סקירה - עכבר Razer Basilisk V3 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - עכבר Razer Basilisk V3 Pro

הטוב
  • תוכנת Synapse 3 מקצועית ושימושית
  • מציע שלושה סוגי חיבורים
  • 13 אזורי תאורה עצמאיים
  • תנועתיות נינוחה וחלקה
  • שני מצבי תנועת גלגלת
הרע
  • Polling Rate בתדר 1,000Hz - סטנדרטי בקטגוריה
  • משקל גבוה ומידות גדולות, לא יתאים לידיים קטנות
  • עיצוב א-סימטרי, לימיניים בלבד
  • מחיר מרתיע לעכבר אלחוטי
  • תאורה זוללת סוללה
בשורה התחתונה
יש לו את היתרונות התחרותיים המובנים מאליהם, כמו דיוק גבוה, תוכנה מצטיינת וחיי סוללה לא רעים בכלל (כשמכבים את התאורה), אבל יותר מהכל הדינמיות שלו היא תכונת הדגל; ה-Basilisk V3 Pro פשוט ריחף מעל פד העכבר שלנו ובזכות תנועתיות כה נינוחה השגנו דיוק מופתי שבעיקר אידיאלי לכותרי FPS מהירים. יש כמה דברים שאי-אפשר להתעלם מהם; מימדי העכבר בהחלט לא יתאימו לכולם, תאורת ה-RGB כאמור התגלתה כזללנית סוללה דרמטית - והוצמד לו גם תג מחיר גבוה שעלול לגרום לכם להסס.
הקדמה

עכבר הגיימינג האלחוטי Basilisk V3 Pro מבית Razer כולל את החיישן Focus Pro 30K, מתגים אופטיים מהדור השלישי וגלגלת עם שתי תצורות תנועה. עוד במפרט: אפשרויות חיבור מרובות, תאורת RGB התומכת גם ב-Razer Chroma, תמיכה בתוכנת Synapse והבטחה לחיי סוללה של עד 110 שעות עם אלחוטיות ה-HyperSpeed בתדר 1000Hz. העכבר זמין בעיצוב לימיניים ומוצע בצבעי שחור ולבן.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת העכבר לסקירה

ההתקנה ונוחות השימוש (30%)

9.5

כנצר למשפחת ה-Basilisk, ה-V3 Pro לא משנה את עיצובו וגם מידותיו כמעט זהות ל-Basilisk V3, אחיו החוטי: אורך 13 ס"מ, רוחב 75.4 ס"מ וגובה 42.5 ס"מ. משקלו עומד על 112 גרם, כבד רק ב-10 גרם מהגרסה עם הכבל, נתון מרשים למדי בהתחשב בהימצאות הסוללה המובנית. זה גם המקום להזכיר שמידותיו יתאימו ליד ימין בלבד ושל משתמש בוגר, שילוב של עיצוב א-סימטרי ואורך גוף שרק בעלי אצבעות ארוכות יגיעו לסוף צמד המקשים המרכזיים. במילים אחרות, אנחנו לא בטוחים שכל מתבגר ממוצע יסתדר איתו.



במפרט העכבר תמצאו לא פחות מ-11 מקשים; צמד מקשים ראשיים, צמד מקשי צד ובהמשך שלהם מקש Sniper ייעודי, גלגלת לחיצה שכוללת קליקים נוספים מימין ומשמאל בהסטה שלו, צמד מקשים ייעודיים מתחת לגלגלת, שינוי DPI ושינוי מצב תנועת הגלגלת, עליו נרחיב תכף. מקש אחרון מסתתר בתחתית העכבר, המיועד להעברת מהירה בין פרופילים.


כאמור, המקש ששולב מתחת לגלגלת מציע שני מצבי תנועה שלו; Free-Spin או Tactile; הראשון נטול מדרגות וכשמו, מספק גלילה חלקה וזורמת. כמרומז בכינויו של השני, הוא מציע מדרגות ברורות ומובחנות בעת המגע. למה טובה כל אחת מהן? ה-Free-Spin שימש אותנו בעיקר בגלילה נמרצת במסמכים ארוכים או בשיטוט באתרי תוכן - וגם חשוב להוסיף שלתצורה זו אין האטה מדורגת וברוב הזמן עצרנו את שיטוט הגלגלת ידנית, כלומר בהנחת האצבע עליה. ה-Tactile שירת אותנו במשחקי Warzone מהירים, בהם נדרשנו להחליף נשק במהירות והיינו זקוקים לחיווי טקטלי וחד משמעי שמעביר לנו את ההרגשה שהפקודה עברה מהעכבר למשחק. רק שימו לב שלא ניתן לשמור את תצורות הגלגלת השונות כפרופיל שימוש - כלומר השינוי כאן מתבצע ידנית בלבד, בניגוד ליתר פקודות העכבר מבוססות התוכנה.


ראוי גם להחמיא לתוכנה והיצרנית Razer מציעה ב-Synapse 3 את כל העזרים התחרותיים המצופים מאביזר גיימינג מודל 2024. על מיפוי מחדש של כל המקשים אין מה לדבר; כולם ניתנים למיפוי מחדש ואוסף האפשרויות בלתי מוגבל, לפחות לשימושים האישיים שלנו; הקמנו פרופיל, שייכנו תוכנות ומשחקים שונים לכל פרופיל שימוש וה-V3 Pro מקפיץ ברגע את תצורת השימוש המועדפת עלינו.



יש גם פקודות מאקרו כמובן עם אפשרות הקלטה, קביעת מדרגות DPI והעלאת כל ההעדפות שלנו לענן שמספקת היצרנית, כך שברגע שחיברנו את העכבר למחשב אחר, התקנו בו את התוכנה ולאחר התחברות למשתמש שלנו, עשרות ההגדרות נשלפו ברגע. תוכנה מצוינת בכל ההיבטים - שלפני כמה שנים היתה מאוד רחוקה משם והיום היא מהודקת מתמיד.



אי אפשר שלא להתייחס לעניין התאורה וחגיגת RGB היא חלק בלתי נפרד מהרוב המוחץ של אביזרי הגיימינג, לא חשוב באיזו יצרנית מדובר. ב-Basilisk V3 Pro ממוקמים 13 אזורי RGB הניתנים לשליטה פרטנית, ששולבו מסביב למסגרת העכבר ועל גבי הגלגלת. כמו שאפשר לשער, ב-Razer מציעים הרבה מעבר לאפקטים הסטנדרטיים, בין אם זה Cycling צבעוני, Wave או Starlight. אנחנו הסתפקנו בגוון הסטטי שהתאים ליתר אביזרי הגיימינג הבוהקים שלנו, אבל לבעלי סט אפים מתקדם זמין גם העזרRazer Chroma שמקדש את נושא התאורה המותאמת ונכנס לפרטי פרטים, מרמת עוצמת הבהירות, דרך היררכיית הופעת האפקטים ועד למהירות התנועה שלהם ב-ms.

הדרישה הטבעית של שחקני FPS
הגיע הזמן לעבור לביצועי העכבר ונפתח קודם בכמה נתונים טכניים. החיישן האופטי Focus Pro 30K מציע דיוק של עד 30,000DPI, הרבה יותר מהדיוק שתצטרכו כנראה גם אם אתם מתפעלים כמה צגי 4K במקביל. עוד בעכבר; מהירות עקיבה מקסימלית 750IPS ומהירות האצה מקסימלית 70G, שני נתונים הנחשבים לגבוהים ותחרותיים אפילו בשוק עכברי הגיימינג. ה-Polling Rate של העכבר מוצע בתדר מקסימלי של 1000Hz, שאינו נמוך כלל, אבל יש מתחרים אלחוטיים מקבילים המנופפים בתדר גבוה יותר. המתגים האופטיים מבוססים על הדור השלישי של Razer וכל 11 מקשי העכבר כאמור ניתנים לתכנות מחודש, כלומר שינוי ייעודם המקורי - כמעט לכל צורך שתבקשו.

מעבר למתגים טקטליים מצוינים, התנועתיות של ה-V3 Pro ראויה לציון יותר מכל. העכבר שוטט בריחוף אלגנטי מעל משטח הבדיקה שלנו – אך גם נבלם עצמאית באיטיות בזכות המשקל המכובד שלו. במיוחד ברגעים תחרותיים כמו במשחקי Resurgence מהירים ב-Warzone, שמחייבים יד זריזה ו-aiming עקבי וממוקד, גילינו את מהות החשיבות של עכבר מדויק ומהיר, וה-V3 Pro יתמוך ביד המקצועית-מספיק שתאחוז בו. ניסינו את העכבר גם במשחק החדש The First Descendant, משחק יריות מגוף שלישי שגם כולל המון מרכיבים של זריזות תנועת העכבר וחיפוש אחר נקודות תורפה מזעריות – והעכבר לא פספס את כוונתנו לרגע.


צריך גם להתייחס למהירות התגובה; ה-Latency הטיפוסי לא מובחן כלל והדונגל שמשדר בתדר 2.4GHz סיפק שם רגעי גמגום – שמאוד קל להבחין בהם במשחקי יריות מהירים. ראוי גם להתייחס לזה שהעכבר מציע תקשורת Bluetooth, אבל מאחר והוא מציע זמני תגובה הרבה יותר איטיים שהגיימר הממוצע לא צפוי להעדיף בשוטף, נסתפק בו כתוספת חביבה ולא מעבר.

משך פעולת הסוללה (30%)

8.5

ב-Razer מבטיחים עד 110 שעות פעילות עם דונגל ה-HyperSpeed שהופעל בתדר 1000Hz ועד 150 שעות בחיבור בלוטות'. את העכבר מטעינים באמצעות מחבר ה-USB-C שממוקם בקצהו העליון של העכבר, וניתן גם להשתמש בעכבר בצורה חוטית כמובן. עוד בנושא טעינה, העכבר תומך בטעינה אלחוטית בתמיכת האביזר הייעודי Mouse Dock Pro, שאינו כלול באריזה ונרכש בנפרד. בתוכנת Synapse ניתן לקבוע בתוך כמה דקות העכבר ייכנס למצב מנוחה, בהיעדר פעילות.




ה-Basilisk V3 Pro סיפק לנו חיי סוללה ממושכים למדי, בתנאי מסוים: השתמשנו בו מדי יום, גם במשרד וגם בשעות הערב כששיחקנו, בתמיכת דונגל ה-HyperSpeed ובתדר 1000Hz התובעני ורק אחרי שבועיים נדרשנו להטעין את העכבר. החיסרון צץ כשהעזנו להפעיל את התאורה בבהירות 40% בלבד – ואז נחשפנו לעקב האכילס של רוב אביזרי הגיימינג מבוססי התאורה. בשורה התחתונה, מדדנו סביבות 35-37 שעות באותם תנאים בדיוק, אלא שהפעם גם התאורה הופעלה – כלומר פער של כמעט שליש מיכולות הסוללה לעומת הבדיקה הקודמת. מאכזב, אבל גם לא מפתיע במיוחד.

עמידות ואיכות הבנייה (40%)

9

ה-Basilisk V3 Pro אמור להציע 90 מיליון קליקים, נתון מוגזם ומרשים כאחד שחברות הגיימינג אוהבות לנופף בו. מתחת לעכבר ארבע רגליים שעשויים במלואם מ-PTFE, שמעניקות תנועתיות מצוינת. כבל ה-USB-C המצורף בקופסה שזור בד מסוג Speedflex והיותו לא עשוי מגומי נוקשה ממשיך לגרום לעכבר לנוע ממש כמו עכבר שלא נתמך באף כבל שמשתרך בקודקוד. בתחתית העכבר כיסוי מעוגל ומאחוריו תא ייעודי לאחסון הדונגל.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת העכבר לסקירה