סקירה - מקלדת Logitech G915 X Lightspeed ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקלדת Logitech G915 X Lightspeed לוגיטק

הטוב
  • פרופיל מקשים נמוך מציע הקלדה זריזה ומדויקת
  • תוכנת G-HUB עם המון תכונות מתקדמות
  • תאורת RGB עם אפשרויות מתקדמות
  • תשעה מקשי מאקרו ייעודיים
  • שלושה סוגי חיבורים
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • סמלי מקשים שקופים מחייבים להדליק תאורה – על חשבון חיי סוללה
  • אין במארז משטח מרופד לפרק כף היד
  • המקלדת אינה hot-swappable
בשורה התחתונה

מקלדת הגיימינג המושחזת של Logitech, ה-G915 X Lightspeed, היא חבילת גיימינג מלאה. יש לה פרופיל נמוך עם עומק הפעלה תואם, יכולת מיפוי מלאה, תאורת RGB מרהיבה, איכות בנייה מעולה ומגוון אפשרויות חיבור. היא גם כוללת תשעה מקשי מאקרו ייעודיים שמצאנו להם המון שימושים במשחקים ותוכנות ואפילו חיי סוללה נדיבים.


למעט התאורה שנשארת פועלת כמעט תמיד, זוהי אחת ממקלדות הגיימינג הטובות ביותר שפגשנו - וגם אחת היקרות ביותר.

הקדמה

ה-G915 X Lightspeed היא מקלדת גיימינג אלחוטית מבית Logitech המבטיחה "שילוב מושלם של מהירות, דיוק והתאמה אישית בעיצוב מינימליסטי". במפרט: הבטחה לחיבור אלחוטי מהיר, מיפוי מלא של כל מקשי המקלדת ואוסף מקשי מאקרו ייעודיים, שלושה סוגי קישוריות ותאורת RGB מותאמת אישית. המקלדת זמינה בצבע שחור, בתצורה מלאה ו-TKL. הסקירה מתייחסת לגרסת התצורה המלאה.


נוחות השימוש במקלדת (55%)

9

מקלדת ה-G915 X LIGHTSPEED זמינה בשתי תצורות, מלאה ו-TKL, כלומר ללא המקלדת הנומרית ולבדיקה זו קיבלנו את הגרסה המלאה, שהתגלתה כתובענית מבחינת מקום: רוחבה 48 ס"מ, עומקה 15 ס"מ, גובהה בשיא 2.3 ס"מ ומשקלה מופרז למדי, כ-1.08 ק"ג, לא פחות. בתחתית המקלדת צמד רגליים שמציעות שני שיפועים נוספים, ב-4 ו-8 מעלות.


לתצורה מלאה יש גם יתרונות ויש גם כאן נדיבות מופרזת במקשים; מקשי מולטימדיה שולבו מעל המקלדת הנומרית וגלגלת ווליום מעליה. בצד שמאל של המקלדת, ממש מעל סדרת מקשי ה-F שולבו עוד כמה מקשים שימושיים הנוגעים לתאורת המקלדת, מצב משחק, החלפה בין קישוריות ועוד רביעיית מקשים המיועדים לפקודות מאקרו. חמישיית מקשי מאקרו נוספת ממוקמת בקצה השמאלי של המקלדת. בתחתית המקלדת שקע אחסון קטן עבור הדונגל.


נעבור על אופי המקשים: מדובר במתגים חומים עם אופי לחיצה טקטלי וכוח לחיצה של 45g. כיאה למקלדת בעל פרופיל נמוך, עומק ההפעלה עומד על 1.3 מ"מ ושיא עומק הלחיצה עומד על 3.2 מ"מ. לצערנו המקלדת אינה hot-swappable, כלומר המתגים אינם ניתנים להחלפה – אבל את יחידות המקשים אפשר בהחלט להחליף ואפילו כמה מהם שלפנו החוצה די בקלות, בלי שנדרש שום כלי מיוחד; פשוט שולפים עם הציפורן והן קופצות החוצה.


נוחות ההקלדה בשוטף נפלאה. אולי זו אהבתנו האישית לפרופיל מקשים נמוך שלא תובע לחיצה עמוקה מדי להפעלת המתג, אבל מהירות וקלות ההקלדה עם ה-G915 X Lightspeed יוצאת מגדר הרגיל. מעל המקשים מרקם מחוספס מעט ויש כאלו שעלולים פחות להתחבר אליו ולהעדיף דווקא את הטקסטורה החלקה-יותר שמאפיינת מקלדות פלסטיק פשוטות יותר, אם כי אנחנו התרגלו אל התחושה באצבעות די מהר.



יש עניין מאתגר בתצורת המקשים שצריך לקחת בחשבון: טור מקשי המאקרו שבצדה השמאלי של המקלדת שיבשו לנו את האוריינטציה של סדר הנחת הידיים וההקלדה ביום-יום. מה זה אומר? שלמרות שאנחנו מקלידים ביום-יום בצורה עיוורת בלי שום בעיה, ה-G915 X Lightspeed שינתה לנו את ההתמצאות הטבעית במרחב המקלדת וזיכרון השריר שלנו לא פעם כשל והקיש במקש שהיה מימין לזה שרצינו להקליד. ברור שמדובר בעקומת למידה סטנדרטית ובתוך כמה ימים הידיים מתרגלות לעניין – ועדיין אלה היו כמה ימים מתסכלים של המון שגיאות הקלדה.


מבחינת חיבוריות, ה-G915 X Lightspeed מציעה שלוש דרכים שונות להתחבר למחשב; חיבור ישיר עם כבל USB, חיבור בלוטות' או באמצעות דונגל ה-LIGHTSPEED שסופק בקופסה. יופי של גיוון. בשימוש האישי שלנו הרשים במיוחד הדונגל וזמן ההמתנה (Latency) שלו שלא נתפס בעין אנושית; פשוט לוחצים והמתג מופעל מיד, ממש כמו חיבור המקלדת בכבל ישיר למחשב. ברור שהחיסרון זה שכעת יש חיי סוללה שצריך לשים עליהם עין, אבל בתמורה מקבלים שולחן עבודה נטול חוטים.

תוכנה ייעודית (15%)

8.5

אין מקלדת גיימינג בלי תוכנה תומכת וה-G HUB עמדה לרשותנו כשרצינו לקחת את תכונות המקלדת צעד אחד קדימה. נתחיל מתאורת ה-RGB: כל מקש מאפשר אפיון בנפרד ויש המון מקום לביטוי אישי, מהתאמת המקלדת ליתר מכשירי Logitech שכבר יש לכם ועד ליצירת אנימציה מבוססת פרי יצירתכם. יש כמובן גם תבניות מוכנות מבית היצרנית – וכולן מנקרות עיניים ויתאימו לסט אפ הזרחני שלכם.




בתכונות הגיימינג המתקדמות תמצאו שמירת פרופילים ואחסון בתוך זיכרון המקלדת, מיפוי מלא של כל המקשים, הקלטת פקודות מאקרו ואיך לא, שיוך לכל מקש כולל המקשים שייועדו עבור הנושא. אפשרויות המיפוי מחולקות לפי 5 קטגוריות: Actions, המבוססות על פעולות המתרחשות בתוכנות נתמכות כמו Overwolf ,OBS ודיסקורד, Command ששולף את מערך קיצורי הדרך של Windows, Keys שמאפשר לבחור פקודה מבין מקשי המקלדת, Macro מתוך רשימת רצף פעולות שהוקלט מבעוד מועד ו-System שמציג בעיקר אוסף פקודות כללי, כמו "העתק/הדבק", פקודות אודיו ומקשי עכבר, למשל. כמו שאפשר להבין, יש כאן עושר אמיתי של התאמה אישית ואת חופש הפעולה האומנתי אתם קובעים.



עוד בהקשר של מיפוי מקשים, אהבנו מאוד את הרעיון של התוכנה להציע גם תבניות מוכנות (presets) שהורכבו על ידי משתמשי הקהילה שגם מחזיקים באותה מקלדת לכל שימוש, בין אם זו תבנית לעורכים או תבנית עבור משחק מסוים – אלא שבעת הסקירה לנו הייתה זמינה רק תצורה אחת לבחירה, כך שלמרות הכוונה טובה, הביצוע לוקה בחסר. מצד שני הוגן גם לסלוח למקלדת כרגע, היותה זמינה בשוק רק כמה שבועות בודדים. נותר לנו לקוות שעם הפופולריות ה-G915 X Lightspeed יגיעו משתמשים שיוסיפו למאגר presets שימושיים משלהם.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

היצרנית מבטיחה עד 36 שעות רצופות שימוש כשתאורת ה-RGB בעוצמת בהירות 100%, עד 90 שעות כשהתאורה בבהירות 50% ואם תכבו את התאורה אנחנו אמורים לקבל עד 800 שעות של שימוש. נפתח בחלק הטריקי במשוואה: לצערנו ה-PRO 2 LIGHTSPEED לא מאפשרת לכבות את התאורה לגמרי, כלומר טכנית ניתן לבצע זאת, אבל אז הסימנים שמעל המקלדת נעלמים לגמרי – מאחר והם שקופים והנראות שלהם נתמכת על ידי התאורה כמעט לחלוטין. כך שגם אם לא תרצו תאורת RGB במטרה לחסוך בחיי סוללה, עדיין תהיו חייבים להשתמש בלפחות 10% מעוצמת התאורה - ואז חיי הסוללה מתקצרים בהתאם, גם אם לא משמעותית.



השימוש האישי שלנו כלל בעיקר תאורת RGB פועלת בעוצמת בהירות 50%, כשהתאורה הייתה סטטית, כלומר לא השתמשנו באפקט תנועתי כלשהו, למרות שאנו לא בטוחים שהוא משפיע משמעותית על ניצול הסוללה כפי שעוצמת הבהירות אחראית לכך. המקלדת שירתה אותנו מדי יום במשרד בעיקר בכתיבת מסמכים, בערך כ-8 שעות ביום, ובערבים היא תפקדה כמקלדת גיימינג במשחק Call of Duty: Black Ops 6, עוד שעה-שעתיים בממוצע מדי ערב. לקראת אמצע השבוע השני לבדיקה המקלדת התחילה להצביע על אחוזי סוללה אחרונים, כלומר סביבות 100 שעות – לא רע בכלל, בטח כשמתחשבים בתובעניות היום-יומית. נוסיף גם שאם ה-G915 X Lightspeed לא תשרת כמקלדת "משרדית" היא כנראה תדרוש טעינה הרבה פחות תכופה, שהרי במקרה שלנו ברוב הזמן היא תפקידה יותר כמקלדת משרדית מאשר גיימינג.


לשם המחשה נוספת, כשהמקלדת הצביעה על 59% סוללה, בבהירות בעוצמה 100%, קיבלנו הערכה של עוד 36 שעות פעילות – כלומר הרבה יותר מהערכת היצרנית. בבהירות בעוצמה 50% קיבלנו הערכה של עוד 85 שעות, עוד נתון נדיב. ברמת התוכנה יש עוד כמה עזרים לחיסכון בחיי סוללה. באחד מהם למשל ביקשנו לצמצם את התאורה ב-50% בתום דקה ללא שימוש ובתום חמש דקות ללא שימוש, לכבות אותה לחלוטין – תכונת חשובה כשמדובר בתאורה כה זללנית אנרגיה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

גוף המקלדת כבד והשילדה עשויה אלומיניום. ההברשה המטאלית שמעליו מאוד אלגנטית, מהסוג שמבדיל בין מקלדת פלסטיקית סטנדרטית למקלדת פרימיום יוקרתית.



להפתעתנו הכבל אינו שזור בד אלא מצופה פלסטיק רגיל - ובתג המחיר המופרז שנדרש עבור המקלדת היינו מצפים לגימור יותר איכותי בעניין זה. במארז קיבלנו כבל USB-C באורך 1.8 מ', דונגל (מקלט) ומאריך USB.