Xiaomi Sound Outdoor 30W ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

רמקול נייד ואלחוטי Xiaomi Sound Outdoor 30W שיאומי

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Xiaomi Sound Outdoor 30W שיאומי

הטוב
  • מאפשר צימוד לרמקול זהה ליצירת מערך סטריאו
  • זמן המתנה (Latency) אפסי
  • נוח להתנייד איתו
  • ווליום עוצמתי
הרע
  • תקן IP67 שלא באמת מאפשר טבילה של הרמקול
  • ללא יציאת AUX וכרטיס זיכרון
  • נטול אקולייזר
בשורה התחתונה
מידות ה-Sound Outdoor מזכירות את ה-Flip הפופולרי, ההספק בסך 30W מוכר לנו מדי ויש גם אפשרות לצמד את הרמקול עם אחד נוסף ליצירת מערך סטריאו. רק תקן ה-IP67 גרם לנו לפקפק בעמידות המכשיר בפני נזקי מים, בעיקר כי היבואנית הציגה כמה הסתייגויות שגרמו לנו לחשוש. למרות כל אלה, הרמקול החדש של Xiaomi מפתיע לטובה כשלעצמו וקורא תיגר על כמה מהרמקולים הניידים המפורסמים בישראל.
הקדמה

ה-Sound Outdoor מבית Xiaomi הוא רמקול אלחוטי מבוסס בלוטות' בהספק 30W המבטיח להציע "איכות קול גבוהה ונקייה וסאונד עשיר" לפי היצרנית, ומבחינת סוללה, הרמקול מבטיח להציע עד 12 שעות נגינה בעוצמת 50%. עוד ברמקול: צימוד True Wireless לרמקולים נוספים ליצירת סטריאו, עמידות למים בתקן IP67 ומיקרופון מובנה לניהול שיחות. הרמקול זמין בצבעי שחור וכחול.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המכשיר לסקירה

איכות השמע (50%)

8

הספק הרמקול עומד על 30W בטווח תדרים 60Hz-20KHz ויחס אות לרעש סטנדרטי של ≥dB80. גודלו הפיזי עלול לתעתע אבל ה-Sound Outdoor התגלה כמכונת סאונד שואגת. נתחיל מהחלק המפתיע לטובה; יש כאן באסים שאי אפשר לפספס. הוופרים שולבו בשני קצוות הרמקול וברור שהם לא עבים ועסיסיים כמו אלה שתפיק מערכת קולנוע ביתית - ועדיין התרשמנו מאוד מהטווחים הנמוכים. מצד שני, הטווחים הגבוהים מעט עכורים, בטח כשמגבירים את עוצמת הצליל והאפקט הצורם מורגש מאוד. בסך הכל איכות הסאונד של ה-Sound Outdoor לא רעה בכלל וכל מה שאפשר לצפות מרמקול אלחוטי שאמור לבדר קהל קטן נמצא כאן: עוצמת ווליום שכבר ב-40% הרגישה לנו כמוגזמת כשהרמקול הוצב במרפסת - וגם איכות הסאונד מספקת מאוד כשמתחשבים בייעודו הסמלי של ה-Sound Outdoor.



לצערנו על אקולייזר או כל שליטה על אופי הסאונד אין מה לדבר. הוא לא מובנה ברמקול וגם לא מוצע באף אפליקציה מצד היצרנית – שזה די מפתיע לרעה, גם מהיכרותנו עם היצרנית הסינית ודרכה הקבועה להעניק כמעט תמיד ערך מוסף במעמד האפליקציה, וגם כי ב-2024 מצופה יותר מרמקולים אלחוטיים וכיוון סאונד היא לא מילה גסה. החדשות הטובות הן שהרמקול תומך ב-TWS, כך שניתן לשדך בין רמקולים זהים (וזהים בלבד) וליצור מערך סטריאו.

רמקולים אלחוטיים
רמקולים בעלי מקלט פנימי הניתנים להצבה במרחק של עד כ-150 מהמשדר המחובר למגבר. לעיתים סובלים מהפרעות ממכשירים דוגמת מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים ומודמים אלחוטיים, שכן הם עובדים על תחומי תדר זהים, 900MHz או 2.4GHz.

נוחות השימוש (30%)

8.5

אין דרך להימנע מלציין זאת, ה-Sound Outdoorנראה כמו מתחרה ישיר של רמקול מסדרת ה- Flipומידותיו מאוד מזכירות את הרמקול הפופולרי של JBL: אורך 19 ס"מ, רוחב 7 ס"מ, עומק 6.5 ס"מ ומשקל הרמקול של שיאומי כבד בכמה עשרות גרמים בודדים מה-Flip 6 למשל, עם 597 גרם שבהחלט אינם נוראיים כשמתניידים עם הרמקול. מה-Sound Outdoor בולט חישוק גומי שמקל על הנשיאה ומאפשר גם להשחיל דרכו שאקל, למשל. שימו לב שברמקול אין יציאת AUX ואין לו חריץ לכרטיס זיכרון – כלומר הניגון כאן מבוסס אלחוטיות בלבד. בקופסת הרמקול קיבלנו כבל טעינה USB-C ומדריכון.



יצאנו לדרך. הרמקול צויד בבלוטות' 5.4 והצימוד לסמארטפון שלנו היה מיידי; הרמקול הודלק, לחצנו ממושכות על מקש הבלוטות' שהכניס את הרמקול למצב pairing ומשם הטלפון זיהה אותו ושודך אליו תוך רגע קצר. במפרט גם מובטח מרחק שידור של 25 מטר שהתגלו כיומרניים מדי ותקפים כנראה למצב בו הרמקול מונח במגרש פתוח ונטול הפרעות. בבדיקה שלנו בדירה שגרתית, אחרי 13-14 מטר התחלנו לשמוע קטיעות טיפוסיות בסאונד שהעידו על קצה היכולת האלחוטית של הרמקול. זה לא מעט, אבל גם לא הנתון המפואר ששיאומי מנופפת בו.


שלושה מקשים הוצבו במרכז הרמקול, פלוס/מינוס של עוצמת הווליום ו-Play/Pause, כולם מוצגים על ידי הסימנים המוכרים. לחיצה ממושכת על ה-Play מפעילה את העוזר הקולי בסמארטפון ויתר הפקודות עובדות כנדרש ובמהירות. אגב מהירות, זמן ההמתנה (Latency) מצוין; בצפייה בהרצאת TED ניסינו להבחין בהבדל קטן בין הקול הנשמע לשפתי המרצה, עיכוב שמקובל לפגוש ברמקולי בלוטות', ושמחנו לגלות שב-Sound Outdoor הוא כמעט ולא קיים. מקשים נוספים ששולבו בפאה אחרת של הרמקול כוללים את מקש ההפעלה/כיבוי של הרמקול, מקש בלוטות' לביצוע צימוד ומקש TWS שמשמש כסנכרון לרמקול זהה נוסף. בהמשך ממוקם מחבר USB-C שמוסתר מאחורי דלת סיליקון, להגנה מפני נזקי מים ואבק.


מבחינת עמידות, רוב גוף הרמקול עשוי מרשת בד, בצדדים גומי קשיח ובתחתית עוד צמד רגלי גומי ארוכים ודקיקים שאמורים למנוע החלקה על פני משטחים רטובים. אגב רטובים, הרמקול גם צויד בתקן IP67, מה שאומר שאבק מהסביבה לא יזיק לרמקול ולפי התקן הרשמי, אפילו טבילה למשך 30 דקות בעומק מטר לא תפגע ברמקול. אלא שהיבואנית מציינת כמה הבהרות שמעלות חשש, ביניהן שהרמקול "אינו עמיד למים ומציע רק תכונות בסיסיות של עמידות בפני התזה ואבק", מה גם שנזקי מים ואבק אינם מכוסים באחריות – כך שעם עם כל הכבוד לתקן IP67, ההסתייגויות גורמות לנו לפקפק בעמידות שהיצרנית מנסה לנופף בה.

משך פעולת הסוללה (20%)

9

סוללה בקיבולת 2600mAh מתיימרת להציע עד 12 שעות נגינה בווליום 50%, לפי היצרנית. זמן טעינה מלא אורך כשעתיים וחצי באמצעות כבל USB-C בהספק מקסימלי של 15W ולרמקול יש מנגנון כיבוי אוטומטי כשאינו מנגן. חיי הסוללה עבורנו היו מעל ומעבר, בעיקר בזכות העובדה שכמעט ולא נדרשנו לחצות ה-40-50% ווליום בסיטואציות יום-יומיות בהן נעזרנו ב-Sound Outdoor, בין אם זה היה כשניגן במרפסת בזמן שאירחנו חברים או כשהוצב על השיש במטבח והשמיע פודקאסט ברקע.



ברור שהגברת הווליום לעוצמות גבוהות יותר יזללו את הסוללה בהתאם, אך גם בתמורה ל-4-5 שעות רצופות, שאמורים לתמוך בהפעלת ילדים או מסיבת יומולדת למשל, זה יותר ממספיק.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המכשיר לסקירה