סקירה - אוזניות Nothing Ear (open) ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Nothing Ear (open)

הטוב
  • צימוד לשני מכשירים בו-זמנית (מולטיפוינט)
  • לא מפריע לסובבים למרות העיצוב הפתוח
  • אפליקציה שימושית
הרע
  • ללא ביטול רעשים אקטיבי או פסיבי
  • חיווי מגע צביטה מתסכל
בשורה התחתונה

שחקנית חדשה מצטרפת אל שוק האוזניות הפתוחות התוססת והפעם זו חברת Nothing שמצטרפת לקטגוריה המתפתחת. ה-Ear (open) מציעות אטימות פנימית אפסית שלא תנתק אתכם לחלוטין מהסביבה – ובתמורה תצליחו להאזין למוזיקה האהובה עליכם בלי להפריע לסובבים במשרד, גם בזכות אטימות חיצונית מפתיעה לטובה. עוד בחבילה: מראה שקוף ונאה שממשיך את קו מוצרי החברה, אפליקציה מוצלחת ברוב הזמן, צימוד לשני מכשירים במקביל וסוללה סבירה. אם אתם לא רוצים או לא יכולים להתנתק מהסביבה, אבל עדיין מעוניינים לצרוך את מנת המוזיקה היומית שלכם, האוזניות הפתוחות החדשות של Nothing הן אופציה ששווה בחינה.

הקדמה

חברת Nothing משיקה את ה-Ear (open), אוזניות המצוידות בדרייברים בקוטר 14.2 מ"מ המבטיחות נוחות גבוהה, וו אוזן גמיש ועשוי סיליקון, חיי סוללה של 8 שעות ועוד 22 שעות בנרתיק, תמיכה בשני מכשירים במקביל (מולטיפוינט), שליטה באמצעות מקשי מגע ומצב השהיה נמוכה. האוזניות זמינות בצבע לבן.

תודה לרשת באג על השאלת האוזניות לבדיקה

איכות הצליל (40%)

8

לאוזניות דרייברים דינמיים בקוטר 14.2 מ"מ שתומכים בקודקים AAC ו-SBC, שני מודלים סטנדרטיים ולצערנו אין אזכור ל-LDAC או aptX. ה-Ear (open) כשמן, הן אוזניות "פתוחות", קטגוריה חדשה יחסית שבשנה האחרונה הצטרפו אליה לא מעט שחקניות חדשות. כמרומז בכינוי שלהן, מדובר באוזניות בעלי פרופיל שאינו אוטם את אוזני המאזין, בניגוד לאוזניות קשת למשל או אוזניות In-Ear עם ראשי סיליקון. זה אומר גם שהאטימות הפנימית כמעט ואינה קיימת ורעשי הסביבה לא יוסתרו מכם כלל. למען הסר ספק, סינון רעשים אקטיבי, מהתכונות היותר-בולטות בשנים האחרונות שמצוידות בהמון אוזניות – לא קיימות כאן, בעיקר מתוקף טבע השימוש של אוזניות "פתוחות".



אם ננסה לתאר את חווית ההאזנה עם ה-Ear (open), ההרגשה מאוד דומה להאזנת מוזיקה שבוקעת מרמקולים חיצוניים; את המוזיקה שומעים בעוצמה גבוהה ובסמוך לאוזניים, אבל לצידה נשמעים בצורה מלאה רעשי סביבה טיפוסיים. האטימות החיצונית לעומתה דווקא הפתיעה אותנו; חשבנו שעיצוב "מאוורר" שכזה יגרום להמון זליגת מוזיקה החוצה, אלא שרק בעוצמת ווליום מאוד גבוהה הצלילים זולגים – וגם אז השכנים שלנו במשרד טענו שזה נשמע יותר כמו זמזומים "גבוהים" ודקים ולא משהו שאפשר לזהות בבירור.


באשר לאיכות הסאונד, מטבע העובדה שהאטימות הפנימית אינה קיימת ורעשים חיצוניים זולגים פנימה, איכות הצליל היא הראשונה שנפגעת. זה אומר שעם כל הרצון הטוב של הדרייברים, הפירוט מעט לוקה בחסר ודווקא כשהצמדנו את ראשי האוזניות יותר לתעלת האוזן, התחלנו לשמוע אופי צליל עמוק ועשיר יותר. הפעולה האקטיבית הזו מצד שלנו לא טבעית מן הסתם וגם אינה כוונת האוזניות, אבל לשבריר שניה הרגשנו את הפוטנציאל המלא של האוזניות וחבל שאופי ההרכבה שלהן פוגע באיכות הצליל באופן מורגש. לכאן או לכאן, זה לא באמת משנה; אדם שרוכש אוזניות פתוחות אמור להיות מודע למעלות ולמגבלות של אוזניות שכאלה – ובדרך כלל נאלץ לקבל אותן בברכה. כך למשל גילינו במהלך תקופת הסקירה שלא מעט אצני שטח מעדיפים אוזניות שכאלה בשל סיבות בטיחותיות, או למשל מתאמנים בקבוצות ריצה שרוצים להאזין למוזיקה אבל במקביל צריכים להיות קשובים להוראות מדריך הקבוצה.

איכות המיקרופון ושיחות (10%)

8.5
בכל אוזניה שולבו צמד מיקרופונים ואיכות השיחות בתמיכתן נעה בין בינונית לטובה. כשהיא היתה בינונית, נשמענו במעין אפקט מרוחק ואופי הקול שלנו נשמע כאילו שעבר דרך ספוג שהפחית את הפירוט במעט. זה אולי לא נורא כשמקיימים שיחה שגרתית, אבל גם כזו שגורמת לפעמים לצד השני להתאמץ להבין מה אמרנו. הרגעים היותר טובים התגלו דווקא ברגעים המאתגרים יותר; בשיחה בחוץ כשרוח חזקה איימה להפריע או כשנכנסו לחדר הישיבות המהדהד, שם ה-Ear (open) הפתיעו לטובה והעלימו את מרבית רעשי הרקע.

נוחות השימוש (25%)

8

גם בלי כיתוב על הקופסה אפשר לזהות מקילומטרים שמדובר באוזניות של Nothing: עיצוב שקוף חלקית, גימור לבן מט וחלקי פלסטיק מעטרים את רוב גופן. משקל כל אוזניה 8.1 גרם ובתמיכת הקשת שמשתלבת מאחורי האפרכסת של המשתמש, קל לשכוח שה-Ear (open) באוזניים ורק תנועות ראש מזיזות את הקשת קלות ומזכירות שהן שם. חשוב גם להוסיף שבפעמים הראשונות התקשינו עם ההרכבה על האוזניים והן לא מתלבשות אינטואיטיבית כמו שהיינו רוצים – אבל בתום יומיים של שימוש מבינים איזה חלק להחזיק בקשת והיכן להניח את ראש האוזנייה כדי שה-Ear (open) יתלבשו כראוי על האוזן. לכאן או לכאן, אי-אפשר להרכיב כל אוזניה עם יד אחת בלבד - וזה לא תמיד נוח כשהיד השנייה עסוקה במשהו אחר.



באוזניות שולבו מחוות צביטה, כלומר לא מדובר במקשי מגע או מקשים פיזיים; כאן יש לצבוט אזור מסוים בראש האוזניות כדי לגרום להן להעביר שיר, להנמיך ווליום, להשהות ניגון וכו'. למרות חיווי קולי מובחן בעת הלחיצה, לצערנו זה רחוק מלהיות אינטואיטיבי. ממש התעקשנו במהלך תקופת הסקירה להתמסר לצביטות וכל מה שחווינו זו בעיקר תחושת תסכול ואי-נוחות כללית, כנראה בגלל מיקום אזור הצביטה, עוצמת הצביטה הגבוהה הנדרשת כדי להפעיל את המחווה ואולי הכי בעייתי, העובדה שהאוזניות לא פעם התעלמו מבקשתנו, למרות הצביטה הנוקבת. בשורה התחתונה, די מהר גילינו שכדי להעביר שיר או להגביר ווליום למשל, עדיף לבצע זאת ישירות מהפלטפורמה של הנגן, בין אם זה מחשב או סמארטפון.



קייס הטעינה לא שגרתי בנוף; צורתו מלבנית מעוגלת, משקלו כ-63 גרם והוא צר למדי, כ-12.6 ס"מ אורכו, עניין שעלול להגביל כשתרצו לתחוב אותו לכיס המכנסיים שלכם. בגב הקייס ממוקם מחבר USB-C ובמארז קיבלנו גם כבל תואם עבור טעינה. האוזניות הקייס עמידות בתקן IP54, כלומר הגנה בפני נזקי אבק ומים – אבל מדובר בהשפרצות קלות בלבד, כמו רסיסי זיעה וטיפות גשם קלות, לא מעבר. אין מה לדבר על לשחות עם האוזניות או לטבול אותן במים, כמובן. באימוני ריצה לא חווינו בעיות; מעבר לעובדה שה-Ear (open) נותרו יציבות באוזניים, הזיעה שלנו לא גרמה להן לזוז ממקומן ובטח שלא הזיקה לתקינותן.



צימוד באמצעות בלוטות' 5.3 עבד בלי בעיות בתמיכת Fast Pair והאפליקציה גם זיהתה ברגע את ה-Ear (open). מרחק הקליטה עומד על בערך 10 מטרים לפני שמתחילים לשמוע קרטועים, תוצאה די סטנדרטית. זמן ההמתנה (Latency) גם הרשים כשצפינו איתן בכמה הרצאות, וזה עוד לפני שהפעלנו את תכונת "מצב השהייה נמוכה" הייעודית לגיימינג. יש לאוזניות גם תכונת "מולטיפוינט" שמאפשרת לצמד אותן לשני מכשירים במקביל והיא עובדת נהדר; צימדנו את האוזניות לסמארטפון ה-OnePlus שלנו ולמחשב הנייד והם גם הצליחו לשדר יחד את האודיו הנפלט מהם לאוזניות – אם אי-פעם היה צורך מוזר שכזה.



את אפליקציית Nothing X הכרנו מאוזניות אחרות של החברה וברוב הזמן יצאנו מרוצים. נפתח בעניין המצער היחיד; כשפותחים את האפליקציה, יש לה נטייה שחוזרת מעת לעת להתנתק מהאוזניות – ואז למצוא אותן שוב. לפעמים זה אורך שניה, אבל גם לפעמים 5-10 שניות. מלבד העניין הטכני, היא הגיבה היטב בכל המבחנים שלנו; שינינו את אופי הצליל בתמיכת האקולייזר, הגדרנו את ייעודי המקשים והפעלנו את "מצב השהייה נמוכה" – הכל פועל היטב ובזריזות.

משך פעולת הסוללה (25%)

8.5

בכל אוזניה סוללה בקיבולת 64mAh ובקייס סוללת 635mAh. ב-Nothing מבטיחים עד 8 שעות ניגון ועוד 22 שעות ניגון בקייס, כלומר ביחד האוזניות אמורות להציע כ-30 שעות סוללה. המציאות מאוד דומה להבטחות; השגנו סביבות 8-9 שעות ניגון בווליום 50% לפני שנאלצנו להטעין שוב את האוזניות בקייס. בסך הכל מדובר בתוצאה טובה, בעיקר בגלל היעדרו של תכונת ביטול הרעשים הזללנית שמתירה ל-Ear (open) לנגן לא מעט שעות ברציפות. כאמור, את הקייס מטעינים עם כבל USB-C ולצערנו הקייס אינו תומך בטעינה אלחוטית.

תודה לרשת באג על השאלת האוזניות לבדיקה