מידות העכבר סטנדרטיות מאוד; אורכו 12.8 ס"מ, רוחבו 6.7 ס"מ וגובהו בשיא 3.8 ס"מ. לא מדובר בעכברים שמאופיינים בגוף קומפקטי במיוחד - אבל גם בעלי ידיים גדולות עלולים לעטוף את כל גוף ה-Model O די בקלות. במילים אחרות, גוף עכבר ממוצע לידיים ממוצעות. משקל העכבר כ-69 גרם בלבד, בעיקר בזכות הגוף המחורר שמשיל מהמשקל הכולל כמה גרמים מיותרים.
המבנה הסימטרי של העכבר והעובדה שמידותיו מאוד שגרתיות אמורות להקל על משתמשים שאוחזים את העכבר במנח Palm או Fingertip, כל עוד כף ידכם לא מגודלת מדי. גם משתמשי Claw אמורים להסתדר, אם לא יבצעו מנח קימורי מדי. כאמור, מבנה סימטרי אומר גם שהעכבר שלפנינו יתאים למשתמשים שמאליים וימיניים כאחד, רק שימו לב שמקשי צד ממוקמים רק בחלקו השמאלי של העכבר, כלומר העכבר עדיין מעדיף משתמשים ימיניים.
ב-Model O שישה מקשים: מקשי שמאל וימין הסטנדרטיים, צמד מקשי צד, מקש על גבי הגלגלת ומקש נוסף בקודקוד העכבר המיועד למעבר מהיר בין רמות דיוק (DPI). גם אל העיצוב צריך להתייחס: העכבר מחורר ובנוי ברוב חלקו העליון בצורת כוורת, בזמן שהוא חושף "איברים פנימיים", ביניהם המעגל המודפס. זה יכול להיות מלכודת לאבק שיצטבר שם ועלול להזיק לעכבר בטווח הארוך - אבל למשך תקופת הסקירה נהנינו מהעיצוב המרהיב, לפחות לעת עתה. בתחתית העכבר מתג כיבוי/הדלקה של העכבר וחיווי LED קטן שמעיד על מדרגת ה-DPI הנוכחית, בהתאם לגוון שיוחס אליה. לצערנו בעכבר אין תא ייעודי עבור אחסון הדונגל.
עוברים לביצועי העכבר ונתחיל מכמה נתונים טכניים: החיישן כאן הוא BAMF מבית Glorious שנוצר יחד עם PixArt, המציע דיוק של עד 19,000DPI, תאוצה מקסימלית 50G ומהירות מקסימלית 400IPS, כאשר שני הנתונים האחרונים די שכיחים בקטגוריית הגיימינג. קצב הדגימה המקסימלי עומד על 1,000Hz - ותדר גבוה ממנו תמצאו בעיקר אצל עכברים חוטיים. מבחינת המקשים, מדובר במתגי Omron מכניים.
נתחיל מהמתגים ובאופן די מפתיע, למרות אופיים המכני שנוטה להיות "קליקי", הם שקטים מאוד ולא שונים מדי מרעשי הקשות דקיקים של עכבר משרדי. התנועתיות עם ה-Model O מופתית; אנחנו לא בטוחים אם להחמיא למשקל הנמוך, לרגליים המחליקות באלגנטיות בתחתית העכבר או לעובדה שפשוט אין כאן כבל שעלול להגביל את התנועה – אבל נוח לנוע עם העכבר בזריזות שיידרשו משחקי FPS תחרותיים. על רמת הדיוק הגבוהה אין צורך להרחיב - לטעמנו 19,000DPI הוא ערך דיוק מספיק גבוה שיתאים לכל סוגי המשתמשים, גם לשחקני ה-FPS שאוהבים DPI נמוך ונעים עם העכבר על כל שולחן העבודה - וגם משתמשים שינצלו את קצה הדיוק המקסימלי של החיישן עבור עריכת וידאו על פני כמה מסכים במקביל, למשל.
אי אפשר לדבר על עכבר אלחוטי מבלי להתייחס לזמן ההמתנה (latency) - וכמה שיותר לא מורגש, יותר טוב. למרות שאפשר לחבר את ה-Model O ישירות למחשב באמצעות כבל ה-USB כדי להשיג מהירות תגובה עדיפה, לא לשם כך תרכשו עכבר אלחוטי הרי, מה גם שגילינו שאין סיבה להתפשר. התגובתיות של העכבר במצב אלחוטי לעילא; שיחקנו במספיק משחקי deathmatch במולטיפלייר של Call Of Duty כדי להבין שההבדל בין חיבור חוטי לאלחוטי לא קיים, או לפחות בלתי מורגש בעין אנושית. זה אומר שכל תנועת עכבר והקשה זריזה מתבצעת בחטף ובמילים אחרות, לא תוכלו להאשים את ה-Model O אם נכשלתם בעוד משימת Search & Destroy.
מקנחים בתוכנת Glorious Core ונפתח בהגבלה טכנית מצערת-משהו שמוטב שיכירו משתמשי חברת התפוח; התוכנה זמינה ל-PC בלבד, כך שמשתמשי Mac ייאלצו להסתפק בעכבר בלבד. בין הפיצ'רים שחיכו לנו באפליקציה: שינוי קצב הדגימה, קביעת מדרגות DPI, שמירה לפרופילים והגדרה מחודשת של מקשי העכבר לאוסף פקודות אחרות, משיוך למקש בודד במקלדת ועד לפקודת מאקרו מורכבת. במילים אחרות, כל התכונות המתקדמות שמצופות מעכבר גיימינג ב-2024.
יש גם תאורת RGB בנמצא, היא בוהקת דיה וכמו שאפשר לשער, בתוכנת Glorious Core יש מספיק פרמטרים שיהפכו את תצוגת האורות לאישית משלכם: אפשר לבחור אפקט מובנה או ליצור אחד בעצמכם באמצעות בחירת גוון מבוסס HEX, לקבוע את רמת הבהירות ואת מהירות תנועת האפקט. נחמד ובעיקר שימושי לאנשי הסט אפ המושקע שמחפשים את סינכרון הצבעים המושלם.