סקירה - סטרימר GOtv S 4K 16GB 2GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - סטרימר GOtv S 4K 16GB 2GB RAM

הטוב
  • התקנה ראשונית פשוטה ומהירה
  • ממשק אנדרואיד נוח לתפעול
  • מחבר USB-C להתקן חיצוני
  • תמיכה ב-Dolby Atmos
הרע
  • שני גיגה RAM בלבד גורמים לעיתים לגמגומי מערכת
  • שלט עם שלושה מקשי פרסומות קבועים
  • ללא יציאה אופטית
בשורה התחתונה
למרות זיכרון RAM נמוך ושלט עם לא פחות משלושה מקשים שהוקצו לפרסומות, הסטרימר של GOtv ממשיך להיות אחד הדילים המשתלמים בשוק. ממשק אנדרואיד TV נוח וברור, מחבר USB לצירוף התקנים והאלחוטיות היציבה הזרימה תכנים ברזולוציית 4K בלי שום גמגומים. היעדר החדשנות עדיין בולט, אך עבור מי שצריך פתרון סטרימינג נוח, ה-GOtv הוא כל מה שאתם צריכים.
הקדמה

ה-GOtv S 4K הוא סטרימר דונגל מבוסס Android TV שמבטיח לספק "חווית צפייה יוצאת דופן", בזכות הבטחה להתקנה פשוטה, תפעול ידידותי ותמיכה ב-Digital Dolby ו-Atmos Dolby. הסטרימר תומך בווידאו ברזולוציה 4K, מצויד במעבד בן ארבע ליבות עם זיכרון RAM של 2GB, נפח אחסון 16GB וכולל מחברי רשת ו-USB-C.

ביצועים (50%)

9

הסטרימר מבוסס על מעבד Cortex-A35 בעל ארבע ליבות, לצד זיכרון 2GB. לא ברור איך נפח כה מצומצם עדיין מצליח להחזיק מעמד בשוק הסטרימרים, אלא שבמבחן התוצאה שוב גילינו שכרגע לא צריך יותר מזה - בערך. ניווט בין האפליקציות מתרחש במהירות וזמני הטעינה לרוב מתרחשים בגלל האינטרנט, ולא בגלל שהמעבד דרש עוד שניה כדי להציג את התוכן. איפה כן מבחינים ברגעי המתנה קטנים? האתחול איטי ואם תפתחו כמה שירותי סטרימינג במקביל, תתחילו להרגיש עיכוב קל במעבר בין התפריטים עם השלט. זה לא דרמטי, אבל מספיק נוכח כדי להזכיר לנו שהגיע הזמן אולי להכפיל את זיכרון ה-RAM.



מבחינת מחברים, ב-GOtv S 4K זמינה יציאת HDMI 2.1 עבור חיבור כבל תואם לטלוויזיה, שני מחברי USB-C, אחד להעברת מתח לסטרימר והשני להתקן חיצוני, דיסק-און-קי למשל. זמינה גם יציאת Ethernet אלא שהיא מסוג 10/100 בלבד, כלומר תומכת במהירות של עד 100Mbps ובאופן די אירוני, עם ה-Wi-Fi הצלחנו להשיג מהירות הורדה גבוהה ממנה בהרבה. לכאן או לכאן, ראוי לציין שבצפייה ברזולוציה 4K לא תצטרכו מעבר למהירות של 50Mbps כדי לצפות בנוחות בתוכן תואם. במבחן בדיקת המהירות של סטרימינג תכני 4K בחיבור Wi-Fi, לא חווינו שום צוואר בקבוק: בתדר 2.4GHz קיבלנו מהירות הורדה של 71Mbps ובתדר 5GHz קיבלנו מהירות הורדה של 391Mbps.



באשר לאיכות הוידאו, הסטרימר מסוגל לנגן ברזולוציה מקסימלית של 4K ב-60 פריימים בשנייה עבור H.265 HEVC ו-4K ב-30 פריימים בשנייה עבור H.264 AVC. יש גם תמיכה ב-HDR, בתקני HDR10+, HDR10, ו-HLG. הסטרימר תומך בפורמטים MPEG, HEVC ובאשר לסאונד, ישנה תמיכה ב-Dolby Atmos. נפח האחסון הרשמי עומד על 16GB, אך אחרי התקנת 3-4 שירותי סטרימינג פופולריים, נשארים בערך 8-8.5GB, קחו זאת בחשבון אם אתם מעדיפים את התכנים שלכם כקבצים מקומיים.

נוחות השימוש (50%)

8

לעומת ה-GOtv 4K שבדקנו לפני קצת יותר משנתיים, גרסת ה-S צנומה משמעותית; היא שוקלת פחות, קלה יותר להסתרה מאחורי הטלוויזיה ומזכירה בצורתה את דונגל ה-Chromecast המפורסם של גוגל. בדומה לסטרימר המפורסם של גוגל, גם ב-S 4K ישנו כבל HDMI מובנה שמבצבץ החוצה, הנכנס ישירות אל יציאת HDMI שבטלוויזיה. כדי להעביר מתח לסטרימר, נדרש גם חיבור כבל USB-C ממנו אל שקע חשמל סמוך. קחו בחשבון עניין מאתגר: ספק הכוח שקיבלנו במארז בלט החוצה והפריע לטלוויזיה המוצמדת לקיר לחזור למקומה במקביל לקיר. במקרה שלנו נאלצנו להוסיף מתאם קטן שהאריך את כניסת השקע אל מחוץ לחלק הפחות-צמוד של הטלוויזיה אל הקיר. מעצבן. מלבד הסטרימר, במארז קיבלנו שלט, כבל USB-C ל-USB-C באורך מטר וצמד סוללות AAA עבור השלט.



ההתקנה הראשונית היא בתצורת Plug n Play מאוד קלה ואחרי שמחברים את צמד הכבלים, HDMI וה-USB, הסטרימר נדלק והממשק של אנדרואיד לוקח פיקוד. ההתקנה הראשונית כללה סנכרון בין פקודות שלט הסטרימר לטלוויזיה – ובמקרה שלנו היצרנית אותרה אוטומטית. לאחר מכן המערכת ביקשה להתחבר לרשת Wi-Fi סמוכה ולבסוף התחברנו לחשבון הגוגל שלנו כך שהתכנים האישיים שלנו יישלפו ברגע.



ממשק הסטרימר מבוסס על Android TV 12 - שימו לב לא להתבלבל עם ממשק Google TV, שלרוב מותקן בטלוויזיות חכמות וכולל יותר פיצ'רים כמו התאמת תוכן אישית, תאימות משופרת לשירותי סטרימינג – ויש שיגידו גם חווית משתמש יותר אינטואיטיבית. אנחנו אישית לא מצאנו הבדלים מהותיים אחרי שהשתמשנו בשניהם תקופה לא מבוטלת, אם כי ברור שלכל משתמש יהיו דרישות שונות מהטלוויזיה שלו. מבחינת שירותי סטרימינג פופולריים, התאימות מושלמת; התקנו את שירותי הסטרימינג נטפליקס, דיסני+, ספוטיפיי ואת אפליקציות החדשות של 12, 13 וכאן. כולן הציגו היטב את התכנים ולא הופיעו "מתיחות" גרפיות או תקלות בממשק שיעידו על ניסיון התאמה כושל לממשק.




באשר לשלט, הוא קטן וקל, נטול מקשי ספרות למי שזה משנה לו ומציע כמה שימושים שמופעלים בתדירות גבוהה בקליק בודד; חיפוש קולי, דף הבית, השתק ומקשים ייעודיים עבור יוטיוב, פריים וידאו ונטפליקס – אבל גם פרסומות טהורות כמו FreeTV ועוד שני מקשים עם ייעוד מאוד ספציפי. למען הסר ספק, אי-אפשר למפות אותן מחדש לפי בקשתנו. השלט צויד במיקרופון והשליטה הקולית דרכו עבדה כנדרש; פשוט לחצנו על המקש הייעודי, אמרנו בקול את מה שרצינו לחפש ביוטיוב, למשל, והממשק הצליח ברוב הזמן להבין את מה שביקשנו ממנו.