סקירה - מקלדת Lenovo Legion K510 Mini Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקלדת Lenovo Legion K510 Mini Pro GY41P80859

הטוב
  • מבנה Hot-Swappable המאפשר להחליף מתגים
  • עמידות בפני 50 מיליון קליקים, כבל שזור בד
  • תאורת RGB הכי בוהקת שראינו
  • מחיר נוח יחסית למקלדת מכנית
  • מקליט ועורך פקודות מאקרו
הרע
  • התאורה מסנוורת את סימני המקשים
  • מיפוי המקשים דל באפשרויות
  • ללא USB Passthrough
  • ללא רגליים מתכווננות
בשורה התחתונה
התוכנה מוגבלת, המקשים השקופים גורמים ל-RGB לסנוור את הדפסי האותיות - אבל תג המחיר משכנע ולא פחות חשוב, היא מספקת ביצועים תחרותיים. מקלדת הגיימינג החדשה של Legion K510 Mini Pro מכניסה רוח רעננה לקטגוריה; מבנה 75% סולידי, מתגים מכניים לאוהבי הקליקים הקולניים ותאורת RGB שתהדהד ברחבי חדר הגיימינג שלכם. פשוט מקלדת קומפקטית ויעילה.
הקדמה

מקלדת הגיימינג החוטית Legion K510 Mini Pro מבית Lenovo מציעה עיצוב בתצורת 75%, מקשי מולטימדיה מובנים, מתגים מכניים ותאורת RGB עם מעל 10 מצבי תאורה שונים. עוד במפרט: מבנה hot swappable להחלפת מתגים, תוכנה ייעודית במחשב והבטחת עמידות של עד 50 מיליון הקשות. המקלדת זמינה בצבע שחור.

נוחות השימוש במקלדת (70%)

8.5

במקלדת מצויים 84 מקשים. מקשי ה-F המסורתיים קיבלו נוכחות משלהם ולא מתחבאים מאחורי מקשים הספרות (כמו במקלדות ה-60%) - והוקצה אפילו מקש ייעודי עבור ה-Copilot, עזר ה-AI של מיקרוסופט. מצד שני עדיין מדובר במקלדת 75%, כלומר מקשי ניווט כמו Home, PgUp ו-Del שולבו לאורך בחלקה הימיני ביותר של המקלדת, עניין שצריך להתאקלם אליו, בטח אם הורגלתם למקלדת בתצורה מלאה או TKL. מהמקלדת הנומרית תשכחו כמובן, אין לה מקום בתצורה הקומפקטית שלפנינו. בקידמת המקלדת מחבר USB-C עבור חיבור פיזי למחשב ולצערנו היציאה לא נסתרת או כזו שיוצרת קו אפס בעת חיבור הכבל אל המקלדת – פתרון עיצובי שראינו אצל מקלדת מתחרה ואהבנו במיוחד, לטובת המראה הנקי ונטול הבליטות.



משקל המקלדת 680 גרם, משקל שמנמן אך גם שגרתי למקלדת 75% המבוססת על מתגים מכניים. יתר מידותיה: רוחבה 31 ס"מ, עומקה 12 ס"מ וגובהה בשיא 3.8 ס"מ. אגב גובה, באופן די מאכזב ל-K510 Mini Pro אין רגליים מתכווננות. עוד חיסרון, שדווקא לא היינו מצפים ממקלדת חוטית: אין כאן USB Passthrough שהייתה מאפשרת לנו לחבר למקלדת התקני USB נוספים, בין אם זה דונגל העכבר האלחוטי שלנו או דיסק-און-קי למשל.


צריך לדבר על המקשים השקופים למשעי, תכונה שלא תמצאו בכל מקלדת גיימינג. בדיוק כמו שזה נשמע, למקשי ה-K510 Mini Pro אין שום שכבה מושחרת או חצי-אפורה שמפרידה בין המתג לאותיות המודפסות. זה אומר אמנם מראה עתידני-משהו ו-RGB במלוא הדרו ועוצמתו הבוהקת, מחזה שסחט המון מחמאות, אבל וזה "אבל" משמעותי, הוא גם פגע משמעותית בקריאות האותיות, שמסתנוורים מהתאורה החזקה, בטח כשהיא על עוצמה מקסימלית. נסכם: אם אתם גיימרים נמרצים והקלדה עיוורת לא זרה לכם, המקשים של המקלדת לא יעשו לכם צרות. משתמשים שעדיין לא בטוחים איפה כל מקש נמצא באופן מוחלט - נמליץ להתחרק מה-K510 Mini Pro, פשוט כי מחזה האורות הזה, מרהיב ככל שיהיה, מסתיר כמעט לחלוטין את סמלי האותיות.


ב-K510 Mini Pro שולבו מתגים חומים בעלי חיווי טקטלי, כזה שתרגישו הן בלחיצה והן בצליל. הוא אמנם לא מובחן כמו המתגים האדומים בעלי האופי הלינארי, אבל גם לא נחשב לשקט במיוחד, חשוב לציין, גם בגלל המתג המכני שמוסיף נפח וגורם למקלדת להישמע כמו מכונת כתיבה – לחובבי הז'אנר. עומק הלחיצה המלא נדיב כיאה לאופי מתג, כנראה סביבות 3.5-4 מ"מ, מה שאומר שהמקש גבוה והלחיצה הנדרשת מצד המשתמש עמוקה ומלאה, בהנחה שמרחק ההפעלה עומד על סביבות 2 מ"מ להערכתנו, על בסיס מקלדות גיימינג עם מתג בעל אופי דומה מאוד.


שלא במפתיע, בהקלדת מסמכים ארוכים תתעייפו מאוד מהר ו"דמי הרצינות" שהמקלדת דורשת מטריחה מאוד את המקליד הנמרץ. מצד שני, בגיימינג הכל עובד כשורה וברצף משחקי Resurgence ב-Warzone הרגשנו לחלוטין שולטים בדינמיות של המשחק - בשורה התחתונה מרגיש ה-K510 Mini Pro נועד לכותרי FPS מהירים. על מהירות תגובה אין מה להרחיב ומקלדת חוטית כמו מקלדת חוטית מספקת זמן המתנה (latency) פנומנלי, מספיק מרשים כדי שלא נבחין בו כלל.


עוד יתרון שחשוב לציין: המבנה של המקלדת Hot-Swappable, מה שאומר שניתן להחליף את המתגים שלה. במארז קיבלנו שולף מקשים ומתגים שעזרו לנו בפעולה; הוצאת המקשים אמנם שגרתית אבל שליפת המתגים היא כבר פעולה הרבה יותר מסובכת ומסורבלת או במילים אחרות, לאניני טעם בלבד. כאמור, החדשות הטובות הן שהשילדה תעמוד לרשותכם ותוכלו להחליף לכל מתג אחר, התואם לו בסוגו מן הסתם.

מקלדת חוטית
זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדות, כיוון שעל פי רוב המקלדת נמצאת בעמדת המחשב ואינה ניידת. כמו כן חוסכת המקלדת החוטית את ההתעסקות בטעינה ובסוללות ומונעת את האפשרות של הפסקת התפקוד עקב התרוקנות הסוללות או חריגה מטווח השידור. לרוב גם זולות יותר ממקלדות אלחוטיות.

תוכנה ייעודית (15%)

7

למקלדת שלפנינו מתלווה ה-Accessories and Display Manager, העזר שהתקנו במחשב שלנו מבית היצרנית. כמקובל, ניתן לשמור העדפות שימוש כפרופיל, בין אם זה שינוי תנועת ומהירות תאורת ה-RGB וקביעת עוצמת הבהירות בשלוש ברמות.




יש גם מיפוי מחדש למקשים אבל מגוון האפשרויות מאוד סגפני ומסתכם בחמישה מקשי המדיה המקובלים בלבד או שיוך לפקודת מאקרו. צנוע מדי ומאכזב נורא. כאמור, יש לפחות מערך מאקרו וניתן להקליט רצף פקודות להעדפתכם וכמובן לערוך אותו אח"כ ברמת ה-ms - עניין שפתר לנו רק חלק מהדרישות שלנו בשימוש מול תוכנות שאנחנו עובדים איתם ביום-יום.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8.5

היצרנית מבטיחה עמידות של עד 50 מיליון קליקים, נתון די סטנדרטי בקטגוריה וכאמור, מדובר במתגים מכניים הנחשבים לעמידים ומסיביים יותר ממתגים שאינם כאלה. מרקם המקשים חלק יחסית שמספק הרגשה מעט זולה והם גם עשויים פלסטיק, שזה בסדר, אם כי לא ברור מאיזה סוג הפלסטיק ומאחר ולא הוזכר שמדובר ב-ABS או PBT, סביר להניח שמדובר בחומר זול יותר מהשניים.



מתחת למקשים השקופים והמתגים המכניים ב-Lenovo הבטיחו שגם הכניסו משטח מרכך שאמור להחליש את רעשי המקלדת אבל כאמור, את הקשות ה-K510 Mini Pro לא תוכלו לפספס. כבל ה-USB שזור בד, אורכו 1.8 מ' והוא גם עבה מאוד, ראוי להחמיא.