סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 82Y3007AIV
- מערך יציאת USB נדיב, כולל Thunderbolt 4
- ביצועי גיימינג טובים בכותרים עכשוויים
- יחסית קומפקטי בקטגוריית הגיימינג
- מסך מסתוב 180 מעלות
- טעינה מהירה
- כונן בנפח 1TB - קטן לשימושי גיימינג
- ללא יציאת Ethernet
- תצוגת SDR רגילה
- חיי סוללה חלשים
ה-Legion Slim 7 של לנובו מציע ביצועי גיימינג גבוהים, מידות יחסית צנועות ותצוגת 3.2K חדה. בתמורה לעלות הגבוהה כמקובל בקטגוריה, תקבלו מכונת גיימינג המסוגלת להתמודד עם כותרים עדכניים בקצב פריימים מספק. אך לדחוס תמונה בגודל 3.2K למסך 16" קטן עם קצב רענון של 165Hz, מרגיש כמו הקצאת משאבים שגויה והיינו מעדיפים לראות חצי מהרזולוציה וקצב רענון כפול.
כמו שאר ניידי הגיימינג, גם ה-Slim 7 מאופיין בחיי סוללה קצרים, מארז שמתחמם מאוד ומאווררים רועשים ביותר אך הוא מאפשר לקחת ביצועים של מחשב גיימינג לכל מקום ובאריזה קומפקטית.
ה-Slim 7-16IRH8 הוא מחשב גיימינג נייד מסדרת Legion של Lenovo עם מסך בגודל 16 אינץ' ורזולוציית 3.2K, מעבד i9-13900H, כרטיס מסך GeForce RTX 4070, זיכרון RAM בסך 32GB וכונן SSD בנפח 1TB. עוד במפרט: קצב ריענון 165Hz עם תמיכה ב-Dolby Vison ו-G-SYNC, ספיקרים המצוידים ב-HARMAN עם אקולייזר מבית Nahimic והבטחה לטעינה מהירה. הנייד זמין בצבעי אפור ולבן.
מעבד i9-13900H לצד כרטיס מסך GeForce RTX 4070 עם 8GB זיכרון VRAM וזיכרון RAM בסך 32GB בתקן DDR5-5200MHz שומרים על הסטנדרט המבוקש של ביצועים עוצמתיים, שגם יתאימו לגיימינג תובעני מן הסתם. יצאנו מיד לרצף בדיקות: במבחן GeekBench קיבלנו את התוצאה הרצויה 12990 נקודות ב-Multi-Core ובמבחן הגיימינג של 3Dmark קיבלנו 11252 נקודות ב-Time Spy ו-24047 נקודות ב-Fire Strike, שתי תוצאות ראויות שאמורות לשקף ביצועים גבוהים כשנעמיד את הנייד שלפנינו מול כמה כותרי גיימינג עתירי גרפיקה שיצאו בשנים האחרונות.
יחסית לנייד גיימינג, ה-Slim 7 מצדיק את שמו והמחשב בורך במידות לא מגושמות מדי, עד כמה שנייד המצויד במסך בגודל 16 אינץ' יכול להיות: רוחבו כמעט 36 ס"מ, אורכו 26 ס"מ ועוביו נע בין 1.7 ל-1.9 ס"מ. לא נורא מדי. גם משקלו מעט מעל 2 ק"ג מתיימר להציע גרסה קומפקטית יותר של ניידי הגיימינג המגושמים שהתרגלנו לפגוש. ראוי גם להוסיף שהוא נורא מתאמץ לא להיראות "גיימינג"; תשכחו מעיטורים תחרותיים או צבעים עזים. גופו צבוע אפור בנאלי, האוורור בצדדים די שגרתי, הגריל בתחתית לא מנסה לבלוט ואילולא הצבת לוגו Legion על השלדה, מותג הגיימינג מבית Lenovo, היינו מתקשים להאמין שמדובר במחשב שטמונה בו חומרה המיועדת לגיימינג. המסך מציע מפרקיות נאה של 180 מעלות, כך שאפשר לשלב אותו על עמדה תואמת ולהשתמש במסך לצרכים נוספים.
המחשב צויד בסוללת 99.9Wh שראוי גם לציין מנופחת מהמקובל ובמארז קיבלנו מטען מגושם בהספק 230W. כשמגיעים לנייד גיימינג, ברוב מוחץ של המקרים אל תצפו לחיי סוללה מפעימים וה-Slim 7 ממשיך את המסורת הידועה לשמצה: במקרה הטוב שרדנו איתו בקושי 3 שעות, עם רזולוציה מקסימלית, בהירות 70%, כשבעיקר נערכה במחשב עבודה משרדית שאינה תובענית כלל. בגיימינג תאלצו לחבר את הנייד כל הזמן לחשמל, בטח אם תרצו להוציא את המקסימום מהחומרה ולהשתמש בהגדרות הגרפיקה הגבוהות ביותר – אחרת תיהנו מגיימינג באורך 30-40 דקות בקושי.
גופו של ה-Slim 7 עשוי אלומיניום מלמעלה ומלמטה, חומר העדיף פי כמה מסוגי פלסטיק שונים, גם אם נוקשים, בזכות נראות מוקפדת אבל בעיקר בשל העמידות המוגברת בפני מכות יבשות ותנאי טמפ' פחות אידיאליים. את כל יציאות המחשב בדקנו וכולן הגיבו מעולה מבלי שהרגישו לנו רופפים או נעים במקומם. יתר חלקי המחשב מרגישים מצוין, רק שימו לב שכיאה למחשב גיימינג, מפליטות חום מוגזמות לא תוכלו להימנע וברגעים ששיחקנו ב-Cyberpunk2077 למשל, הנייד בער מרוב מאמץ ורק האוזניות הצליחו להעלים את רעשי המאווררים הגועשים.
באשר לענייני אבטחה, אין כאן אף חיישן ביומטרי, לא סורק פנים ולא סורק טביעת אצבע, מה שהשאיר אותנו עם אופציית הזנת קוד פרימיטיבית בלבד. במארז גיימינג כה יקר היינו מצפים לנוכחות של אבטחה ביומטרית אחת לפחות – ומאכזב לגלות שאין. המחשב מגיע עם גרסת Trial של McAfee, כלומר גם ברמת התוכנה אין פתרון אבטחה רציני.