סקירה - טלפון סלולרי Asus Zenfone 11 Ultra ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Asus Zenfone 11 Ultra 512GB 16GB RAM אסוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus Zenfone 11 Ultra 512GB 16GB RAM אסוס

הטוב
  • חייגן שמאפשר להקליט שיחות
  • תצוגת AMOLED חדה ובוהקת
  • חיישנים ביומטריים זריזים
  • ביצועי מעבד מצוינים
  • מערך צילום איכותי
  • עמידות IP68
  • ספיקר עוצמתי
הרע
  • תכונות ה-AI בבטא בלבד ולא תומכות בעברית
  • מתחמם לרמה לא סבירה
בשורה התחתונה
מערך צילום מצוין, תצוגת AMOLED מרהיבה, סורק פנים זריז וביצועים עילאיים משבצים את ה-Zenfone 11 Ultra כ"הביצועיסט" בקטגוריית מכשירי הפרימיום. אלא שליכולות עיבוד גבוהות מתלוות מעלות רותחות ומכשיר הדגל החדש של Asus התחמם בידנו לא מעט וכשזה קורה, גבו ממש בוער. יש לפחות עמידות IP68 שאמורה להוריד מכם את החשש מסכנות אבק ומים. בסופו של יום מדובר במכשיר דגל עוצמתי ותחרותי מאוד, עד שמערך הקירור המגמגם חושף את עקב האכילס שלו.
הקדמה

ה-Zenfone 11 Ultra הוא סמארטפון הדגל החדש מבית Asus המצויד במסך בגודל 6.7 אינץ' עם תצוגת AMOLED, רזולוציה +FHD וקצב ריענון 120Hz, מעבד Snapdragon 8 Gen 3 עם 16GB זיכרון RAM ומערך צילום המורכב משלוש עדשות כשהמרכזית בת 50 מגה פיקסל עם מייצב גימבל היברידי. ה-Zenfone 11 Ultra צפוי להגיע לישראל עד סוף מרץ/תחילת אפריל, יושק במחיר מומלץ של 4,499 ש"ח ויוצע בשני צבעים: כחול ושחור.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

9
ניהלנו מספיק שיחות עם ה-Zenfone 11 Ultra לאורך תקופת הבדיקה כדי לקבוע שהספיקרים בו טובים מאוד; הקול בצד השני של השיחה נשמע צלול ויש גם אפשרות להקליט שיחות דרך החייגן המובנה – כשבתום השיחה אותן שיחות נשמרות ברשמקול. הספיקר החיצוני גם טוב מאוד; הוא עוצמתי, מפורט דיו ויש גם אקולייזר מובנה שמאפשר שינוי ידני של הטווחים או פשוט לבחור בין כמה תרחישים מובנים כמו "דינמי", "מוזיקה" או "משחק", למשל. בתחתית הסמארטפון יציאת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות.
סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

8

גופו של ה-Zenfone 11 Ultra ארוך יחסית, אבל לא משהו בולט מדי בשוק מכשירי הפרימיום: אורכו 16.3 ס"מ, רוחבו 7.6 ס"מ והעובי עומד על 8.9 מ"מ. משקלו גם נכבד, כ-224 גרם. השוליים דקיקים למדי בצדדים, כ-1.6 ס"מ ויש גם יחס גוף/מסך נאה שעומד על 94%. גב המכשיר עטור קווים גיאומטריים מבריקים על פני משטח מט ובחלק העליון בגב המכשיר ריבוע פלסטיק בולט עם שלוש עדשות אחוריות מציצות מעליו.



עוברים למסך ותצוגת ה-AMOLED שבמכשיר מפעימה וחדה, תודות לרזולוציית +FHD שהיא בהחלט מספיקה לטעמנו, גם אם יש גבוהות ממנה, קצב ריענון בתדר 120Hz עם קפיצה קלה ל-144Hz בגיימינג בלבד ויש גם בהירות בוהקת מאוד שאף רגעי שמש ישירים לא איימו עליה. חשוב להוסיף שעל הנייר היצרנית מבטיחה בהירות מקסימלית של 2,500nits אך התקשינו להתרשם שאכן מדובר בעוצמה כה בוהקת, גם אם כאמור, לא חווינו שום קשיים בשימוש היום-יומי שלנו. גודל המסך הוא כ-6.7 אינץ' וכמו שאפשר לצפות, ה- Zenfone 11 Ultra מרגיש די מגושם ביד, במיוחד כשמנסים לגלול את ההתראות מקצה העליון של המסך כלפי למטה – אבל עדיין לא מדובר בגודל מסך ששונה מדי ממתחריו בקטגוריית היקרים.


באשר לנפח האחסון, הדגם שקיבלנו הציע 512GB, אלא שאחרי שהמערכת תופסת 17GB ועוד כמה אפליקציות מובנות במשקל 6-7GB תופסות את מקומן, למשתמש נותרים כ-480GB, שם בהחלט יותר ממספיק עבור המשתמש הסביר, אבל כדאי לחשוב פעמיים האם להתפשר על הדגם בתצורת האחסון 256GB, בטח כשמתחשבים בהיעדרו של חריץ להרחבת הזיכרון.

עוברים לביצועים. מעבד Snapdragon 8 Gen 3 שולב במכשיר, לצד המאיץ הגרפי Adreno 750 וכזכור, המכשיר הגיע אלינו עם 16GB זיכרון RAM אך זמינה גם גרסת 12GB זיכרון RAM. המערכת מציעה ארבעה מצבי עיבוד, "ביצועים גבוהים", "דינמי", "יציב" ו"שרידות על" וכל הבדיקות שלפניכם נערכו תחת מצב "ביצועים גבוהים". פתחנו במבחנים הסינתטיים וב-Geekbench6 השגנו 2241 נקודות ב-Multi-Core, תוצאה מצוינת. בבדיקת הגיימינג של 3Dmark קיבלנו תוצאה מצוינת של 5211 נקודות ב-Wild Life Extreme ובמבחן ה-Stress התרשמנו לטובה מביצועים עקביים שיורדים רק במעט מלופ ללופ ורק בלופ ה-20 תועדה צניחה רצינית בביצועים. התקנו את המשחקים Into the Dead 2 ו-Injustice 2 ולא חווינו שום בעיות; קצב הפריימים גבוה ולא סבל מנפילות מתסכלות, הגרפיקה חדה וחווית הגיימינג הכללית מצוינת.




עם כל המחמאות לביצועים, אי אפשר להתעלם מעוצמת החום המופרזת שפלט המכשיר, שהגיע לשיאים שמעולם לא פגשנו במבחן ה- Stress, עד כדי כך שלא ניתן היה להחזיק במכשיר - וזה עוד אחרי שקייס הפלסטיק שקיבלנו בקופסה הגן עלינו ממגע ישיר עם הגב הבוער. מילא החום היה מופיע רק במבחן הגיימינג התובעני, אלא שלא פעם תועדה חולשתו של מערך הקירור וה- Zenfone 11 Ultra נוטה להתחמם המון ומאוד מהר, בין אם זה בזמן הקלטת וידאו ממושכת ובין אם כשעברנו במהירות בין משימות תוך כדי ביצוע שיחה ברמקול. בשורה התחתונה מרגיש שאין כאן מערכת צינון יעילה במיוחד והגב המתחמם לסירוגין היא עדות ישירה לכך.


עוברים למערכת ההפעלה, המבוססת כאן על אנדרואיד 14 ונראה ששנת 2024 תוקדש ל-AI; גם ב-Asus קופצים על טרנד האינטליגנציה המלאכותית ומבטיחים כמה פיצ'רים בנושא. ה-AI Call Translator למשל מבטיח לתרגם בזמן אמת שיחות המתנהלות בשפה זרה, אבל כרגע התכונה בבטא וגם תומכת בכמה שפות בודדות כמו אנגלית, צרפתית, סינית ואולי מיותר לציין, עברית לא ביניהם. פיצ'ר נוסף הוא ה-AI Transcript שמתיימר להמיר הקלטות קוליות או לטקסט חי, אלא שגם הוא מוגדר כרגע כבטא וגם כאן שפת הקודש לא נתמכת. מה עוד בהבטחות? חיפוש סמנטי (מבוסס קונטקסט), AI Wallpaper שאמור להתאים את הרקע לפי האישיות שלנו ויש גם הבטחה לביטול רעשים בזמן שיחות - אבל הכל מרגיש מאוד ניסיוני ולא מפותח דיו. כמה מהם אפילו קרסו לנו תוך כדי שימוש, מעט נסלח כי עדיין מדובר בבטא - ועדיין היינו שמחים לחוויה פחות בוסרית.


מה עוד בממשק המשתמש של היצרנית? תכונת GlideX שמאפשרת לחבר כבל בין הסמארטפון למחשב, בין אם זה עבור שיתוף מסך או עבודה בשני המכשירים במקביל. לחלופין אפשר להשתמש ב- Phone Linkאם רק תבקשו לשתף מסך מהטלפון, למשל. כמקובל, בזמן משחקים זמין עזר גיימינג שאצל Asus נקרא "פיית המשחקים" אשר פועלת אוטומטית ברקע בעת עליית משחק, שמקפיצה את קצב הריענון ל-144Hz, מבטלת התראות ומציעה עוד כמה תכונות שמשפרות את חווית הגיימינג. ב-Asus מבטיחים שהמכשיר יתמוך בשני עדכוני תוכנה גדולים בעתיד, כלומר אנדרואיד 15 ו-16 מן הסתם, וכן ב-4 שנים של עדכוני אבטחה שוטפים.



מקנחים עם האבטחה הביומטרית. צמד חיישני הזיהוי התגלו כמצוינים וסורק הפנים הצליח להבריק מבניהם; ברוב מוחץ של נשיונות פתיחת המסך, סורק הפנים הקדים את מגע האצבע וחשף אותנו למסך הפתיחה עוד לפני שהספקנו להניח את האצבע במקומו הייעודי במסך. ברור שבתנאי חושך התגובתיות מצד המכשיר פחתה, אבל בשימוש שלנו לאורך שעות היום התרשמנו מאוד לטובה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

9

מערך הצילום האחורי של ה-Zenfone 11 Ultra כולל 3 עדשות: הראשית בת 50 מגה פיקסל עם חיישן IMX890 מבית סוני, מייצב גימבל היברידי ומפתח צמצם f/1.9. העדשה השנייה רחבה בת 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.9 והשלישית עדשת טלפוטו בת 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4, מייצב תמונה אופטי, וזום אופטי X3. מקדימה שולבה עדשת 32 מגה פיקסל רחבה עם FOV של 90 מעלות. באשר ליכולות הוידאו, מאחור ניתן לתעד ברזולוציה 4K עד 60 פריימים בשנייה וכן ברזולוציה של 8K ב-24 פריימים בשנייה. במצב הילוך איטי ניתן להקליט ב-1080p עד 120 פריימים בשנייה או ב-HD ב-480 פריימים בשנייה. העדשה הקדמית מאפשרת הקלטה של עד 1080p ב-30 פריימים בשנייה בלבד.





נתחיל מהחדשות הטובות: העדשות של הסמארטפון הפיקו תמונות "מציאותיות" מאוד, כלומר אין רוויה מוגזמת בצבעים, חידוד יותר ושאר מאיצים מתערבים שנוטלים מהתמונה את הטבעיות שלה. ההגשה מאוד ניטרלית ולא מתאמצת ואהבנו את זה. במצב לילה אי אפשר לפספס את תופעת חידוד היתר וגילינו לא אחת שדווקא צילום סטנדרטי הפיק תמונות עדיפות תחת תנאי תאורה בעייתיים. הפירוט והמיקוד גם מוצלחים מאוד; תיעדנו כמה רגעי טבע שנראו מאוד מקצועיים ורק ניסיונות צילומי המאקרו טיפה גמגמו, עם קושי להשיג מיקוד מבוקש ופירוט די מינימלי, כשכן הצלחנו להתביית על האלמנט הרצוי.




גם מהסרטונים יצאנו מרוצים. הקלטה ברזולוציה 4K ב-60 פריימים בשנייה היא סטנדרט שגרתי בקטגוריית מכשירי הפרימיום והסרטון שהפיק ה-Zenfone 11 Ultra היה חד כתער וכלל גם פירוט מספק. לא הכל מושלם: החשיפה לשמש הייתה לפרקים גסה מדי, מה שגורם לצבעים לקבל גוון חיוור ולאבד ממקורם וגם הזום הדיגיטלי תוך כדי הקלטה לא הרשים במיוחד. שלא במפתיע, בלילה הפירוט צונח וממש אפשר להבחין בהבדלים המשמעותיים בפירוט בין בניינים סמוכים, כשאחד הואר על ידי פנסי הרחוב ובניין שהיה צמוד לידו לא הואר ונתפס כגוש שחור עם כמה אורות שבקעו מהחלונות והזכירו במעורפל את זהותו

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

על הנייר, המכשיר צויד בסוללה בקיבולת 5,500mAh וה-Zenfone 11 Ultra תומך בטעינה בהספק 65W בטכנולוגיית HyperCharge כך שה-Zenfone 11 Ultra אמור להיטען במלואו, מ-0% ל-100% בתוך 39 דקות. כן יש תמיכה בטעינה אלחוטית בתקן Qi בהספק 15W וטעינה הפכוה בהספק 10W. המטען אגב, אינו מסופק באריזה. נפתח במהירות הטעינה הנתמכת כאן ו-65W אינו הספק גבוה ומרשים במיוחד, בוודאי לא כשמכשירים שהושקו לפני שנה-שנתיים מציעים הספק אפילו כפול מזה ואף יותר. כך שלא ברור מדוע ב-Asus נותרים כה מאחור במרוץ הזה.



מבחינת חיי סוללה, גם תחת מצב "ביצועים גבוהים", ה-Zenfone 11 Ultra הוכיח שהוא מסוגל בקלות להחזיק יום עבודה אינטנסיבי עם המון זמן מסך ובמהלך תקופת הסקירה הגענו לסוף כל יום עם 60-65% שנותרו בסוללה. כמובן שזו לא חוכמה גדולה כשמדובר בסוללה חדשה של מכשיר דגל שהרגע הושק, אבל עדיין הצלחנו לקבל סוג של מושג באשר לעמידותו היום-יומית מול משימות תובעניות שזוללות אנרגיה.

עמידות (10%)

8.5

מסגרת המכשיר עשויה אלומיניום, ציפוי Gorilla Glass Victus 2 שולב מעל המסך ובמארז קיבלנו קייס פלסטיק קשיח, אך לא נראה שיש מגן נוסף מעל המסך. כמו שכבר גילינו בזמני הביצועים, ה- Zenfone 11 Ultra הוא אחד מהסמארטפונים הבוערים ביותר שפגשנו בזמני מאמץ. למען הסר ספק, לא מדובר בחום די גבוה או בהרגשה חצי-נעימה ביד בזמן שימוש, אלא שהרגשנו ממש תחושת צריבה שלא אפשרה לנו להחזיק בסמראטפון גם דקה-שתיים אחרי שהסתיים מבחן ה-Stress שהרצנו עליו.



זה לא שהמכשיר נמס לנו ביד, אבל רכיבים פנימיים לא אמורים לעמוד בחום כה גבוה, בטח שלא לאורך זמן רב, כך שתחושת הביטחון שלנו באשר לעמידות המכשיר בטווח הארוך התערערה בהתאם. היצרנית מצהירה על עמידות IP68, כלומר המכשיר אטום בפני אבק ויכול לטבול במים בעומק מטר וחצי עד 30 דקות ולא להינזק.