סקירה - מיקסר Caso KM 1800 Black-E ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקסר Caso KM 1800 Black-E

הטוב
  • ביצועים טובים שיספקו את האופה הביתי
  • טיימר מובנה, ניתן להשהות לישה
  • פשוט לתפעול בזכות מסך המגע
הרע
  • מהירות לישה נמוכה יחסית
  • איכות בנייה מעט נמוכה
בשורה התחתונה
ה-KM 1800 Black-E הוא מיקסר מפתיע לטובה שיתאים בעיקר לאופה המתחיל או לכל מי שאוהב להכין מאפים בעצמו ולא מתיימר להפוך לקונדיטור באחד מן הימים. הוא אמנם לא מתהדר בשם גדול או עיצוב מנצנץ, אבל במבחן החשוב ביותר - הביצועים - המיקסר של Caso עמד בגבורה ושירת אותנו במגוון משימות, מהקצפת קרמים, דרך הכנת בצק פריך ועד לישת בצק שמרים.
הקדמה

ה-KM 1800 Black-E מבית Caso הוא מיקסר בהספק 1800W עם קערת נירוסטה בנפח 6 ליטר המבטיח "תוצאות מושלמות" בזכות מיקסר פלנטרי (ערבוב המסתובב על צירו ובמקביל נע סביב היקף הקערה) ורגליים עם תופסני יניקה שאמורות לאבטח את המעמד. עוד במכשיר: תצוגת LED עם בקרת מגע, טיימר והבטחה למנוע "שקט במיוחד", לפי היצרנית. המיקסר זמין בצבע שחור.

הספק
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

נוחות השימוש (40%)

8.5

נתחיל מכמה נתוני נייר. מנוע המיקסר מציע הספק של 1800W עם 10 הגדרות מהירות. המכשיר מגיע עם קערת נירוסטה בנפח 6 ליטר ובמארז קיבלנו וו לישה, וו גיטרה, מקצף, מגן התזות ומרית. ממדי המיקסר: גובהו 35 ס"מ, רוחב 20.5 ס"מ, עומקו 39 ס"מ ומשקלו עומד על 7.2 ק"ג, כלומר לא נתונים זרים מדי בנוף המיקסרים. במילים אחרות מדובר במיקסר שתופס לא מעט מקום במטבח וקרוב לוודאי שהוא לא יהיה ישתכן באורח קבע על השיש שלכם - ובתום השימוש יאוחסן איפשהו.



בצד המיקסר שולב מסך מגע המציע כמה אפשרויות, ביניהן הפעלת/כיבוי המיקסר, הגברת/הנמכת מהירות הלישה, מקש Set שמחליף בין הגדרת המהירות לקביעת טיימר וכמובן, תצוגת זמן. מתחת למסך קפיץ להרמת ראש המיקסר, שגורם לו "לקפוץ" בצורה מעט אגרסיבית, אבל אחרי שימוש-שניים התרגלנו לתנועה הפתאומית. בתחתית המיקסר כוסיות ואקום לייצוב המיקסר על השיש, אלא שגילינו שהן יותר מדי טובות במשימה שלהן ומקבעות מדי את המיקסר אל משטח העבודה - עד כדי שהעדפנו להציב מגבת מתחת למיקסר ולהמשיך לעבוד כך. היתרון, הוגן לציין, שגם בלישת הבצק במהירות הגבוהה ביותר, גוף המיקסר לא זז במילימטר ונשאר יציב מאוד.



נתייחס לביצועים בכמה נקודות:

  • עם וו המקצף הכנו קצפת מגבינת מסקרפונה ושמנת מתוקה ובתוך 4 דקות במהירות 6 השגנו קצפת עם רק כמה עצירות בודדות לאיחוד החומרים. המשמעות היא שהמקצף אינו מגיע לכל הפינות בכלי, כלומר צריך מעת לעת לאחד ידנית את המסה - פעולה טיפוסית שמבצעים ברוב המיקסרים בשוק, ראוי להוסיף.
  • עם וו הגיטרה הכנו עוגיות שוקולד צ'יפס במהירות 3 קיבלנו מסה כמעט אחידה - ובאמצע התהליך נאלצנו לאחד את המסה ידנית. בשורה התחתונה, השגנו מסה מספקת בתוך סביבות דקה וחצי.
  • עם וו הלישה הכנו בצק לרוזלך מחצי קילו קמח. ה-וו עשה עבודה מצוינת; הוא איחד את כל החומרים במהירות 6 למשך 10 דקות, זמן ממושך בכוונה כדי לפתח גלוטן בבצק.




  • סוגר הפלסטיק התגלה ככלי יעיל למדי; הוא מתיישב מעל הקערה ומאפשר הכנסת חומרים דרך פתח ייעודי מבלי לעצור את העבודה ולא פחות חשוב, מבלי ללכלך את משטח העבודה מסביב.
  • מבחינת רעשים וחום, ה-KM 1800 Black-E אינו רועש מדי ממיקסרים אחרים. הוא גם אינו מתחמם כלל, לפחות בנסיונות הלישה שלנו, גם כשפעל למשך 10 דקות רצופות. כאן המקום להוסיף שהמיקסר מאפשר לעצור את הלישה באמצע - ולהמשיך מאותה נקודת זמן, כך שסך זמן העבודה מתועד.
הספק
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

איכות הרכיבים (40%)

7.5

עקב האכילס של המכשיר מתבטאת באיכות הבניה. מורגש שגוף המיקסר עשוי מחומרים פחות איכותיים מהמתחרים המוכרים-יותר. זה מתבטא ברגעים קטנים שקשה לפספס: הגימור המחוספס היה יכול להיות חלק ונקי יותר, הקפיץ להרמת ראש מיקסר טיפה רועש ואגרסיבי ופתרון הרגליים הדביקות לא אלגנטי במיוחד. לעומתם, הקערה עשויה נירוסטה כמקובל וה-ווים יעילים מאוד ואיכות הבנייה לא מרגישה נמוכה מצידם - אבל גם הגימור שלהם לא עשוי מאיכות הפרימיום שהתרגלנו לפגוש במותגים אחרים.




הוראות וניקוי המכשיר (20%)

8.5

במארז קיבלנו חוברת הוראות קצרה עם הסברים ברורה על עיצוב המכשיר והאפשרויות שהוא מציע. כן יש טבלת המלצות למהירות הנכונה עבור כל פעולה, בין אם זה ערבוב איטי עבור בחישת בצק שמרים או הקצפה ובחישה עבור בלילות או תערובות עוגות. ראוי לציין שלא באמת צריך חוברת הוראות, בטח אם זהו אינו המיקסר הראשון שלכם ודי מהר קל לעבוד איתו.


בכל הנוגע לניקוי ותחזוקה, את מנוע המכשיר מן הסתם אסור לטבול או להשרות אותו במים ובטח שאי אפשר להכניס אותו למדיח. אם חלקי אוכל לכלכו את בית המנוע, אפשר לנקות אותם עם מטלית לחה. בדומה לרוב האביזרים של המיקסרים בשוק, את הקערה, אביזרי הבחישה, מגן הנתזים ומגרדת הסיליקון ניתן להכניס למדיח הכלים.


את האביזרים קל יחסית לנקות והעובדה שמותר להכניס אותם למדיח עושה חיים קלים פי כמה, בטח עבור כמה ווים ספציפיים שצוברים חתיכות אוכל שיותר מאתגרות לניקוי. גם בתום כמה נקיונות במדיח לא שמנו לב שציפוי האביזרים נפגע או החליף גוון, תוצאה מאכזבת שכבר פגשנו בעבר.