סקירה - אוזניות Logitech G Fits ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Logitech G Fits לוגיטק

הטוב
  • זמן המתנה (latency) סופר-נמוך, גם בחיבור בלוטות'
  • חיבוריות מהירה ויציבה דרך דונגל USB
  • חתימת סאונד בולטת וצליל מפורט
  • אטימות פנימית גבוהה
הרע
  • לא תומכות בצימוד לשני מכשירים במקביל (multipoint)
  • ללא חיישן שמזהה הסרת אוזניות
  • חיי סוללה קצרים מאוד בקייס
  • נטול ביטול רעשים אקטיבי
בשורה התחתונה
אטימות פנימית גבוהה, ווליום רועם וזמן המתנה נמוך הן התכונות הבולטות ביותר של ה-G Fits, אוזניות גיימינג TWS מבית Logitech. זה אומר שתהנו מסאונד מפורט, חווית משחקים נטולת עיכוב סאונד קטן ומעצבן ותשכחו מנסיונות חדירה של רעשי הסביבה. מה אין כאן? כמה וכמה תכונות שציפינו לקבל מאוזניות כה יקרות; חיישן שמזהה את הסרת האוזניות, צימוד לשני מכשירים בו זמנית אך יותר מהכל, חיי הסוללה הקצרים מאוד גרמו לנו להטעין את האוזניות והקייס יותר מדי פעמים במהלך שבוע בודד, חיסרון שלא מתכתב עם הסשנים הארוכים של הגיימר הממוצע. ה-G Fits הוא צעצוע גיימינג יוקרתי ונאה למראה - עם אנרגיה מוגבלת מאוד.
הקדמה

ה-G Fits הן אוזניות TWS המיועדות לגיימינג המבטיחה להצטייד בטכנולוגיית Lightspeed אלחוטית שתעניק זמן המתנה נמוך במיוחד, תכונת Lightform המספקת התאמה אישית של האוזניות ותאימות גבוהה לכמה פלטפורמות משחקים. עוד באוזניות: דרייברים בקוטר 10 מ"מ שאמורים לספק "סאונד מלא, חם ומפורט עם בס עמוק", אקולייזר המותאם לשימושים שונים, שני מיקרופונים בכל אוזניה, ביטול רעשים פסיבי וחיי סוללה של עד 10 שעות האזנה. האוזניות זמינות בצבעי שחור ולבן.

איכות הצליל (50%)

8.5

הדרייברים של האוזניות בקוטר 10 מ"מ, עם טווח התדרים של 20Hz - 20kHz, עכבה 16Ohms, רגישות 106 +/- 3 dB SPL/mW. באשר למקודדים, יש תמיכה ב-AAC ו-SBC אבל תשכחו מהכרה במקודדי פרימיום ממשפחת aptX. איכות הסאונד מוצלחת מאוד, כל עוד שומרים על חתימת הסאונד של היצרנית, המכונה באפליקציה G Signature. ניתן להגדיר תדרים בעצמכם באקולייזר שמוצע באפליקציה ויש גם כמה presets מותאמים שימוש כמו Bass Boost שהתגלה כתפל מדי ומצב FPS מעניק למשל יותר מדי מעמד לטווחים הגבוהים לטעמנו, עד כדי שממש מחסל את הבאסים. יתר המצבים כוללים שימושים ייעודיים נוספים כמו משחקי MOBA ו-Spoken Word אבל כאמור, השינוי שלהם באופי הצליל כה בוטה וחד כיווני על חשבון טווחים אחרים, שגורמים לחתימת הסאונד של היצרנית להישמע כעדיף מכולם בפער דרמטי, במכוון או לא. מה כן יש ב-G Signature? באסים רועמים, טווחים גבוהים שאינם צורמים והתייחסות מאוזנת ומפורטת לטווחים הבינוניים.





עוברים לבידוד רעשים. לצערנו, ה-G Fits נטולות סינון רעשים אקטיבי ואלו כנראה גם אוזניות ה-TWS היקרות ביותר שפגשנו אשר נטולות בטכנולוגיה - מאכזב פי כמה כשסינון הרעשים המבוקש מצויד בכמה וכמה אוזניות זולות ממנה פי כמה באותה קטגוריה. מה ב-Logitech כן מבטיחים? ביטול רעשים פסיבי, על ידי אטימות פנימית שמספקת טכנולוגיית LIGHTFORM. איך זה מתבצע? ה-eartips של האוזניות עשויות ג'ל גמיש, בניגוד לראשי הסיליקון או הספוג הנוקשה שמככבים ברוב אוזניות ה-buds. לאחר תחיבת ה-G Fits אל תעלת האוזן, האפליקציה הורתה לנו להמתין 60 שניות בזמן שהאוזניות מתקשות והג'ל "יוצק" עצמו לצורת האוזן שלנו. ההמתנה מרגישה מעט משונה באוזן, אפילו מחממת אותה מעט ועל כך מתריעים גם מראש באפליקציה. התוצאה הסופית; אטימות פנימית מפתיעה לטובה וה-G Fits מספקת הרגשת ואקום שמזכירה אטמי אוזניים; כאמור, מרקם ראשי האוזניות מתרחב, מה שגורם לאוזניות להתהדק באוזן ובכך הסאונד מורגש כצליל אטום יותר.




באותו נושא, יש שני עניינים שקלקלו את החגיגה; ראשית, אחיזות הג'ל התגלתה כרפויה אחרי כמה הרכבות ותהליך התאמת ראשי האוזניות התגלה ככזה שנדרש לבצע מחדש מעת לעת, כלומר לא מספיקה פעם אחת ויחידה לבצע את תהליך התאמת האוזניות לאוזניים – ולהתאים מדי כמה ימים את ה-G Fits לאוזניות היא פעולה מסרבלת שדי קוטעת את הספונטניות בהאזנה למוזיקה מעכשיו לעכשיו. חשוב להוסיף; זה לא שה-G Fits לא התאימו לנו כלל באוזניות, אלא שתהליך ההתאמה ייצב אותן משמעותית יותר. דבר נוסף; בזמן שהאטימות הפנימית הרשימה לטובה, החיצונית הצליחה הרבה פחות במשימתה; כבר מעוצמת ווליום 50-60% הסאונד זולג החוצה, אפקט לא נוראי אם אתם מאזינים בחדר משלכם או באזור רווי רעשים, אבל האזנה בחלל עבודה משותף או בסלון לצד בני משפחה היא חוויה פחות נסלחת מהסובבים.


ומה לגבי ניהול שיחות? זוג מיקרופונים שולב בכל אוזניה, התומכים בטווח התדרים 100Hz-8KHz וביצועי המיקרופון נעו בין סבירים לטובים. האזנו לכמה הקלטות שביצענו עם ה- G Fitsובמהלך תקופת הסקירה ניהלנו איתן המון שיחות שגרתיות; "מחלת" ה-TWS הידועה לשמצה לא פוסחת על האוזניות שלפנינו כשלא מעט משוחחים העירו שנשמענו מרוחקים או כאילו דיברנו מתוך חלל ואקום שהקפיד להעניק לקולנו הד מורגש. זה לא עוצר את התנהלות השיחה, אבל גם קצת מעצבן ובמילים אחרות, לא מיטבי.

נוחות השימוש (25%)

9

משקל כל אוזניה כ-7.2 גרם, ששומרות על הגבול הסביר של אוזניית TWS סטנדרטית ומראהן נאה מאוד; דגש על צבע לבן נקי, עטופות במרקם מט מוקפד. כאמור, ראשי האוזניות כאן מבוססות חומר שמרגיש בין ג'ל לסיליקון והתחיבה לאוזניות, בשילוב האפליקציה שמהדקת את הראשים בתעלת האוזן מציגה יציבות יעילה. זה אומר שסטטית אפשר להאזין להן באין מפריע וגם ללכת איתן הרגיש לנו מספיק בטוח – אבל אישית לא היה לנו מספיק "אומץ" לרוץ איתן ואחרי כמה תנועות מהירות מדי של הראש במקרים שונים, הבחנו בתחושה רופפת שאיימה להפיל אותן מהאוזניים. במילים אחרות, ה-G Fits הן לא אוזניות ספורט. גם היעדרה של אטימות IP כלשהי בפני זיעה מחזקת את התחושה. לצד האוזניות, בקופסת המוצר קיבלנו דונגל USB-A, מתאם USB-C, כבל טעינה USB-C וכמובן את הקייס בו מאוחסנות האוזניות.



חיווי מגע שולבו על צמד האוזניות אבל אל תצפו ליותר מדי שימושיות; יש רק אופציה להקשת מגע בודדת או כפולה ובין הפעולות הזמינות באוזניות, ניתן להורות עליהן להגביר/להנמיך ווליום, להקפיץ שיר קדימה/אחורה, להפעיל את העוזרת הקולית או לעבור למצב Game-Mode שמפחית את זמן ההמתנה האידיאלי עבור גיימינג. אפשר גם לכבות את כל חיווי המגע כמובן. האוזניות מגיבות היטב לחיווי המגע והחדשות הטובות הן שבאפליקציה יש גמישות קלה להגדרה מחודשת של הפקודות לפי העדפתנו האישית. אנחנו למשל ביקשנו לכבות את חיווי המגע של ההקשה הבודדת כדי למנוע הקלקות לא-מכוונות בזמן שהסרנו את ה-G Fits מהאוזניים והשתמשנו בהקשה הכפולה עבור הגברה והנמכת הווליום.



באשר לתאימות למכשירים שונים, ל-G Fits יש חיבוריות מרעננת בשמי אוזניות ה-TWS, כזו שאפילו טרם פגשנו בקטגוריה: מעבר לאפשרות האלחוטית מבוססת הבלוטות' הסטנדרטית, במארז קיבלנו גם דונגל USB, כזה שמאפשר לחבר אותו לפלטפורמות גיימינג פופולריות או אפילו למחשב – ולהשתמש בהן כמו אוזניות קשת אלחוטיות שלרוב עובדות בשיטה זו, בטח אם הן ייעודיות לגיימינג. המשמעות הקריטית ביותר בחיבור זה הוא זמן המתנה (Latency) משמעותית נמוך יותר מחיבור אלחוטי מבוסס בלוטות', כזה שיאפשר חווית גיימינג חלקה יותר באגף הסאונד. באשר למכשירים תומכים, שימו לב שהדונגל מציע חיבור USB-A אבל גם מתאם USB-C כך שיוכל להשתלב במחשב, PlayStation 5 ,Nintendo Switch ואפילו Steam Deck למשל – אבל לאכזבת בעלי הקונסולה של מיקרוסופט, אין תמיכה רשמית ב-Xbox.


ואיך הביצועים ברגעי משחק? כשמתייחסים לאוזניות TWS, בטח כאלו המכוונות לקהל הגיימרים, זמן המתנה נמוך היא מהתכונות הנדרשות ביותר שאפילו לא נופלת מאיכות הסאונד בחשיבותה. זה גם לא סוד שאוזניות מבוססות בלוטות' כמעט תמיד סובלות אותו Latency קטן אך כל כך מורגש; זה אולי לא קריטי בהאזנה למוזיקה ואפילו נסלח טיפה בהצצה לסרטונים שגרתיים, אבל כשמנסים לצפות בסצנות מהירות בסרט פעולה או כשמבקשים לשחק בכותר תחרותי, לפער בין מה שרואים למה ששומעים יש משמעות דרמטית. כאן ה-G Fits מצטיינות; אפילו בחיבור בלוטות', קישורית נחותה-יחסית לעומת חיבור ה-2.4GHz, קיבלנו זמן המתנה אפסי שלא חשף delay מגמגם או כזה שלא מאפשר לשחק בנוחות. עברנו להאזנה דרך חיבור הדונגל ואולי מיותר לציין, אבל האוזניות המשיכו לחשוף ביצועי תגובתיות חטופים ומאוד ראויים לקטגוריית הגיימינג.

משך פעולת הסוללה (25%)

7

בהתבסס על חיבור בלוטות', ב-Logitech מבטיחים עד 10 שעות האזנה ועוד 12 שעות בקייס. כשה-Lightspeed פועל, כלומר מבוסס אלחוטיות בתדר 2.4GHz, האוזניות אמורות להציע עד 7 שעות האזנה ועוד 8 שעות בקייס. בזמן שחיי הסוללה באוזניות די תואמות לסטנדרט המצופה, חיי הסוללה הטמונות בקייס נמוכים באופן משונה וחשוב גם להצהיר; מדובר בנתון הצנוע ביותר שפגשנו בקייס טעינה באוזניות TWS, בכל טווחי המחירים.



אם מתחשבים גם בעובדה שהאוזניות שלפנינו מיועדות לסשנים גיימינג ארוכים, המענה לצורך מאוד עגום, בטח אם משווים את ה-G Fits בצורה בלתי-נמנעת לאוזניות גיימינג קשת, שמציעות חיי סוללה פי 3-4 מהן. מאכזב. בפועל שמחנו לגלות חיי סוללה טיפה יותר נדיבים, סביבות 7.5-8 שעות, כשהשתמשנו בדונגל USB זללן האנרגיה. בגלל שקישורית הבלוטות' התגלתה כמוצלחת ולא נופלת מדי מחיבור ה-USB, העדפנו אפילו להתחבר איתה ברוב הזמן כדי ליהנות מעוד שעה-שעתיים של חיי סוללה.