סקירה - מחשב נייד Lenovo Yoga Book 9 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 83FF001UIV

הטוב
  • צמד מסכי מגע OLED איכותיים
  • סטנד קשיח ורב-מצבי
  • איכות בנייה גבוהה
  • שימושיות מגוונת
  • עיצוב נאה
הרע
  • ללא יציאת אוזניות ויציאת Ethernet
  • חיבוריות מבוססת USB-C בלבד
  • צמד המסכים זולל סוללה
  • רמקולים סבירים
בשורה התחתונה

נתחיל במה שאי-אפשר להתעלם ממנו; ה-Yoga Book 9 גרר אינספור מבטים מסוקרנים ושאלות מהסביבה וגילינו שנייד עם זוג מסכים מובנה הוא לא משהו שרואים בכל יום. ומה לגבי הביצועים בפועל? טובים מאוד, כשמתמקדים באתגרים לא מאיימים מדי. זה אומר שיישומי אופיס, ממשקים מבוססי רשת ואפילו תוכנות עריכה מקצועיות – מול כל המשימות הללו המחשב שלפנינו יידע להתנהל בלי טיפה להזיע. הרמקולים שגרתיים בלבד, החיבוריות כאן מבוססת USB-C בלבד ועלולה להגביל, מסכי ה-OLED הרשימו מאוד באיכות התמונה והסטנד הקשיח חשף שימושיות מרובה.


עניין אחרון שצריך להתייחס אליו הוא הסוללה; שלא במפתיע, כשמשתמשים בשני מסכים במקביל, חיי הסוללה של ה-Yoga Book 9 מושפעים מכך משמעותית ומתקצרים בהתאם – אלא שהשימוש בזוג צגים בעת ובעונה אחת היא אחת הסיבות המהותיות בהחלטה לרכוש מחשב ייחודי שכזה. כך שעם כל הכבוד לניידות המחשב, התלות שלו במטען גבוהה למדי.

הקדמה

ה-Yoga Book 9 הוא מחשב נייד בעל שני מסכי מגע בגודל 13.3 אינץ' המצוידים בפאנל OLED עם רזולוציה של 2.8K ותמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3. על עיבוד הנתונים אחראי המעבד Ultra 7 155U לצד זיכרון RAM בסך 32GB וכונן SSD בנפח 1TB. עוד בנייד כולל חיבורי Thunderbolt 4, רביעיית רמקולים וסוללת 80Wh התומכת בטעינה מהירה בהספק 65W. המחשב זמין בצבע כחול מטאלי.

כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

ביצועים (35%)

8.5

אל מעבד ה-Ultra 7 155U מבית Intel מתלווה מאיץ גרפי Iris Xe וזיכרון RAM בנפח 32GB ושלושת הרכיבים הרשימו במשימות "מנהלתיות", כלומר עריכת מצגות בפוואר פוינט, עריכת טקסטים בוורד, עבודה בממשקי Web קלילים ואפילו לא גמגמו בכמה עיצובים לא מאתגרים מדי בפוטושופ. כאן המקום להדגיש שמדובר במאיץ גרפי מובנה, כלומר תשכחו מגיימינג או עריכת וידאו; בשביל משימות תובעניות יותר תצטרכו יותר "שרירים" מאלו של ה-Yoga Book 9.



המבחנים הסינתטיים תאמו להתרשמות החיובית שלנו מהמשימות השגרתיות: ב-GeekBench 6 קיבלנו 9564 נקודות ב-Multi-Core וכונן ה-SSD סיפק מהירויות זריזות, עם 4425MB/s כתיבה ו-4972MB/s קריאה. במבחן הגיימינג Time Spyשל 3DMark קיבלנו 2246 נקודות, תוצאה בכלל לא רעה לנייד שאינו מיועד לגיימינג - ועדיין, תשכחו מהרצת כותרים עדכניים בהגדרות גרפיקה גבוהות מבלי שהמחשב ידשדש על קצב פריימים חד ספרתי.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

איכות התצוגה (15%)

9

צמד מסכי מגע שולבו ב-Yoga Book 9, אחד במקום המסורתי הממוקם מול פני המשתמש ועוד מסך במקום שבו ממוקמת בדרך כלל המקלדת. שניהם מצוידים בפאנל OLED עם תצוגת שמכונה על ידי היצרנית PureSight אבל הנתונים הטכניים ירשימו אתכם יותר: רזולוציה מקסימלית של 1800X2880 פיקסלים, יחס ניגודיות 100,000:1, תמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3 ובהירות מקסימלית בסך 400nits. קצב הריענון שגרתי למדי, כ-60Hz בלבד, שמדגיש שה-Book 9 לא מתיימר לספק רגעי גיימינג חלקים ונעימים לעין. בלי קשר למשחקים, היינו שמחים לקצב ריענון פחות שגרתי שיציע לפחות את חווית השיטוט הנקייה שהתרגלנו להכיר אפילו מהטלפונים שלנו.



תכונות נוספות כוללות את מצבי התמונה של Dolby Vision וכן DisplayHDR True Black 500 שאמורים להשיג גוונים שחורים עמוקים יותר וטווח דינמי נדיב יותר. במבחן התוצאה מסכי ה-OLED איכותיים מאוד, במיוחד באגף השחורים; לא משנה אם זה עבור עבודות צבע שדורשות דיוק בתוכנת Lightroom או צפייה בסדרה Baby Reindeer בנטפליקס, איכות התמונה לעילא, הבהירות המקסימלית גבוהה דיה בכדי להתנגד למסך המגע שנוטה להשתקף וכאמור, סולם הצבעים 100% DCI-P3 יעריכו העורכים שחשוב להם דיוק הגוונים, בין אם זה עריכת וידאו או תיקוני צבעים בתמונות, למשל.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

בהתחשב בעובדה שמדובר בנייד 13.3 אינץ' החמוש במסך נוסף, מידות המחשב מרשימות: רוחב 30 ס"מ, אורך 20.2 ס"מ ועוביו מעט פחות מ-1.6 ס"מ. כזכור, בתוך הנתונים המזעריים נדחסו צמד מסכי OLED - הישג לא רע בכלל. משקל הנייד גם מפתיע לטובה, כ-1.34 ק"ג בלבד וכבר פגשנו במחשבי 13.3 אינץ' שבורכו במשקל זהה גם בלי מסך נוסף. יופי של מארז קומפקטי מצד Lenovo.



מבחינת חיבוריות, ב-Yoga Book 9 3 יציאות USB-C בלבד, כך שהיכונו להיסחב עם הרבה מתאמים נלווים, בין אם זה עבור חיבור האוזניות החוטיות שלכם או הכנסת כבל רשת. החדשות הטובות? כל המחברים בתקן Thunderbolt 4, מה שאומר שנהנינו מהעברת נתונים בקצב 40Gbps, העברת וידאו ב-DisplayPort 2.1 ודרך כל אחת מהיציאות ניתן כמובן להטעין את המחשב. במארז גם קיבלנו עט סטיילוס ייעודי, שגם משתלב בתוך בד גומי של קייס המקלדת.


אגב מקלדת, היא קומפקטית במיוחד, אינה כוללת משטח עקיבה במקרה וזה קריטי לכם, ומשתלבת בתוך קייס בד נאה שמתקפל בצורה אלגנטית ולנו זה הזכיר ארנק נשי מלבני - וזו בעיקר מחמאה. הדינמיות של המקלדת והקייס מציע המון תצורות שימוש; ניתן להעמיד את ה-Book 9 כמחשב רגיל ולעבוד עם המקלדת מול שני מסכים כשהאחד מול פני המשתמש והשני שוכב מתחתיו. תצורה אחרת שהשתמשנו בה לא מעט היתה העמדת שני המסכים לאורך והשכבתם לאחור, כשהקייס קופל כמשולש ותמך בהם ביציבות נאה. אלו היו השימושים האישיים שלנו אבל אנחנו יכולים בקלות לחשוב על עוד כמה שימושים שיתאימו למטלות שונות.


מקנחים עם הסאונד. במחשב ארבעה רמקולים, כל אחד בהספק 2W; שניים וופרים ועוד שני טוויטרים הפונים אל המשתמש. ב-Lenovo מבטיחים את חתימת הצליל של בית הסאונד Bowers & Wilkin, המחוזק באקולייזר של Dolby Atmos שמציע כמה תצורות של האודיו בהתאם לשימוש (דינמי, סרט, מוזיקה וכו'). למרות ההבטחות הרבות, הסאונד סביר בלבד; הבס מתאמץ נורא ומצליח רק לספק רעשים דלוחים ונטולי "עובי", הפירוט שגרתי למחשבים ניידים והווליום עוצמתי אמנם, אבל לא משהו שטרם שמענו. במילים אחרות, מהומה על לא מאומה.

סטיילוס
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע. במחשבי לוח הכוללים מסך מגע מצורף סטיילוס בנוסף למקלדת, המאפשר שימוש נוח ואינטואיטיבי במחשב, ישירות מהמסך.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

המחשב צויד בסוללת 80Wh שתומך בטעינה מהירה (Rapid Charge Boost) ובמארז קיבלנו מטען בהספק 65W שתומך ב-PD 3.0. היצרנית מבטיחה שטעינה במשך 15 דקות תספק עד שעתיים של סוללה. ה-Yoga Book 9 שירת אותנו לפרקים כלפטופ שגרתי, כלומר כשרק מסך אחד פעל והמסך השני היה כבוי ועליו הונחה המקלדת – אבל ברוב הזמן שני המסכים עבדו במקביל כדי לנצל את היתרונות בהפעלת צמד מסכים ונרצה להאמין שזו ממילא תהיה צורת השימוש של המשתמש הטיפוסי שייבחר במחשב שכזה מלכתחילה.



שלא במפתיע, הבדלי צריכת האנרגיה בין השימוש במסך אחד לשניים התגלו כמהותיים: כשמשתמשים במסך אחד בלבד, הנייד יכול הציע בערך 7-8 שעות עבודה, כלומר יום עבודה שלם עם הפסקות מועטות. כשעבדנו מול זוג מסכים במקביל, חיי הסוללה התקשו להציע יותר מ-4.5-5 שעות פעילות. ראוי לציין שלוש עובדות בנוגע לבדיקה שלנו:

1. החיבור לרשת התבסס על Wi-Fi לאורך כל משך הפעילות.
2. אוזניות בלוטות' היו מחוברות למחשב וניגנו דרך ספוטיפיי במשך רוב השימוש שלנו.
3. השתמשנו ב"תאורה דינמית" עבור בהירות המסך, שברוב הזמן העדיפה בעוצמת 70-80% התובענית-יחסית.


באשר למהירות הטעינה, צברנו כ-71% בתוך שעה ו-20 דקות, בזמן שלא נגענו במחשב כלל, תוצאה טובה בלבד. טעינה מלאה אורכת סביבות שעה ו-45 דקות.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

עמידות ואבטחה (10%)

9

ב-Yoga Book 9 שולב סורק פנים מוצלח למדי; נדרשת הצצה קלה למסך כדי שמצלמת ה-IR תזהה אותנו בהצלחה ותחשוף את שולחן העבודה ברגע. בתנאי תאורה פחות נדיבים החיישן התקשה יותר מן הסתם ולא פעם הוא "העיף" אותנו להקשת קוד ידנית אחרי שכשל שוב ושוב לזהות. אין במחשב סורק טביעת אצבע.



מבחינת עמידות, המחשב בנוי אלומיניום בחלקו העליון והתחתון ואיכות הבנייה מרגישה מצוין; השתמשנו בכל החיבורים שמצד המחשב הגיבו היטב, המפרקיות של המחשב חלקה ואלגנטית ויש גם ציפוי הגנה מעל צמד מסכי המגע שלא משאירים עליהם כתמי אצבע שמנוניים או שריטות פיזיות. ציפוי המט בשני צדי המחשב ממשיך את קו הפרימיום ובתחתית ארבעה רגלי גומי דקיקים שקיבעו את המחשב בכל שולחן שהוא הונח עליו.