סקירה - שעון חכם TicWatch TicWatch Pro 5 Enduro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שעון חכם TicWatch TicWatch Pro 5 Enduro

הטוב
  • התראות מוצגות היטב בעברית, כולל אימוג'ים
  • מסך OLED ובהירות אוטומטית
  • שני סוגי תצוגת Always On
  • חיישן NFC ו-GPS מובנים
  • זיכרון פנימי בנפח 32GB
הרע
  • לא ניתן לשוחח באמצעות השעון, רק לקבל ולנתק שיחה
  • אפליקציה סבירה שאינה מותאמת לעברית
  • חיישן שינה מגמגם
בשורה התחתונה
השעון החכם של TicWatch הוא שחקן מרענן בשוק, אבל הוא חייב להתחדש באפליקציה יותר נעימה לעין וזמינה בעברית לפני שהוא יצליח להיות רלוונטי עבור הישראלי הממוצע. ביתר המבחנים יצאנו די מרוצים; יש נפח אחסון פנימי, חיישן מיקום ו-NFC מובנים, ניטור מגוון מדדים (גם אם את השינה שלנו הוא פספס לא מעט), וכמובן, הצגת התראות בעברית ומענה ישירות מהשעון. שעון מעולה עם כמה מגרעות שניתנות לתיקון.
הקדמה

השעון החכם TicWatch Pro 5 Enduro מבית Mobvoi מבטיח להציע עיצוב אלגנטי ומפרט ש"מתאים לכל סגנון חיים", לפי היצרנית. השעון מצויד במסך קריסטל ספיר, רצועה ניתנת להחלפה ומערכת הפעלה Wear OS. עוד במפרט: חיישני בריאות, חיישן NFC ועמידות למים בתקן 5ATM. השעון זמין בצבע שחור.

תודה לרשת באג על השאלת השעון לסקירה

נוחות השימוש (40%)

8.5

ל-Pro 5 Enduro מסך OLED בגודל 1.43 אינץ', עם רזולוציה של 466X466 פיקסלים ויש לו גם בהירות אוטומטית שמתאימה היטב את בהירות המסך לתנאי הסביבה. החלק הבולט לטובה בתצוגה הוא צמד סוגי תצוגת ה-Always On. עד כה פגשנו בשעונים חכמים שהציגו למשתמש שני מסכים; ב- Always On הוצגה התצוגה עם בהירות מוחלשת שלרוב רק מציגה את השעה – וברגע שמסובבים את היד כלפי המשתמש, נחשפת התצוגה המלאה. לשעון שלפנינו תצוגת נוספת שחוצצת בין ה-Always On למסך הצבעוני; כשסובבנו את היד, תצוגת ה- Always On למעשה רק מתבהרת יותר ומקלה על קריאות השעה. כדי לגשת למסך המלא שכבר מציג את פני השעון במלואם, יש ללחוץ על השעון עצמו או בכתר שבצד. זה אולי לא נשמע כמו מהפכה גדולה מדי בקטגוריה, אבל אהבנו את המסך החוצץ, בעיקר כי לא תמיד תצוגת ה-Always On הייתה בוהקת מספיק לצפייה בחוץ - ומצד שני לא היינו צריכים שהמסך המלא ייחשף, בטח אם גם בדרך ייחסכו חיי סוללה.



באשר לפני שעון, יש כמה מובנים בשעון עם פונקציונליות משתנה, בין אם זה מראה אנלוגי, עיצובי או פונקציונלי ועמוס בנתונים ומטבי לכת יכולים גם להתקין את אפליקציית TimeShow להורדה של עוד המון פני שעון שבאופן לא מפתיע מדי, חלקן עולות כסף. מבחינת שימושיות, ממשק ה-Wear OS מעולה: הסטה מלמטה למעלה תציג את ההתראות האחרונות שהתקבלו. הסטה מלמעלה למטה תעביר אותנו להחלפה בין מצבים שכיחים (מצב טיסה, שינה, שקט, לא להפריע וכו') והסטה מימין לשמאל ולהפך נעה בין מדדי הבריאות שמתועדים במהלך היום.



נתחיל בפיצ'רים שנכחו בשעון ואהבנו במיוחד: ראשית חיישן המיקום המובנה תמיד יתקבל בברכה; לא נדרשנו לקחת איתנו את השעון כשיצאנו להליכה בת שעה במסלול מדוד והמעקב אחרינו היה יחסית מדויק, עם סטייה של כמה עשרות מטרים בסיכום ההליכה. לא נורא מדי. יש גם נפח אחסון של 32GB שמתבטא מן הסתם בפחות מזה אם תעמיסו את השעון באפליקציות הנתמכות ב-Wear OS, אבל עדיין יישאר די והותר עבור העברת שירים ישירות לשעון ולהאזין ממנו בלי שתצטרכו את הסלולרי לידכם. יש בנמצא גם חיישן NFC לתשלום באמצעות השעון, בתיווך הזנת האשראי שלכם ב-Google Pay כמובן.


לצערנו אין לשעון רמקול, כך שניתן אמנם להפעיל נגן או לקבל שיחה, אבל את יתר השיחה תצטרכו להמשיך לנהל מהסלולרי או מהאוזניות שהוצמדו אליהן. בחלק החיובי, כל ההתראות שקיבלנו במהלך הסקירה הוצגו בעברית מלאה, מיושרים לימין וגם האימוג'ים הוצגו היטב. אפשר אפילו לענות ישירות מהשעון להודעות, גם אם המקלדת מזערית ובדקה את גבולות הסבלנות שלנו כשביקשנו להקליד מילה בודדת.

יישומים ומולטימדיה (25%)

7

בניגוד ללא מעט שעונים חכמים הנושאים מערכת הפעלה משלהם, השעון של Mobvoi נשען על Wear OS, ממשק המכשירים הלבישים של גוגל. למרות שאפשר להשתמש בשעון גם דרך אפליקציית Google Fit הקלילה והאינטואיטיבית, הוגן יהיה לבדוק אותו דרך אפליקציית היצרנית, Mobvoi Health - ולצערנו היא הרבה פחות מוצלחת. נתחיל מהחטא הכי גדול שלה; היא לא מותאמת לשפת הקודש, ואנחנו אפילו לא מדברים על היעדר התמיכה בשפה העברית. מאחר והסלולרי שלנו מבוסס ממשק RTL, כלומר מימין לשמאל, הרבה מהתפריטים נדרסים על ידי נתונים כמותיים. זה לא שזה לא קריא, אבל רחוק להציג חוויית משתמש מיטבית.



מבחינת מדדי בריאות, ה-Pro 5 Enduro מיישר קו עם הסטנדרט המצופה משעונים חכמים ומציג את כל מה שחשוב: קצב לב, ריווי חמצן בדם, צעדים, שינה ומתח. בשעון כל המדדים מוצגים נפלא ואפשר כמובן למדוד כל ערך בנפרד ידנית, בלחיצה בודדת על אותו מדד ואז הבדיקה יוצאת לדרך בזמן אמת. לצערנו חיישן השינה מגמגם ונתפס לא מדויק יותר מפעם אחת: באחד הערבים למשל צפינו בסרט במשך שעתיים בשכיבה בספה ומטבע הדברים לא זזנו יותר מדי - והשעון הגדיר את השעתיים האלה כתנומה. במקרה אחר, למרות שנרדמנו קצת לפני חצות, השעון החליט שנרדמנו בפועל רק לקראת 1 בלילה, כלומר הוא פספס שעה שלמה בתחילת השינה. במקרה נוסף גילינו שהוא לא תמיד מזהה השכמות קצרות בנות 15-20 דקות, למשל כשקמנו לילד הבוכה וחזרנו לישון; מבחינת השעון מעולם לא התעוררנו. מאכזב.



מבחינת ספורט, השעון של TicWatch ליווה אותנו בעיקר באימוני קרוספיט שכללו תרגילי כוח ומעת לעת תרגילים אירוביים שכללו שימוש ב-GPS המובנה. כמקובל, הוצג לנו בשעון משך הפעילות, כמות הצעדים, הקלוריות ששרפנו – והכל אמור להיות גם מסוכם באפליקציה, אלא ששוב Mobvoi Health אכזבה אותנו ופשוט העלימה את הנתונים האלה, במעין ממשק שרואים בבירור שאינו מלוטש עד הסוף. כשגוללים לתחתית בתפריט האימון מגלים שגם אזורי הדופק שלנו מכוסים על ידי נתונים אחרים. מאכזב, בטח כשהתוצאות שהתקבלו בשעון היו די מדויקות ואם יש מחמאה שאפשר לחלק ל-Pro 5 Enduro, זה ששריפת הקלוריות שהוא העריך סוף סוף לא הרגישה כ"מחמיאה" מדי, בניגוד להרבה שעונים חכמים בעלי הנטייה לעוות את הנתון הזה, לטוב ולרע.

משך פעולת סוללה (20%)

8

ל-Pro 5 Enduro סוללה בנפח 628mAh והיא לא הציעה חיי סוללה יוצאי דופן, לטוב ולרע. בסדרת ימים תובענית למשל, במהלכה התאמנו פעמיים, נמדדנו לאורך כל היממה, בחרנו לקבל את כל סוגי ההתראות והפעלנו את תצוגת Always On – הסוללה בוזבזה בקצב של 25-27% אחוזי סוללה ביום. כלומר סביבות 3-4 ימי פעילות רצופים. בהמשך צמצמנו את האפליקציות מהן קיבלנו התראות והורדנו כמה מהתיעודים של מדדי הבריאות וזכינו בעוד יום וחצי של פעילות.



הנה עוד כמה סיטואציות נקודתיות שכיחות שמשקפות את יכולת הסוללה:

⦁ כאמור, ניצול של כ-25-27% אחוזי סוללה ביום, בשימוש תובעני.
⦁ תיעוד לילה גובה כ-2-3% אחוזי סוללה.
⦁ אימון מבוסס מיקום בן 50 דקות ניצל כ-5% סוללה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

לשעון עמידות למים בתקן AMT5, כלומר ניתן לצלול עם השעון, לשחות איתו במים פתוחים ולהתקלח איתו כמובן – אבל עדיין היינו נזהרים מלהיכנס איתו למקומות עתירי לחות כמו סאונה או מקלחת חמה וממושכת, שכן האדים עדיין יכולים להיכנס לתוך השעון ולהפוך לנוזלים בהמשך שעלולים להזיק לו. יש גם עמידות MIL-STD-810H שאמורה להעיד בין היתר על עמידות בפני פגיעות פיזיות. ה-Pro 5 Enduro פגש לא אחת מפגש ישיר עם משקולת קטלבלס כבדה במהלך האימונים ומלבד צבע המשקולת ששפשף את הכתר או את מסגרת השעון והשאיר אחריו את גוונו, קצת גירוד עם הציפורן שלנו והעניין נגמר. מרשים.




מעל המסך ציפוי ספיר קריסטל וגם זה הוכיח את יעילותו; שום שריטות או סדקים קטנים ככל שיהיו לא תועדו במהלך תקופת הסקירה, גם כשהשעון נפל מהשולחן ישירות על המסך. הרצועה השחורה עשויה גומי שגרתי שאפשר למצוא אצל רוב רצועות השעונים החכמים והיא נשלפת די בקלות; משיכה של קפיץ מתכת פולט אותה מיחידת השעון, במנגנון פירוק שכיח למדי.

תודה לרשת באג על השאלת השעון לסקירה