סקירה - מחשב נייד גיימינג Lenovo Legion Slim 7 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 82Y3007AIV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 82Y3007AIV

הטוב
  • מערך יציאת USB נדיב, כולל Thunderbolt 4
  • ביצועי גיימינג טובים בכותרים עכשוויים
  • יחסית קומפקטי בקטגוריית הגיימינג
  • מסך מסתוב 180 מעלות
  • טעינה מהירה
הרע
  • כונן בנפח 1TB - קטן לשימושי גיימינג
  • ללא יציאת Ethernet
  • תצוגת SDR רגילה
  • חיי סוללה חלשים
בשורה התחתונה

ה-Legion Slim 7 של לנובו מציע ביצועי גיימינג גבוהים, מידות יחסית צנועות ותצוגת 3.2K חדה. בתמורה לעלות הגבוהה כמקובל בקטגוריה, תקבלו מכונת גיימינג המסוגלת להתמודד עם כותרים עדכניים בקצב פריימים מספק. אך לדחוס תמונה בגודל 3.2K למסך 16" קטן עם קצב רענון של 165Hz, מרגיש כמו הקצאת משאבים שגויה והיינו מעדיפים לראות חצי מהרזולוציה וקצב רענון כפול.


כמו שאר ניידי הגיימינג, גם ה-Slim 7 מאופיין בחיי סוללה קצרים, מארז שמתחמם מאוד ומאווררים רועשים ביותר אך הוא מאפשר לקחת ביצועים של מחשב גיימינג לכל מקום ובאריזה קומפקטית.



הקדמה

ה-Slim 7-16IRH8 הוא מחשב גיימינג נייד מסדרת Legion של Lenovo עם מסך בגודל 16 אינץ' ורזולוציית 3.2K, מעבד i9-13900H, כרטיס מסך GeForce RTX 4070, זיכרון RAM בסך 32GB וכונן SSD בנפח 1TB. עוד במפרט: קצב ריענון 165Hz עם תמיכה ב-Dolby Vison ו-G-SYNC, ספיקרים המצוידים ב-HARMAN עם אקולייזר מבית Nahimic והבטחה לטעינה מהירה. הנייד זמין בצבעי אפור ולבן.

כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

ביצועים (35%)

9

מעבד i9-13900H לצד כרטיס מסך GeForce RTX 4070 עם 8GB זיכרון VRAM וזיכרון RAM בסך 32GB בתקן DDR5-5200MHz שומרים על הסטנדרט המבוקש של ביצועים עוצמתיים, שגם יתאימו לגיימינג תובעני מן הסתם. יצאנו מיד לרצף בדיקות: במבחן GeekBench קיבלנו את התוצאה הרצויה 12990 נקודות ב-Multi-Core ובמבחן הגיימינג של 3Dmark קיבלנו 11252 נקודות ב-Time Spy ו-24047 נקודות ב-Fire Strike, שתי תוצאות ראויות שאמורות לשקף ביצועים גבוהים כשנעמיד את הנייד שלפנינו מול כמה כותרי גיימינג עתירי גרפיקה שיצאו בשנים האחרונות.




עוברים לגיימינג שחווינו בשגרה. ה-Slim 7 שירת אותנו בעיקר בשני כותרים עכשוויים שתובעים לא מעט משאבי מערכת: Cyberpunk 2077 ו-Starfield ובשניהם ה-RTX 4070 חשף את כוחו. נתחיל ממשחק ההרפתקאות שמתרחש בחלל: ברזולוציה 1440p והגדרות גרפיקה Ultra קיבלנו סביבות 38-42fps – לא הכי אידיאלי לחוויית נטולת קרטועים, אבל בתמורה לגרפיקה נוצצת הסכמנו לספוג קצב פריימים צנוע. ב-Cyberpunk 2077 הרזולוציה צמצמנו את הרזולוציה ל-1080p, הגדרות הגרפיקה עמדו על High, הפעלנו DLSS ו-Ray Tracing וקיבלנו בממוצע 56-58fps שלחלוטין מספקים גיימינג שאינו תחרותי - רק מאכזב טיפה עניין הרזולוציה הבסיסית, בטח כשהמסך מסוגל להציע תצוגה הרבה יותר חדה. הוגן להוסיף שאת כל מבחני הגיימינג ערכנו תחת מצב ביצועים Balance המבוסס על AI Engine+ בו לנובו מתגאה, מערך שאמור לתת מענה למשתמש בהתאם לצורך המיידי. לא מן הנמנע שמצב Performance ה"ביצועיסט" יוכיח ביצועי מערכת יותר טובים, אבל אנחנו העדפנו לסמוך על המערכת ולמסור לה את המושכות בכל הנוגע לניצול משאבים חכם.



חשוב להוסיף עוד עניין: אם תשתמשו ב-Slim 7 עבור משחקי FPS בהם קצב פריימים גבוה חשוב הרבה יותר מהגרפיקה, לא תחוו שום בעיות. בבאטל רויאל של Warzone 2 תחת רזולוציה 1080p, אפילו בהגדרות גרפיקה high תקבלו בקלות מעל 130fps, נתון אולי לא סופר-תחרותי שיתאים לשחקן המקצועי, אבל אם אתם בעיקר גיימרים חובבים ש"חוטאים" במשחקי יריות מעת לעת, לא תרגישו מוגבלות טכנית באשר להשגת קצב פריימים שראוי לז'אנר המשחקיות המהירה. תוצאות fps דומות ואפילו עדיפות בהרבה קיבלנו ב-Valorant ו-CS:GO, עוד שני משחקי יריות תחרותיים שצורכים הרבה פחות משאבי מערכת ומתגמלים בתמורה קצב פריימים מצוין.

באשר לנפח אחסון, במחשב שולב כונן SSD בנפח 1TB שאמור להספיק לכם, אלא אם אתם אגרני משחקים ואז תגלו שאין מקום ליותר מ-3-4 משחקים מודרניים – ואנחנו נדיבים.



מהירות הכונן לפחות מסחררת: ממשק PCIe 4.0 מספק קריאה במהירות 6542MB/s ומהירות כתיבה 4931MB/s. ברור שעדיין יש כוננים מהירים בהרבה מזה ששולב כאן, אבל הוא עדיין מצוין ליוצרי תוכן שמתעסקים עם קבצי וידאו מנופחים למשל.

כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

איכות התצוגה (15%)

8.5
מסך ה-16 אינץ' חמוש בפאנל IPS עם רזולוציה 3200x2000 פיקסלים שמציעה תצוגה חדה ומצוינת. הניגודיות 1200:1 גם לא רעה ובהירות מקסימלית של 430nits מספקת בוהק נדרש בחדרים מוארים במיוחד. לצערנו אין כאן HDR שיספק רגעים בהירים במיוחד. סולם הצבעים 100% DCI-P3 נוכח ומועדף כמעט תמיד על סולם הצבעים sRGB אם תבקשו לקבל צבעים עתירי רוויה, גם אם מואצים במקצת, ויש גם קצב ריענון גבוה בתדר 165Hz, כזה שתואם לייעוד הגיימינג של המחשב – אבל עדיין לא מציע מענה תחרותי, כלומר סביבות 240Hz ומעלה.



עוד במערך התצוגה שלושה מצבי תמונה של Dolby Vison, תמיכה בטכנולוגיית סנכרון הפריימים של G-SYNC (שגם נתמך על ידי כרטיס המסך כמובן) וכן זמין עזר הצבע של X-Rite שמאפשר לשנות את גווני תצוגת המסך לכמה סולמות צבעים פופולריים כמו Adobe RGB, Display P3, sRGB וכו'. בשורה תחתונה, התצוגה מצוינת ושומרת על סטנדרט מקצועי. שילוב של פאנל "ביצועיסט", רזולוציה חדה כתער שמציגה תכני וידאו ביעילות, בהירות מספקת וקצב ריענון אידיאלי לגיימינג קז'ואלי ואפילו קצת מעבר, כל אלה מצליחים להציע מפרט מאוד ראוי באגף התצוגה. ברור שהיינו שמחים לנוכחות HDR כלשהי, קצב ריענון יותר גבוה וגם תצוגת 4K הייתה מוערכת – אבל הסתפקנו במה שיש ואלה תאמו לחוויית השימוש היום-יומית שלנו, בין אם זה צפייה בסדרות בנטפליקס, עריכת הסקירה שלפניכם או שיטוט במרחבי גלקסיית המשחק Starfield.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

יחסית לנייד גיימינג, ה-Slim 7 מצדיק את שמו והמחשב בורך במידות לא מגושמות מדי, עד כמה שנייד המצויד במסך בגודל 16 אינץ' יכול להיות: רוחבו כמעט 36 ס"מ, אורכו 26 ס"מ ועוביו נע בין 1.7 ל-1.9 ס"מ. לא נורא מדי. גם משקלו מעט מעל 2 ק"ג מתיימר להציע גרסה קומפקטית יותר של ניידי הגיימינג המגושמים שהתרגלנו לפגוש. ראוי גם להוסיף שהוא נורא מתאמץ לא להיראות "גיימינג"; תשכחו מעיטורים תחרותיים או צבעים עזים. גופו צבוע אפור בנאלי, האוורור בצדדים די שגרתי, הגריל בתחתית לא מנסה לבלוט ואילולא הצבת לוגו Legion על השלדה, מותג הגיימינג מבית Lenovo, היינו מתקשים להאמין שמדובר במחשב שטמונה בו חומרה המיועדת לגיימינג. המסך מציע מפרקיות נאה של 180 מעלות, כך שאפשר לשלב אותו על עמדה תואמת ולהשתמש במסך לצרכים נוספים.



עוברים לחיבורים הזמינים במחשב: שלוש יציאות USB 3.2 Gen 2 ואחת מהן בתצורת Always On, יציאת USB-C 3.2 Gen 2 שתומכת באספקת כוח בהספק 100W והעברת וידאו ב-DP1.4 וכן זמינה יציאת USB-C נוספת בתקן Thunderbolt 4 שתומכת בהעברת קבצים במהירות 40Gbps. יציאתHDMI 2.1 מאפשרת העברת וידאו עד רזולוציית 8K בתדר 60Hz ויש גם קורא כרטיס זיכרון SD, יציאת אוזניות+מיקרופון ומחבר ייעודי למטען. הקישוריות האלחוטיות הנתמכות הן Wi-Fi 6E ו-Bluetooth 5.1.


החיבוריות הרחבה התגלתה כיעיל; לא ריחמנו על ה- Slim 7וחיברנו אליו 3 אביזרי גיימינג חיצוניים – ועדיין נותרנו עם צמד יציאות USB-C לכל צורך. מה כן הפריע לנו? אין כאן יציאת Ethernet, חיסרון דרמטי אם אתם שחקני רשת תחרותיים שרודפים אחרי ping מינימלי והחדשות הרעות הוא שעם Wi-Fi תתקשו מאוד להשיג רשת מהירה ויציבה, גם אם הראוטר ממש סמוך למחשב. ניתן כמובן לחבר מתאם RJ-45 מבוסס USB – מן הסתם על חשבון אחת מהיציאות הזמינות במחשב. גם אם יש פתרון קל לנושא, זה לא אידיאלי במיוחד, בטח כשמתחשבים בייעוד המקצועי של המחשב.


עוברים למקלדת, שנהנית מתצורה מלאה, כלומר יש כאן גם מקלדת נומרית, גם אם מרגישה דחוקה בצד – ועדיין יעריכו אותה משתמשים שמקלידים הרבה ספרות במהלך יום העבודה שלהם. המקלדת התגלתה כיעילה להקלדות טקסט זריזות בזכות פרופיל נמוך המאפיין מחשבי סטודנטים והמקשים גם מציעים הקלקה שקטה, אבל אנחנו לא בטוחים כמה אותו פרופיל מקשים יתאים לגיימינג. ב-Starfield לא הרגשנו הבדל משמעותי לעומת מקלדת הגיימינג שלנו שמשרתת אותנו בשגרה אבל ברגע שעברנו ל-Warzone 2, משחק יריות שדורש יותר זריזות אצבע ומהירות תגובה, הרגשנו שאנחנו מפספסים אויבים יותר מדי פעמים או שלא קיבלנו למשל את החיווי הטקטלי שביקשנו להרגיש באצבע. יכול להיות שזה עניין של הרגל וזיכרון שריר - ועדיין מאוד מהר העדפנו לחבר את מקלדת הגיימינג הקבועה שלנו.


תאורת RGB שולבה במקלדת ויש גם גמישות אפקטים לא רעה: תשכחו מאזורי תאורה צנועים, לכל מקש ומקש במקלדת ניתן לקבוע אפקט משלו, ביניהם Rain, Rainbow, Ripple ועוד כמה אנימציות פופולריות. ניתן גם ב-Lenovo Vantage לשמור את ההעדפות האישיות שלנו ל-6 פרופילים ולעבור ביניהם במהירות בהקשה על מקש ה-Fn והרווח – אבל לא מצאנו אפשרות לשדך בין פרופיל תאורת מקלדת לקובץ EXE, כך שהתאורה תוחלף אוטומטית ברגע שמשחק או תוכנה מסוימים נפתחים. משטח העקיבה בסיסי ופשוט: רק החצי התחתון שלו לחיץ, הוא מגיב מעולה למחוות שגרתיות ואנחנו העדפנו מאוד מהר לעבור לעכבר הגיימינג שלנו, בטח כששיחקנו.


על צמד הספיקרים המובנה לא נרחיב: ההספק הנמוך של כל אחד מהם (2W) לצד העובדה שהמחשב מיועד לגיימרים די מייתר אותם. ברור של נתלונן על רמקולים מובנים, אבל שחקנים אמיתיים ישלבו מיד אוזניות מקצועיות ויסמכו עליהם הרבה יותר, גם בזמנים שאינם גיימינג. החדשות הטובות שמערך האודיו מחוזק באקולייזר המצוין של Nahimic ולאחר שחיברנו את האוזניות האלחוטיות שלנו, האקולייזר השפיע על פרופיל הסאונד שלהן והועצם בדיוק לפי ההעדפות שלנו. עוד במארז מצלמת רשת 1080p בסיסית ובצד מארז המחשב מתג הזזה שמשמש כתריס דיגיטלי שחוסם את העינית.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

המחשב צויד בסוללת 99.9Wh שראוי גם לציין מנופחת מהמקובל ובמארז קיבלנו מטען מגושם בהספק 230W. כשמגיעים לנייד גיימינג, ברוב מוחץ של המקרים אל תצפו לחיי סוללה מפעימים וה-Slim 7 ממשיך את המסורת הידועה לשמצה: במקרה הטוב שרדנו איתו בקושי 3 שעות, עם רזולוציה מקסימלית, בהירות 70%, כשבעיקר נערכה במחשב עבודה משרדית שאינה תובענית כלל. בגיימינג תאלצו לחבר את הנייד כל הזמן לחשמל, בטח אם תרצו להוציא את המקסימום מהחומרה ולהשתמש בהגדרות הגרפיקה הגבוהות ביותר – אחרת תיהנו מגיימינג באורך 30-40 דקות בקושי.



כיאה להספק הגבוה של המטען, צפו לזמני טעינה חטופים: בתוך עשר דקות צברנו כ-27% ובתום שעה צברנו 80% סוללה. טעינה מלאה ארכה סביבות שעה ו-15 דקות, כל זאת כשבקושי השתמשנו במחשב. הוגן להוסיף שאם תשחקו במחשב תוך כדי טעינה, קצב מהירות הטעינה יפחת בהתאם. כאמור, המטען לא מזמין במיוחד; הוא מגושם להחריד, כבד מאוד ורק מחזק את העובדה שה-Slim 7מטרתו להישאר סטטי בחדר ייעודי, למרות שהוא נורא מנסה להיראות ולהרגיש נייד.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

גופו של ה-Slim 7 עשוי אלומיניום מלמעלה ומלמטה, חומר העדיף פי כמה מסוגי פלסטיק שונים, גם אם נוקשים, בזכות נראות מוקפדת אבל בעיקר בשל העמידות המוגברת בפני מכות יבשות ותנאי טמפ' פחות אידיאליים. את כל יציאות המחשב בדקנו וכולן הגיבו מעולה מבלי שהרגישו לנו רופפים או נעים במקומם. יתר חלקי המחשב מרגישים מצוין, רק שימו לב שכיאה למחשב גיימינג, מפליטות חום מוגזמות לא תוכלו להימנע וברגעים ששיחקנו ב-Cyberpunk2077 למשל, הנייד בער מרוב מאמץ ורק האוזניות הצליחו להעלים את רעשי המאווררים הגועשים.



באשר לענייני אבטחה, אין כאן אף חיישן ביומטרי, לא סורק פנים ולא סורק טביעת אצבע, מה שהשאיר אותנו עם אופציית הזנת קוד פרימיטיבית בלבד. במארז גיימינג כה יקר היינו מצפים לנוכחות של אבטחה ביומטרית אחת לפחות – ומאכזב לגלות שאין. המחשב מגיע עם גרסת Trial של McAfee, כלומר גם ברמת התוכנה אין פתרון אבטחה רציני.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.