סקירה - טאבלט Lenovo Tab M11 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab M11 ZADB0364IL

הטוב
  • מידות קומפקטיות, נוח לשימוש
  • מגיע עם עט סטיילוס
  • חריץ לכרטיס סים
  • כיסוי פוליו שימושי
  • מארז אלומיניום
הרע
  • ביצועים סטנדרטיים בלבד, תשכחו ממשחקים מתקדמים
  • רמקולים בינוניים
  • מצלמות חלשות
בשורה התחתונה

הביצועים הכריעו את הטון: ה-TAB M11 לא מיועד לעורכים, שחקנים מתקדמים או כל מי שדורש מהטאבלט שלו יותר מהדרישות הסבירות בלבד - והאשם המרכזי הוא השבב המזדקן Helio G88. זה לא אומר שהוא לא יעיל בשימוש פחות תובעני; לילדים הוא הספיק כשהם ביקשו לצפות בסרטונים או לשחק במשחקים קלילים וגם ההורים השתמשו בו כדי לקרוא חדשות, לקשקש הערות ולשלם חשבונות בסוף השבוע. ה-M11 הוא טאבלט טוב בלבד, כשמבינים מראש שאינו מכונת ביצועים אלא טאבלט פונקציונלי עם סט יכולות די מוגבל.

הקדמה

ה-TAB M11 TB330XU הוא טאבלט מבית Lenovo הכולל מסך בגודל 11 אינץ', מעבד MediaTek Helio G88, זיכרון RAM בנפח 8GB ואחסון בנפח 128GB. כן הוא מצויד בארבעה רמקולים בתמיכת Dolby Atmos, חריץ להכנסת סים, עט ייעודי וכיסוי פוליו. הטאבלט זמין בצבע אפור.

איכות תצוגה (25%)

8

גודל המסך כ-11 אינץ' אבל השוליים השמנמנים, כ-8 מ"מ מכל כיוון, פוגעים ביחס הגוף/מסך והופכים את התצוגה הנראית בפועל למעט "חנוקה" (יחס תצוגה/מסך של 85%, במקרה ותהיתם). פאנל IPS לפחות שולב כאן, אם כי סולם הצבעים 72% NTSC ורזולוציה מקסימלית של 1200X1920 פיקסלים עלולה להגביל אתכם בצריכת תכנים שתועדו ברזולוציה חדה יותר - מגבלה בעייתית ליוצרי תוכן ב-4K או כל מי שרוצה לצפות בתכני הסטרימינג שלו ברזולוציה גבוהה מ-1080p. יש חדשות טובות מכיוון קצב הריענון בתדר 90Hz, שתמיד נעדיף על פני 60Hz סטנדרטיים וגם הבהירות בעוצמת 400nits לא רעה. שלא תטעו, השתקפויות מתסכלות פגשנו לא מעט, אלא שכשמדובר בטאבלט מטבע הדברים יותר קל לסלוח - טיפה משנים את זווית הצפייה וממשיכים לעבוד כרגיל.



שימו לב שבמשחקים תובעניים נדרש לבצע עם הטאבלט התאמות גרפיות. כך למשל ב-Asphalt Legends Unite המשחק הציע לנו בברירת המחדל את הגדרות הגרפיקה הנמוכות ביותר, תוצר של מעבד "עייף" כפי שנגלה בהמשך, כך ששינינו ידנית את איכות הטקסטורות למשהו יותר ראוי לעין. ב-Call of Duty: Mobile היה לנו סיפור דומה, אם כי נדמה שרק בכותרים כבדים המשחקים מזהים את רכיבי המערכת וממהרים להציע את הגדרות הגרפיקה הנמוכות ביותר עבור משחקיות יותר זורמת - אם כי גילינו שאין סיבה לכך וקצב הריענון של המשחק לא פחת משמעותית כששיפרנו את נראות המשחק.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

נתחיל ממידות הטאבלט: רוחב 25 ס"מ, אורך 17 ס"מ, עובי 7 מ"מ ומשקלו כ-465 גרם. הפינות המעוגלות מאוד מזמינות לשימוש קליל ושגרתי וההתניידות עם הטאבלט גם לא מעיקה במיוחד - אבל כשמנסים לסדר בעזרתו תמונות ב-Google Photos למשך חצי שעה, מבינים די מהר מדוע בלנובו צירפו את קייס הפוליו. אגב הקייס, הוא פשוט מצוין. הוא לא מתוחכם מדי, אבל משרת בדיוק את מה שצריך המשתמש הממוצע; כיסוי מפני חבטות, גב שמתקפל לסטנד אחורי ויש לו גם תא ייעודי לאחסון העט.



מבחינת מקשים וחיבורים, באחת מפינות הטאבלט שולבו מקשי הווליום ומקשי הכיבוי/הדלקה, בפאה התחתונה תמצאו מחבר USB-C 2.0, בפינה ממוקמת יציאת 3.5mm לחיבור אוזניות ויש גם חריץ לכרטיס סים בקישורית 4G LTE או כרטיס זיכרון microSD. באשר למערך הסאונד, שולבו כאן כארבעה רמקולים בסך הכל, שניים בכל צד והם מצוידים באקולייזר של Dolby Atmos. קשה להתרשם מהם; הם עדיין בהספק 1W כל אחד והתקשו לשאוג למשל כשרצינו להציג סרטון לקהל קטן.


בשימושיות השוטפת, ה-TAB M11 חשף נוחות לא רעה בכלל. יש לו תכונות כמו "מצב מחשב" שהופכות אותו ללפטופ קטן והצימוד למקלדת בלוטות' חיצונית לא עשה לנו שום בעיות - יופי של פתרון לסטודנטים עם תקציב מוגבל. יש כמובן בקרת הורים ואפליקציית Family Link תעזור לכל הורה שרוצה להגביל את ילדיו להשתמש בטאבלט.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

7.5

מעבד ה-MediaTek G88 התגלה כטוב בשימוש יום-יומי ולא רע בכלל למשחקים - כל עוד לא תתפתו להתקין את הכותרים הכבדים. מה זה אומר? שמשחקים לילדים קטנים, אפליקציות צביעה או עזרים לימודיים, אותם ה-TAB M11 יריץ בלי לגמגם. אבל ברגע שתתקינו כותרים עתירי גרפיקה, תגלו שאחד מהשניים יקרה: או שקצב הפריימים ייפגע קשות, או שאיכות הגרפיקה כה תצנח עד שתוכלו לספור את כמות הפיקסלים שעל המסך. לכאן או לכאן, זה לא מהנה. על תוכנות עריכת וידאו אין מה לדבר, גמגומי מערכת מרובים מקשים לעבוד עם הטאבלט בנוחות.




יש ל-TAB M11 עוד כמה "מחלות" הקשורות למעבד, שלאו דווקא הופיעו כל הזמן, אבל חשפו מעת לעת שעל עיבוד הנתונים אחראי שבב מזדקן למדי: מקלדת שלפתע מסרבת להגיב למשך שניות ארוכות ובלי סיבה ברורה, תפריטים שעולים באנימציה מקרטעת - ואחרי כל אתחול של המערכת נדרשת סבלנות לא מבוטלת עד שהטאבלט מתחיל להגיב בצורה זריזה וזורמת. במילים אחרות, ה-M11 אינו מיועד ליוצר התוכן שנעזר באפליקציות כבדות, אלא בעיקר למשתמש עם הדרישות הנמוכות, בין אם זה ילד שיילמד בעזרתו אנגלית או המבוגר שמעדיף לקרוא את החדשות בגרסה האינטרנטית ואולי לשלם בעזרתו חשבונות מעת לעת.

משך פעולת הסוללה (10%)

8

את הסוללה בקיבולת 7040mAh בדקנו קודם בניגון סרטון יוטיוב ברזולוציה 1080p עם בהירות 100% ועוצמת ווליום 50%. התוצאה: כמעט 7 שעות ניגון. לא רע בכלל, בעיקר בהתחשב בבהירות המקסימלית התובענית להחריד. כשמנצלים את ה-TAB M11 למטלות פחות תובעניות, כמו תשלום חשבוניות, כתיבת מסמך כמו זה שלפניכם או סידור קבצים ב-Drive, תגלו זמני סוללה יותר נדיבים, ניצול של סביבות 12% אחוזי סוללה לשעת שימוש - לא רע בכלל.



על זמני טעינת הסוללה קשה להחמיא; לא זיהינו כאן טעינה מהירה כשבדקנו את סטטוס הסוללה בתום חצי שעה ובתום שעה ובשורה התחתונה קצב הטעינה סימטרי להחריד. טעינה מלאה עם מטען ה-10W שקיבלנו במארז אורכת כשעתיים ו-50 דקות, תוצאה עצלה-משהו.

עמידות ואבטחה (10%)

8

באופן די מפתיע, הטבלט עשוי ברובו מאלומיניום; גם המסגרת וגם הגב עשויים המתכת שעדיפה מן הסתם פי כמה על פלסטיק. מקדימה הזכוכית לא צוידה בהגנה כלשהי, לפחות לא כזו שהיצרנית מצהירה עליה, אבל גם היא הוכיחה עמידות מרשימה אחרי ששרדה לא מעט שריטות ונפילות על הרצפה ישירות על פני המסך.



מבחינת אבטחה, יש כאן חיישן זיהוי פנים שמגיב בסדר גמור וקשה לצפות ליותר מטאבלט לא יקר מדי: הוא מזהה היטב במהלך היום ורק בתנאי תאורה מאתגרים, כמו בחדר חשוך או בשעות הערב בחוץ, אחרי יותר מדי ניסיונות זיהוי כושלים, ה-M11 העביר אותנו למסך פתיחה באמצעות הקשת קוד ידנית.