סקירה - אוזניות Sonos‏ Ace ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Sonos‏ Ace

הטוב
  • איכות בנייה גבוהה ביותר
  • איכות סאונד מצוינת
  • באסים עמוקים
  • צליל מאוזן
הרע
  • המשקל מורגש אחרי זמן מה
  • אפליקציית שליטה בעייתית
בשורה התחתונה

ה-Sonos Ace הן אוזניות Over-Ear מצוינות המספקות צליל עמוק ועשיר לצד קישוריות אמינה וטווח קליטה ארוך. הן נראות ומרגישות איכותיות ביותר ונוחות לשימוש לאורך זמן. עם זאת, הן עמוסות בגימיקים שנשמעים מלהיבים כמו עקיבה אחר תנועת הראש ותמיכה בצליל מרחבי אך בפועל אינם מוסיפים דבר ולרוב עושים בדיוק להיפך.


למרות שאלו הן אוזניות בלוטות' מצוינות, התכונה הייחודית שלהן שאולי יכולה להצדיק באיזשהו אופן את מחירן, מבוססת באינטגרציה לעולם של סונוס - היכולת להתחבר בן רגע למקרני הקול של החברה ולהחליף את הצליל מהרמקול לאוזניות - כולל בדולבי אטמוס.


האפליקציה הכל כך בינונית של Sonos עומדת כאנטיתזה לתדמית הפרימיום שהחברה בנתה והיא גובלת בזלזול בלקוח, שהובטחו לו תכונות שלא עובדות כראוי או כלל אינן קיימות. אז אם אתם מחפשים אוזניות איכותיות מאוד וכבר יש לכם מקרן קול של החברה, ואתם מוכנים לקבל את בעיות התוכנה כחלק מחווית השימוש, אז ה-Sonos Ace הן בדיוק בשבילכם.

הקדמה

חברת סונוס משיקה את האוזניות האלחוטיות הראשונות שלה עם תמיכה בבלוטות' 5.4, שמע מרחבי ודולבי אטמוס, סינון רעשים אקטיבי ומעקב אחרי תנועת הראש. אלו הן אוזניות Over Hear המכסות את האוזניים ויש להן דרייבים בקוטר 40 מילימטר ושמונה מיקרופונים כיווניים המשמשים לסינון רעשים ולמצב Aware המאפשר לשמוע את הסביבה.






הסונוס Ace מיובאות על ידי רשת באג

איכות הצליל (40%)

8.5

ה-Sonos ACE תומכות בבלוטות' 5.4 שהוא תקן חדש למדי והוא קיים במכשירים בודדים שיצאו סביב תחילת 2024. את האוזניות בדקנו עם מגוון מכשירים ובפרט עם ה-OnePlus 12 שתומך ב-BT5.4, ב-aptX HD וב-aptX Adaptive.


כל המילים המפוארות האלה אומרות שהאוזניות מסוגלות לתמוך ב-Lossless Audio כך שאם אתם מנויים על Tidal או Apple Music, תוכלו לנצל את הטכנולוגיה העדכנית. זאת בתנאי שאתם מפעילים את המוזיקה ממכשיר אנדרואיד תומך, שכן אין תמיכה ב-Lossless Audio דרך בלוטות' עבור מכשירי אפל.



עבורנו, פרופיל הצליל של ה-Ace היה מוצלח מאוד. הבאסים עמוקים אך לא מוגזמים, הגבוהים היו חדים מספיק כדי להיות מורגשים אך לא מוגזמים, כך שהצליל נשאר נעים ולא צורם וטווח הביניים הרגיש פתוח ובהיר.


האוזניות תומכות גם ב-Lossless audio דרך חיבור ה-USB-C או דרך בלוטות' בתקן AptX Lossless, אך גם המכשיר המשדר צריך לתמוך בכך. היות ויציאת הקול בנגני מוזיקה ברמה גבוהה היא תמיד אנלוגית, הצלחנו לאתר בדיוק מכשיר אחד שזה רלוונטי עבורו - ה-Sony Xperia 1 VI. בנוסף, סונוס מציינת שאפשר לשמוע Lossless Audio דרך כבל USB-C-3.5mm הכלול באריזה כאילו זו תכונת פרימיום שקשורה לאוזניות. בפועל, כל אוזניה חוטית יכולה לעשות זאת מכיוון שעיבוד הסאונד נעשה על המכשיר שמפיק אותו.


ה-Ace בנויות בתצורת Over Ear המכסה את האוזניים, כך שיש הנמכה טובה של רעשי הסביבה גם בלי סינון הרעשים האקטיבי. ה-ANC עובד מעולה ומצליח לחתוך את כל התדרים הנמוכים כך שיש תחושה בולטת של ניתוק מהסביבה. עם זאת, אין כל שליטה על עוצמת סינון הרעשים שהיא כברירת מחדל חזקה מאוד ותחושת הלחץ באוזניים האופיינית למנגנונים האלה, הורגשה היטב.

נוחות השימוש (35%)

8.5
במשקל 312 גרם, ה-Ace הן אוזניות יחסית כבדות אך הן עדיין 72 גרם פחות מה-AirPods Max. לקח לנו כמה ימים להתרגל לתחושה של ה-Ace אך הן התגלו כאוזניות נוחות מאוד לאורך זמן. הכריות המרופדות עשויות מחומר רך שעבורנו הרגיש באמצע בין עור מזויף לבד כך שיש לו את המראה היוקרתי, אך צריך להיות חם למדי סביבכם כדי שתזיעו בהן וגם אז, הן לא נדבקות לאוזניים. הכריות מוחזקות באמצעות מגנטים חזקים כך שניתן לפרק אותן בקלות אך לא יותר מדי, אז שאין חשש שהן יזוזו ממקומן בטעות.


כפתורים
באוזנייה הימנית נמצא הכפתור הראשי ששולט על המדיה. הזזה כלפי מעלה תגביר את הווליום, למטה תנמיך, לחיצה קצרה פנימה תפעיל או תעצור את המדיה. מתחתיו נמצא כפתור בקרת סינון הרעשים וניתן לקבוע דרך האפליקציה אם הוא יעבור בין מצב פעיל, מצב רקע ומצב כבוי או רק חלק מהם.


באוזנייה השמאלית ישנו כפתור בודד המיועד להדלקה, כיבוי וצימוד האוזניות למכשירים אחרים. לחיצה ארוכה על הכפתור תכניס את האוזניות למצב צימוד אך רק אם האוזניות כבויות. היינו שמחים לו היה אפשר לעשות זאת גם אם הן פועלות כפי שאפשר למשל ב-Jabra H85.

אפליקציית Sonos
לאורך כל שנותיה של סונוס, אפליקציית השליטה הייתה ונשארה נקודת התורפה המרכזית במוצרי הפרימיום של החברה. מעט לפני שאוזניות ה-Ace יצאו, סונוס הוציאה גרסה חדשה לאפליקציה עם עיצוב יותר הגיוני אך מסיבה כלשהי הסירה פונקציות בסיסיות שרבים אהבו כמו היכולת להשתמש ברמקול כשעון מעורר או האפשרות לגשת לאלבום מתוך שיר המתנגן באותו רגע.


לאור ההיסטוריה של החברה, לא ציפינו ליותר מדי וזה בדיוק מה שקיבלנו. האפליקציה מאפשרת להפעיל ולכבות פונקציות שונות - תוכנתיות וחומרתיות. הגדרות תוכנה הן מצב סינון הרעשים, EQ מאוד בסיסי - בס, טרבל ובאלאנס, Loudness, עקיבת ראש - Head Tracking, יש גם Multipoint המאפשר להתחבר לשני מכשירים בו זמנית אך בפועל רק אחד מהם יכול להפעיל צליל ברגע נתון. כמו כן, האוזניות אולי ואולי לא יופיעו באפליקציה של סונוס וגם אז, רק באחד המכשירים (לפעמים בכלל לא) ואין דרך לדעת מי מהם הוא זה ששולט, עד שתכנסו לאפליקציה הכל כך בינונית של החברה. אך מעל כל זה, האוזניות כלל לא הופיעו כשהתחברנו בכבל ישירות לטלפון. עוד פונקציה שנעדרת מהאפליקציה היא האפשרות לראות את רשימת המכשירים שהאוזניות צומדו אליהן.


מבחינת שליטת חומרה, אפשר להגדיר מה כפתור סינון הרעשים עושה ואם לאפשר את זיהוי האוזניות על הראש, מה שמאפשר הפעלה ועצירה אוטומטית של המדיה ו"לחבוש כדי לענות", המאפשר לענות לשיחות טלפון עם הנחת האוזניות על הראש, בתנאי והשארתם אותן פועלות. ל-Ace אין איזושהי אפשרות לכיבוי אוטומטי ואין כל אינדיקציה חיצונית אם הן פועלות או לא, למעט הנורה שנדלקת לרגע כשמפעילים אותן. כתוצאה מכך, קרה לנו שוב ושוב שהאוזניות נשארו פועלות במשך שעות עד שהשתמשנו בהן שוב.


צליל מרחבי ו-Audio Swap
ב-Ace ניתן להפעיל עקיבה אחר תנועת הראש באמצעות Dolby Head Tracking מה שגורם לצליל להישמע כאילו הוא בוקע מרמקולים שנמצאים ישירות מולכם, כך שכשתסובבו את הראש, הצליל יישאר נעול במקומו. טכנולוגיה זו זמינה באוזניות נוספות אך היא לרוב מוגבלת לשימוש עם הסמארטפון. ב-Ace ניתן להפעיל תכונה זו והיא תמשיך לפעול ללא תלות במקור הצליל.


אך אולי התכונה המסקרנת ביותר כאן היא Audio Swap המאפשרת להעביר את הסאונד ממקרן הקול של סונוס המשמש כמפענח דולבי אטמוס, אל האוזניות באופן מיידי, כך שהרמקול מושתק והצליל בוקע מהאוזניות בלבד. למרות שה-Ace הן רשמית אוזניות בלוטות', הן מכילות אנטנת WiFi שדרכה הן מתחברות ישירות אל מקרן הקול כך שהלייטנסי הוא מאוד נמוך והוא נשאר כך בלי קשר למקור הקול, מה שאפשר לנו לשחק באקסבוקס בדולבי אטמוס בלי בעיה.

דרך הממשק אפשר להפעיל את פונקציית ה-Spatial Audio שתפקודה יכול לבלבל גם את הטכני שבאדם. בזמן שמופעל צליל ממקור Atmos, הפעלת הפונקציה מאפשרת האזנה תקינה של המקור. כיבוי הפונקציה גורם לערוצי הסראונד להיעלם מה שמתבטא בצלילים שאינם מושמעים. אם המקור אינו אטמוס, הפעלת הפונקציה תייצר את אותו אפקט סראונד וירטואלי ששמענו בעשרות אוזניות וגם כאן, הוא לא משפר דבר.

בנוסף ניתן להפעיל את פונקציית העקיבה אחר תנועת הראש אך במצב זה היא מגיבה באיחור בולט, מוסיפה רעשים וניתוקים ואינה מאפשרת מאפשרת להסתובב בתוך הסראונד, אלא מקבעת את הצליל בהתאם לאן שפניתם ברגע שהופעלה.


כן נציין שאלו לא האוזניות הראשונות המאפשרות זאת, ה-LG TONE Free T90 תומכות באותה פונקציה בדיוק ודורשות טלוויזיה תומכת אטמוס של LG, האיירפודס תומכות בתכונה זו כשהן מחוברות ל-Apple TV 4K, אפילו דולבי בעצמה הוציאה ב-2019 אוזניות בשם Dolby Dimension עם תחנת בסיס שכבר אז כללו עקיבה אחר הראש בזמן האזנה לתוכן בדולבי אטמוס. עם זאת, רוב האוזניות התומכות בעקיבה אחר תנועת הראש מסוגלות לעשות זאת רק כשמקור הצליל הוא אפליקציה בטלפון, לא תוכן
שמקורו בטלוויזיה.

תכונה זו זמינה כעת רק דרך גרסת ה-iOS של האפליקציה ובאופן רשמי רק לבעלי מקרן הקול ARC של החברה אך נכון ל-1.7.24 הפונקציה הופיעה ללא הודעה רשמית גם לבעלי Beam2. אם היה מדובר בכל סאונדבר אחר, זו לא הייתה הכרזה מעניינת במיוחד, אך למקרני הקול של סונוס יש נטייה להשתלט על יציאת הקול של הטלוויזיה, כך שגם כשמגדירים בטלוויזיה שיציאת הקול היא אוזניות בלוטות' או הרמקולים של הטלוויזיה, הסאונדבר של סונוס ישתלט עליו חזרה. אם תבטלו את ה-HDMI-CEC - מה שמאפשר את התקשורת הזו, אז הרמקול לא ידלק או יכבה עם הטלוויזיה והשלט לא ישלוט בווליום. המשמעות היא שכדי לחבר אוזניות BT לטלוויזיה, צריך פיזית לנתק את הרמקול ואז לזכור להחזיר וזה נהייה מעיק מאוד מהר.

חיבורים וקול בזמן אמת
ל-Ace יש שקע USB-C בודד באוזניה השמאלית והוא מגיע עם שני כבלים. אחד USB-C ל-C קצר מאוד כך שהוא מתאים לחבר בין האוזניות לטלפון שנמצא בכיס ולא לשום שימוש אחר. הכבל השני הוא USB-C ל-3.5 מילימטר שהוכיח את עצמו מאוד שימושי כשרצינו לחבר את האוזניות לשלט אקסבוקס או לאייפד מהדור שבו שבו עדיין הייתה יציאה אנלוגית.


אך כשחיברנו את האוזניות לציוד פודקאסט כמו ה-Rodecaster, התאכזבנו לגלות שגם כשביטלנו את סינון הרעשים, אופציית החיבור האנלוגית ביותר סיפקה עיכוב מורגש בצליל. לייטנסי כזה הופך אותן ללא שימושיות ביישומי זמן אמת כמו מוניטור בזמן הקלטה במיקרופון.

מה שעוד יותר אכזב אותנו זו הרמה הבסיסית מאוד של של התקן הקול המופיע במחשב כשהאוזניות מחוברות בכבל USB-C - רק 16bit 48Khz ואיכשהו המיקרופון מופיע כהתקן מונו 24bit 48KHz. כשחיברנו אותן דרך בלוטות' לאנטנה המובנית בלוח האם שלא תומכת בתקנים כמו aptX, חיבור הבלוטות' היה עוד יותר ירוד עם סטריאו 16bit 44KHz והמיקרופון במונו 16bit 16KHz - הסעיף היחידי שהוא דווקא סביר בהקשר הזה.



זיהוי אוטומטי
זיהוי האוזניות על הראש עובד מעולה וללא עיכוב והוא מתפקד בצורה זהה בין אם אתם מחוברים בבלוטות' או בכבל לטלפון, טאבלט או למחשב. ברגע שמסירים את האוזניות מהראש המדיה נעצרת וברגע שהכריות פוגשות את האוזניים בחזרה, המדיה ממשיכה.

מצאנו שבמקרה ואתם צופים בסרטון יוטיוב במחשב ואז עוצרים אותו ידנית בעזרת העכבר או המקלדת, ולאחר מכן מסירים את האוזניות ומחזירים אותן, הן יפעילו את הווידאו אוטומטית. אך להבדיל ממכשיר נייד שבו רק אפליקציה אחת יכולה להפיק צליל ברגע נתון וכל מעבר בין אחת לשנייה עוצר את הכל, במחשב יש ריבוי משימות אמיתי והיינו מצפים שאם האוזניות הן לא אלו שעצרו את המדיה, הן גם לא אמורות להפעיל אותה בחזרה.

True Cinema
זוהי פונקציה שסורקת את החדר שבו אתם נמצאים ומתאימה אישית חווית קולנוע ביתי על סמך מבנה החדר עצמו. סונוס לא ציינה אפילו באיזה שנה תכונה זו אמורה להיות זמינה ומשיטוט אקראי בסברדיט של סונוס, אפשר לראות שיש לחברה בעיות תוכנה הרבה יותר דחופות כמו למשל להפסיק להוציא עדכוני תוכנה שמוחקים את כל מערכת הרמקולים.

משך פעולת הסוללה (25%)

9.5

בתוך ה-Ace ישנה סוללה בקיבולת של 1060 מיליאמפר ולפי החברה היא אמורה לספק עד 30 שעות האזנה עם ביטול רעשים מופעל. לאחר חודש של בדיקה אינטנסיבית אנחנו יכולים לומר שזה אכן המצב. הסוללה מרגישה בלתי נגמרת וגם כשמצאנו שהאוזניות נשארו דולקות במשך שעות, עדיין יכולנו להשתמש בהן כרגיל לעוד זמן רב.


כשהאוזניות רק יצאו לשוק, סונוס ציינה שהטעינה מ-0% ל-100% אמורה לארוך כשעתיים ולאחר מכן שינתה זאת לשלוש שעות - שזה פחות או יותר משך הזמן האמיתי, אם הטעינה בכלל עובדת. להבדיל מהתקנים רבים בעלי חיבור USB-C, מצאנו שה-Ace הן הבררניות ביותר בנוגע להספק המטען ובמיוחד סוג הכבל שבו משתמשים כדי לטעון אותן. היות וכל טעינה הפכה לסיפור בפני עצמה, התקשינו למצוא חוקיות כלשהי אך המסקנה שהגענו אליה היא שבלי הכבל המקורי (הקצר), יש סיכוי גבוה מאוד שהן סתם ישבו מחוברות למטען במשך שעות בלי להיטען.


על פי החברה, 3 דקות טעינה מהירה (מ-0% עד 10%) יספקו 3 שעות האזנה.

הסונוס Ace מיובאות על ידי רשת באג