סקירת wisebuy - מיקרופון Logitech Yeti GX 988-000567 לוגיטק
- תאורת RGB עם אפשרויות מתקדמות
- מראה מוקפד, ישתלב בגיימינג סט אפ
- שימושיות מהירה ופשוטה
- תוכנת G Hub יעילה
- מחיר גבוה משמעותית מהמתחרות בקטגוריית הכניסה
- ללא יציאת 3.5 מ"מ
ה-G Yeti GX מבית Logitech הוא מיקרופון גיימינג המיועד לסטרימרים וגיימרים. במפרט: קצב דגימה של 24Bit / 96KHz, קפסולה דינמית רב-כיוונית (דפוס הקלטה מסוג Supercardioid), הבטחה לסינון רעשים ותאורת RGB. המיקרופון נתמך על ידי תוכנת G HUB הכוללת מסנני קול ואפקטים של Blue VO!CE ומאפשר הרכבה על זרוע בום. ה-G Yeti GX זמין בצבע שחור.
נתחיל מהמידות הקומפקטיות של המיקרופון: גובהו 17 ס"מ, רוחבו ועומקו 10 ס"מ, נתונים שישתלבו באלגנטיות בשולחן עבודה ממוצע מבלי שהמיקרופון ייראה מגושם מדי – ורק משקלו, כ-616 גרם, די חריג לעומת מיקרופונים שולחניים מתחרים שבדקנו לאחרונה. במרכז המיקרופון גלגלת משוננת ולחיצה שמזכירה גלגלת עכבר ומתחתיה מקש Mute להשתקה מהירה של המיקרופון.
בצד המעמד ישנו גלגל שיניים שמאפשר לשחרר את קיבוע המיקרופון כך שיוכל להיות מוטה קדימה ואחורה. בתחתית המיקרופון יציאת USB-C. מלבד המיקרופון, בקופסה קיבלנו מעמד שולחני ומתאם עבור זרוע בום. למרבה האכזבה, יציאת 3.5 מ"מ נעדרת כך שאם תרצו לשמוע את עצמכם ברקע תוך כדי הקלטה בעזרת אוזניות חוטיות, עם ה-Yeti GX תצטרכו למצוא פתרון יצירתי אחר.
קצב הדגימה שמציע ה-G Yeti GX עומד על 24bit / 96KHz עם דפוס הקלטה מסוג Supercardioid, שמאופיין כדפוס המתעד היטב צלילים הממוקמים בקדמת המיקרופון וברגישות קלה יותר מאחוריו. את ההקלטה ביצענו בקצב דגימה 96KHz, כששפתינו היו במרחק 15-20 ס"מ מהמיקרופון, בחדר משרדי ומאחורינו מישהו עסק בענייני ניירות וסידר קלסרים, ליצירת רעש רקע קל.
נתחיל מבידוד הרעשים; ברוב מוחץ של ההקלטה קולנו נשמע היטב ולא היה זכר ליתר רעשי הסביבה המלאכותיים שניסינו ליצור כהפרעה אפשרית. התרשמנו. איכות ההקלטה של קולנו גם מצוינת: את הצרידות הטבעית שלנו אי אפשר לתקן אבל לפחות נשמענו בפירוט רב ובצלילות הנדרשת. עבור סטרימינג או פודקאסטינג כנראה שלא תצטרכו מעבר.
בתוכנת G HUB חיכה לנו גם סמפלר עם כמה אפקטים מוכנים, אבל החלק היותר מעניין הוא טאב האקולייזר וה-presets של Blue VO!CE. מלבד לאפקטים החביבים, יש כאן הרבה מקום להתאמת הטווחים במיקרופון לפי אופן השימוש, בין אם זה ניפוח הבס או דילול הטווחים הגבוהים - וכן קביעת פרופילים שמציעים אינטגרציה לתוכנות כמו Discord, OBS ו-Overwolf. תחת Voice EQ ניתן לשלוט ידנית על הטווחים הנמוכים, הבינוניים והגבוהים, להפעיל את ה-Smart Audio Lock כדי למנוע clipping ויש עוד כמה עניינים קטנים כמו שליטה על ה-Input Gain ישירות מהתוכנה או קביעת ה-Master Output Level. נחמד ושימושי.