סקירה - טלפון סלולרי Asus Zenfone 10 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Asus Zenfone 10 256GB 8GB RAM אסוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus Zenfone 10 256GB 8GB RAM אסוס

הטוב
  • מחבר 3.5 מ"מ לאוזניות
  • עמידות בתקן IP68
  • מייצב וידאו מוצלח
  • ביצועים מסחררים
  • סורק פנים מהיר
הרע
  • וידאו מקדימה ב-1080p ב-30 פריימים בלבד
  • טעינה איטית לעומת המתחרות בקטגוריה
  • הקלטה באיכות נמוכה בלילה
  • לוהט ביד בזמני גיימינג
בשורה התחתונה
מכשיר הדגל החדש של Asus מביא איתו בשורה מהעבר; סמארטפון פרימיום עם מסך קטן מ-6 אינץ'. הביצועים מסחררים כמתבקש באדיבות Snapdragon 8 Gen 2, במסך ה-AMOLED מהנה לצפות, בטח כשקצב הריענון עומד על 120Hz ויש גם מייצב וידאו מצטיין ועמידות אבק ומים מבורכת בתקן IP68. אלא שבכמה רגעים הוא מפגר מאחור; הקלטה מקדימה ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה נחשבת למינימלית, הטעינה האיטית מחווירה אל מול המתחרות וגילינו גם בעיית בועות שמופיעה בעדשה כשה-Zenfone 10 מתחמם מאוד - וזה קורה לא מעט.
הקדמה

ה-Zenfone 10 הוא סמארטפון הדגל החדש של Asus, הכולל מסך בגודל 5.9 אינץ' עם פאנל AMOLED, רזולוציה FHD+ וקצב ריענון של 144Hz במצב גיימינג ו-120Hz בשגרה. על הביצועים אחראית ערכת השבבים Snapdragon 8 Gen 2 עם זיכרון RAM בנפח 16GB ועוד 512GB הוקצו למשתמש עבור אחסון פנימי (זמינה גם גרסת 8GB זיכרון RAM ו-256GB זיכרון אחסון). מערך המצלמות כולל צמד עדשות אחוריות כשהמרכזית בת 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה מבוסס גימבל בן 6 צירים והקדמית בת 32 מגה פיקסל. עוד במכשיר: טעינת מהירה בהספק 30W ואטימות לאבק ומים בתקן IP68. המכשיר זמין בצבעי ירוק, שחור, לבן, אדום וכחול. 

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

9

זוג רמקולים סטריאו שולבו בקודקודי המכשיר וברמת התוכנה חיכה לנו ה-AudioWizard ("אשף השמע"), אקולייזר של בית האודיו Dirac שמציע 5 מצבי סאונד והתאמה אישית של הטווחים, שמשפיעים גם על האוזניות שתחברו לסמארטפון. הרמקולים הקטנים הפתיעו בעוצמתם וברמת הפירוט שלהם ועבור האזנה שגרתית של הרצאת TED או פודקאסט ברקע בזמן ששטפנו כלים, הם שירתו אותנו מצוין.



באשר להוצאת וקבלת שיחות, ה-Zenfone 10 לא הקשה עלינו בניהול המשימה הבסיסית ביותר המצופה מסמארטפון. יש כאן תמיכה ברשת הדור החמישי בישראל (5G) ולשמחתנו, בחייגן המובנה במכשיר יש אופצייה להקלטת שיחות, שנשמעות לאחר מכן צלולות למדי.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

9

נתחיל מהחלק הכי מפתיע בסמארטפון שלפנינו – הוא קטן יחסית בנוף מכשירי הדגל שהושקו בשנים האחרונות והרבה זמן לא פגשנו במכשיר פרימיום עם מסך בגודל 5.9 אינץ'. מצחיק קצת שהצג שלפנינו נחשב לקטן בקטגוריה, אבל בעידן מסכי ה-6.5-6.7 אינץ', ה-Zenfone 10 מרגיש ביד כמו גמד בממלכת הענקים. זה לא רע כמובן, רק דורש התאקלמות קלה, מה גם שאנחנו מכירים מספיק משתמשים שיתאהבו ברעיון, בעיקר אלו שמסרבים לקבל את מגמת ההתארכות הבלתי-נגמרת של הטלפונים שלנו. יתר מידות המכשיר גם סמליות ונמוכות במעט ממה שהורגלנו בשנים האחרונות: אורכו 14.6 ס"מ, רוחבו 6.8 ס"מ ועוביו 9.4 מ"מ. באשר לקישוריות הנתמכות, יש כאן חיישן NFC לתשלום מהנייד, בלוטות' בגרסה 5.3 ,תמיכה ברשת Wi-Fi 6 וגם תאימות ל-Wi-Fi 7 כשיהיה זמין.



לפחות חזותית, הסמארטפון בנוי כמו כולם; צמד מקשי ווליום בחלקו הימיני, מחבר USB-C בחלקו התחתון וזוג עדשות שמנמנות מאחור גורמות למכשיר להתנועע במקומו כשהוא מונח על השולחן. החלק היותר מעניין הוא מקש ההפעלה/כיבוי שנקרא ZenTouch, "מפתח חכם" בעברית, שמגיש כמה פונקציות: מגע ללא לחיצה ניגש לסורק טביעת האצבע ולחיצה, כמקובל, מדליקה את המסך. אלא שהוא מציע פקודות נוספות; לחיצה פעמיים תפעיל את Google Assistant או כל אפליקציה שמותקנת במכשיר וגם את ייעוד הלחיצה הממושכת, שמביאה לכיבוי ברירת המחדל, אפשר לבטל ולפקוד שתפתח כל אפליקציה אחרת. שימוש אחרון למקש ההפעלה/כיבוי הוא בהחלקה למטה/למעלה, שתביא להורדת ההתראות, אותה מחווה שמביאה לגלילת האצבע מלמעלה למטה במסך. אפשר לפקוד על מחוות ההחלקה לבצע עוד דברים; לרענן דף אינטרנט, לעבור במהירות לראש אתר אינטרנט, להפעיל/להשהות שיר או להעביר רצועה קדימה/אחורה. נחמד ויעיל.


עוברים לתצוגה: ה-Zenfone 10 צויד במסך AMOLED עם רזולוציה FHD+, כלומר 2400X1080 פיקסלים ולמרות שאין כאן נתונים מפעימים מדי, לא תמצאו שום טקסטורות לא מושחזות או רגעי פיקסול מייאשים; כל האפליקציות נתמכות נהדר ומוצגות בחדות, כך גם בצפייה בתכנים באפליקציות סטרימינג מפורסמות לא חווינו שום בעיות, אולי מלבד השינוי ההתנהגותי שלנו להתרגל למסך קטן ושונה בנוף. קצב הריענון כאן עומד על 144Hz במקסימום, אלא שהוא זמין רק בזמן משחקים ובשימוש שגרתי לא תשיגו יותר מ-120Hz. לא שזה רע כמובן ואת חוויית השיטוט האלגנטית והחלקה תמצאו כאן. ניתן כמובן לבחור קצב ריענון ידנית ולהוריד אותו ל-60Hz או 90Hz, בתמורה לחיי סוללה יותר ארוכים – ויש גם מצב אוטומטי שיתאים את התצוגה בהתאם לצורך הנוכחי. מה עוד בנמצא? פיזור פיקסלים של 445ppi, תצוגת Always On בהתאמה אישית, בחירה בין כמה תצוגות (קולנועי, רגיל, טבעי וכו') ומצב הגנה על העיניים האידיאלי לשימוש בשעות הערב.


עוברים ל"שרירים" וה-Zenfone 10 צויד ב-Snapdragon 8 Gen 2 עם מאיץ גרפי Adreno 740, זיכרון RAM בנפח 16GB ו-512GB עבור אחסון פנימי, נפח מספק לטעמנו, אם כי שימו לב שלא ניתן להרחיב אותו. במכשיר זמינות 4 תצורות שימוש מבחינת הביצועים, מ"שרידות על" החסכוני בסוללה ועד "ביצועים גבוהים" זללן האנרגיה וגם זה שיסחט את יכולות הסמארטפון לקצה. מבחני המעבדה של GeekBench ו-3DMark לא אכזבו: 5795 נקודות ב-Multi-Core ו-3746 נקודות ב-Wild Life Extreme הן צמד תוצאות מצוינות שמוכיחות איתנות נאה מול משימות מאתגרות וחוויית גיימינג עם מעט מאוד פשרות. הוגן להוסיף שאת המבחנים ערכנו עם מצב מערכת "ביצועים גבוהים". למען הסר ספק, משחקים כמו Asphalt 9: Legends או Call of Duty Mobile הפעלנו במכשיר בלי שום בעיות, עם זמני טעינה קצרים ומשחקיות נטולת קרטועי מערכת.



עניין אחד שמעט הרתיע אותנו היא עמידות המכשיר במבחן ה-Stress של Wild Life Extreme: עד הלופ השביעי המכשיר הוכיח עמידות נאה, עד שהחל מהלופ השמיני ועד ה-11 לאבד מכוחו ולהציג ביצועים נמוכים יותר - עד לתום הבדיקה, בלופ ה-20. כלומר היציבות כאן לאורך זמן מגמגמת קלות; זה לא שהביצועים צנחו דרסטית, אלא שבעיקר הוכיחו שה-Zenfone 10 עלול לגמגמם קלות בסשן גיימינג ממושך במיוחד, לפחות לפי תוצאות מבחן המעבדה של 3DMark.



ממשק היצרנית מתלבש על אנדרואיד 13 ויש כאן כמה תכונות לא רעות מבית היצרנית. את חלונית ה-Edge כבר פגשנו במספיק מכשירים וגם כאן תוכלו לגשת בהסטה מהצד לאפליקציות והתראות שאתם משתמשים בהן בקצב מוגבר. עוד במכשיר פיצ'ר הקשה כפולה על גב המכשיר, שלצערנו עבד בעצלתיים. אולי זו אשמת הקייס (שסופק על ידי היצרנית, חשוב להוסיף), אבל המשוב למגע האצבע המורה שלנו לקה בחסר והמון פעמים ההקשה המשולשת שלנו נקלטה כשתי הקשות וביצעה משהו שלא ביקשנו, או שבמקרה הגרוע, ההקשות שלנו נקלטו כלל. ההימור שלנו הוא שהקייס מונע מרוב הקשות להיקלט, אבל העדפנו שלא להסתכן בהורדה שלו בעבור תכונה די מינורית. בשורה התחתונה הרעיון נחמד אבל הביצוע בפועל מתפספס וחבל.



יש עוד כמה פיצ'רים מבוססי ממשק כמו "מנהל הנייד" שסורק שימוש בנתונים ומנקה זיכרון, OptiFlex שמאיץ שיגור אפליקציות רצויות ואיך אפשר בלי, כלי גיימינג שכאן מכונה "פיית המשחקים", שבזמן גיימינג חוסם התראות, מונע כניסת שיחות ומאיץ את הביצועים על חשבון חיי סוללה. מבחינת עדכוני חומרה עתידיים, ב-Asus מבטיחים תמיכה בעוד שני עדכונים גדולים מצד מערכת ההפעלה אנדרואיד ותמיכה של עדכוני אבטחה שוטפים ב-4 שנים הקרובות.



עוברים לאבטחה ביומטרית ויש כאן שניים כמקובל, סורק פנים וסורק טביעת אצבע. שניהם מוצלחים למדי, אם כי גילינו שחיישן הפנים מעט יותר יעיל והרגשנו זאת בשימוש השוטף; לאורך הסקירה גם טביעת האצבע וגם תווי הפנים שלנו נסרקו מעת לעת, אבל ברגע שהסרנו אחד מהם בכל פעם ובדקנו את יעילות החיישן השני, נוכחנו לגלות כיצד סורק הפנים פותח את המסך בזריזות מוגברת מזו של סורק טביעת האצבע, אפילו בחדרים מעומעמים. עדיין בחדרים חשוכים לחלוטין תאלצו לסמוך על סורק האצבע בלבד, כך שלכאן או לכאן מגיעים למסקנה שבלאו הכי עדיף יהיה להשתמש בשני הסורקים ביום-יום ולא לסמוך רק על אחד מהם.


אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8.5

תשכחו ממערך עדשות מוגזם שמאפיין לא מעט ממכשירי הדגל שהושקו לאחרונה, ה-Zenfone 10 מתהדר מאחור רק בצמד עדשות. המרכזית בת 50 מגה פיקסל עם חיישן Sony IMX766 , מפתח צמצם f1.9 ומייצב תמונה אופטי מבוסס גימבל בן 6 צירים. העדשה התחתונה אולטרה-רחבה בת 13 מגה פיקסל עם שדה ראייה (FOV) 120. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל.



ביצועי חושפים כמה מאפיינים מובהקים: הפירוט לא רע בכלל והמיקוד מבצע את עבודתו נאמנה ברוב המקרים, אבל גם יש נטייה לצבעים קודרים ברגע שתנאי התאורה הטבעית פחות סימפטיים. מעבד התמונה במכשיר חושף עוד עניין: הוא מחדד לעיתים יתר על המידה את כל הפריים, מה שלפעמים יוצר בתמונה אפקט מלאכותי מדי, כאילו תיעדנו את המצולם דרך פילטר מגושם ואגרסיבי שמרחיב את הרוויה ומחזק את ההבדלים בין צבעים סמוכים. בלילה מטבע הדברים, הפירוט פוחת במעט אבל פנסי הרחוב הצהבהבים תרמו להגברת החדות וההפרדה הנאותה בין אלמנטים סמוכים בתמונה שיצרו תחושת עומק נאה.


באשר ליכולות הוידאו, מאחור ניתן לתעד ברזולוציה מקסימלית של 8K ב-24 פריימים בשנייה, 4K ב-60 פריימים בשנייה ומקדימה המערך הרבה יותר סולידי; 1080p ב-30 פריימים בשנייה או 720p ב-60 פריימים בשנייה. צילום HDR קיים רק ב-30 פריימים בשנייה, בכל הרזולוציות מלבד 8K. נתחיל קודם ממייצב הוידאו המצוין; הוא יעיל מאוד, בטח כשהקלטנו תוך כדי הליכה - וברמת "יציבות על", שזמינה רק ברזולוציה 1080p, קיבלנו פריים יציב לעילא. את הסרטונים צילמנו ב-4K ב-60 פריימים בשנייה וקיבלנו הקלטות די טובות; החשיפה "רוקדת" לעיתים אבל הפירוט נאה והצבעים מועצמים במקצת. בלילה הפירוט יורד, שלא במפתיע - וגם תועדו יותר מדי כשלים במיקוד האוטומטי.





פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

במכשיר סוללת 4300mAh ובקופסה קיבלנו כבל USB-C עם מטען מקורי בהספק 30W עם טכנולוגיית HyperCharge. יש גם תמיכה בטעינה אלחוטית בתקן Qi בהספק 15W. אולי זו לא חוכמה להוכיח זאת בשבועות הראשונים לחייו של כל סמארטפון, אבל חיי הסוללה שלו יעילים למדי. ה- Zenfone 10 שירת אותנו בימי משרד שגרתיים; קבלת והוצאת שיחות מעת לעת, הודעות ווטסאפ, נסיעה באפליקציית ניווט מדי 30-45 דקות בבוקר, צפייה בת 40-50 דקות בנטפליקס מדי ערב – וכמעט תמיד הגענו לסוף היום עם 55-60% סוללה, תחת הגדרת בהירות אוטומטית וקצב ריענון דינמי. רק עניין אחד טיפה איכזב אותנו: ממשק המצלמה התגלה כזללן אנרגיה לא קטן ובתום דקות ספרות של צילום כמה תמונות סטילס ושתיים-שלוש הקלטות קצרות, איבדנו כ-%5 סוללה - קצב פריקה מדאיג למדי.



עוברים לטעינה ונזכיר קודם את העובדה שהספק המטען בסך 30W רחוק מלהרשים בשמי מכשירי הדגל, בטח כשמסתובבים בינינו מטעני 120W ואף 150W. ומה לגבי המציאות? בתוך 20 דקות צברנו כ-39% ובתום שעת טעינה צברנו 85% סוללה. טעינה מלאה ארכה בערך שעה ו-20 דקות. זה אולי לא נורא בהתחשב בחיי הסוללה ההגונים, אבל אי אפשר שלא לפזול למתחרות ולגלות זמני טעינה הרבה יותר מסחררים, שגובים פחות מחצי הזמן עבור טעינה מלאה של הסמארטפון, כלומר מ-0% ל-100%. טיפה מאכזב. חשוב גם להוסיף שה- Zenfone 10 מתחמם מאוד בזמן טעינה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

7.5

באשר לעמידות הרשמית, המכשיר צויד בתקן IP68, כלומר אטימות גבוהה בפני אבק ולכלוכים דקיקים לא אמורים לחדור למכשיר. ה-Zenfone 10 אמור גם להיות חסין בפני כניסת מים אפילו בטבילה מעל 1 מטר. המסגרת עשויה רכיב שמרגיש כמו אלומיניום, והגנת Gorilla Glass Victus שולבה על זכוכית המסך. בקופסה קיבלנו קייס פלסטיק קשיח שמציע פתרון לא רע עד שתבחרו בקייס שקולע יותר לטעמכם. אגב קופסה, ב-Asus מוסיפים שהיא עשויה מנייר ממוחזר, למי שזה חשוב לו.




המכשיר לא שידר בשום שלב פשרה בכל הנוגע לעמידות, מלבד בעיה מדאיגה שחשוב להתייחס אליה: ה-Zenfone 10 מתחמם מאוד בגב, בין אם זה במבחני ביצועים ובין אם זה ברגעי גיימינג ממושכים. וכנראה שלא היינו מייחסים לכך חשיבות רבה מדי, שהרי כמעט כל מכשיר מתחמם, אלא שכאן זה מגיע עם מחיר. כך למשל לאחר שהרצנו את מבחני ביצועי ה-Stress של אפליקציית 3DMark שגרמו לגב המכשיר לרתוח, הופיעו בתוך העדשה העליונה טיפות מים קטנות. אנחנו מניחים שמקורן בלחות הלכודה בתוך המכשיר וההפרש בין הטמפרטורות שבחלק הפנימי לעומת החיצוני של העדשה, הוא מה שגרם להן להופיע.




כמו שאפשר גם לנחש, אותן בועות לא מאפשרות למכשיר לצלם כל עוד הן נוכחות שם; במקרה הרע הן שורפות את התמונה בחלקים בהירים ובמקרה הרע הן יוצרות הילות בוהקות באזורים שלמים בפריים המצולם. יש עדיין חדשות מעודדות: הבועות נעלמות מעצמן אחרי כמה דקות, כנראה מתייבשות מאליהן. אך האם זו כוונת האטימות או מערכת הקירור היעילה שלהן מייחלת היצרנית? קשה לנו להאמין.