סקירה - טלפון סלולרי Xiaomi Poco X7 512GB 12GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Poco X7 512GB 12GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco X7 512GB 12GB RAM שיאומי

הטוב
  • מסך AMOLED עם קצב ריענון 120Hz
  • סוללה מצוינת, טעינה יחסית מהירה
  • מצלמה ראשית טובה עם ייצוב אופטי
  • קורא טביעות אצבע מהיר ומדויק
  • עמידות למים ואבק בתקן IP68
  • דור 5, תמיכה ב-eSIM
  • ביצועים טובים בדרך כלל
הרע
  • ממשק HyperOS עמוס בפרסומות ומחסיר תכונות חשובות
  • השוליים הקמורים במסך פוגעים בנוחות השימוש
  • מצלמות משניות בינוניות ומטה
  • אין תמיכה בטעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
ה-POCO X7 ממשיך את דרכה של סדרת ה-X כסמארטפון ביניים שמציע איזון נאה בין מחיר לאיכות ותכונות, והשנה לדעתנו הוא לוקח את הקונספט צעד אחד קדימה. כמו בשנים קודמות הוא מציע מסך AMOLED מרשים, מצלמה ראשית טובה וביצועים מהירים יחסית לקטגוריה, אבל בנוסף לזה ל-X7 יש תכונות שקשה למצוא בגזרת המחיר שלו: תמיכה ב-eSIM, עמידות מלאה במים ואבק, זכוכית מגן Gorilla Victus 2 עמידה במיוחד ואפילו מסך עם שוליים קמורים, שלפחות ויזואלית משווה לו גימור יוקרתי. כל אלו הופכים את ה-X7 לאופציה טובה למי שמחפשים מכשיר ביניים לא יקר אבל ללא פשרות גדולות מדי, ובמיוחד לאלו שמרבים לנסוע לחו"ל עם eSIM ולשלם עם הטלפון, כיוון שהוא תומך בכל הטכנולוגיות הדרושות לכך. עם זאת, המצלמות המשניות מאכזבות, השוליים הקמורים עלולים להפריע לחלק מהמשתמשים והממשק של מערכת ההפעלה מכביד עם פרסומות ותכונות חסרות.
הקדמה

סדרת POCO X של המותג POCO מבית שיאומי מיועדת לאלו שמחפשים סמארטפון שמספק תמורה טובה למחיר. הסדרה ממוקמת בהיררכיה של POCO בין סדרת F היקרה והיוקרתית לבין סדרת M המוזלת. ה-POCO X7, הדגם החדש בסדרה לשנת 2024, מביא כמה שדרוגים עם מסך AMOLED בגודל 6.67 אינץ' ורזולוציית 1.5K, עמידות מלאה בתקן IP68 למים ואבק, ומעבד Dimensity 7300-Ultra של MediaTek. עוד במפרט: מצלמה ראשית עם חיישן 50 מגה פיקסל וייצוב אופטי, מצלמה אולטרה רחבה ומצלמת מקרו, סוללה בקיבולת 5,110mAh וטעינה מהירה בהספק של 45 וואט.


המכשיר בגרסה שקיבלנו לבדיקה הגיע עם 12GB זיכרון RAM ו-512GB אחסון פנימי. מערכת ההפעלה היא HyperOS המבוססת על אנדרואיד 14. זמין בצבעים כסף, שחור וירוק.



אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. מחירו החל מ-899 שקלים לגרסת 8/256GB כולל משלוח חינם.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5
POCO X7 מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים שממוקמים בחלק העליון והתחתון של המכשיר. חוויית השמע טובה יחסית למכשירי ביניים והצליל חזק וברור, אם כי חסר עומק ובאס משמעותי. אלה לא רמקולים שיתאימו להאזנה למוזיקה, אבל הם בהחלט מספקים לצפייה בסרטונים, לשיחות טלפון ולצלצולים.

איכות הקול בשיחות מעולה. הן האפרכסת והן הספיקר מספקים קול ברור ונקי, וגם בסביבות רועשות לא נתקלנו בבעיות של חוסר שמיעה או עיוותים בקול. 


המכשיר תומך בסים כפול, ולהפתעתנו הרבה הוא כולל גם תמיכה ב-eSIM. מדובר בחסרון רציני למי שמרבה לנסוע לחו"ל, שמאפשר להשתמש בפתרונות המוזלים שקיימים היום בשוק עבור גלישה סלולרית בחו"ל, ובהחלט לא פיצ'ר שציפינו למצוא בגזרת המחיר של המכשיר הזה.

נוחות השימוש (35%)

8

X7 מציג תפנית לא צפויה מצד POCO בגזרת העיצוב. בעוד שבעבר עיצובי המכשירים סדרה היו שמרניים ופונקציונליים על גבול המשעממים, הפעם החברה בחרה לשלב מסך עם שוליים קמורים וקימור תואם בגב. העיצוב הקמור אכן מעניק למכשיר מראה יוקרתי שמחזיר זיכרונות לעיצובים המפוארים של דגמי העבר, כמו ה-Galaxy S8 של סמסונג. מצד שני, הבחירה הזו נראית קצת מיושנת. לטעמנו השוליים הקמורים גם פוגעים בנוחות השימוש כיוון שהמסגרת של המסך דקה וחדה יותר ופחות נוחה לאחיזה, ולעיתים הקימור גורם לנגיעות לא מכוונות על המסך. המכשיר דק למדי, בעובי 8.4 מ"מ, ומשקלו 185.5 גרם - ממדים נוחים לנשיאה.



הגב של POCO X7 עשוי פלסטיק עם שילוב של שני גימורים – תבנית קווים אלכסוניים עדינים במרכז וגימור מט דמוי מתכת בשוליים. המראה הכללי מצליח לשדר יוקרה, אך הלוגו הענק של POCO קצת מקלקל את הרושם לדעתנו. בנוסף הגב חלקלק מאוד ועלול להחליק בקלות מהיד אם לא משתמשים בכיסוי מגן. בצד החיובי הגימור של הגב אינו סופח טביעות אצבע כמעט בכלל ושומר על מראה נקי.


המסך של POCO X7 הוא אחד המאפיינים הבולטים במכשיר, עם פאנל AMOLED בגודל 6.67 אינטש ברזולוציית 1.5K וקצב ריענון מרבי של 120Hz. חוויית הצפייה מצוינת: הבהירות גבוהה מספיק (עד 1200 ניט בצפייה רגילה ועד 3000 ניט ב-HDR), הצבעים עשירים והשחורים מושלמים, וגם זווית הצפייה מצוינות. המסך תומך ב-HDR וב-Dolby Vision - לא הצלחנו לקבל Dolby Vision באפליקציית נטפליקס, אבל ביוטיוב בהחלט קיבלנו HDR בסרטונים תומכים וחווית הצפייה משודרגת משמעותית. מנגד, הבהירות האוטומטית אינה אדפטיבית ודורשת התאמות ידניות לעיתים קרובות מדי. השוליים הקמורים של המסך גורמים לו להיראות כאילו אין לו מסגרת כלל בצדדים, אבל כפי שציינו הם לא מוסיפים לנוחות השימוש. כמו בשאר הדגמים בסדרת X של פוקו, אין תמיכה ב-Always On Display (כאילו יש, אבל היא מוגבלת ל-10 שניות בלבד - לא בדיוק Always).

קורא טביעות האצבע הממוקם מתחת למסך והוא מצטיין בדיוק ובמהירות תגובה מעולה, אך המיקום שלו נמוך מדי, מה שדורש תנועות אגודל לא טבעיות כדי להגיע אליו. מנוע הרטט, לעומת זאת, מספק פידבק מדויק ואיכותי למדי במהלך ההקלדה ובשימושים נוספים. 


בצד הימני של המכשיר תמצאו את כפתור ההדלקה, שממוקם בדיוק במקום בו האגודל נוחת באופן טבעי בעת אחיזה. מעליו, כפתורי השליטה בווליום נגישים גם הם, ובתחתית המכשיר ממוקמים שקע ה-USB-C לטעינה, מגירת ה-SIM ורמקול. בראש המכשיר נמצאת עינית ה-IR, המאפשרת שימוש נוח בשלט רחוק, וגם הרמקול העליון. מגירת ה-SIM מאפשרת שימוש בשני כרטיסי SIM פיזיים, אבל אין מקום לכרטיס זיכרון חיצוני. זה אומר שתצטרכו להסתפק בנפח האחסון המובנה, שלמרבה המזל מגיע עד ל-512GB.


מערכת ההפעלה HyperOS, שמבוססת על אנדרואיד 14, מספקת ממשק עשיר בפונקציות מתקדמות, שבהן ניתן למנות צילום מסך במחוות מגע נוחה, הקלטת מסך, נעילת יישומים בסיסמה, אפשרות לאפליקציות כפולות, עיצוב של מסך הנעילה עם שלל אפשרויות, עיצוב מתקדם של מסכי הבית ומגירת האפליקציות, מחוות מגע שונות ועוד. עם זאת, הממשק עדיין עמוס בפרסומות – תופעה מוכרת במכשירי POCO – שמופיעות באפליקציות המובנות ולעיתים דורשות המתנה של מספר שניות לפני שניתן לסגור אותן. מעבר לכך, ה-HyperOS מתעקשת לשלב אלמנטים כמו חלוקה של וילון ההתראות לשני חלקים (כמו במכשירי אפל), מה שלפחות לטעמנו מקשה על הגישה המהירה להתראות.

ערכת השבבים היא Dimensity 7300-Ultra עם 4 ליבות בארכיטקטורת 4 ננומטר. המעבד מספק ביצועים טובים לקטגוריה, לא מעט בזכות זיכרון RAM LPDDR4X בנפח 12GB ואחסון UFS 2.2 מהיר, וברוב המקרים חווית השימוש מהירה וזורמת. אמנם חווינו מדי פעם גמגומים באנימציות בממשק אבל הן היו נדירים ונראה שמדובר בעיקר בצורך באופטימיזציות תוכנה ולא במגבלה של החומרה עצמה. באופן כללי POCO X7 מתפקד היטב במשימות יומיומיות, אבל הגמגומים פה ושם, כמו גם הזמן הממושך יחסית שלוקח לתוכנת המצלמה לעלות, מעידים שלא מדובר במכשיר דגל.

כדי להעריך את ביצועי המכשיר הרצנו כמה מבחנים סטנדרטיים. במבחן של AnTuTu Benchmark המכשיר השיג ציון כולל של 669,892, מה שממקם אותו בקטגוריית מכשירי הביניים. בבדיקת Geekbench 6 הוא קיבל ציון של 1,008 נקודות במבחן הליבה הבודדת ו-2,888 נקודות במבחן ריבוי ליבות. מבחן 3DMark Wild Life, שבודק את יכולות הגיימינג של המכשיר, הציג תוצאה של 3,114 נקודות וקצב פריימים ממוצע של 18.65 FPS. התוצאה הזו לא מאוד מרשימה, אבל היא מספקת חוויית משחק סבירה למשחקים פחות תובעניים או הגדרות גרפיות נמוכות. ולבסוף, במבחן PCMark Work 3.0 שנועד להעריך ביצועי עבודה כוללים, POCO X7 השיג ציון של 12,998 נקודות.

POCO X7 כולל תמיכה בתשלומים ללא מגע באמצעות NFC, תכונה חשובה מאין כמותה כיום שנעדרת מכמה מכשירי דרג ביניים אחרים. עינית ה-IR המובנית בראש המכשיר מאפשרת להשתמש ב-POCO X7 כשלט רחוק למגוון מכשירים ביתיים – פיצ'ר שלא רואים מחוץ לאקוסיסטם של שיאומי ו-POCO.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

צילום והקלטה (30%)

7.5

ה-POCO X7 מצויד במערך צילום שמכיל שלוש מצלמות אחוריות: מצלמה ראשית עם חיישן 50 מגה פיקסל עם צמצם 1.5 וייצוב אופטי (OIS), מצלמה אולטרה-רחבה בת 8 מגה פיקסל, ומצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל. בנוסף, מצלמת סלפי קדמית ברזולוציה של 20 מגה פיקסל משלימה את החבילה.



המצלמה הראשית של POCO X7 היא הכוכבת של מערך הצילום. בתנאי תאורה טובים היא מפיקה תמונות חדות עם פרטים רבים וטווח דינמי מרשים. הצבעים נראים טוב בדרך כלל אבל אינם עקביים – בתמונות שצולמו בזו אחר זו ניתן להבחין בהבדלי גוון משמעותיים, מה שמצריך לעיתים תיקון צבע בתוכנות עריכה. בנוסף, הבחנו שהמצלמה נוטה להדגיש באופן קצת מלאכותי צבעי צמחייה ואת צבע השמיים - יש שיאהבו את זה, אנחנו מעדיפים עיבוד קצת יותר ניטראלי. הייצוב האופטי עוזר בצילומי לילה ובמניעת טשטוש, אך בתאורה נמוכה עדיין ניכרת ירידה באיכות – עם רעש דיגיטלי באזורי צל ושחזור צבעים פחות מוצלח. מצב הלילה הייעודי אכזב אותנו: התמונה נראית "שטוחה" ונעדרת ניגודיות; היא אמנם משמרת יותר פרטים באזורים המוארים אבל לא מחלצת מידע משמעותי נוסף באזורים הכהים ביחס למצב התמונה הרגיל. דווקא צילום ללא מצב לילה ייעודי נראה משמעותית חי ואסתטי יותר לדעתנו.

ל-x7 אין עדשת זום אופטי, אבל המצלמה הראשית מציעה זום X2 "מבוסס חיישן", כלומר חיתוך מאמצע החיישן הראשי עתיר הפיקסלים כדי להתקרב באופן מלאכותי. התוצאות לא משתוות לזום אופטי אמיתי - שימו לב לדשא בתמונת הכבשים להלן, שנראה מלאכותי ולא טבעי - אבל בחלק מהמקרים קיבלנו תוצאות די טובות ובהחלט שימושיות.

כמו במכשירים אחרים בקטגוריית הביניים, המצלמה האולטרה-רחבה בת 8 מגה פיקסל מספקת תוצאות סבירות בלבד. בתנאי תאורה טובים היא מצליחה לשמור על צבעים דומים למצלמה הראשית, אך הפירוט נמוך משמעותית והחדות נפגעת. מצלמת המקרו ברזולוציה של 2 מגה פיקסל מאכזבת: איכות התמונות נמוכה, ולמרות שהיא מאפשרת להתקרב מאוד לאובייקטים, התמונות לא חדות מספיק כדי להיות שמישות באמת.




מצלמת הסלפי ברזולוציית 20 מגה פיקסל מפיקה תוצאות טובות יחסית, במיוחד באור יום. התמונות חדות, הצבעים נעימים וטווח הזווית הרחב מאפשר לכלול יותר פרטים בפריים – יתרון בצילום קבוצתי. אהבנו גם את היכולת של המצלמה להגדיל את טווח השדה פי 0.8 במידת הצורך - המצלמה עושה זאת אוטומטית כדי לתפוס יותר מההתרחשות בפריים כשעוברים למצב צילום רוחבי. עם זאת, איכות צילום הווידיאו של מצלמת הסלפי מוגבלת ל-Full HD בלבד.

ה-POCO X7 תומך בצילום וידיאו ברזולוציית 4K עם קצב של 30 פריימים לשנייה. איכות הווידיאו טובה: הסרטונים חדים למדי, מפורטים ועם צבעים שתואמים את צילום הסטילס. עם זאת, אין תמיכה בקצב פריימים גבוה יותר, כמו 60fps, ומדי פעם זיהינו גמגומים קלים בקצב הפריימים. המייצב האופטי עושה עבודה טובה למדי במזעור רעידות, והסרטונים יציבים יחסית גם בצילום תוך כדי תנועה.

עורך התמונות המובנה מספק כלים נוחים מאוד לעריכת תמונות מהירה גם בלי ידע מקדים, כולל אפשרות להחלפת השמיים בתמונה, אבל נעדרות ממנו תכונות מתקדמות כמו מחיקת אובייקטים חכמה.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

הסוללה בקיבולת 5110mAh הרשימה אותנו מאוד לטובה והצליחה לספק ימי עבודה מלאים ללא מאמץ. בבדיקות שלנו קיבלנו כ-5.5 שעות מסך פעיל, שזה ממוצע טוב לקטגוריה. גם בימים עמוסים מאוד, כולל יום הביקור בשלג שכלל שימוש אינסטיבי במצלמה, הגענו לסוף היום עם 30% או יותר של רזרבה. במקרה שלא טענו את המכשיר בשעות הלילה כהרגלנו, והמשכנו להשתמש במכשיר כרגיל ללא שום חיסכון, קיבלנו יומיים מלאים של שימוש ללא בעיה (בשעה 6 בערב של היום השני עדיין נותרו לנו יותר מ-20% סוללה).


הטעינה המהירה בהספק 45 וואט מאפשרת לטעון את הסוללה במלואה בפחות משעה, ושמחנו למצוא מטען מהיר תואם בערכה. כצפוי אין תמיכה בטעינה אלחוטית.


עמידות (10%)

8.5

POCO X7 מצויד בעמידות למים ואבק בתקן IP68, נתון נדיר בקטגוריית הביניים, ובנוסף המסך מסוגל להמשיך לתפקד גם כשהוא רטוב. המסך מוגן בזכוכית Gorilla Glass Victus 2, שמוסיפה לעמידות בפני שריטות - אבל השוליים הקמורים שלו הופכים אותו לרגיש יותר לשברים והתיקון שלו עשוי להיות יקר יותר. אגב, המכשיר מגיע עם מגן מסך מותקן עליו ואזהרה של שיאומי שמגני מסך אחרים עלולים לפגוע בביצועי קורא טביעת האצבע. שמחנו למצוא בקופסה גם קייס סיליקון שחור, שאמנם מוסיף שכבת הגנה למקרי נפילות או חיכוכים בעצמים שעלולים לשרוט את המכשיר, אבל הוא חלקלק בעצמו ולא תורם הרבה לאחיזה יציבה במכשיר.


הגב מפלסטיק אמנם אינו סופח טביעות אצבע, אבל נראה ומרגיש קצת זול, מה שפוגע בתחושת הפרימיום של המכשיר.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. מחירו החל מ-899 שקלים לגרסת 8/256GB כולל משלוח חינם.