סקירה - קונסולה ניידת Lenovo Legion Go ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

משחק טלוויזיה - קונסולה Lenovo Legion Go 512GB

סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Lenovo Legion Go 512GB

הטוב
  • 512GB מובנים עם הרחבה לעד 2TB
  • תמיכה במגוון לאנצ'רים פופולריים
  • תצוגת WQXGA איכותית מאוד
  • נרתיק קשיח במארז
  • זוג יציאות USB-C
  • טעינה מהירה
הרע
  • חוסר התאמה כרוני בין המקשים המובנים משחקים
  • מבוסס על מערכת הפעלה מסורבלת
  • חיי סוללה מוגבלים מאוד
בשורה התחתונה
גם הקונסולה הניידת החדשה של Lenovo מתקשה לבלוט לטובה בקטגוריית הסוללה, שהופכת לקללת גל הקונסולות הניידות שהיכה בנו לאחרונה; בדומה ליריבותיה המוכרות, גם ה-Legion Go מתקשה להציע יותר משעת גיימינג בכותר עכשווי מבלי שתזדקק לחיבור לחשמל, חיסרון שדי מעיף מהחלון את כל נושא הניידות. מלבד מכשול הסוללה, היתר הרשימו אותנו: תצוגה מפעימה, זוג יציאות USB-C שימושי, נרתיק קשיח מצוין לנשיאה – ו-Windows 11 שאמנם תמך בלאנצ'רים המפורסמים אבל גם חשף ממשק מסורבל שלא תמיד תאם למידות ה-Legion Go.
הקדמה

ה-Legion Go היא קונסולת גיימינג ניידת מבית Lenovo, המבטיחה "חווית משחק ניידת מושלמת עם ביצועים וגרפיקה ברמה של קונסולה", אשר מצוידת במעבד AMD Ryzen Z1 Extreme, זיכרון RAM בסך 16GB ונפח אחסון 512GB שניתן להרחיב. המסך גודלו 8.8 אינץ', בעל פאנל IPS עם תצוגת WQXGA וקצב ריענון 144Hz וסוללת ה-49.2Wh מבטיחה להציע גם טעינה מהירה. הקונסולה זמינה בצבע שחור.

קונסולה חיבורים והתקנים (35%)

8.5

נתחיל ממידות הקונסולה, כולל הקונטרולרים הנשלפים: 40 ס"מ רוחב, 30 ס"מ אורך ומשקל של 854 גרם לא בולטים מדי בנוף הקונסולות הניידות החדשות, לפחות זה המצויד במסכים יותר מגושמים וגם ראוי לציין, פונה לקהל משתמשים יותר בוגר. זו גם ההזדמנות לציין שאנו לא בטוחים עד כמה ילדים או אפילו בני נוער יסתדרו עם ה-Legion Go, בעיקר בשל מידות הידיית הגדולות-יחסית שהיא תובעת מהמשתמש. בראש הקונסולה יציאת אוזניות 3.5 מ"מ סטנדרטי, מחבר USB-C בגרסה 4.0 שתומך ב-DisplayPort 1.4 ו-Power Delivery 3.0 ולבסוף חריץ עבור הכנסת כרטיס MicroSD. בתחתית מסתתרת בצד עוד יציאת USB-C 4.0. באשר לקישוריות, הקונסולה תומכת בתקן WiFi 6E וכן בלוטות' בגרסה 5.1. ראוי לציין לטובה את הנרתיק הקשיח ש-Lenovo סיפקו במארז – ששירת אותנו מצוין כשנשאנו אותו ממקום למקום.



מבנה הקונסולה אינטואיטיבי והאצבעות מאוד מהר "מצאו את מקומן", מהבאמפרים, הטריגרים, הגישה המהירה ל-D-pad ומקשי ה-ABXY ויש גם משטח עקיבה (Trackpad) לחובבי הז'אנר. עוד בקונסולה מקשי ה- View וה- Menuהשכיחים וכן שולבו צמד מקשי Legion מימין ומשמאל למסך; האחד פותח את HUB הלאנצ'רים, השני פותח תפריט קיצורי דרך מהירים, כמו קביעת עוצמת המעבד, כיבוי Wi-Fi, שינוי רזולוציה, ביצוע צילום מסך ושאר פונקציות זריזות ויעילות שתרצו בהפעלה מיידית. צמד הקונטרולרים נתיק, כלומר ניתן להפריד אותם מיחידת המסך, בעיקר עבור מצב משחק שבלנובו מכנים "מצב FPS": בעזרת תושבת נוספת שחיכתה לנו במארז, קונטרולר ימין הופך למעין ג'ויסטיק שאיתו אמורים לשחק בנוחות עדיפה במשחקי פעולה מהירים. הכותרים שאנחנו בדקנו לא תבעו את השימושיות הזו, בכל אופן.


צריך גם להתייחס למערכת ההפעלה העוטפת את הקונסולה: לצערנו Windows 11 הציגה ממשק מסורבל וכבד, כזה שאולי יתאים למחשבי PC אבל פחות השתלב באלגנטיות בקונסולה מבוססת מסך מגע. כאמור, יש לה אמנם יתרונות מהותיים כמו היכולת להריץ כל משחק שבמקור יועד למחשב האישי, אבל המחיר שסופגת חוויית השימוש היום-יומית גבוהה: המערכת כבדה לה מדי, הרזולוציה המפוארת לא משתלבת עם התפריטים במסך ה-8.8 אינץ' הקטנטן-יחסית – ובכלל, המון פעמים הרגשנו שמוטב היה אם Lenovo הייתה משלבת ממשק גרפי המבוססת על Windows 11, ולא מגישה לנו ישירות את מערכת ההפעלה בתצורתה המלאה.


צמד רמקולים בהספק 2W כל אחד התגלו כטובים דיים הן בפירוט והן בעוצמת הסאונד - אבל תשכחו מלסמוך עליהם אם תבקשו חוויה יותר אימרסיבית. הם אמנם התגלו כמספקות לצפייה במדריכי גיימינג ביוטיוב או אפילו לא רעות מדי לצפייה בתכני נטפליקס קז'ואליים, אבל עבור גיימינג נמליץ להצטייד באוזניות מקצועיות עוטפות שישלימו את החוויה הוויזואלית הנהדרת שהגיש המסך, על כך נרחיב בקטגוריית הגרפיקה.

משחקים בלעדיים (15%)

9.5

ב-Legion Go יש בעיקר חדשות טובות וכנראה שלא משנה מהם המשחקים האהובים עליכם, הלאנצ'ר שלהם זמין בקונסולה שלפנינו. היותה מבוססת Windows 11 ולא ממשק משתמש מחויט מדי שעלול להגביל, כל מפעילי המשחקים שתמצאו במערכת ההפעלה המפורסמת של מיקרוסופט, תמצאו גם כאן. זה אומר כמובן ש-Steam, Xbox, GOG, Epic, Ubisoft ,Rockstar ושאר לאנצ'רים מפורסמים אחרים אפשר להתקין במערכת בלי שום בעיה. לשחק בהם בקצב פריימים נוח זה כבר סיפור אחר – אבל על כך נרחיב בביצועים.



הנגישות הגבוהה לאוסף הלאנצ'רים המרשים הופכת את הקונסולה שלפנינו לרלוונטית בפני מגוון ענק של שחקנים, כלומר לא משנה מהו הכותר האהוב עליך, רוב הסיכויים ה-Legion Go יידע להפעיל אותו. כאמור, כמובן שאין ערובה לאיכות חוויית המשחק ואי אפשר להשוות בין דרישות המערכת של כל סוגי המשחקים, מהמצועצעים ועד לעתירי הגרפיקה - אבל מבחינת תאימות, ב-Lenovo לא מציבים יותר מדי קשיים טכניים.

גרפיקה וביצועים (35%)

8.5

נפתח בכמה נתוני מערכת: מעבד AMD Ryzen Z1 Extreme, משולב במאיץ גרפי בארכיטקטורה RDNA מבית AMD גם כן, זיכרון RAM בסך 16GB בתדר 7500Mhz ועבור המשתמש זמינים כ-512GB של נפח אחסון פנימי – וניתן לשדרג את הנפח באמצעות כרטיס זיכרון MicroSD, עד כ-2TB נוספים שהערכנו מאוד. עוברים למשחקים: ב-Legion Go התקנו שלושה משחקים חדשים יחסית: Hogwarts Legacy,Marvel's Spider-Man Remastered ו-Gotham Knights ובחנו את קצב הפריימים שהם מציעים תחת הגדרות גרפיקה שעדיין מהנות.



בזמן שהקונסולה נכנסה למצב Performance, צמצמנו את הרזולוציה ל-1920X1200 פיקסלים שעדיין סיפקו תמונה חדה ותחת הגדרות גרפיקה Medium קיבלנו 55-60fps מכובדים מאוד בכותרים Gotham Knights ו-Hogwarts Legacy. ב-Marvel's Spider-Man Remastered שדרגנו את הגדרות הגרפיקה ל-High וקיבלנו צניחת פריימים משמעותית, כ-28-32fps מורגשים מאוד. סך הכל מדובר בתוצאות עיבוד טובות, אם כי ראוי להתייחס לצורך בצמצום הרזולוציה המפוארת כדי ליהנות מחוויית משחק יותר זורמת, שלא לדבר על שנמוך הגדרות הגרפיקה בכותרים, אחרת קצב הפריימים ייפגע משמעותית והמשחקיות תהפוך לבלתי נסבלת.



רגע לפני שנעבור למסך, צריך לדבר על תאימות המקשים המוגבלת-משהו שהתקילה אותנו לא אחת. התקנו הרבה כותרים פופולריים ב-Legion Go ולצערנו הרבה מהם לא זוהו כמשחק שרץ בקונסולה הניידת של לנובו. זה לא כזה נורא, כי בחלק מהמשחקים פשוט העברנו בהגדרות המשחק את השליטה ממקלדת ועכבר לקונטרולר - אלא שבכמה מקרים נאלצנו למפות את כל המקשים המעורבים במשחק למקשי הקונטרולר. בשורה תחתונה, חבל שאין תאימות מלאה ומהירה בין משחקים ל-Legion Go – אחרי שראינו מקרים יותר מוצלחים עם קונסולות ניידות מתחרות.


עוברים למסך המגע, שהרשים אותנו מאוד: גודלו כ-8.8 אינץ', בעל תצוגת WQXGA, כלומר 1600X2560 פיקסלים חדים מאוד עליהם נרחיב תכף. הבהירות המקסימלית עומדת על 500nits, עוצמה בוהק נדרשת למאבק מול השמש הישירה וקצב הריענון החלומי של 144Hz, לפחות בקונסולה ניידת, התבטא בשימוש שלנו מעט מאוד; בזמני גיימינג הוא לא נכח כלל ורק השיטוט במערכת ההפעלה מצליח לעמוד בקצב הפריימים החלק שמשדר התדר הגבוה. במילים אחרות, קצב ה-144Hz יותר הרשים על הנייר מאשר שנכח במציאות.


כאמור, התמונה חדה מאוד ותודות לטווח הצבעים DCI-P3 97%, קשה שלא להחמיא לתצוגה של ה-Legion Go. בעיקר כותרי הרפתקאות צבעוניים הפיקו ממנו את המירב: ב-Horizon Zero Dawn למשל חזינו במרבדי דיונות זהובות ואינסופיות וב-Marvel's Spider-Man Remastered התנדנדו דקות ארוכות בין גורדי השחקים של ניו-יורק בזמן השקיעה - מבלי להשלים אף משימה. פשוט תענוג לעין. החלק הבעייתי במשוואה? הרזולוציה הגבוהה תובעת חיי סוללה יקרים, שלא לדבר על קצב פריימים שנפגע וצונח דרמטית. גם אם נודה על האמת, במסך 8.8 אינץ' כנראה שההבדל בין 1080p ל-1600p ממילא לא יהיה מובחן מדי לעיני רוב המשתמשים.

סוללה (15%)

7.5

סוללת 49.2WHr בת 2 תאים מבטיחה להציע טעינת Super Rapid מהירה. במארז קיבלנו מטען בהספק 65W. בדומה לקונסולות ניידות אחרות שבדקנו, ה-Legion Go סובל ממחלת "הניידות-המוגבלת"; זה אומר אמנם שתוכלו לשחק ללא חיבור מתמיד לחשמל, אבל עוצמת ההספק המובנה בקונסולה ללא תמיכה בחשמל מציעה קצב פריימים רעוע והגברת בהירות המסך תזלול עוד יותר אנרגיה. המשמעות בפועל? שעת משחק בודדת במקרה הטוב. האם זו בשורת הניידות שייחלו לה ב-Lenovo? קשה לנו להאמין - ועם כל הרצון הטוב, קשה לומר שה-Legion Go ניידת באמת. מהירות הטעינה לפחות הצטיינה: בתוך 32 דקות טעינה צברנו כ-68% סוללה – תוצאה זריזה. טעינה מהירה אורכת כשעה ו-15 דקות בערך.