סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus ROG Phone 9 256GB 12GB RAM אסוס
- כמה תכונות חדשניות, חלקן גימיקיות
- ביצועי גיימינג מעולים
- תצוגה חדה ואיכותית
- איכות בניה מצוינת
- עמידות IP68
- עדשה קדמית מציעה הקלטה באיכות בינונית בלבד
- מתחמם מאוד בשימוש אינטנסיבי
- צילום לילה מאכזב
למרות שהיא לא זוכה להכרה בינלאומית רחבה מדי, ייאמר לזכות Asus שהיא אחת מיצרניות הסלולר השאפתניות ביותר בשוק כרגע. התאגיד הטאיוואני בקלות היה יכול להסתפק בחשיפת עוד מכשיר דגל שמרגיש ונראה "עוד מאותו דבר", אלא שהחדשנות ב- Phone 9 Proניכרת, גם אם לעיתים גובלת עם מחוזות הגימיק. מקשי מגע AirTrigger שמדמים קונסולה, מסך mini-LED אחורי ומערכת קירור AeroActive – דיי בשלושת אלו כדי להפוך את הסמארטפון החדש של Asus לחריג בנוף, מספיק כדי שנעריך את הניסיונות שלו לטאטא את האבק משוק הסמארטפונים שהפך למשמים בשנים האחרונות.
ה-ROG Phone 9 Pro הוא סמארטפון הדגל החדש של Asus, הכולל מעבד Snapdragon 8 Elite עם זיכרון RAM בנפח 24GB מסוג LPDDR5X ועוד 1TB כנפח אחסון עבור המשתמש. גודל המסך 6.78 אינץ' המצויד בפאנל E6 flexible AMOLED עם רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים, קצב ריענון של עד 185Hz והבטחה לבהירות שיא של 2500nits. עוד במערך: שלוש עדשות אחוריות כשהמרכזית בת 50 מגה פיקסל, אודיו היקפי מבית Dirac Virtuo וטעינה מהירה. המכשיר זמין בצבע שחור.
המכשיר מוציא ומקבל שיחות נהדר והרמקול הפנימי סטנדרטי מאוד – על כך לא נתעכב. בתחתית המכשיר מחבר 3.5 מ"מ ואליו מצטרף הסאונד המרחבי של Dirac Virtuo עם אקולייזר המותאם לסגנונות השמעה שונים, שלא מחייב חיבור אוזניות אבל מן הסתם שאוזניות יפיקו צליל יותר מפורט ונעים מאשר הרמקולים המובנים, טובים ככל שיהיו – והם אכן מוצלחים מאוד. האקולייזר היא תוספת לא רעה, אם כי לטעמנו גיימרים כבדים ממילא יעדיפו אוזניות גיימינג או כאלה שהן מספיק מקצועיות מכדי לסמוך על עזרים חיצוניים כמו האקולייזר של Dirac.
ה-Phone 9 Pro הוא מכשיר מגודל ומרגיש די מגושם ביד. אורכו 16.3 ס"מ, רוחבו 7.6 ס"מ, עוביו 8.9 ס"מ ומשקלו כ-227 גרם, כלומר לא מהקלילים או הקומפקטיים בקטגוריה. באופן די מפתיע, גב המכשיר עשוי פלסטיק אבל החדשות הטובות הן שהוא מוברש ותשכחו מעדויות של טביעות אצבע. נרצה גם להאמין ששילוב גב זכוכית היה מוסיף עוד כמה גרמים לגוף כבד ממילא. עוד סיבה לבחור בגב פלסטיק ולא זכוכית היא כנראה ה-AniMe Vision; מסך mini-LED שממוקם בחלקו התחתון של גב המכשיר ומסוגל להציג אוסף התראות בצורת אנימציות לבחירת המשתמש, כמו כמות ההתראות שהתקבלה, מצב סוללה באחוזים או מעקב הקלטה בשניות במהלך צילום וידאו - ויש המון אפשרויות להתאמה אישית. אפליקציית AniMe Play גם מאפשרת לשחק באותו מסך הקטן בתמיכת ה-AirTriggers עליהם נפרט תכף - אבל זה כבר היה ממש גימיק לטעמנו, בטח כשבצד השני של המסך חיכתה לנו מכונת גיימינג הרבה יותר משוכללת.
בגב המכשיר שלוש עדשות: המרכזית בת 50 מגה פיקסל עם חיישן תמונה LYTIA 700 של סוני, השנייה עדשת טלפוטו בת 32 מגה פיקסל עם זום אופטי 3x ומייצב תמונה אופטי והעדשה השלישית אולטרה-רחבה בת 13 מגה פיקסל. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל עם חיישן RGBW. מבחינת וידאו, מאחור ניתן להקליט עד רזולוציה 8K ב-30 פריימים בשנייה או 4K ב-60 פריימים בשנה והעדשה הקדמית מסוגלת להקליט ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה בלבד. אם תבקשו להקפיץ לקצב של 60 פריימים בשנייה, תאלצו להוריד את הרזולוציה ל-720p, כאילו חזרנו חמש שנים אחורה בזמן. לא ברורה ההחלטה של Asus לשלב מערך וידאו כה סולידי מקדימה.
במכשיר סוללה בנפח 5800mAh הנחשב גדול מהרגיל והיצרנית מבטיחה יותר מ-26 שעות בשימוש שגרתי ולמעלה מ-4.5 שעות משחק רצופות בגיימינג. לשם השוואה, נפח הסוללה באייפון 16 פרו מקס הוא 4,600mAh או 4,400mAh בפולד 6 של סמסונג. ה-Rog Phone 9 תומך בטעינה מהירה; מטען ה-HyperCharge בהספק 65W אמור להטעין את המכשיר במלואו, מ-0% ל-100% בתוך 46 דקות. זו עדיין לא הצהרה מרשימה במיוחד כשמתחשבים במתחרות שמציעות זמני טעינה מלאה שהן חצי מזה, בקיבולת סוללה דומה כמו ה-Xiaomi 14T Pro עם סוללת 5,000mAh שנטענת ב-20 דקות (עם מטען 120W שנמכר בנפרד). כמו כן המכשיר תומך בטעינה אלחוטית, בתקן Qi 1.3 בהספק של עד 15W.
העמידות המוצהרת היא IP68 כלומר המכשיר אטום לאבק וניתן גם לטבול אותו במים. מעל המסך ציפוי מחוזק בזכוכית Victus 2 של Gorilla Glass. למען הסר ספק, המכשיר של Asus לא צריך את התארים המנופחים וה-Phone 9 Pro הוא מכשיר פרימיום בכל רמ"ח איבריו; איכות הגימור, הזכוכית החלקה והנעימה, המחברים היציבים - הכל נראה ומרגיש איכות בנייה מצטיינת שראויה לשבחים. במארז קיבלנו גם קייס פלסטיק קשיח.