סקירה - אוזניות Skullcandy Crusher ANC 2 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Skullcandy Crusher ANC 2

הטוב
  • צימוד לשני מכשירים בו זמנית
  • באסים דרמטיים ומרשימים
  • נוחות בהרכבה ממושכת
  • מגיעות עם נרתיק קשיח
  • אטימה פסיבית מצוינת
  • כוללות חיבור חוטי
הרע
  • ביטול רעשים אקטיבי סביר בלבד
  • טווחים נמוכים דומיננטיים מדי
  • נטול מקודד aptX כלשהו
  • אטימות חיצונית חלשה
בשורה התחתונה

עוד לא פגשנו אוזניות שסיפקו בס נוקב, מחלחל ועמוק כמו ב-Crusher ANC 2 של Skullcandy. למעשה הבס היה כל כך דומיננטי, שהן התקשו להפיק סאונד מאוזן במיוחד - אבל חובבי הטווחים הנמוכים יאהבו את פרופיל הצליל המובנה. עוד בנמצא: ביטול רעשים סביר בלבד, אטימות פנימית מצוינת אבל חיצונית פחות, נוחות הרכבה גבוהה שמאפשרת להאזין שעות רבות, צימוד לשני מכשירים בו זמנית ותג מחיר גבוה למדי. לטעמנו ה-Crusher ANC 2 הן בדיוק מה שחובבי הבס צריכים.

הקדמה

ה-Crusher ANC 2 הן אוזניות קשת אלחוטיות מבוססות בלוטות' מבית Skullcandy אמורות להפיק "צליל בס עוצמתי במיוחד", כוללות פקדי שליטה על האוזניות עצמן והבטחה לסוללה חזקה שמחזיקה עד 50 שעות. לאוזניות דרייברים בקוטר 40 מ"מ, אפשרות ליצירית פרופיל צליל מותאם אישית, אפליקציה ייעודית, ביטול רעשים אקטיבי וטעינה מהירה; 10 דקות טעינה יעניקו 4 שעות האזנה. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל (50%)

8.5

האוזניות צוידו בדרייברים בקוטר 40 מ"מ התומכים בטווח תדרים של 20Hz-20kHz ותמיכה במקודדים AAC ו-SBC, אבל למרבה האכזבה, תשכחו ממקודד ממשפחת AptX או LDAC היוקרתיים. מעבר לחתימת הסאונד המובנית מבית היצרנית, באפליקציית Skull-iQ זמין אקולייזר לרשות המשתמש, רק אל תצפו ליותר מדי; הוא מציע בחירת אופי סאונד מבין שלושה מצבי האזנה בהתאם לשימוש; Music, Podcast ו-Movie ויש גם מקום להתאמה אישית וכיוונון של הטווחים המועדפים עליכם, אבל חלוקת חמשת תחומי התדרים די כללית ונעה בין Low ל-High נטולי פירוט משמעותי.



נתחיל ישר מהמנה העיקרית והבאסים הם ללא ספק גולת הכותרת; ה-Crusher ANC 2 מטפלות בטווחים הנמוכים לעילא, מההגשות המפוארות שהכרנו. אולי זה מנופח מדי, חלק יחליטו שהתוצר הסופי מאוד מלאכותי ועשוי – אבל אנחנו התרשמנו מאוד לטובה ואהבנו דווקא את הבאסים המפוארים והמפותחים, מגושמים ורועדים ככל שיהיו. פתחנו עם Bad Habits של Ed Sheeran והבס ליין הדהד לנו באחורי האוזן, הרעיד אותה כנדרש והיווה בסיס מחוספס ועוטף עבור השיר הפופולרי. עברנו ל-The Business של Tiësto, להיט דאנס שגם הציע באסים מהדהדים, נמוכים להפליא עם אופי אפלולי ו-Kick-ים שנשאו שובל עמום שהוסיף המון אופי לשיר. מצוין.



אבל באסים זה לא הכל. ניסינו לבחון כיצד ה-Crusher ANC 2 מתמודדות עם סימפוניית כלי מוזיקה מורכבת ו-Sky Full Of Stars של Coldplay הצטרף לפלייליסט. שלא במפתיע, הבס הדומיננטי נוטה לדרוס טווחים אחרים ורגעי Vocals או כל ייצוג של הטווחים הגבוהים מקבל ביטוי פחות משמעותי, הן בעוצמתו והן בפירוט שלו. בשורה התחתונה, זה אולי זה פחות מאוזן מכפי שהיינו מצפים, אבל שוחרי הטווחים הנמוכים כנראה שלא ייראו בכך חיסרון. ב-Clarity של Zedd הרגשנו באפקט דומה: הפרוגרסיב האוס מאופיין בתוף בס מאוד עמוק והאוזניות לא חסכו מאיתנו הגשה אדירה של ה-kick השמנוני. כאמור, זה עלול להישמע שתלטני מדי לאוזניים מסוימות – אבל אולי גם לכך התכוון המשורר.


באוזניות שולב ביטול רעשים אקטיבי (ANC), שזמין גם בתצורת Stay Aware, מעין גרסת "מודעות" שמכונה על ידי לא מעט אוזניות מתחרות כמצב האזנה Ambient. כשמה, היא מכניסה בעדינות מבחוץ רעשי רקע חיצוניים כך שהמאזין לא ינותק לחלוטין מהסביבה – קריטי למי שעובד בסמוך לקולגות שנדרש להאזנה חלקית. בפועל היא עובדת לא רע וכמו הרבה מצבי "שקיפות" דומים, היא הופכת את הסאונד שבחוץ לדק יותר, כזה שעדיין נשמע ברקע, אך מוחלש משמעותית מהווליום המקורי שלו. דווקא ביטול הרעשים האקטיבי שאמור להשפיע משמעותית על רעשי הרקע ולצמצם אותם דרמטית, פחות הרשים אותנו. שלא תטעו; הוא נוכח ומורגש פי כמה כשביטלנו אותו שניה אחר כך כדי להרגיש את ההבדל בינו לבין האטימות הפסיבית – אבל עדיין פגשנו בכמה ביטולי רעש מתחרים שסיפקו תחושת בידוד עמוקה ויעילה הרבה יותר.

אגב אטימות, הבידוד הפנימי שמספקות האוזניות מצוינת. אולי אלו כוסות האוזן שנצמדות היטב ללחיים או היקף הדרייברים שהכיל את כל האוזן שלנו, לכאן או לכאן יצאנו מרוצים מאוד מהאטימות הפסיבית שנובעת רק מהרכבת האוזניות על האוזניים. התקשינו לחלק את אותן מחמאות לאטימות החיצונית; המון סאונד דולף החוצה מה-Crusher ANC 2 וכשמגבירים את עוצמת הסאונד מעל 50%, האוזניות הופכות לרמקול נייד וכל טיפת צליל זולגת מחוץ לכוסות האוזן – וקיבלנו מספיק פנים זועפות מקולגות שישבו בסמוך עלינו כדי להבהיר את העניין.


ומה לגבי ניהול שיחות? באוזניות הקשת שולבו 4 מיקרופונים, שאמנם בעיקר מיועדות לביטול הרעשים המובנה, אבל תומכות גם בניהול שיחות ובמבחן התוצאה התרשמנו לטובה. ניהלנו עם ה-Crusher ANC 2 הרבה שיחות מנהלתיות שאמנם רובן התנהלו במשרד שקט כך שאתגר גדול לא היה כאן, אבל מהצד השני בשיחה קיבלנו רק מחמאות. האזנו גם להקלטה שערכנו עם האוזניות ונשמענו צלולים וברורים, ללא שום קטיעות או "נפילות" ווליום בקול שלנו כאילו התרחקנו פיזית מהמיקרופון.

נוחות השימוש (25%)

9

ה-Crusher ANC 2 לא בועטות במוסכמות עם עיצוב יוצא דופן, הן אפילו מקפידות על הנראות ה"משרדית" ועדיין – נאות מאוד. ריפודי ספוג צוידו ב-Memory foam שמשתנה בהתאם לצורת האוזן של המשתמש והחלק החיצוני של כוסות האוזן מעוטר בגימור מט אלגנטי. הקשת גמישה מספיק לכל גדלי ראשי המשתמשים ובחלקה הפנימי ריפוד עטוף בד משובץ שמקל על חבישה ממושכת. החדשות הטובות הן שלמרות משקלן הלא-נמוך במיוחד, כ-332 גרם, האוזניות לא גרמו לנו לכאב ראש או אי-נוחות מסוימת. יש כאן גם מפרקיות מעולה; כוסות האוזן מסתובבת סביב עצמן וכן פנימה לתוך הקשת, כך שהפרופיל שלהן מצטמצם משמעותית בנשיאה ממקום למקום – והן גם לא יחנקו אתכן כשתחליטו להניח את ה-Crusher ANC 2 על הצוואר. באריזה קיבלנו כבל טעינה USB-C, כבל AUX ונרתיק אחסון נוקשה ומוקפד עשוי בד ששומר היטב על האוזניות היקרות.



עוברים למקשים על גבי כוסות האוזן: בכוס אוזן ימין שלושה מקשים פיזיים עבור החלשת/הגברת הווליום והשהיית/הפעלת שיר. בהמשך שולב מתג הזזה קפיצי שבהסטה שלו מעביר בין שלושה מצבי סינון רעשי הרקע; ANC (ביטול רעשים אקטיבי), Stay Aware שמקביל למצב Ambient או כיבוי מוחלט של כל טכנולוגיית ביטול רעשים. בכוס אוזן שמאל שולב מחבר ה-USB-C, יציאת 3.5 מ"מ לחיבור חוטי, גלגלת בס מדרגית ולחיצה המכונה Crusher ומקש כתום זוהר עבור כיבוי והדלקת האוזניות. שתי הערות: את צמד מקשי הווליום היינו מעדיפים להחליף בגלגלת שתאפשר להגיע במהירות לעוצמת הסאונד הרצויה – ולא להקיש כמה וכמה פעמים עד שמגיעים לשיא גובה או כשביקשנו להנמיך במהירות. מה שמוביל לעוד בעיה; אין כאן מקש Mute להשתקת סאונד מהירה.


עוברים לתכונות מיוחדות. ה-Crusher ANC 2 תומך בצימוד בשני מכשירים במקביל (Multi-Point), כך שבזמן שהאזנו למוזיקה בלפטופ, ברגע שהתקבלה שיחה בסמאטרפון, הנגן הפסיק מיד והאוזניות הועברו לשיחה ובאלגנטיות נאה יש לציין - פיצ'ר ששימושי בעיקר לאנשי משרד. יש גם שליטה קולית מובנית שמאפשרת לפקוד על האוזניות להגביר ווליום, להעביר שיר קדימה, לפתוח את ספוטיפיי ועוד כמה שימושים פחות שגרתיים, ביניהם לגרום לסמארטפון לבצע צילום כשאפליקציית המצלמה פתוחה, באמצעות לחיצה כפולה על גלגלת ה-Crusher שעבדה מעולה – וכמובן שלא מחייבת הרכבה של האוזניות כך שהגלגלת הפכה לכפתור שחרור אלחוטי. עוד ניתן לשנות את ייעודי המקשים באמצעות האפליקציה עליה תכף יורחב ורק דבר אחד היה חסר לנו; זיהוי אוטומטי של הסרת האוזניות מהראש כך שהנגן ייעצר אוטומטית - תכונה שפגשנו בכמה אוזניות שעברו על ידינו לאחרונה ולמדנו להעריך את הנוחות שבעניין.



צללנו אל נבכי אפליקציית Skull-iQ ופגשנו עוד כמה פיצ'רים שימושיים. חצי-מילה על האפליקציה: היא צבעונית מאוד, אולי מדי ואפילו מבלבלת אבל אחרי כמה ימי תפעול התחלנו להתרגל ללוחיות הזועקות שמעטרות את התפריטים. מה בנמצא? מציאת האוזניות בתמיכת אפליקציית Tile, בחירה בין מצבי ANC והעדפת ידנית על רמת ההשפעה שלו, הגדרה מחודשת של מקשי האוזניות, הפעלת התמיכה קולית אלכסה מבית אמאזון, התאמת סאונד אישי לאוזנינו ועדכוני מערכת שוטפים – והספקנו לקבל במהלך תקופת הסקירה עדכון קצר.



באשר לאלחוטיות, החיבור כאן מבוסס בלוטות' בגרסה 5.2 ולמרות שלא ציפינו לפחות מכך, אין בעיות קליטה או רגעי מאמץ כל עוד תשמרו על הטווח האלחוטי הסטנדרטי שעומד בערך על 10-12 מטר מהמכשיר המשדר. באשר לזמן המתנה (Latency), לצערנו ה-Crusher ANC 2 הזכירו לנו שהן עדיין אוזניות בלוטות' מוגבלות ביכולותיהן וקשה להתעלם מעיכוב קטן ומורגש בין הסאונד למה שרואים בפועל. זה אולי לא קריטי בהאזנה למוזיקה, אבל בצפייה בסצנות פעולה או גיימינג בסמארפון, אפקט הלוואי פחות נסלח.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

ב-Skullcandy מבטיחים חיי סוללה מרשימים יחסית, כ-50 שעות האזנה ויש גם הבטחה לטעינה מהירה; 10 דקות טעינה יספקו כ-4 שעות האזנה. חיווי סוללה בזמן אמת מופיע גם בסמארטפון בממשק הבלוטות', גם באפליקציה וגם כשמדליקים את האוזניות וחיווי קולי מודיע על סטטוס סוללה עדכני באחוזים. בדקנו וניתן להאזין ל-Crusher ANC 2 תוך כדי טעינה.




חיי הסוללה בפועל התגלו כמצוינים, אבל הפעלת תכונת ביטול הרעשים משפיעה עליהן משמעותית ומקצצת בערך 8-10 שעות בחיי הסוללה, במידה ותסרבו לכבות אותה כמובן. עדיין, לא מדובר בתנאים לא נוחים ואנחנו יכולים לחיות בשלום עם טעינת אוזניות פעם בשבוע, בשימוש ממוצע של 5-6 שעות האזנה ביום. במקרה יחיד במהלך תקופת הסקירה בו נתקענו בלי סוללה כלל וגם לא היתה לנו גישה לאף מקור כוח, בירכנו את נוכחותה של יציאת כבל אודיו 3.5 מ"מ והמשכנו להאזין באין מפריע.