סקירה - מסך מחשב גיימינג Asus ROG Swift PG27AQN ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Asus ROG Swift PG27AQN אסוס

הטוב
  • קצב ריענון תחרותי 360Hz וזמן תגובה 1ms
  • תאורת RGB בגב הנתמכת ב-Aura Sync
  • תומך ב- Reflex Analyzer ו-G-SYNC
  • ארגונומיה טובה, מאפשר סיבוב לאורך
הרע
  • נוכחות דרמטית ומסיבית על השולחן
  • ניגודיות סולידית
  • מחיר גבוה מאוד
בשורה התחתונה
מסך הגיימינג החדש של Asus הוא חד-קרן בשוק מסכי הגיימינג. ראשית, צג בגודל 27 אינץ' עם קצב ריענון 360Hz לא קל למצוא ב-2023 ורק על ייחודיות זו מגיעות לו כמה נקודות זכות. יתר התכונות התחרותיות אמורות להעניק לשחקן את היתרון המבוקש: זמן תגובה נמוך עם תמיכה ב-Reflex Analyzer, מצבי תמונה ייעודיים - ויש גם RGB בגב עם תמיכה ב-Aura Sync שהאירה את הסט אפ שלנו. ה-PG27AQN הוא אחד ממסכי הגיימינג היותר מוצלחים שפגשנו עם מעט מאוד אלטרנטיבות ראויות בגודל שלו. ורק תג המחיר הגבוה שלו עלול להרתיע את הגיימר המתקדם.
הקדמה

מסך הגיימינג PG27AQN מסדרת ROG Swift מבית ASUS מבטיח להציע תחרותיות גבוהה בזכות קצב ריענון 360Hz, זמן תגובה 1ms ב-GtG ותמיכה ב-G-SYNC ו-Reflex Analyzer מבית Nvidia. גודלו של המסך 27 אינץ' עם פאנל המכונה "Ultrafast IPS" לפי היצרנית, מציג רזולוציית QHD ותמיכה ב-DisplayHDR 600. עוד במסך: תאורת RGB בגב המסך בתמיכת Aura Sync, עזרי גיימינג, חיבורי USB ומעמד ארגונומי. המסך זמין בצבע שחור.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (35%)

9

פאנל Ultrafast IPS מגיש נתונים טכניים גבוהים; רזולוציה QHD בקצב ריענון 360Hz, מהמסך שמוצאים באירועי eSports מתוקשרים. על הרזולוציה בסך 2560X1440 פיקסלים לא קשה להחמיא; היא עדיפה מן הסתם על ה-1080p הסטנדרטית, מה שאומר טקסטורות יותר חדות, פירוט מורחב בכל פריים ותמונה כללית יותר מושחזת. בהירות בעוצמה 400cd/m² הציעה תצוגה בוהקת ואנחנו הסתפקנו גם ב-70% ממנה בשימוש היום-יומי, בטח כשהחדר הוחשך. כן זמינה תצוגת DisplayHDR 600 וכשמה, משיגה 600cd/㎡ בשיא.



סולם הצבעים DCI-P3 נתמך בכיסוי 98% שמקביל בערך לסולם sRGB בכיסוי 135%, כלומר לאחר כיול מתאים, מעצבים גרפיים אמורים להסתפק בו, גם אם יש בו נטייה לרווית יתר לכיוון הגוונים הצהובים/כתומים שגורמים לצבע העור של דמויות ביוטיוב להיראות כתמתמות במעט מהרגיל. בחירה בתצוגת sRGB אמורה לטפל מעט באפקט, אלא שבמקביל התצוגה מכהה משמעותית את המסך. ערכי התמונה שניתן לשנות במעמד הגדרות המסך כוללים בהירות, ניגודיות, טמפ' הצבעים, Gamma ועוד ארבע רמות של תצוגת Blue Light ששימושיות בעיקר בשעות הערב. אגב מצבי תמונה, מלבד ה-sRGB זמינים גם כמה תצוגות ייעודיות, כמו Scenery בברית המחדל, Racing, Cinema או Esports הייעודי למשחקים שמעצים את הבהירות, מרחיב את הרוויה וחושף יותר מהגוונים השחורים.



נתוני הנייר המבטיחים לא דיווחו לנו אחרת בזמן אמת; איכות התצוגה של ה-PG27AQN מצוינת. פאנל ה-IPS נוח לצפייה ממושכת בשידורים חיים ב-Twitch או למשל כשצפינו ב-Black Mirror בנטפליקס. רק ההתמודדות של המסך מול גוונים שחורים בכמה סצנות אפלות דרשו התייחסות יותר נאותה; חלק מהכהים העמוקים נראו כאפרפרים והניגודיות השגרתית של 1000:1 התגלתה כלא מספיק דרמטית ומבודדת מהגוונים הבהירים, שהרגישו כמקבלים התייחסות יותר משמעותית. בכמה קטעי מעבר של המשחק Star Wars Jedi: Survivor הרגשנו באפקט דומה; הצללים נוטים לקבל חשיפת יתר, על גבול חיוורות, אפקט שאולי נעדיף במשחקי התגנבות - אבל ברגעים סינמטיים זה פחות מרשים.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

גיימינג ועריכה גרפית (35%)

9.5

ה-PG27AQN הוא כל כולו עבור גיימינג והמסך מדגיש זאת עם כמה תכונות ספציפיות שקריטיות לשחקנים התחרותיים. אחד מהם הוא ה-Reflex Analyzer, טכנולוגיה של חברת Nvidia. למסך יציאת USB שהוקדשה לנושא, שאמורה להפחית עוד יותר את זמן ההמתנה (latency) מרגע שליחת הפקודה בעכבר ועד להופעתו במסך. בעכברים חוטיים כמעט וממילא אותו ערך שואף לאפס – והטכנולוגיה של Nvidia מתיימרת לכוון אפילו לפחות מזה. העניין לא קריטי כמובן לשחקני משחקים קז'ואליים או חובבי משחקי הרפתקאות, אבל ששחקני FPS יבינו בדיוק את הצורך. רק שימו לב שלא רק מספיק שהמסך יתמוך בטכנולוגיה; ישנה רשימה לא גדולה מדי של עכברים ספציפיים שתומכים ב-Reflex וגם צריך לזכור שהכותר בו תשחקו צריך לתמוך בטכנולוגיה. בחלק האחרון אין מה לדאוג ורוב המשחקים התחרותיים נתמכים, ביניהם Apex Legends, Valorant, Counter Strike 2, DOTA 2 ועוד לא מעט כותרים פופולריים.


כמצופה, גם G-SYNC שולבה כאן, עוד טכנולוגיה מבית Nvidia שדואגת לסנכרן בין קצב הפריימים של המסך לזה של כרטיס המסך, כך שלא נסבול מקריעות תמונה – שבעיקר חשובות לחוויית משחק שאינה מגמגמת ברמה הטכנית ומספקת רגעים נקיים ומקצועיים במשחקים שיותר מקדשים את החוויה מאשר התחרותיות. יכולות ה-OverDrive קצת הפתיעו אותנו לרעה והתגלו כדי סולידיות; שלושה מצבי OD זמינים ובבדיקה של שניים מהם, Esports ו-Extreme לא הבחנו בהבדלים דרמטיים, לפחות לא כמו כאלה שפגשנו במסכי גיימינג אחרים, בהם לפחות הבחנו בזמן אמת ב-UFO Test בתופעות חיוביות ושליליות המזוהות עם OD. במבחן התוצאה קשה גם לכעוס עליו יותר מדי; תדר ה-360Hz משיג את התמונה קודם לפני המתחרים, גם אם זה חלקיק שניה לפני קצב ריענון 180Hz ובטח בהשוואה אל מול צג 60Hz סטנדרטי.



צריך גם להתייחס בהרחבה לקצב הריענון הגבוה-במיוחד ותדר 360Hz על פני 27 אינץ' הוא מחזה די נדיר ב-2023. נתחיל מהברור מאליו; תנועות עליית התפריטים, החדות במערכת ההפעלה, מזעור החלונות וכל תרחיש סתמי שקורה ב-Windows 11 מרגיש מיידי, תזזיתי ואלגנטי יותר. אלא שבגיימינג עסקינן ורודפי הפריימים יסתדרו מצוין עם המסך שלפנינו. מספיק נאמר על הצורך הבלתי נגמר ב-fps ששואף למקסימום כדי לקבל את הפריים האחרון ביותר לפני המתחרים וה- PG27AQN עומד במבחן ומצליח להציע את הנתון המקסימלי שהצרכן הפרטי יכול להשיג. לא פחות חשוב, תומך בעניין זמן תגובה תומך של 1ms ב-GtG. כמובן שהיו משחקים שהיו לנו יותר קל להשיג בהם קצב פריימים די קרוב לשם, כמו Valorant ,Overwatch 2 או Fortnite ופחות הצליח לנו במשחק התובעני Warzone 2 – וכאן גם המקום לזכור שעליכם להתחמש בחומרה מותאמת כמו כרטיס מסך עוצמתי ומעבד מאחד הדורות האחרונים שיסחטו מהמסך את המירב.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

נוחות השימוש (30%)

9

ה-PG27AQN מקפיד להזכיר שאופיו "גיימרי"; גב הפלסטיק מעוטר כנדרש ולוגו ROG המבריק מככב על חלקו הימיני. שולי המסך לא דקיקים במיוחד; עוביים כ-0.8 ס"מ וכבר פגשנו יחס גוף/מסך יותר נדיב, שאמנם הופיעו במסכים משרדיים – ועדיין. עוברים למעמד ואי אפשר לפספס את העמוד השמנמן והמסיבי שמייצב את ה-PG27AQN במקומו. גם מידות המסך הכלליות מגושמות: רוחבו 55 ס"מ, עומקו 25 ס"מ ומשקלו יחד עם המסך כ-8.3 ק"ג, חתיכת יציקה טכנולוגית. כאן גם המקום מן הסתם לציין שהמסך שלפנינו לא יתאים לסט אפים קומפקטיים ושולחנות העבודה עם הנדל"ן הצנוע ייראו כמיניאטוריים כשה-PG27AQN ייכנס לתמונה – קחו זאת בחשבון.



אגב מעמד, צורת ה-V הטיפוסית שמככבת אצל מעמדי מסכי גיימינג, מוגשת כאן בצורת סיבובית, עם עיטורי ברונזה ונוכחות מסיבית ודרמטית על השולחן. במרכז המעמד חור המיועד לאיחוד כבלים. באשר לחיבורים הזמינים במסך, יש כאן יציאת DisplayPort 1.4 ועוד שלוש יציאות HDMI, רק שימו לב שכולן בגרסת 2.0 ואין אף יציאת 2.1 בודדת לרפואה. מבחינת USB, זמינות שתי יציאות USB-A בגרסת 3.2 Gen 1 כשאחת מהן כאמור, מיועדת לחיבור עכבר התומך ב-Reflex Analyzer - אך גם זמינה כ-USB שגרתי. בקופסה קיבלנו כבל HDMI, כבל DP, כבל USB-B להקמת HUB, מסמכי כיול תמונה מטעם היצרנית וכמה מדבקות ממותגות של ROG.


עוברים למסך ה-OSD, המתופעל על ידי ג'ויסטיק וארבעה מקשים פיזיים שמוקמו מתחתיו. הגישה לשם מצד המשתמש אמנם "עיוורת" אבל בעזרת גישוש מהיר עם האצבעות מצאנו את האזור במהרה. המקש התחתון ביותר משרת כהפעלת/כיבוי המסך, כשהיתר משרתים להפעלת קיצורי דרך ייעודיים, בין אם זה שינוי מצב תמונה או הפעלת אחד מהפיצ'רים המיועדים לגיימינג. הג'ויסטיק הוא הרכיב היעיל בסיפור והתפעול הגדרות המסך האינטואיטיבי דרכו חסך לנו המון הקשות מטרחנות. בין עזרי הגיימינג שהמסך יודע להציע; מונה fps, כמה סוגי כוונות, טיימר ושעון עצר.



איכות הבנייה של ה-PG27AQN גבוהה והרגשת הפרימיום ניכרת בהמון חלקים ברחבי גוף המסך; על יציבות המעמד והמסיביות בבסיסו החמאנו מספיק אבל גם ראוי להתייחס לבנייה המתכתית שהשאירה רושם טוב. מטבע הדברים יתר המסך ברובו עשוי מחלקי פלסטיק נוקשים ורק שול הפלסטיק התחתון מרגיש כלא-הודבק ליחידת הצג – ולחיצה קלה במרכז אותו פס, ממש היכן שמוקם לוגו ROG, יחשוף את העניין המגמגם.

מבחינת ארגונומיה, ל-PG27AQN יכולת הגבהה של עד 10 ס"מ נוספים וזוויות ההטיה נעות בין 5° ל-20°-, גמישות צנועה יחסית לעומת מסכים משרדיים. פגשנו גם גמישות יתר אצל מסכים מתחרים ביכולות הסיבוב לצדדים וכאן תצליחו להסיט את המסך ימינה ושמאלה עד 25° לכל צד. החדשות הטובות שהצג מסתובב לאורך עד לתצוגת Portrait ויש גם תמיכה בתקן VESA 100x100 בהתקנת המסך על תושבת זרוע שולחנית או בצמוד לקיר.


ואיך אפשר בלי תאורת RGB שתצהיר על נאמנותכם לגיימינג. בגב המסך לוגו ROG מואר בצבעי הקשת ולמרות שהמסך תומך ב-Aura Sync, אלא אם תבקשו לסנכרן את התאורה עם מוצרי Asus נוספים, לא מצאנו סיבה להתקין אותה במחשב. הסיבה: במסך ה-OSD זמינים מספיק אפקטים פופולריים, בין אם זה Color Cycle הדיפולטיבי, Rainbow, Breathing ו-Strobing שמציעים כמה גוונים ספציפיים לבחירה – ואפשר כמובן לשמור על גוון שיוצג בקביעות או פשוט לכבות את התאורה.