידת השואב מועברים אוטומטית למיכל הייעודי ובזמן הטעינה, המטלית נשטפת בעמדה ולאחר מכן עוברת ייבוש באמצעות הזרמת אוויר חם אליה - הכל ללא התערבות ידנית כמובן.




שקית הלכלוך חד-פעמית כמובן ולפי היצרנית היא אמורה להציע בין חודש-חודשיים של אחסון אבק בשימוש שגרתי. עלות 6 שקיות אבק מבית היצרניות כ-119 ₪, כלומר כ-19₪ לשקית בודדת. בקופסה קיבלנו 2 שקיות אבק. חשוב גם להתייחס ליתר הרכיבים שצריך להחליף מעת לעת; המברשות הראשיות ומברשת הצד, הפילטר וניגוב שגרתי של החיישנים וריקון המכלים כמובן.

סוללה (15%)

8.5

זמן העבודה המוצהר של השואב כ-3 שעות, שטח הניקוי המרבי מובטח בכ-300 מ"ר וזמן הטעינה נמשך כ-4 שעות. קיבולת הסוללה, כ-5200mAh, נתון זהה ברוב מוחץ של השואבים הרובוטיים המובילים. זמני העבודה והטעינה שמציג ה-S8 Pro Ultra ממוצעים למדי בקטגוריה, ובתיאוריה, גם אם תשלבו את השואב בבית גדול יחסית (150-200 מ"ר), הוא אמור להצליח בפעם אחת לשאוב את כל הבית לפני שיזדקק לטעינה מחודשת.



הבית בו נבדק השואב גודלו כ-80 מ"ר, כך שסוללה לא היוותה מצוקה אמיתית עבורנו, בטח כשה-S8 Pro Ultra הצליח להגיע עצמאית בכל פעם לעמדה, להיטען ולחזור לנקודה ממנה הוא יצא להפסקת טעינה.

קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה