סקירה - קורא ספרים אלקטרוני ONYX Boox GO 7 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - קורא ספרים אלקטרוני ONYX Boox GO 7

הטוב
  • חווית קריאה מצוינת, ציפוי מט המונע השתקפויות
  • ממשק מבוסס אנדרואיד, כולל גישה לחנות Play
  • קומפקטי ונוח לנשיאה
  • חיי סוללה מצוינים
  • תפעול פשוט וקל
הרע
  • תצוגה מרצדת ומסך שמגיב באיטיות
  • ללא עמידות לפי תקן IP כלשהו
  • מגיע ללא כיסוי
בשורה התחתונה

מגוון קוראי הספרים האלקטרוניים שגם תומכים בעברית ועושים זאת בצורה נוחה דיי מצומצם, כך שמתוך ההיצע הדל הזמין כרגע בקטגוריה, ה-Boox GO 7 מצליח לבלוט לטובה. חיי הסוללה הרשימו, האחסון המובנה הציע מעל ומעבר והממשק מבוסס אנדרואיד אינטואיטיבי ומקל על ההתאקלמות.


למרות התצוגה המגמגמת שהותירה אחריה סימני ghosting ברורים – תופעה טיפוסית ומוכרת במסכי E-Ink, במבחן איכות ונוחות הקריאה יצאנו מרוצים. לטעמנו ה-GO 7 הוא קורא ספרים מוצלח, עם כמה מגרעות שאפשר לעכל.

הקדמה

ה-Boox GO 7 הוא קורא ספרים עם מסך בגודל 7 אינץ' המצויד בסוללת 2300mAh, מעבד Qualcomm בעל 8 ליבות, זיכרון RAM בנפח 4GB ועוד 64GB עבור אחסון וישנה אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. עוד במפרט: הבטחה לגוף קל משקל, תמיכה באפליקציות פופולריות לקריאת ספרים כמו "עברית", HBreader (הליקון) ו-Libby וכן תמיכה בפורמטים המקובלים. הקורא ספרים זמין בצבעי שחור ולבן.

תמיכה בפורמטים
קובצי הספרים הנפוצים בשוק הםEPUB, FPD, eRader, DOC . חלק מהדגמים תומכים גם בקובצי TXT, הצגת גיליונות אלקטרוניים (XLS) ומצגות (PPT), וכן בפתיחת קובצי ארכיון כמו ZIP ו-RAR. תמיכה רחבה במגוון פורמטים תבטיח שמרבית הקבצים ממקורות שונים יוצגו בספר האלקטרוני כראוי.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BOOX ישראל, היבואן הרשמי

נוחות הקריאה (40%)

9

המסך גודלו 7 אינץ' והוא תומך ברזולוציה של 1680X1264 פיקסלים, עם פיזור פיקסלים של 300ppi בגווני שחור לבן ו-150ppi בצבע. התצוגה מבוססת Kaleido 3, מסך E-Ink בעל 16 גווני שחור ו-4,096 צבעים. זה המקום להבהיר שה-GO 7 אמנם "צבעוני" על הנייר, אבל תשכחו ממשמעות המושג כפי שהוא מוכר לנו; בפועל הגוונים מאוד חיוורים, מעין גרסה פסטלית/אנמית של הצבעים המקוריים, שברור שעדיפים על פני תצוגת השחור/לבן הסטנדרטית של E-Ink, אבל עדיין לא מדובר במסך עתיר גוונים שיהפוך את התצוגה למלאת חיים. מי בכל זאת ייהנה מיתרון הצבע? בעיקר מקוראי מגזינים וחוברות קומיקס ושאר תכנים בהם לצבעים יש חשיבות לא מבוטלת מהתוכן.



ה-GO 7 שירת אותנו בעיקר בקריאת סיפורת ובמשימה זו הוא שירת אותנו נהדר; נוחות הקריאה ביום-יום מצוינת, תוצר של מסך E-Ink שמעביר תחושת של קריאה מתוך ספר – או לפחות משהו שמזכיר את החוויה. בניגוד למסכי סמארטפונים וטאבלטים, התצוגה אינה מבריקה וכפועל יוצא, אין השתקפות חוזרת ממנורות הבית וגם במפגש עם שמש ישירה אין כמעט שום השפעה על נראות הטקסט. במילים אחרות, את ה-GO 7 הצלחנו לקרוא בכל מקום, מבלי שתנאי תאורה משתנים השפיעו על איכות הקריאה, מאתגרים ככל שיהיו.


יש למסך ה-E-Ink עוד יתרון שצריך להתייחס אליו, הפעם בהקשר בריאותי; תצוגת סמארטפונים וטאבלטים רוויית תאורה כחולה, גוון "מעורר" שעלול לגרום להפרעות שינה כשצופים במסך לפני שנרדמים. למסך ה-E-Ink שלפנינו אין אותו גוון כחול, תכונה שמן הסתם אינה בלעדית ל-GO 7 אלא לכל לספר אלקטרוני אחר, ראוי להוסיף.


המסך של ה-GO 7 לא חף מבעיות ויש לו כמה חסרונות שכדאי להכיר. ראשית, יש צריבת מסך ברורה מאוד; זה אומר שברגע שמדפדפים בין העמודים, הטקסטים של העמוד הקודם נוטים להשאיר אחריהם "עדות" כהה, שאמנם נעלמת תוך כמה שניות ובזמן קריאה זה לא מורגש מדי – אבל היא עדיין שם והתופעה מחמירה כשמדפדפים בין דפים צבעוניים.


יש גם קצב ריענון נמוך שצריך לקחת בחשבון, שמתבטאת בשוטף בתחושת "גמגום טכני"; בין אם זה כשמזיזים את הסליידר של בהירות המסך או כשחולפים בין חלונות, אי אפשר שלא להבחין בתנועת הריצוד האיטית וה"שאריות" התצוגה מותירה אחריה, תופעה שמכונה ghosting, כלומר מעין עקבות של התפריטים המונפשים. הוגן להוסיף שיש דרך לשפר את תגובתיות המסך עם כלי ה"מרכז E-Ink" שמאפשר להגדיר ריענון מצבים שונה בהתאם לאופי הקריאה בארבע רמות, אבל השינויים לא משמעותיים דיים.

E-Ink
טכנולוגיית מסך המבוססת על קפסולות דיו זעירות שמטענן וסידורן במסך משתנים באמצעים אלקטרוניים. מסך מבוסס E-Ink הוא  מחוסר תאורה אחורית והתצוגה בו קבועה ללא ריצוד ותנועה, מה שמאפשר קריאה ממושכת ללא כל מאמץ לעיניים. בנוסף, המסך אינו צורך כלל אנרגיה כשהוא במצב סטטי.

נוחות השימוש (40%)

8

במראה ראשוני צורת ה-GO 7 מדגישה שהוא כמעט-ריבוע במידותיו. המכשיר דק מאוד וגבו עשוי פלסטיק בעל טקסטורה מחוספסת ואלגנטית שמזכירה שיש. מידותיו קומפקטיות; אורכו 15 ס"מ, רוחבו 14 ס"מ ועוביו 6 מ"מ. משקלו כ-195 גרם, כלומר משהו שמזכיר סמארטפון ואפילו קל בכמה גרמים ממכשירי דגל שנוטים לחצות את ה-210 גרם. גודל המסך 7 אינץ' ובצידו צמד מקשים כסופים. בתחתית המכשיר מחבר USB-C עם תמיכה ב-OTG שמאפשר לחבר התקן אחסון חיצוני כמו דיסק-און-קי ישירות ל-Boox GO 7 ולהפעיל קבצים ישירות ממנו. מלבד קורא הספרים, בקופסה קיבלנו כבל USB-C עבור טעינה. לצערנו אין כיסוי במארז, שזמין לרכישה בנפרד. במשך תקופת הסקירה גילינו שהוא הכרחי; לא מדובר רק בתוספת קוסמטית, אלא ממש הגנה קריטית למסך שנחשב לרגיש – פי כמה אם הכוונה להתנייד איתו. זה גם המקום להוסיף שלקורא שלפנינו אין שום אטימות בדרגת IP כלשהי.




בשימוש יום-יומי, ה-GO 7 התגלה כמאוד נוח בקריאה ממושכת. כאמור, משקלו מזכיר סמארטפון, כך שהיד כבר מורגלת למשקל שבאותו טווחים גרמים, אלא שבזכות זה שהוא גדול יותר מהסמארטפון הממוצע, פיזור המשקל של המכשיר נוח יותר להחזקה ממושכת. גם צמד המקשים הפיזיים המשמשים לדפדוף משתלבים בדיוק היכן שהאגודל נח בטבעיות, כך שבבסיס, מנח הידיים מאוד מזמין לקריאה רצופה ונוחה. משתמשים שמאליים יכולים פשוט לסובב את מסך ה-GO 7 כדי שהמקשים הפיזיים יותאמו אליהם, מן הסתם.


בקורא הספרים אחסון פנימי בנפח 64GB ויש גם אופציה להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון micro SD. בפועל הקורא הממוצע לא יצטרך יותר מכך; במקרה שלנו נשאר בנפח האחסון כ-48GB , בניכוי קבצי מערכת ההפעלה ואפליקציית עברית שהורדו אליה 20 ספרים שהיו ברשותנו. ספר דיגיטלי ממוצע שוקל סביבות 300KB-1MB, כך שיש די והותר מקום גם עבור תולעות ספרים רציניות.


מבחינת ביצועים, על הנייר מדובר במעבד Qualcomm מתומן ליבות בתדר 2.4GHz, לצידו זיכרון RAM בנפח 4GB ושניהם אמורים לתמוך במשימה די פשוטה לכאורה, לאפשר קריאה נינוחה ואלגנטית. אלא שאלה נתמכים על ידי תצוגת E-Ink איטית ומייסרת וזמני התגובה של הקורא מזכירים טאבלטים מוזלים או סמארטפונים שיצאו לפני עשור. מערכת ההפעלה מבוססת על אנדרואיד 12 המזדקנת, אם כי בכל הנוגע לקטגוריית קוראי הספרים, כנראה שלא תצטרכו גרסה מתקדמת ממנה. יש גישה לחנות Play המוכרת של גוגל, אבל אל תצפו ליותר מדי; אמנם אפשר להוריד את האפליקציות שאנחנו מכירים כמו יוטיוב, ספוטיפיי למשל ואפילו משחקים, אבל קצב הפריימים כ"כ נמוך שאי-אפשר באמת ליהנות מתכנים שאינם קריאת טקסט בלבד. יש עוד ענייני תפעול קטנים ומעצבנים כמו תרגום לפעמים עצל או מילולי מדי שהפך את ה-ghosting למונח "רוח רפאים" או "Firmware עדכון" (היפוך המילים במקור).


היתרון הבולט ביותר שיש ל-Boox GO 7 על פני קוראי ספרים "בינלאומיים", כשהבולט בהם הוא קינדל מבית אמאזון, הוא התמיכה באפליקציית "עברית". בשורה התחתונה, הוא מאפשר לקרוא ספרים שנכתבו בשפת הקודש בצורה נוחה. צריך להוסיף שאמנם ניתן להוריד ספרים משירותים מתחרים ולהעביר אותם לקינדל, אך המגוון לא גדול כמו זו שמציעה "עברית".



באשר לקישוריות, יש במכשיר תמיכה ב-Wi-Fi בתדרים 2.4GHz ו-5GHz וכן בלוטות' 5.0, כך שניתן לחבר אוזניות אלחוטיות אם תכננתם להאזין לספרים קוליים או פודקאסט אהוב – וזה עובד מצוין אחרי שבדקנו את הנושא עם אוזניות אלחוטיות. חבל רק שאין מחבר AUX, שהיה מאפשר גם חיבור אוזניות חוטיות. עם או בלי אוזניות, במכשיר רמקולים מובנים והם חזקים-דיים כדי להאזין בנוחות לספרים קוליים. באשר לפורמטים נתמכים, ה-GO 7 מסוגל לפתוח קבצי ePub, fb2, PDF, mobi ועוד כמה סיומות פופולריות. יש גם תמיכה בתמונות בפורמטים כמו JPG ו-PNG אבל כאמור, איכות התצוגה הצבעונית מתקשה להציג אותם היטב.

PDF
Portable Document Format פורמט חופשי מבית Adobe שמאפשר הצגה של טקסט וגרפיקה מורכבת באופן נאמן למקור ובאיכות גבוהה. לקבצים ניתן להוסיף יישומים אינטראקטיביים, לנעול אותם מפני שינויים ועוד.

חיי סוללה (20%)

9

קורא הספרים צויד בסוללה בקיבולת 2300mAh, אם כי היצרנית לא מצהירה רשמית בכמה שעות קריאה מדובר. במבחן המציאות גילינו יחס קריאה/ניצול סוללה מצוין; שעת קריאה בבהירות בעוצמה 40% גבתה 2% מהסוללה. כלומר בקצב זהה, ה-GO 7 צפוי להציע בערך 50 שעות קריאה. שימו לב לעוד תוצאה מפתיעה: בפעם אחרת כשקראנו בצהריים, רמת הבהירות וטמפ' הצבעים הונמכו לחלוטין – ובתום שעת קריאה הסוללה הציגה את אותו אחוז. כלומר ירידה של פחות מ-1% סוללה בשעה. מרשים.




טעינה מלאה אורכת כשעה וחצי בערך. מבחינת קצב טעינה, ה-GO 7 צבר 23% סוללה בתוך 20 דקות ואחרי עוד 50 דקות צברנו עוד 54%, כלומר כ-74% הושגו תוך שעה ו-10 דקות. במילים אחרות, תשכחו מטעינה מהירה, אבל גם לא מדובר בטעינה איטית ומייסרת.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BOOX ישראל, היבואן הרשמי