סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo IdeaPad 5 14IRU9 83DT005JIV
- צירים נינוחים מאוד, מעבר קליל בין תצורות השימוש במחשב
- טעינה מהירה: 71% בתוך 55 דקות
- חיבוריות נדיבה ומגוונת
- איכות בנייה טובה
- מצלמה בלי תמיכה ב-Windows Hello
- איכות תצוגה פושרת
- רמקולים חיוורים
- בהירות סבירה
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
המחשב הנייד IdeaPad 2-in-1 5-14IRU9 מבית Lenovo מציע מסך מגע בגודל 14 אינץ' המצויד בפאנל IPS, מעבד Core 7 150U של אינטל, זיכרון RAM בסך 16GB וכונן SSD בנפח 1TB. עוד במפרט: הבטחה למשקל גוף נמוך, חיבוריות נדיבה וטעינה בהספק 65W עם תמיכה בטעינה מהירה (Rapid Charge Boost). הנייד זמין בצבעי אפור וכחול.
המחשב מצויד במעבד ה-Core 7 150U המיועד לניידים שהושק ברבעון הראשון של 2024. הוא אמור לשרת בעיקר משימות משרד אבל צפוי להצליח להריץ משחקים עדכניים, גם אם בהגדרות גרפיקה נמוכות. זה לא שיש באמת טעם לנסות, המאיץ הגרפי המובנה כאן Intel Graphics ממילא לא תואם למידותיו – וכמו שתגלו בהמשך, אין כאן אף תכונה מתקדמת אחרת שתומכת בגיימינג.
בבדיקת Geekbench קיבלנו 5586 נקודות ב-Multi-Core, תוצאה לא רעה בכלל. בשוטף אין בעיות ה-IdeaPad: הוא פותח בלי מאמץ תוכנות משרדיות וגם הפעלנו עליו פוטושופ ו-Lightroom, שתי תוכנות עריכה שנחשבות לכבדות יחסית. בהמשך נגלה שאין לתוכנות אלו הרבה משמעות במחשב שלפנינו - אבל נתייחס לזה בהרחבה באיכות התצוגה.
מסך בגודל 14 אינץ' המצויד בפאנל IPS אמור לספק צבעים חיים ומלאים. החדשות הרעות הן שסולם הצבעים 45% NTSC הסולידי נתמך כאן, משהו שמקביל באיכותי ל-67% sRGB הפושר, מה שאומר שתשכחו מדיוק צבעים מרהיב. לא עניין דרמטי אולי כשקוראים ידיעה חדשותית או עורכים טקסטים בוורד – אבל תשכחו מעריכת וידאו, תיקוני צבעים ב-Lightroom או כל עבודה שיש בה חשיבות לדיוק צבעים. להרגשה שלנו שהתצוגה סבירה בלבד מתלווים "חיזוקים" טכניים: יחס ניגודיות חיוור של 800:1 ורזולוציה סמלית בלבד של 1200X1920 פיקסלים – כלומר תשכחו מצפייה בתכני ב-4K בנטפליקס, יוטיוב ושאר פלטפורמות וידאו פופולריות.
הקומפקטיות של ה-IdeaPad ראויה לציון: יחסית למחשב נייד עם מסך בגודל 14 אינץ' , אין כאן חריגה משמעותית מהנתונים הסטנדרטיים בקטגוריה, אולי רק במעט במשקל: רוחבו 31 ס"מ, אורכו 22 ס"מ, עוביו 1.7 ס"מ ומשקלו כ-1.67 ק"ג. כמרומז בכינויו 2in-1, מתחת למסך צירים שמאפשרים להטות את המסך לאחור עד למעבר לתצורת טאבלט – ומערכת ההפעלה מגיבה בהתאם כמובן והופכת את הממשק לייעודי למגע.
במחשב סוללת 57Wh שתומכת בטעינה מהירה Rapid Charge Boost ובמארז קיבלנו מטען מלבני, נמוך ושנמנמן בהספק 65W שגם תומך ב-PD 3.0. חיי הסוללה לא רעים והצליחו להציע 6.5-7 שעות עבודה משרדית. שעת צפייה בסדרה בנטפליקס ברזולוציה 1080p ובבהירות 50% בזבזה כ-9% סוללה, כלומר בערך 9-10 שעות ניגון בסטרימינג יספק לכם מחשב טעון במלואו – תוצאה טובה בכל הנוגע לצפייה בוידאו.
נפתח באבטחה: רק סורק טביעת אצבע שולב כאן, הממוקם מימין למשטח העקיבה, ממש מתחת למקש חץ שמאל. הוא קטן ונגיש אך ביצועיו לא מושלמים ונדרשה מאיתנו לא פעם הנחה מדויקת ומלאה על כל הסורק כדי שיקרא בהצלחה את האצבע שלנו. חבל שאין כאן מצלמת IR שתדע לסרוק את הפנים שלנו.
באשר לעמידות, החלק העליון עשוי מאלומיניום והתחתון פלסטיק קשיח. כל המחברים עבדו לנו כנדרש וצריך גם להגיד מילה טובה על צמד הצירים; הם נוקשים בדיוק במידה הנכונה, כך שמצד אחד לא "נלחמנו" בהם, אבל מצד שני הם עדיין סיפקו התנגדות רצויה ולא הרגישו משוחררים מדי. המחשב גם מוסמך MIL-STD-810H, סדרת מבחני עמידות שמעידה על כך שה-IdeaPad צלח בדיקות חום, גובה ולחות גבוהים ונמוכים, הקשות מרובות – ועוד כמה מבדקים שאמורים להעיד על בנייה איתנה.