סקירה - מקלדת SteelSeries Apex Pro TKL Wireless 2023 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקלדת SteelSeries Apex Pro TKL Wireless 2023

הטוב
  • שליטה מלאה על מרחק ההפעלה, בטווח שבין 0.1 ל- 4 מ"מ
  • תאורת RGB עם התאמה אישית מלאה
  • משענת יד מגנטית נוחה ונעימה למגע
  • תוכנת SteelSeries GG מתקדמת
  • מסך OLED רב-שימושי
  • איכות בנייה גבוהה
הרע
  • סוללה זללנית, בערך 3 ימי שימוש עם תאורה
  • תג מחיר מגביל מאוד
  • פרופיל מקשים גבוה
בשורה התחתונה
יש הרבה סיבות להעדיף את ה-Apex Pro TKL כמקלדת הגיימינג המקצועית שלכם, כשבראש המעלות תמצאו עומק לחיצה מותאם אישית, תוכנה ייעודית עם תכונות מתוחכמות ואיכות בנייה לעילא. הבעיה שלאביזר הגיימינג המתקדם הזה מתלווה תג מחיר יקר עד כדי כאב – וגם חיי סוללה די קצרים. עם מה נותרנו? מקלדת פרימיום מבית SteelSeries שקורצת בבירור לשחקנים מתקדמים, מהסוג שיידע למקסם את יכולות המקלדת שלפנינו ולשדרג את ביצועי הגיימינג שלו בהתאם.
הקדמה

מקלדת הגיימינג האלחוטית Apex Pro TKL מתיימרת להיות "המהירה בעולם", בזכות מתגי OmniPoint 3.0 עם מרחק הפעלה מתכוונן, תצוגת OLED מותאמת אישית והבטחה לזמן תגובה נמוך במיוחד. עוד במפרט: גוף אלומיניום, זיכרון לאחסון פרופילים, תאורת RGB דינמית וחיי סוללה של עד 37.5 שעות בחיבור אלחוטי בעזרת מקלט בתדר 2.4GHz. המקלדת מוצעת גם בתצורה מלאה ושני הדגמים זמינים בצבע שחור.

נוחות השימוש במקלדת (55%)

9.5

נפתח במידותיה הפיזיות וכמקובל במקלדת TKL, רוחבה מעט צנוע מהמקובל, כ-35 ס"מ. העומק הוא המידה הבולטת כאן, כ-13 ס"מ, לא כולל משענת היד ש"גונבת" עוד כמה סנטימטרים משולחן העבודה. גובהה של המקלדת בשיא 4.2 ס"מ לאחר פתיחת הרגליים האחוריות והמקלדת שוקלת 1.04 ק"ג, כלומר כבדה מאוד, אם כי בקטגוריית הגיימינג לא מדובר בנתון בולט מדי. החדשות הטובות הן שמשקל כה גבוה כמעט תמיד רומז על נוכחות של שילדת מקלדת קשיחה מאוד, בדר"כ עשויה אלומיניום. בתחתית המקלדת צמד רגלי פלסטיק נשלפות שתומכות בשני שיפועים נוספים. מלבד המקלדת, במארז קיבלנו כבל USB לטעינה, דונגל USB-C ומתאם, חולץ מקשים ומשענת יד מגנטית שהרשימה אותנו, הן באיכות והן בנוחות במהלך הקלדה שוטפת.




מקלדת ה-Apex Pro מהדור השלישי זמינה בשני הרכבי-מקשים, מלא ו-TKL ואנחנו קיבלנו לבדיקה את הגרסה המוקטנת מבניהם. מלבד היעדרה של המקלדת הנומרית, אין כאן וויתורים כואבים נוספים; מקשי החיצים והניווט (Home, End, Del וכו') מוצגים במלואם ולא מוקטנים או ש"נדחפו" לאזור מצומצם שמראש לא הוקצה עבורם. גם סדרת מקשי ה-F מוצגים בגאווה ומעל מקשי F9-F12 שולבו שימושים משניים כמו הקלטת פקודת מאקרו ישירות מהמקלדת, החלפה בין פרופילים או הגברת בהירות התאורה האחורית של המקלדת. את המקלדת ניתן לחבר למחשב בשלוש תצורות: חוטי, אלחוטי בבלוטות' או אלחוטי דרך הדונגל שקיבלנו במארז, כשהאחרונה היא גם צורת החיבור שכנראה תעדיפו ברגעי גיימינג.


במקלדת מתגי OmniPoint 3.0 שמבטיחים זמן תגובה של 0.7ms. הפיצ'ר הבולט במקלדת הוא שבמעמד התוכנה ניתן לקבוע מרחק הפעלה לכל מקש בנפרד, שנע בין 0.1 ל-4.0 מ"מ. זה אומר שהמקלדת מאפשרת לבחור עד כמה עמוק תצטרכו להקיש כדי לגרום למקש לפעול. זה חשוב למקלידים שונים; בין אם אתם מעדיפים הקשה מלאה ועמוקה או קלה ומהירה, ה-Apex Pro TKLתתאים לצורך האישי שלכם, שאגב, גם מציעה שיוך פרופיל שימוש לפי תוכנה או משחק, כמקובל אצל רוב מקלדות הגיימינג המתקדמות. במקרה שלנו למשל העדפנו עומק הפעלה נמוך של 1.2 מ"מ בעריכת מסמכי וורד כדי שעריכת מסמכים תהיה קלה ומהירה יותר – וברגע שעברנו למשחק Black Ops 6, עומק הלחיצה השתנה ל-3 מ"מ כדי "להקשות" על האצבעות שלנו להעביר פקודה למקלדת.


כאן המקום לציין שההבדל בין מ"מ בודדים מתגלים כדרמטיים; עומק ההפעלה משקף צורך משתנה, בין סוגי שימוש ובטח בהבדלים שבין סוגי משתמשים שונים. במקרה האישי שלנו למשל, כבעלי ידיים "כבדות", העדפנו לתת למפרקי הידיים לנוח על המשענת. במנח שכזה, כפות הידיים מפעילות לחץ קל על המקשים מבלי לשים לב וכפועל יוצא, לא פעם גורמות להקשות שווא, אפילו רק מלהניח אצבעות על שפת המקש. כאמור, הפתרון ברמת התוכנה; להגדיל את עומק הלחיצה, עד ל-4 מ''מ אם צריך, שנחשב לעומק משמעותי שתובע לחיצה מלאה ודומיננטית מצד המשתמש כדי להפעיל את המקש. כאמור, הסיבה להעדיף עומק לחיצה כזה או אחר תלויה אך ורק במשתמש ובכל מקרה, ה-Pro TKL מציעה ורסטיליות שימוש ראויה להערכה.


בקצהו העליון-ימיני של המקלדת מסך OLED עם מקש פיזי וגלגלת שהציעו אוסף שימושים מפתיע. ראשית, גילינו שהמקלדת עצמאית כמעט לגמרי בכל הנוגע לתכונות המתקדמות שלה, כך שתוכנת SteelSeries GG כמעט ואינה נדרשת. כך למשל הצלחנו ישירות מהמקלדת להציג את טמפ' המעבד וכרטיס המסך בזמן אמת, לשנות ולהציג את עומק ההקשה בכל רגע נתון ולהקליט פקודות מאקרו. ברור שממשק התוכנה הגרפי הרבה יותר נוח וקל לתפעול, אבל נחמד שה-Apex Pro TKL לא מחייבת התקנה של התוכנה הייעודית במחשב כדי להשתמש בחלק כה נרחב בתכונות המתקדמות של המקלדת.



יש למקלדת פיצ'ר שתפס לא מעט כותרות לאחרונה וגם אליו צריך להתייחס: אצל המתחרה Razer הוא נקרא Snap Tap ובמקלדת שלפנינו הוא מכונה Rapid Tap. שניהם משרתים מטרה זהה; לפקוד על המקלדת להגיב לפי המקש האחרון שנלחץ. נמחיש בדוגמה: אם לחצנו במקלדת גיימינג סטנדרטית על המקש A כדי לזוז שמאלה, ברגע שנלחץ D הדמות שלנו תקפא – מאחר ומקש D "מבטל" את A ולמעשה גורם למקלדת לקבל פקודה מנוגדת.

החידוש ב-Rapid Tap הוא שהפקודה האחרונה שמתקבלת, כלומר המקש האחרון שנלחץ – הוא זה שקובע ולפיו הדמות תנוע. וזה משמעותי, במיוחד בתנועות מצד לצד (Strafing) זריזים שמאפיינים שחקני FPS, חובבים ותחרותיים. חשוב להדגיש עניין נוסף: לא מעט כותרי פעולה מפורסמים, ביניהם Counter Strike 2 הפופולרי, מגדירים את הפיצ'ר כרמאות לכל דבר ואיימו לתעד אותו כפעולת cheat במידה ויזוהה במהלך משחק. כאמור, לא כל משחק התייחס לתכונה כלא-הוגנת, אבל קחו בחשבון שמדובר עדיין בפיצ'ר עם שימושיות מפוקפקת שלא כל השחקנים ממהרים להשתמש בה, לפחות נכון לרגעים אלה.

תוכנה ייעודית (15%)

9

על תוכנת SteelSeries GG אין טעם להרחיב מדי והיא קיבלה מספיק מחמאות בסקירת אביזרי גיימינג אחרים מבית היצרנית. מה בתפריט? מיפוי מלא של המקשים, שמירת תצורת שימוש לפרופילים ואחסון של עד 5 מהם בזיכרון המובנה של המקלדת והקלטת מאקרו – כל תכונות הפרימיום במעמד התוכנה שאנחנו מכירים אצל המתחרות, תמצאו גם כאן.




באגף התאורה האחורית, רק היצירתיות שלכם תגביל אתכם וה-Apex Pro TKL מציע הכל מהכל. יש סביבות 20 תבניות מוכנות לבחירה, מ-Rainbow הצבעוני ועד ל-Warp Dive המונוכרומי ויש גם המון מקום להתאמה אישית ונקודתית, אם למשל תבקשו שמקשי ה-WASD יהיו צבועים בגוון כתום סטטי, בזמן שיתר המקשים יאירו בתנועה מסוימת, כולל בחירת גוונים מבוססי ערכי HEX.



משתמשים מתקדמים יוכלו להשתמש בווידג'יטים מבית SteelSeries כמו ImageSync שמאפשר להעלות קובץ GIF שיואר על פני המקלדת או Audio Visualizer שימחיש בתאורה את ספקטרום האודיו המתנגן במחשב.

משך פעולת סוללה (15%)

8

היצרנית מבטיחה עד 37.5 שעות משחק עם הדונגל שקיבלנו במארז ועד 45 שעות משחק דרך בלוטות', שניהם כשהתאורה פועלת. על חיי סוללה בחיבור בלוטות' לא נתעכב - רוב הסיכויים שגיימרים שיירכשו את המקלדת שלפנינו יעדיפו זמן המתנה (latency) אפסי ככל הניתן, שיושג עם הדונגל.



לא נתנו מנוחה ל-Apex Pro TKL; היא שירתה אותנו במשך 8 שעות במשרד ועוד 2-3 שעות גיימינג ועריכת וידאו בערב. כלומר המקלדת שירתה אותנו בערך 11-12 שעות מדי יום, עם תאורת RGB פועלת. בסוף היום השלישי המקלדת התחילה להתריע על אחוזי סוללה בודדים, כלומר סביבות 3 ימי עבודה בשימוש אינטנסיבי, כשזכור כשהתאורה התובענית פעלה במקביל. יהיו משתמשים שזה יספיק להם, אבל נוכל להבין משתמשים שיחליטו שתדירות טעינת המקלדת גבוהה מדי ויעדיפו פשוט לחבר אותה ישירות למחשב.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9.5

נתחיל בזה שאיכות הבנייה לעילא ולא ציפינו לפחות ממקלדת כה יקרה. השלדה כבדה ומתכתית, שש רגלי גומי "נעלו" את המקלדת על שולחן העץ ואת המקשים מעטר ציפוי מחוספס. המקשים עשויים מפלסטיק קשיח PBT, שנחשב לעמיד יותר ממקשי פלסטיק שגרתיים והכבל מצופה בד שזור.



משענת היד המגנטית גם נעימה למגע ולאורך תקופת הסקירה התגלתה כתוספת הכרחית שתתמוך במפרקים שלנו כדי להגיע בנוחות למקשים הגבוהים-יחסית. ב-SteelSeries מבטיחים "עמידות של עד 100 מיליון הקשות", מעין הצהרת כוונות בומבסטית שמיישרת קו עם סטנדרט הפרימיום.