סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי JBL BoomBox 3 Wi-Fi
- עוצמת שמע גבוהה, מעולה לאירועים רבי משתתפים
- חיבור אלחוטיים, בלוטות' ו-Wi-Fi
- עמידות IP67 בפני אבק ומים
- חיי סוללה 24 שעות
- שוקל 6.7 קילו - כבד לנשיאה ביד ואין רצועת כתף
- ללא אפשרות לחיבור חוטי
- אפליקציה דלת תכונות
דגם ה-Boombox 3 Wi-Fi החדש של JBL מוסיף תכונה שהייתה חסרה ברמקולים הגדולים של החברה ומאפשר להזרים מוזיקה דרך הרשת הביתית - לא רק בחיבור Bluetooth ישיר. ה-Boombox 3 אמנם מגיע עם ידית נשיאה מובנית, אך במשקל 6.7 קילו הוא מגושם לסחיבה ממקום למקום. מזל שהוא עמיד במים ואבק לפי תקן IP67 כך שאין צורך להזיז אותו אם מותזים עליו מים.
הרמקול תומך בשירותי הזרמת המוזיקה הפופולריים בישראל כמו ספוטיפיי ו-Apple Music וכיאה לסדרת ה-Boombox, הדגם החדש עוצמתי ובעל סאונד מפורט ואף ישנה תמיכה ב-Dolby Atmos, אך זו מחייבת לעבור דרך האפליקציה הדלה של החברה.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
הרמקול הנייד Boombox 3 Wi-Fi מבית JBL מבטיח להציע בס עמוק, שני דרייברים בטווח בינוני ושני טוויטרים כפולים, הזרמת מוזיקה בחדות ותמיכה ב-3D Dolby Atmos. עוד במפרט: הבטחה ל-24 שעות פעולה עם הסוללה המובנית, הזרמת מוזיקה דרך בלוטות' או Wi-Fi, עמידות למים ואבק בתקן IP67 ואפליקציה תואמת. הרמקול זמין בצבע שחור.
הרמקול תומך בטווח התדרים 40Hz-20kHz בשילוב מקודד SBC אך ללא אזכור ל-LDAC או aptX המבוקשים. באשר להספק, מערך האודיו כאן מופרז, לפחות בקטגוריית הרמקולים הניידים; כשהרמקול מחובר לחשמל הוא מסוגל לנצל את כל כוחו: סאב וופר בהספק 80W, צמד דרייברים בטווח בינוני בהספק 40W כל אחד ועוד צמד דרייברים בהספק 20W כל אחד. כשהרמקול מנותק מהחשמל ונשען על הסוללה המובנית, הוא מפחית מעט מעוצמתו: 60W בסאב וופר, 30W בכל אחד מהדרייברים בטווח הבינוני וכ-10W בכל אחד מהטוויטרים.
ב-JBL גם מבטיחים הזרמת אודיו בקידוד Dolby Atmos דרך Wi-Fi כך שאם אתם מנויים לחבילת הפרימיום באחד משירותי המוזיקה Amazon Music (שאינו זמין רשמית בישראל), Apple Music או Tidal, תוכלו להאזין לחוויית אודיו מרחבית.
כמו שאפשר לצפות מסדרת ה-Boombox הבומבסטית, דור שלישי במשפחה הוא עדיין רמקול בנוכחות אדירה: רוחב 48 ס"מ, גובה 26 ס"מ ועומק 20 ס"מ. משקלו לא פחות מ-6.7 ק"ג ואין שולחן שלא ירגיש את המסיביות הדרמטית שלו. היינו מצפים גם להתקן מובנה כלשהו שיאפשר לקבע אותו על חצובה, בטח כיאה לייעודו - אבל אין בנמצא. בחלק העליון של הרמקול ידית נשיאה שאמנם הופכת את נושא לניידות לקצת יותר נינוחה - אלא שעדיין מדובר בכמעט 7 ק"ג של רמקול ומוטב היה לשלב אולי רצועת כתף שניתן לחבר או כל פתרון נשיאה שלא היה מטיל את כל כובד המשקל על כף יד בודדת. בתחתית הרמקול רגלי גומי מחוספסים שמקבעים את אותו בבסיס ומונעים תנועות מיותרות על משטחים חצי-יציבים. מלבד הרמקול, במארז קיבלו כבל מתח ומדריכון.
ב-JBL מבטיחים עד 24 שעות פעילות, אם כי לא ברור באיזה סוג חיבור אלחוטי מדובר וההימור שלנו שהכוונה להזרמה מבוססת Wi-Fi, הנחשבת לחסכונית במעט יותר לעומת בלוטות'. חיווי תאורה מקדימה בחלקו התחתון של הרמקול אמור להעיד על סטטוס הסוללה הנוכחי, אלא שהוא תמיד האיר במלואו, גם כשהיה על 40% סוללה למשל. באפליקציה גם ניתן לראות את סטטוס הסוללה - ושם לפחות הנתון המתואר תואם למציאות. משך טעינה מלאה כ-4.5 שעות. כאמור, הרמקול מסוגל לשרת גם כמטען נייד (powerbank) וחיבור ה-USB שמאחור משרת עבור טעינת מכשירים אחרים.
הסוללה ביום-יום לא אכזבה; שעת ניגון בבלוטות' ב-40% ווליום ניצלה כ-5% מהסוללה. שעה נוספת בניגון פלייליסט ג'אז בבית מבוסס Wi-Fi בזבזה עוד 4% מהסוללה. כלומר ההבטחה די תואמת למציאות, כמובן כל עוד לא הווליום לא יימתח לקצה וחיי הסוללה יושפעו מכך בהתאם.
עניין מעצבן: הרמקול נכבה אוטומטית בהיעדר פעילות, קצת מתסכל כשביקשנו להשתמש בו כרמקול קבוע בסלון, אלא שכל ניסיון שלנו להפעיל מוזיקה לאחר זמן מה שהנגן לא פעל, נדרשנו לגשת אליו פיזית ולהדליק אותו מחדש. לצערנו גם אי-אפשר לבטל או לפחות לדחות בדקות את הכיבוי האוטומטי באפליקציה - אופציה שבקלות יכולה להיפתר בעדכון תוכנה.