סקירה - טלפון סלולרי Wisebuy – Xiaomi Poco F5 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Poco F5 Pro 256GB 12GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco F5 Pro 256GB 12GB RAM שיאומי

הטוב
  • ניתן להרחיב משמעותית את זיכרון ה-RAM
  • טעינת 67W מהירה, מטען סופק בקופסה
  • תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק 30W
  • ביצועי מעבד מהירים
הרע
  • איכות וידאו נוראית ברגעים חשוכים
  • לא ניתן להרחיב את נפח האחסון
בשורה התחתונה
ה-POCO F5 PRO נע בטווח שבין מכשירי הביניים והדגל; ביצועי ה-Snapdragon 8+ Gen 1 הרשימו, אבל אי אפשר לשכוח שמדובר במעבד בו התהדרו מכשירים שיצאו אשתקד. נפח האחסון גם צנום יחסית והעובדה שלא ניתן להרחיב אותו עלולה להדאיג את אגרני המידע. עוד במפרט: עדשות שהרשימו לטובה עד שפגשנו בהקלטה לילית מזעזעת ומהירות הטעינה המרשימה מקפיצה את ה-F5 PRO חזרה לקטגוריית הפרימיום. מכשיר מוצלח, שמעת לעת הזכיר לנו שמקומו לא עם הגדולים.
הקדמה

הסמארטפון POCO F5 PRO הוא מכשיר ביניים חדש מבית שיאומי המציע מעבד Snapdragon 8+ Gen 1, זיכרון RAM בסך 12GB עם אפשרות הרחבה ונפח אחסון בסך 256GB. התצוגה כאן מסוג AMOLED עם רזולוציה מקסימלית של 3200X1440 פיקסלים וקצב ריענון 120Hz ומערך הצילום כולל 3 עדשות כשהמרכזית בת 64 מגה פיקסל. עוד מפרט: טעינת 67W מהירה, גוף עשוי זכוכית מקדימה ומאחורה והקלטה ברזולוציה 8K ב-30 פריימים בשנייה. המכשיר זמין בצבעי שחור ולבן.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

במכשיר מגירה המיועדת לשני כרטיסי SIM , הוא תומך ברשת הדור החמישי וקישוריות נוספות כוללות בלוטות' בגרסה 5.3 וחיישן קירבה NFC לתשלום עם Google Pay. באשר להקלטת שיחות, ה-POCO F5 PRO הצליח לתעד אותנו ואת זה ששוחח איתנו, רק שימו לב שבהפעלת ההקלטה בחייגן, מוקפצת התראה קולית שנשמעת לשני הצדדים בשיחה שמדקלמת "השיחה מוקלטת מעכשיו" - ואין סיכוי לפספס את זה, לא אידיאלי אם תרצו להקליט מישהו בלי ידיעתו.



צמד רמקולי סטריאו שולבו בתחתית וקודקוד המכשיר והם עומדים בקנה הסטנדרט של מכשירי הביניים/דגל. עוצמת הצליל מספקת, הטווחים הנמוכים הגנריים הם מה שאפשר לצפות מזוג רמקולים מבוססי סמארטפון והפירוט רחב משמעותית מהרעשים החלולים שמספיקים הסלולריים המוזלים.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

8.5

ה-Poco F5 Pro שומר על מידות גוף סטנדרטיות; אורך 16.2 ס"מ, רוחב 7.5 ס"מ, עובי 8.6 מ"מ ומשקלו כ-204 גרם. בגב מראהו מבצעי-משהו, עם עיטורים מחוספסים וקימורים קלים, שמתבטאים גם במסגרת העדשות האחוריות. מקדימה מסך 6.67 אינץ' עם תצוגת Flow AMOLED DotDisplay המגישה קצב ריענון של עד 120Hz ויש גם אדפטיביות כדי לחסוך בחיי סוללה בזמנים בהם התדר הגבוה אינו נדרש. הרזולוציה כאן גבוהה יחסית, 1440X3200 פיקסלים, אבל העדפנו להנמיך ל-2400X1080 פיקסלים כדי ליהנות מחיי סוללה עדיפים וממילא רוב התכנים שצרכנו לא זקוקים לתמיכה גבוהה מכך באגף התצוגה.



יחס הניגודיות עומד על 5,000,00:1 ובהירות ידנית מוגדרת כ-500nits בשיא, שאף מאמירה ל- 1000nits במצב בהירות אוטומטית. עוד תכונות כוללות תמיכה ב +HDR10 ו-Dolby Vision ומפת צבעים בכמה תצורות כמו "חי", "רווי" וסולמות הצבעים DCI-P3 ו-sRGB גם נוכחים. התקשינו למצוא תלונות על התצוגה והוא תמיד הצליח לספק אותנו, בין אם זה ברגעי משימה מהירים וכתיבת מיילים שלוו בטקסטים חדים כתער, ובין אם זה כשצפינו ב- The Mandalorian בדיסני+. הרוויה גבוהה, הבהירות מספקת גם ברגעי שמש מאתגרים והחדות מנקרת עיניים כשעוברים לרזולוציה הגבוהה - והבאמת-שאינה נדרשת.

עוברים למערכת השבבים ונפח האחסון. נתחיל מהסוף; ה-POCO F5 PRO זמין בשתי תצורות אחסון, 256GB ו-512GB ובהיעדר חריץ להכנסת כרטיס זיכרון, נמליץ בחום לבחור בגרסה המנופחת יותר. בגרסת ה-256GB שקיבלנו נותרנו עם 215GB וזה עוד לפני שהתחלנו לאחסן בסלולרי את הקבצים האישיים שלנו, התקנת אפליקציות כבדות ושאר קבצי מדיה שיתבעו מקום יקר. באשר למעבד, את ה-Snapdragon 8+ Gen 1 ששולב כאן פגשנו במכשירי הדגל אשתקד ולשמחתנו הוא לא מגלה סימני זקנה. במשחק Asphalt 9: Legends קיבלנו חווית מרוץ נטולת גמגומים ובמבחני 3DMark קיבלנו 2123 נקודות ב-Wild Life Extreme ותוצאת Maxed out המתבקשת ב-Sling Shot Extreme. זיכרון RAM בסך 12GB ראוי עבור משימות תובעניות ואם תרצו יותר, למרות שאין באמת סיבה, תוכלו להרחיב בכ-7GB נוספים המשרתים כ-RAM וירטואלי, על חשבון נפח האחסון הפנימי.



מערכת ההפעלה כאן מגיעה בגרסת אנדרואיד 13 עם MIUI 14 שהולבש עליה ואם כבר החזקתם במכשיר שיאומי בעברכם, עקומת הלמידה כאן אפסית. האייקונים בתפריטים עברו ליטוש קל, צמד המסכים הנגללים מלמעלה, בין אם זה גישה להגדרות מהירות או צפייה בהתראות נותרו בעינם, ויש גם התייחסות להתאמה אישית כמו בחירת טפטים מהחנות הייעודית או בערכת נושא מועדפת. יש גם פיצ'רים מוכרים כמו הקמת "שטח שני" ומדידת קצב הלב בהנחת האצבע על סורק טביעת האצבע וכן שלט Mi שיתפעל עבורכם מרחוק מכשירים תומכים. על דבר אחד קשה לסלוח: שלא בפעם הראשונה, ב-MIUI מחכים למשתמש המון "עזרים", משחקים ואפליקציות שמעולם לא ביקשנו או במילים אחרות, bloatware טהור ומעצבן.


באשר לאבטחה ביומטרית, במכשיר שולבו שני חיישנים; האחד סורק אצבע והשני קורא פנים ושניהם מוצלחים כשהם עובדים יחד. מה הכוונה? כל אחד מהם הצליח לזהות אותנו ב-80% מהמקרים, אבל ברגע שבשניהם הזנו את החתימה הביומטרית שלנו, העניינים עבדו הרבה יותר מהר וברגע האמת כל חיישן תמך בשני כשהאחר מעט גמגם. כך למשל ביום, עוד לפני שהספקנו להניח את האצבע על משטח הזיהוי ששולב במסך, מיד קפץ מסך הפתיחה לאחר זיהוי זריז של תווי הפנים שלנו. בלילה סורק הפנים טיפה התקשה – אלא שאז סורק טביעת האצבע תמך בו וזיהה ברגע חטוף את האגודל שלנו.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8

מערך המצלמות האחורי כולל 3 עדשות: מרכזית בעלת 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי, עדשת 8 מגה פיקסל רחבה עם מפתח צמצם f/2.2 ועדשת 2 מגה פיקסל עם חיישן מאקרו עם מפתח צמצם f/2.4. מקדימה עדשת 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.45. מקדימה ניתן להקליט ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה ומאחור, ברזולוציה של עד 8K ב-30 פריימים בשנייה, אבל אם תעדיפו את ה-60 פריימים בשנייה העדיף, הרזולוציות הזמינות הן 4K ו-1080p. יש גם צילום וידאו איטי ב-1080p ב-960 פריימים בשנייה ו-720p ב-1920 פריימים בשנייה.




בצילומי יום קשה לנו להתלונן; החדות גבוהה, הפירוט נדיב ויש ניצול נאה של השמש התומכת. צילומים בבית נוטים לסבול מהצבעים ששררו בסביבה, בין אם זה הגוונים הכחולים במשרד או החומים בבית, אבל הסטייה לא חמורה מדי. בלילה צפו לירידה מובנית מאליה בפירוט, אבל לפחות הפרייים לא סובל דרמטית מהילות פנסים שמסנוורות את התמונה – תופעה ידועה לשמצה של המכשירים המוזלים.



הקלטה ב-4K התגלתה כחדה ומלאת צבעים, גם כשהפריים לכד יום אפור במיוחד והתוספת של מייצב הוידאו מבורכת, מה שגרם לסרטון להיראות הרבה פחות תזזיתי ונוח לצפייה. בלילה איכות ההקלטה אומללה – ואין דרך אחרת לתאר זאת. לא ברור מה קורה לחיישן התאורה ברדת החשיכה, אבל החשיפה לאור מלאכותי צונחת דרמטית והתוצאה הסופית היא וידאו אפל, נטול פירוט לחלוטין ושונה מאוד מביצועי העדשות שעד כה הפתיעו לטובה.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

במכשיר שולבה סוללת 5160mAh וה-F5 PRO תומך בטעינת 67W מהירה יחסית וכן בטעינה אלחוטית בהספק 30W. שלא כמו הרבה יצרניות מתחרות, בקופסה חיכה לנו גם מטען מקורי בהספק דומה וראוי לחלק כמה נקודות זכות ל-POCO בעניין זה. התחלנו עם הרצת וידאו באורך שעה שאוחסן בסלולרי ובתום הניגון שלנו הסוללה ניצלה רק כ-7%. כך שבהערכה גסה, ה-F5 PRO מסוגל להציע יותר מ-14 שעות צפייה. ביום-יום המכשיר ליווה אותנו במשימות משרדיות, תחת רזולוציה 1080p עם בהירות אוטומטית וקצב ריענון דינמי שהופעל. הסוללה הפתיעה לטובה, עם ממוצע 50-55% לקראת שעות הערב, בסוף ימי עבודה שגרתיים שכללו שיחות, שיטוט ברשתות חברתיות ושליחת וקבלת הודעות דרך אפליקציות מסרונים. לא רע.



הטעינה הרשימה יותר: עם המטען המקורי השגנו כ-84% בתוך 30 דקות טעינה, תוצאה מצוינת. טעינה מלאה כרוכה בעוד 15 דקות בערך, כלומר 45 דקות לטעינה מלאה. צריך גם לזכור שהמכשיר תומך בטעינה אלחוטית בהספק 30W עם הבטחה ל-50% סוללה בתוך 30 דקות, תכונה שלא כל מכשיר ביניים יודע להציע.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

8

במסך שולב ציפוי הזכוכית Corning Gorilla 5, גם את הגב מעטרת זכוכית דקיקה ורק המסגרת עשויה פלסטיק. ל-F5 PRO הגנה בפני מים ואבק בתקן IP53, כלומר ישנה הגנה סמלית בפני אבק ורסס מים למשך 5 דקות – אבל שימו לב שאחריות היבואנית לא מכסה נזקי חדירת נוזלים.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה