סקירה - מסך מחשב LG UltraGear 27GS95QEB ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב LG UltraGear 27GS95QEB

הטוב
  • שתי מחברי passthrough USB בגרסת 3.2 Gen 1
  • תאימות ל-G-Sync ו-FreeSync Premium Pro
  • ניגודיות מפעימה, שחורים עמוקים ומלאים
  • תצוגת OLED מפוארת
  • ארגונומיות טובה
הרע
  • גישה לתפריט ה-OSD המלא מחייב שלט
בשורה התחתונה

מסך ה-OLED החדש של LG הוא אחד מהצגים המתקדמים והמרשימים שבדקנו ולא פחות חשוב, הוא מאובזר בכל תכונות הגיימינג התחרותיות; עושר צבעים לעילא וניגודיות מפוארת, רזולוציה חדה, קצב ריענון תחרותי ויש גם תאימות לטכנולוגיות סינכרון הפריימים מול כרטיסי מסך מקצועיים מבית AMD ו-Nvidia. שאר פינוקים כמו מחברי USB, תאורת RGB וארגונומיות נדיבה גם בנמצא, אלא שמעל הכל ניצב תג מחיר אסטרונומי שמזכיר לנו שמסכי OLED הם עדיין מותרות לבעלי כיסים עמוקים בלבד.

הקדמה

ה-27GS95QE-B הוא מסך OLED בגודל 27 אינץ' המיועד לגיימינג מבית LG הכולל רזולוציה QHD, קצב ריענון בתדר 240Hz, זמן תגובה 0.03ms ב-GtG, תמיכה ב-HDR400 True black ובטכנולוגיית סינכרון הפריימים של Nvidia ו-AMD. כן המסך כולל מעמד מתכוונן, שלט רחוק ויציאת אוזניות התומכת בטכנולוגיית DTS Headphone :X. המסך זמין בצבע שחור.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (35%)

9.5

נתחיל קודם מכמה נתונים טכניים: הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1440X2560 פיקסלים ונחסוך לכם את הדאגה, הם נמתחים מצוין על מסך בגודל 27 אינץ'. התצוגה חדה וזה לא משנה אם המסך ישמש אתכם לגיימינג או לעריכת תמונות או טקסטים מעוצבים, הרזולוציה הגבוהה תציג את הכל בחדות יתרה. מבחינת צבעים, סולם הצבעים עומד הוא DCI-P3 98.5% ו-Adobe RGB 91%, כך שגם למעצבים המסך יתאים. כן יש תמיכה ב-DisplayHDR True Black 400, כך שאפשר לסמוך על טווח צבעים רחב ועומק נאה של גוונים שחורים.



הניגודיות של המסך דורשת התייחסות יתרה. על הנייר מדובר ביחס ניגודיות של 1500000:1 (טיפוסי) אבל נגיע לשורה התחתונה: מדובר במסך שמדגיש משמעותית את הפערים בין גווני השחור, דקים ככל שיהיו ונוכחנו לגלות זאת בעיקר בסצנות חשוכות או במפות חשוכות של משחקי FPS. לפני מסך זה ליווה אותנו מסך IPS, גם של LG אגב, והפערים בין שכבות החושך שהתרגלנו להכיר התגלו כמשמעותיים: לפתע המסך החדש הציג שמיים בגווני כחול נייבי והסקין (Camo) של הנשק שלנו במשחק COD לא נראה סתם כשחור עמום אלא כזה המורכב מאוסף אפורים כהים שמשתלבים אל שחור עמוק בהדרגה. הרגיש לנו לא אחת שה-OLED מחדד במיוחד אלמנטים קטנים, אלו שהתרגלנו לא להתעמק בהם - וכעת הם זוכים לאופי עשיר יותר.


בהירות המסך עומדת על 275cd/m2 (טיפוסי) ועד 620cd/m² בשיא. עניין הבהירות הוא האחרון שתצטרכו לדאוג לו: מסך ה-27GS95QE-B בוהק להפליא ואם נתעקש למצוא הערה אחת, זו תהיה המלצתנו לכבות את ה-ABL, מנגנון הכיבוי הבהירות האוטומטי שאמור להתאים את רמת הבהירות בהתאם למוצג על המסך. הוא הגיב מצוין מול מסמך וורד לבן וצמצם את הבהירות בהדרגה, אבל בגיימינג זייף לא מעט ומאוד מהר העדפנו לעבור לשליטה ידנית על הבהירות.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

גיימינג ועריכה גרפית (35%)

10

נתחיל מנתוני הגיימינג החשובים: יש כאן קצב ריענון בתדר 240Hz וזמן התגובה של 0.03ms ב-GtG, שתי תכונות תחרותיות חשובות לגיימר - וזה לא משנה איזה סוג הוא, קז'ואלי או תחרותי. מבחינת תאימות מול כרטיסי מסך הנוגעת לסינכרון קצב הפריימים (VRR), המסך תואם G-Sync של Nvidia ו-FreeSync Premium Pro מבית AMD - יופי של תמיכה בשתי הטכנולוגיות של צמד יצרניות כרטיסי המסך. תכונות נוספות במעמד המסך כוללות הוספת כוונת, מונה פריימים ועוד כמה מצבי תמונה ייעודיים כמו RTS, FPS ו-Vivid - פיצ'רים שהתרגלנו למצוא במסכי גיימינג ייעודיים כמו זה שלפנינו.



כאן המקום להחמיא לאוסף תכונות המסך: ל-DisplayHDR True Black 400, יחס הניגודיות המצטיין, הרזולוציה הגבוהה, פאנל ה-OLED ושאר המשתנים שהפכו את חוויית המשחק למפוארת וסינמטית להפליא. שיחקנו ב-Black Myth: Wukong ו-Horizon Zero Dawn, שני משחקי הרפתקאות שהאדירו את העולמות שלהם פי כמה ממה שהתרגלנו להכיר. בכל אחד מהכותרים אנחנו חתומים בגאווה על כמה מאות שעות משחק וחשבנו שכבר ראינו הכל - ואז מסך ה-OLED טרף את הקלפים עם מתיחת צבעים מרשימה והצליח להעשיר את העולמות הפתוחים שהתרגלנו להכיר פי כמה. אי אפשר להתחמק מהקלישאה "צריך לראות כדי להבין", אבל רק צפייה ישירה תדגיש כמה מהנה לשחק עם מסך ה-27GS95QE-B.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

9

נתחיל מהמראה והמסך שלפנינו לא מסתיר שהוא חלק מסדרת הגיימינג של UltraGear: מעמד V מסורתי, חובק כבלים בבסיס סטנד מתכתי וכבד ובגב המסך עיטורים גאומטריים. הגישה למחברים קלה יחסית ולא צריך להתכופף כדי לגשת ליציאת וידאו כלשהי; כל היציאות צמודות לגב המסך. אגב מחברים, במסך שתי יציאות HDMI בגרסה 2.1 ויציאת DP בגרסה 1.4. ברמת האודיו, להפתעתנו זמינה יציאה לחיבור כבל אופטי, לא מחבר פופולרי במיוחד במסכי גיימינ. כן זמין מחבר אוזניות 3.5 מ"מ התומך ב-DTS Headphone :X במידה ותבקשו סאונד מרחבי, בהנחה ואוזניות הגיימינג שלכם ממילא לא מציעות זאת. באשר ל-USB, יש כאן passthrough המתאפשר באמצעות חיבור כבל USB-B מהמסך למחשב - ורק אז צמד יציאות ה-USB-A בגרסה 3.2 Gen 1 יגיבו כשיחוברו אליהם התקנים ויגיבו כאילו אותם התקנים הוכנסו ישירות לכונן.





בתחתית מרכז המסך מקש בודד שמאפשר להגדיר רק כמה משתנים בודדים, כמו ה-Input, הבהירות, הווליום או פשוט לכבות/להדליק את המסך. בניגוד למסכי LG שבדקנו לאחרונה, כדי לגשת לתכונות המתקדמות תאלצו להשתמש בשלט, או להתקין את תוכנת OnScreen Control במחשב, שמציעה לא מעט מתכונות ה-OSD, כמו שינוי הניגודיות, מייצב השחור או לעבור במהירות בין מצבי תמונה ייעודיים. יש גם אפשרות Screen Split נחמדה שכבר מוכנה עם כמה presets נעולים לפיצול מסך מהיר - נחמד לריבוי משימות, עד כמה שמסך בגודל 27 אינץ' מאפשר זאת.


מבחינת ארגונומיות, המסך מציע גמישות לא רעה בכלל יחסית למסך בגודל 27 אינץ': יש כאן הטייה קדימה ב-5° ואחורה ב-15°, הגבהה של עד 11 ס"מ נוספים, סיבוב של 10° לימין ולשמאל וגם תצוגת Portrait אפשרית כאן, אם כי באופן די משונה אין הרגשה טקטלית כשהמסך חוזר סימטרית למצב Landscape, כלומר היתה לנו חסרה המדרגה הקטנה שמסמנת למשתמש, "כאן זו נקודת האמצע". את המסך ניתן גם להתקין על תושבת או זרוע בתקן VESA 100x100 הסטנדרטי. צריך גם להוסיף שבגב המסך נוכחים ארבעה פסי תאורה RGB שניתנים לשליטה מהשלט וכן להגדרת הגוונים שלהם - תוספת חביבה שתשתלב באלגנטיות עם סט אפ צבעוני תואם.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.