סקירה - מחשב נייד Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 83ED003EIV

הטוב
  • תצוגת OLED מצוינת
  • קומפקטי וקל משקל
  • סורק פנים מצוין
  • גוף אלומיניום
הרע
  • חיי הסוללה נחתכים ב-50% כשהמסך על בהירות גבוהה וב-90Hz
  • מעבד ה-Snapdragon X Elite לא מאפשר גיימינג
  • חיבוריות דלה
בשורה התחתונה

מעבדי ה-Snapdragon X Elite הגיעו לשוק כאלטרנטיבה למעבדי אינטל ו-AMD, בעיקר סביב יכולות ה-AI שלהם וצריכת החשמל הנמוכה. בינתיים ההבטחות על יכולות מופלאות מתגלות כהרבה רעש וגם הוא מפנה מקום לבעיה האמיתית של מעבדים מבוססי ARM - תאימות נמוכה מצד יצרני התוכנה.


המחשב הנייד של לנובו, ה-Yoga Slim 7 14Q8X9 מצויד במעבד Snapdragon X Elite החדש שהתגלה כטוב לכל מטלה משרדית ואף עריכת וידאו מרשימה. אך היעדר יכולות גרפיות מינימליות מונעים ממנו להריץ גם את המשחקים הדלים ביותר. גם חיי הסוללה  היו מרשימים אך הגברת בהירות המסך ושינוי קצב הרענון ל-90Hz מקצרים את זמן השימוש דרמטית.


מצד שני, תצוגת ה-OLED המצוינת, איכות הבנייה המעולה ומידותיו הקומפקטיות מאפשרים לו להיות כלי עבודה אלגנטי המציע יותר מהלפטופ המשרדי.

הקדמה

ה-Lenovo Yoga Slim 7 הוא מחשב נייד מבית Lenovo עם מסך בגודל 14.5 אינץ' המצויד בתצוגת OLED ורזולוציית 3K, מעבד Snapdragon X Elite, זיכרון RAM בסך 32GB ונפח אחסון של 1TB. עוד במפרט: קצב ריענון 90Hz, רביעיית רמקולים המחוזקים ב-Dolby Atmos וטעינה מהירה בהספק 65W.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

ביצועים (35%)

8

הנייד מצויד במעבד X1E-78-100 מסדרת Snapdragon X Elite המיועדת למחשבים מבוססי Windows, הבנוי בארכיטקטורת ARM עם NPU של עד 45 TOPS. צריך גם להוסיף שהמעבד הוכרז באפריל השנה ונחשב לחלש ביותר בסדרת ה-X Elite. המאיץ הגרפי המובנה Adreno מבית Qualcomm לא אמור להציע יותר מדי בהיבט של משימות גרפיות או גיימינג – אבל ניתן למציאות לקבוע.



המחשב פתח טוב עם המבחן של Geekbench, בו השגנו 13755 נקודות ב-Multi-Core, לא התוצאה הטיפוסית עבור מחשב משרדי ואפילו פגשנו מחשבי גיימינג "קלים" עם תוצאה סמוכה. ב-Cinebench R23 הוא השיג רק 8442 נקודות, אפילו מתחת ל- i9-9880H של אינטל והרבה מתחת ל-Core Ultra 7 155H שהשיג 15798 נקודות. את הקביעה הניצחת שהמחשב שלפנינו אינו מיועד למשחקים כלל ווידאנו עם Time Spy ושם קיבלנו 1907 נקודות בלבד, מבחן שאמנם מיועד למחשבי גיימינג – אבל גם חושף את יכולתו של ה-Slim 7 14Q8X9 להתמודד עם כותר מפורסם ותובעני מהשנים האחרונות.



אם כך, איפה הביצועים בכל זאת הרשימו? בשוטף בעיקר – אבל גם בתוכנות עיצוב ועריכה שאנחנו עובדים איתם ביום יום. כך למשל בעריכת הוידאו של ממשקי Clipchamp ו-CapCut לא חווינו שום בעיות; מדובר אמנם בחיתוכי סרטונים קצרים והוספת מעברים ושאר אפקטים פשוטים, אבל המחשב גם לא גמגם בשום שלב ורינדר את הקטעים הסופיים במהירות מצוינת. גם את פוטשופ ואילוסטרייטור ה-X Elite הריץ בקלות, ראוי להוסיף. השימושיות השגרתית מעבר לכך התנהלה היטב; עריכת מסמכים ביישומי אופיס, יצירת פוסטים לרשתות החברתיות בפוטושופ – הכל עבד כשורה ובלי שיהוקי מערכת.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

9

הגענו לנקודת החוזק של המחשב, ללא ספק. מסך המגע בגודל 14.5 אינץ' הגיש את כל מה שהזדקקנו לו כדי ליצור את התוכן שלנו, בין אם זה היה עריכת וידאו עם או תמונות. אבל נגע קודם במפרט: פאנל OLED, קצב ריענון 90Hz ובהירות נהדרת של 500nits ב-Typical ועד 1,000nits בשיא. טווחי הצבעים 100% DCI-P3 ו-100% sRGB סיפקו לנו דיוק צבעים נהדר – שהחמיאו לתצוגה כשצפינו בסדרות בנטפליקס, אבל בעיקר בתיקוני צבע בתמונות פרופילים וצילומי טבע. הרזולוציה עומדת על 1840X2944 פיקסלים ועל פני 14.5 אינץ' התצוגה מוגשת חדה ומפוארת.



קצב הריענון בתדר 90Hz נוכח בעיקר עבור השיטוט הנעים והאלגנטי שלא מציעים מסכי הלפטופ הרגילים. אין לכך שום משמעות בפן הגיימינג, בטח לא עם מערך ה"שרירים" שלפנינו וצריך גם לזכור עוד חיסרון, מדובר בתכונה שזוללת סוללה. אנחנו בכל מקרה תמיד נעדיף את קצב הריענון הגבוה יותר, גם אם הוא סמלי בנוכחותו ובעיקר משרת יותר כתכונת נוחות מאשר מענה על צורך מקצועי.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

רוחבו 32.5 ס"מ, אורכו 22.5 ס"מ, עוביו 1.3 מ"מ ומשקלו 1.28 ק"ג – נתונים שגרתיים ללפטופ 14 אינץ', אולי אפילו מחמיאים בהיבט העובי והמשקל כשמתחשבים במסך המגע שנוטה לנפח ממדים. כיאה למשפחת ה-Yoga, המסך מוטה לאחור, אבל רק עד גבול מסוים, סביבות 165-170 מעלות. עוד עניין בולט במחשב הוא נוכחותו של המקש הייעודי Copilot, עזר ה-AI הייעודי של מיקרוסופט שבעזרתו ניתן לג'רנט תמונות או טקסטים ולחפש כל מידע בהתבסס על מלל חופשי.



עוברים לחיבורים זמינים. יש כאן שלושה מחברי USB-C בתקן USB4, כלומר תמיכה בהעברת נתונים במהירות 40Gbps, העברת חשמל בתמיכת PD 3.1 והעברת וידאו ב- DisplayPort 1.4 – מערך ורסטילי אבל גם די צנום, שנועד בעיקר לשמור על קומפקטיות המחשב. מבחינת קישוריות, ה-Slim 7 תומך ב-Wi-Fi 7 ובלוטות' 5.3.



ניסינו גם את ה-Copilot המובנה במערכת ההפעלה, המבוססת על המודלים של GPT ו-DALL·E 3 בשילוב מוצרי מיקרוסופט, כמו דפדפן Edge והצ'טבוט של Bing. יותר מהכל, גילינו שהוא מאוד "עצל". מה זה אומר? שבמקום לג'נרט תמונה מבוקשת למשל, הוא מעדיף לשלוח אותנו לאתרים שמציגים תוכן דומה - למרות שניסינו כמה ניסוחים שונים כדי לדייק את הפקודה שלנו.



במקרה אחר ביקשנו מידע על תחום עיסוק מסוים ובמקום להציג ישר את המידע הקונקרטי, הוא הציע לעיין במאמר ארוך ולאתר בתוכו את המידע הנחוץ לנו. זה לא תמיד קורה ולפעמים אכן המידע המדויק מוגש ישירות אלינו, אבל כשזה לא קורה, זה מרגיש כמו חיפוש שגרתי בגוגל – ורחוק מאוד מייעודו של ה-AI.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

משך פעולת סוללה (15%)

8

במחשב סוללת 70Wh שתומכת בטעינה מהירה מהסוג שלנובו מכנה Rapid Charge Express. במארז קיבלנו מטען USB-C בהספק 65W שתומך ב-PD 3.0 והיצרנית מבטיחה 3 שעות פעילות בתמורה ל-15 דקות טעינה.



חיי הסוללה ה-Yoga Slim 7 מצוינים עם סביבות 8.5-9 שעות פעילות משרדית ובערך 4.5-5 שעות פעילות אם תשלבו עריכה וידאו ורינדורים ממושכים. שלא במפתיע מדי, שמנו לב ששילוב של בהירות גבוהה וקצב הריענון בתדר 90Hz משפיעים דרמטית על חיי הסוללה, כך שאם תשלבו את שתי התכונות הזללניות שהוזכרו, לצד משימות תובעניות, קשה לקבל מהמחשב יותר מ-4 שעות פעילות.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

עמידות ואבטחה (10%)

9

שלדת ה-Yoga Slim 7 עשויה כולה מאלומיניום, גם בחלק התחתון וגם בחלק העליון – החומר העדיף על פני פלסטיק ללא ספק, הן ברמת איכות הבניה והן באגף הנראות. חבל רק שמאוד מהר גילינו שאין כתם שהוא לא מתעד על השילדה.

המחשב גם מתהדר בעמידות MIL-STD-810H, תקן שכבר כמעט הופך לסטנדרט בקרב מחשבים ניידים בטווח המחירים של המחשב שלפנינו.



ברמת האבטחה אין כאן סורק טביעת אצבע אלא סורק פנים בלבד – והוא עובד מצוין. כשעבדנו בלילות בחדר עמום הוא התקשה קצת יותר מטבע הדברים, אבל ביום-יום במשרד מואר הוא איתר בחצי-שניה את פנינו והזיהוי המוצלח התבצע ברגע. יופי של סורק פנים, גם אם מפספס בתנאי תאורה מאתגרים.