סקירה - שואב אבק Anker Eufy S1 Pro All-in-One ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Anker Eufy S1 Pro All-in-One

הטוב
  • מגיע עם מיכל נוזל ניקוי, לא דוגמית
  • ניווט מדויק ואלגנטי, זיהוי מכשולים
  • ביצועי שאיבה ושטיפה מצוינים
  • הזנת נוזל ניקוי אוטומטית
  • איכות בנייה גבוהה
הרע
  • שאיבה לא שקטה, גם בעוצמה סטנדרטית
  • אפליקציה ללא תמיכה בעברית
  • ריקון רועש לתחנת העגינה
בשורה התחתונה
אל פסגת השואבים/שוטפים הרובוטיים מצטרפת המתחרה החדש של Eufy מבית Anker. הרובוט נכנס לרשימה היוקרתית בעיקר בזכות ביצועי שאיבה ושטיפה מוצלחים ברוב הזמן, ניווט אלגנטי, ואפליקציה קלילה ופרקטית - למרות שאינה זמינה בעברית, בניגוד לרוב המתחרות. גם תחנת העגינה הרשימה: יש לה מראה מוארך ובולט בנוף, נוזל ניקוי שמילא אוטומטית את השואב, מסך גימיקי – אבל היא גם הרעישה נורא ברגעי ריקון הלכלוך מהשואב. בשורה התחתונה, מעלותיו גדולות מחסרונותיו, מה שהופך את ה-S1 Pro לאלטרנטיבה מוצלחת בקטגוריית הפרימיום של השואבים/שוטפים הרובוטיים.
הקדמה

ה-eufy S1 Pro מבית ANKER הוא שואב שוטף רובוטי הכולל טכנולוגיית TrueCourse למיפוי תלת-ממדי בזמן-אמת, טכנולוגית Eco-Clean Ozone לטיהור המים הנקיים בתחנה, מנוע המציע כוח שאיבה בעוצמת 8000Pa והבטחה לממשק מגע אינטואיטיבי לשליטה על השואב. תכונות נוספות כוללות בינה מלאכותית לזיהוי אובייקטים, עיצוב מוקפד והזנת חומר ניקוי אוטומטית. השואב זמין בצבע שחור.

איכות השאיבה והסינון (35%)

8.5

ה-S1 Pro מציע עוצמת שאיבה של 8000pa, שלפי היצרנית אמורה להצליח לשאוב בלי בעיה "אבק, לכלוך, שיער חיות מחמד ופירורים". האפליקציה מציעה 4 עוצמות שאיבה ו-3 רמות הרטבה של גליל השטיפה. השואב צויד בחיישן שמזהה מעבר מעל שטיחים ובברירת מחדל, מפעיל את ה-BoostIQ, פיצ'ר שמגביר את עוצמת השאיבה וכמצופה, נמנע גם מלשטוף אותם. כאמור, ניתן לבטל את התכונה האחרונה, אם כי התקשינו למצוא סיבה לבקש להרטיב שטיח.



נתחיל מהשאיבה וכאמור, זמינים כ-4 מצבים: Quiet ,Standard ,Turbo ו-Max. במשך מספר שבועות ה-S1 Pro הכיר מקרוב את כל לכלוכי הבית השכיחים: ענני אבק שהצטברו במסדרון, חול שהגיע מגן השעשועים, שברי דגני בוקר ופרוות כלב אינסופית. בשאיבה יום-יומית איכות עבודת השאיבה מצוינת והוא השאיר את הרצפה נקייה ומצוחצחת. עקב האכילס היחיד והמובהק של השואב הוא ההתמודדות עם חלקיקי אבק קשים שממוקמים בפינות; במקרה הטוב הוא לא מצליח לשאוב את כולם, במקרה הרע הוא מאגד אותם בנקודה ספציפית שאליה כבר קשה לו להגיע - ומשאיר לנו את העבודה הידנית.



בכל הנוגע לשאיבת שטיחים, הפיצ'ר שמזהה משטחים צמריים ומעצים את השאיבה בהתאם, עובד מעולה. לטובת הבדיקה שלחנו את הרובוט לנקות רק את השטיחים בדירה, מיד אחרי שהוא רוקן לחלוטין את מיכל הלכלוך – כדי לגלות כמה באמת אבק נשאב מהשטיחים בלבד. התוצאה הרשימה אותנו מאוד, כשחצי מהמכל שבשואב התמלא בלכלוך. במקרה האישי שלנו, אף שטיח בדירה לא הוצמד לקיר, כך שבעיית הלכלוך הקשה שנצמד לפינות לא הפריעה לנו.


עוברים לשטיפה, הזמינה בשלושה רמות הרטבה: Soft, Standard ו-Deep וניתן גם להורות על חזרה נוספת כדי לוודא שהאזור נשטף כראוי. ה-S1 Pro מיישר קו עם קטגוריית הפרימיום של השואבים/שוטפים; סימני לכלוך קטנים ודביקים שנוצרים במטבח למשל, מתנקים כמעט תמיד במעבר בודד ומבלי להפעיל את רמת ההרטבה המקסימלית. המקרה הבודד שהשוטף פעל על Deep ובחזרה כפולה, היה כשרוטב אדום ממנת דג עמוסה השמן השפריץ על הרצפה והרגיש לנו שהגיע הזמן למקסם את יכולות השטיפה. התוצאה הייתה מצוינת; בתום כמה דקות בודדות של עבודה שכללו שני מעברים נקודתיים, לא היה זכר לכתמים האדומים. המברשת התלכלכה מאוד מן הסתם, אבל כזכור, היא נשטפה והתייבשה בתחנת העגינה.

נוחות שימוש (35%)

9

ממדי השואב: גובהו 9.7 ס"מ, רוחבו 33 ס"מ, אורכו 35 ס"מ והנתון הבולט ביותר במראהו היא העובדה שהוא נטול ה"כיפה" המפורסמת שמעטרת שואבים רובוטיים אחרים. תחנה העגינה גם בולטת במראה: בניגוד לרוב התחנות המתחרות שמאופיינות במראה שמנמן ונמוך, התחנה של ה-S1 Pro מתפרשת לגובה. היא עדיין מציעה את תכונות הפרימיום; יש לה תאי אחסון נוזלים עבור מים נקיים ומלוכלכים, תא ייעודי עבור שקית לכלוך ותא ייעודי הכנסת נוזל הניקוי, שמזין אוטומטית נוזל אל השואב.



מידות העמדה: גובה 66 ס"מ, רוחב 38 ס"מ ועומק 46 ס"מ. בקודקוד העמדה מסך צבעוני קטן ושלושה מקשים לצידו; מעבר בין מצב שאיבה לשטיפה, הפעלת השאוב והחזרתו לעמדת הטעינה. נחמד למטלות מהירות, אם כי ברוב מוחץ של הזמן העדפנו להשתמש באפליקציה. מלבד השואב והתחנה, במארז קיבלנו צמד גלילי שטיפה, מברשת ראשית, שתי זוגות מברשות צד, צמד מסנני HEPA, שתי שקיות אבק, מברשת ניקוי ומיכל נוזל ניקוי בקיבולת 600 מ"ל.


עוברים לביצועי הניווט. מבחינת זיהוי מכשולים, ב-eufy מבטיחים שאלוגריתם ה-3D MatrixEye יידע לזהות אובייקטים וחפצים כמו נעליים, כבלים ורהיטים, בתמיכת תאורת LED באזורים חשוכים ומצלמת RGB לזיהוי אובייקטים שונים במסלול הניקוי. שלחנו את ה-Eufy S1 Pro למפות קודם ואז לשאוב משרד בגודל 120 מ"ר, מלא בכיסאות, שולחנות ושאר חפצים שהושארו על הרצפה, חלק במקרה וחלק בכוונה. השואב מיפה את המשרד היטב, אם כי בחר לתחום אזור מסוים בחלק הפתוח ולהגדיר אותו כחדר, בזמן שחדר הישיבות, שתחום על ידי קירות זכוכית, דווקא הוא לא הוגדר כחדר בפני עצמו. תמוה, אם כי ניתן לתיקון דרך עורך המפה.

במבחן הניווט יצאנו מאוד מרוצים. ראשית, ה-S1 Pro לא מאכזב במבחן הבסיסי ביותר וחזרה אל עמדת הטעינה, בין אם זה למטרת ריקון מיכל או בתום מטלת ניקיון שגרתית, מתבצעת כשורה. השיטוט בין המכשולים גם מרשים; השואב הצליח לתמרן בין כיסאות בר עם רגליים דקיקות שהונחו זה לצד זה וכל עוד גופו הצליח להידחק לאזור מסוים, ה-S1 Pro לא וויתר לנסות להגיע לחלקים מאתגרים. זיהוי החפצים גם מרשים; השואב הצליח לזהות ארון שירות, כבל וכמה שולחנות שפגש במהלך העבודה היום-יומית.



האפליקציה eufy Clean שדרכה מתפעלים את השואב מאוד טכנית במראה ובשימושיות שלה – אבל גם מאוד ישירה וברורה לתפעול. נתחיל מזה שאינה זמינה בעברית, חיסרון לא מבוטל בשוק השואבים הרובוטיים. אם זה לא משמעותי מדי עבורכם, תגלו אפליקציה מצוינת שנותנת במה לכל מה שנדרש משואב רובוט מודרני. נתחיל מהמובן מאליו; תזמוני שאיבה ושטיפה, שאיבה נקודתית, חלוקת היררכיית חדרים בין מטלות ניקוי שונות, מעקב אחרי שחיקת האביזרים והחיישנים והסברים ברורים לטיפול בהם, קביעת זמניDnD – כל אלה ויתר תכונות שכבר נחשבות לבסיסיות, כולן זמינות כאן.


בתכונות המתקדמות אפשר למשל לבחור מדי כמה מ"ר שנשאבו, ה-S1 Pro יחזור לתחנת כדי לרוקן את מיכל הלכלוך; בברירת המחדל מדובר ב-45 מ"ר שמתבטאים בכ-40 דקות עבודה בערך – וזה מספיק בהחלט. ניתן להגדיל את הרגישות כלפי חפצים קטנים שעלולים להיות מפוזרים ברחבי הבית או לבחור כיצד יש לנהוג בעבודה על שטיחים, על בסיס הזיהוי האוטומטי. כמובן שפעולות בסיסיות הנוגעות לעמדת העגינה כמו ריקון המיכל, שטיפת גליל השטיפה וייבושו – את כולם אפשר גם לבחור לבצע אקטיבית, ולא רק בתום מטלה כחלק מההליך השגרתי.



מקנחים עם ענייני רעש ולצערנו ה-S1 Pro לא שקט יחסית לקטגוריה. כבר בעוצמת שאיבה Standard רעשי השאיבה משמעותיים ובקושי מאפשרים לצפות בסדרה במידה והשואב בדיוק פועל באותו חדר. שלא במפתיע, עוצמת Turbo כבר ממש רעשנית ולא תתאים לחללי עבודה, למשל. יותר מהכל הופתענו לרעה מיניקת האבק שמתבצעת בעמדת הטעינה; היא מהרעשניות ביותר שפגשנו, סביבות 72-74 דציבל שאפשר היה לשמוע גם מהצד השני של דירת ה-120 מ"ר בה נבדק השואב.

קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

תחזוקה שוטפת (15%)

9

תחנת העגינה כוללת שני תאי מים, הנקיים בנפח 3 ליטר והמלוכלכים בנפח 2 ליטר. קיבולת שקית האבק כ- 2.5 ליטר. המכלים שבשואב עצמו צנומים יחסית, כ-200 מ"ל עבור הלכלוך, כ-240 מ"ל ליטר עבור המים הנקיים וכ-220 מ"ל – אבל מאחר והם מתמלאים ומתרוקנים ידנית, לא באמת הושפענו מכך, מלבד העובדה שהשואב מבקר בתדירות יותר גבוהה בתחנת העגינה כדי לרוקן לכלוך.


התחזוקה פה לא תובענית מדי, גם כששאבנו ושטפנו את הבית מדי יום. החלפת שקית אבק תלויה מן הסתם בתדירות השימוש, אם כי לרוב מדובר בחודשיים-שלושה של שימוש לפני שנדרש להחליף שקית. את המים המלוכלכים רוקנו מדי 5 ימים בערך ובתדירות דומה מילאנו מים חדשים במיכל הייעודי.



נוזל הניקוי ממלא את השואב אוטומטית בטרם תחילת מטלת שטיפה וגם מאוד הערכנו את העובדה שקיבלנו במארז נוזל ניקוי בנפח משמעותי, בניגוד לרוב מוחץ של המתחרות שמספקות דוגמית או גרסה צנועה של המיכל הרשמי שזמין לרכישה, בכמות שמספיקה לכמה חודשים בודדים של שימוש, אם לא פחות.

מבחינת עלויות, היבואנית המילטון מציע סט אביזרים כללי לשואב הכולל מברשת שאיבה, 4 פילטרים , שתי מברשות צד, שני גלילי שטיפה, פילטר מים ו-3 מיכלי אבק, ב-₪399. חשוב להוסיף שמדובר בערכה גדולה שכוללת את כל האביזרים שיש להחליף במוקדם או במאוחר וקרוב לוודאי שתצטרכו לרכוש אותה אחרי שימוש בן כמה חודשים ובאופן תובעני. נוזל ניקוי בנפח 946 מ"ל מחירו 89 ₪.

קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

סוללה (15%)

8

בשואב סוללת 4600mAh שאמורה לעבוד כ-3.6 שעות, בשטח של עד 184 מ"ר. הנה כמה מקרים שיעידו על יכולות הסוללה בפועל:

• במשך 24 דקות נשאבו שני חדרים בגודל 32 מ"ר. הסוללה ניצלה 4%.

• במשך 12 נשאב ונשטף מטבח בגודל 8 מ"ר, הסוללה ניצלה 3%.

• במשך 70 דקות נשאבה בעוצמת טורבו דירה שלמה בגודל 70 מ"ר, הסוללה ניצלה 30%.



מבחינת היחס שבין זמן שאיבה למ"ר, הוא נע בין 1:1 ל-1:1.3, כלומר על כל דקה שאיבה יישאבו בערך 1-1.3 מ"ר. שטח העבודה שב-Dreame מבטיחים לטעמנו די יומרני וכנראה תואם לסיטואציות ניקוי יותר "מקלות", בין אם זה עוצמת שאיבה נמוכה או היעדרם של חפצים ומכשולים שונים.