סקירה - טלפון סלולרי Asus ROG Phone 9 1TB 24GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Asus ROG Phone 9 256GB 12GB RAM אסוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus ROG Phone 9 256GB 12GB RAM אסוס

הטוב
  • כמה תכונות חדשניות, חלקן גימיקיות
  • ביצועי גיימינג מעולים
  • תצוגה חדה ואיכותית
  • איכות בניה מצוינת
  • עמידות IP68
הרע
  • עדשה קדמית מציעה הקלטה באיכות בינונית בלבד
  • מתחמם מאוד בשימוש אינטנסיבי
  • צילום לילה מאכזב
בשורה התחתונה

למרות שהיא לא זוכה להכרה בינלאומית רחבה מדי, ייאמר לזכות Asus שהיא אחת מיצרניות הסלולר השאפתניות ביותר בשוק כרגע. התאגיד הטאיוואני בקלות היה יכול להסתפק בחשיפת עוד מכשיר דגל שמרגיש ונראה "עוד מאותו דבר", אלא שהחדשנות ב- Phone 9 Proניכרת, גם אם לעיתים גובלת עם מחוזות הגימיק. מקשי מגע AirTrigger שמדמים קונסולה, מסך mini-LED אחורי ומערכת קירור AeroActive – דיי בשלושת אלו כדי להפוך את הסמארטפון החדש של Asus לחריג בנוף, מספיק כדי שנעריך את הניסיונות שלו לטאטא את האבק משוק הסמארטפונים שהפך למשמים בשנים האחרונות.


עד כמה ה-Phone 9 Pro מוצלח באמת, מעבר לתכונות הבולטות בנוף? התשובה תלויה בצורך שלכם מהסלולרי. כיאה לייעודו, גיימרים כבדים יעריכו מאוד את תצוגת ה-AMOLED, המעבד העילאי והכלים המתקדמים שיעמדו לרשות שחקנים מתקדמים. אלא שמערך הצילום אכזב אותנו, הן בתמונות והן בהקלטות סלפי, חיסרון שעלול להרחיק יוצרי תוכן. נראה שהמסקנה די ברורה; הסמארטפון החדש של ROG נוצר עבור גיימרים – ועבורם בלבד.

הקדמה

ה-ROG Phone 9 Pro הוא סמארטפון הדגל החדש של Asus, הכולל מעבד Snapdragon 8 Elite עם זיכרון RAM בנפח 24GB מסוג LPDDR5X ועוד 1TB כנפח אחסון עבור המשתמש. גודל המסך 6.78 אינץ' המצויד בפאנל E6 flexible AMOLED עם רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים, קצב ריענון של עד 185Hz והבטחה לבהירות שיא של 2500nits. עוד במערך: שלוש עדשות אחוריות כשהמרכזית בת 50 מגה פיקסל, אודיו היקפי מבית Dirac Virtuo וטעינה מהירה. המכשיר זמין בצבע שחור.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

9

המכשיר מוציא ומקבל שיחות נהדר והרמקול הפנימי סטנדרטי מאוד – על כך לא נתעכב. בתחתית המכשיר מחבר 3.5 מ"מ ואליו מצטרף הסאונד המרחבי של Dirac Virtuo עם אקולייזר המותאם לסגנונות השמעה שונים, שלא מחייב חיבור אוזניות אבל מן הסתם שאוזניות יפיקו צליל יותר מפורט ונעים מאשר הרמקולים המובנים, טובים ככל שיהיו – והם אכן מוצלחים מאוד. האקולייזר היא תוספת לא רעה, אם כי לטעמנו גיימרים כבדים ממילא יעדיפו אוזניות גיימינג או כאלה שהן מספיק מקצועיות מכדי לסמוך על עזרים חיצוניים כמו האקולייזר של Dirac.


נוחות השימוש (35%)

9

ה-Phone 9 Pro הוא מכשיר מגודל ומרגיש די מגושם ביד. אורכו 16.3 ס"מ, רוחבו 7.6 ס"מ, עוביו 8.9 ס"מ ומשקלו כ-227 גרם, כלומר לא מהקלילים או הקומפקטיים בקטגוריה. באופן די מפתיע, גב המכשיר עשוי פלסטיק אבל החדשות הטובות הן שהוא מוברש ותשכחו מעדויות של טביעות אצבע. נרצה גם להאמין ששילוב גב זכוכית היה מוסיף עוד כמה גרמים לגוף כבד ממילא. עוד סיבה לבחור בגב פלסטיק ולא זכוכית היא כנראה ה-AniMe Vision; מסך mini-LED שממוקם בחלקו התחתון של גב המכשיר ומסוגל להציג אוסף התראות בצורת אנימציות לבחירת המשתמש, כמו כמות ההתראות שהתקבלה, מצב סוללה באחוזים או מעקב הקלטה בשניות במהלך צילום וידאו - ויש המון אפשרויות להתאמה אישית. אפליקציית AniMe Play גם מאפשרת לשחק באותו מסך הקטן בתמיכת ה-AirTriggers עליהם נפרט תכף - אבל זה כבר היה ממש גימיק לטעמנו, בטח כשבצד השני של המסך חיכתה לנו מכונת גיימינג הרבה יותר משוכללת.



בצד ימין של גוף המכשיר מקשי ווליום וכיבוי/הדלקה, בתחתית מחבר 3.5 מ"מ, מגירת סים, יציאת USB-C ושימו לב לעניין הבא; מחבר USB-C נוסף שולב בצידו השמאלי של המכשיר, המתחבר אל ה-AeroActive Cooler X Pro, אביזר משחק וקירור שקיבלנו במארז – עליו נרחיב בבדיקת הגיימינג. חוזרים לגוף הסמארטפון: צמד מקשי מגע AirTrigger שולבו בשני קצוות המכשיר, שמספקות מעין תחושת גיימינג שמזכירה תפעול של קונסולה ניידת. המערכת מבוססת על אנדרואיד 15 וצריך להגיד לזכותו של ממשק היצרנית זה שאין כאן יותר מדי כלים לא נחוצים ופרסומות מעיקות: יש רק ערכות נושא לבחירה, עזר Phone Clone שמעביר תוכן מטלפון ישן לחדש, אפליקציית GlideX לשיקוף מסך – וזהו בערך.



עוברים למסך ופאנל ה-AMOLED E6 תמך בתצוגה יפיפייה שהחמיאה לכל המשימות שהעמדנו בפניו; צפייה, עבודות עריכה וסתם ענייני מנהלה. המסך די גדול, כ-6.78 אינץ', טיפה מאתגר לתפעול גם בידי משתמש בוגר, אבל אי-אפשר שלא להתפעל מהחדות הגבוהה והצבעים המנקרים. סולם הצבעים המוצהר עומד על 107.62% DCI-P3 ו-145.99% sRGB והרזולוציה המקסימלית עומדת על 1080X2400 פיקסלים - ולא צריך יותר מזה לדעתנו כדי ליהנות מתכנים בחדות ובעושר צבעים שכזה, אפילו שאין כאן תצוגת 4K, שלדעתנו יותר זוללת סוללה מאשר מורגשת על פני מסך שגודלו פחות מ-7 אינץ'. הבהירות גם מצוינת ובוהקת דיה, מספיק כדי שבמשך רוב תקופת הסקירה השתמשנו כמעט תמיד ב-50% מעוצמה. קצב הריענון המקסימלי עומד על 165Hz וניתן אפילו להקפיץ לתדר 185Hz – אלא שבפועל הוא נתמך כרגע בכמה משחקים מצומצמים בלבד, גם אם הצלחנו להעדיף אותו בכל המשחקים שאישית בדקנו.


אי-אפשר לבדוק את ה-Phone 9 Pro מבלי להתייחס לגיימינג. במכשיר שולב מעבד ה-Snapdragon 8 Elite החדש מבית Qualcomm המיועד לשוק מכשירי הפרימיום, לצידו זיכרון RAM בנפח 24GB מסוג LPDDR5X המגיע לתדר 9600Mbps וכ-1TB הוקצו למשתמש עבור אחסון. באפליקציית Armoury Crate ניתן להחליף בין 3 מצבי עיבוד; "שרידות על" החסכונית, "דינמי" בברירת המחדל ו"מצב X", העדיפה למשחקים שגורמת למאיץ הגרפי ולמעבד לעבוד בתדר גבוה יותר ובכך, לפי ההבטחות, לספק קצב פריימים גבוה יותר. לא נרבה במילים על תפעול יום-יומי וה-Phone 9 Pro לא מגמגם בשום אפליקציה ותפריט. שיחקנו בכמה כותרים כבדים כמו Asphalt Legends Unite ו-Call of Duty: Mobile והמשחקיות זורמת ונעימה לעין; אין קרטועים בכמה הטכנית ובטח שאין בעיות עם קצב הפריימים.


העברנו את המעבד ל" מצב X" ומבחני הביצועים של GeekBench ו-3DMark חשפו ציונים מופתיים כמו 5951 נקודות ב-Wild Life Extreme התובעני – אבל גם אי-יציבות במבחן ה-Stress שגם חשף מערך קירור בעייתי: בלופ ה-15 של המכשיר התחיל להראות אי-יציבות בביצועים שזגזגו לאחר מכן עד לסוף הבדיקה. חמור מכך היה עניין המעלות: המכשיר הגיע ל-57 מעלות בשיא, טמפ' שלא רק זוללת את חיי הסוללה אלא גם ממש עלולה לפגוע בה בטווח הארוך - וזו לא הפעם הראשונה שפגשנו בסלולרי מבית ROG שהתקשה לקרר את המכשיר. הוגן לסייג: בגיימינג היום-יומי שלנו המכשיר לא הגיע לטמפ' הללו ולא מן הנמנע שמבחני ה-Stress מביאים את המכשיר למצבי קיצון לא טבעיים. מצד שני, אותו מבחן מאמץ נבדק על עשרות סמארטפונים בעבר ואף אחד מהם לא "בער" כמו ה-Phone 9 Pro.



בדומה לרוב הסמארטפונים, אפילו מקטגוריית הביניים, גם ל-Asus יש את רכזת המשחקים הייעודית שלה המכונה Game Genie ודרכה ניגשנו לכל העזרים הקשורים לגיימינג בזמן אמת; כיבוי התראות, ניהול צילומי מסך, האצת המעבד, שליטה על קצב הריענון וכו'. באותה רכזת קבענו גם את ייעודי ה-AirTrigger ושמרנו אותם כפרופיל שימוש שיוקפצו אוטומטית ברגע שאותו משחק מסוים יעלה. נחמד.



כאמור, במארז קיבלנו גם את ה-AeroActive Cooler X Pro, מעין מערכת קירור נוספת לסמארטפון המורכבת ממאוורר קטן בגב המכשיר ושני מקשים פיזיים עבור חווית גיימינג "קונסולית" יותר. לא שחווינו בעיות חום, לפחות במשחקים הספציפיים ששיחקנו, אבל ה-AeroActive מציע שלוש רמות קירור מצד המאוורר (חכם/קר/כפור) ורמה רביעית (קפוא) שכבר תדרוש לחבר מטען ישירות ל-Phone 9 Pro. השימושיות עם ה-AeroActive תובעת התאקלמות לא מעטה בהתחשב במנח האצבעות החצי-טבעי שהיא דורשת מהמשתמש – אבל בתמורה מעניקה עוד שני מקשים וקירור משופר שקריטי לשסנים ארוכים במיוחד.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8

בגב המכשיר שלוש עדשות: המרכזית בת 50 מגה פיקסל עם חיישן תמונה LYTIA 700 של סוני, השנייה עדשת טלפוטו בת 32 מגה פיקסל עם זום אופטי 3x ומייצב תמונה אופטי והעדשה השלישית אולטרה-רחבה בת 13 מגה פיקסל. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל עם חיישן RGBW. מבחינת וידאו, מאחור ניתן להקליט עד רזולוציה 8K ב-30 פריימים בשנייה או 4K ב-60 פריימים בשנה והעדשה הקדמית מסוגלת להקליט ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה בלבד. אם תבקשו להקפיץ לקצב של 60 פריימים בשנייה, תאלצו להוריד את הרזולוציה ל-720p, כאילו חזרנו חמש שנים אחורה בזמן. לא ברורה ההחלטה של Asus לשלב מערך וידאו כה סולידי מקדימה.




צילומים בימי סתיו קודרים תועדו לא רע בכלל: החשיפה לא מתאמצת, הצבעים אותנטיים ויש גם פירוט מספק, אם כי היינו מעדיפים חדות גבוהה יותר וכשמבצעים זום ממש במעט לאלמנט מסוים בתמונה, אפילו שהוא "די קרוב", מהר מבחינים בפיקסלים מרוחים.



בשעות החשיכה לצערנו העדשות לא הרשימו במיוחד. נתנו להן סיכוי גם עם צילום רגיל וגם במצב הלילה הייעודי וזה לא עזר מדי; הצילומים יצאו חסרי פירוט, מעברי צבעים מאוד גסים בשמיים השחורים ובעיות מיקוד קשות. אחרי שעברו על ידינו מכשירים הרבה יותר זולים לאחרונה שהפיקו צילומים הרבה יותר איכותיים בלילה, אין שום סיבה שה-Phone 9 Pro יתעד צילומים כה בינוניים רק כי תנאי התאורה פחות נוחים.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

במכשיר סוללה בנפח 5800mAh הנחשב גדול מהרגיל והיצרנית מבטיחה יותר מ-26 שעות בשימוש שגרתי ולמעלה מ-4.5 שעות משחק רצופות בגיימינג. לשם השוואה, נפח הסוללה באייפון 16 פרו מקס הוא 4,600mAh או 4,400mAh בפולד 6 של סמסונג. ה-Rog Phone 9 תומך בטעינה מהירה; מטען ה-HyperCharge בהספק 65W אמור להטעין את המכשיר במלואו, מ-0% ל-100% בתוך 46 דקות. זו עדיין לא הצהרה מרשימה במיוחד כשמתחשבים במתחרות שמציעות זמני טעינה מלאה שהן חצי מזה, בקיבולת סוללה דומה כמו ה-Xiaomi 14T Pro עם סוללת 5,000mAh שנטענת ב-20 דקות (עם מטען 120W שנמכר בנפרד). כמו כן המכשיר תומך בטעינה אלחוטית, בתקן Qi 1.3 בהספק של עד 15W.



ה- Phone 9 Pro ליווה אותנו ברוב תקופת הסקירה במצב מעבד "דינמי". שיחקנו איתו, ניווטנו איתו ליעדים מרוחקים, בסופ"ש, צפינו בו בנטפליקס בסדרה The Good Place וביום-יום השתמשנו כמו בכל סמארטפון שגרתי אחר; מענה תכוף לווטסאפים לאורך היום, שיטוט ברשתות חברתיות וקריאת כתבות באתרי חדשות. בכל יום ממוצע שכזה, הסוללה עוד 60-65% לקראת שעות הערב המאוחרות, כאמור בשימוש מאוד שגרתי ולא מתאמץ, ראוי להדגיש. חיי הסוללה מן הסתם יושפעו דרמטית אם תבחרו להגביר את הבהירות לאורך כל שעות היום, להקפיץ את קצב הריענון ל-165Hz ולשלב הרבה גיימינג עתיר גרפיקה לאורך היום.


ערכנו עוד "בדיקת מעבדה" משלנו: הפעלנו סרטון טבע ברזולוציה 1080p ביוטיוב במסך מלא ובבהירות מקסימלית, עוצמת הווליום על 30% - ובתוך חצי שעת צפייה איבדנו 5% מהסוללה. כלומר ה- Phone 9 Pro צפוי להציע סביבות 10 שעות צפייה רצופות בסטרימינג. ממש לא נורא בהתחשב בבהירות התובענית.


מהירות הטעינה די תואמת למובטח; בתמיכת מטען ה-65W המקורי, הסוללה צברה בתוך 25 דקות 64% אחוזי סוללה וטעינה מלאה, כלומר מ-0% ל-100%, נמשכה כ-49 דקות. גם אם זה חריגה קלה מהמובטח, Asus עדיין מציגה קצב טעינה פושר יחסית לעומת המתחרות בקטגוריית הפרימיום.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

9.5

העמידות המוצהרת היא IP68 כלומר המכשיר אטום לאבק וניתן גם לטבול אותו במים. מעל המסך ציפוי מחוזק בזכוכית Victus 2 של Gorilla Glass. למען הסר ספק, המכשיר של Asus לא צריך את התארים המנופחים וה-Phone 9 Pro הוא מכשיר פרימיום בכל רמ"ח איבריו; איכות הגימור, הזכוכית החלקה והנעימה, המחברים היציבים - הכל נראה ומרגיש איכות בנייה מצטיינת שראויה לשבחים. במארז קיבלנו גם קייס פלסטיק קשיח.