סקירה - מסך מחשב Lenovo Legion R34w-30 67C7GACB ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo Legion R34w-30 67C7GACB

הטוב
  • הרגשה עוטפת וסינמטית במשחקי הרפתקאות
  • תומך בטכנולוגיית FreeSync Premium
  • ארגונומי יחסית למסך כה גדול וקעור
  • מחיר נוח
הרע
  • מחברים פונים כלפי מטה, אין USB
  • פחות מתאים למשחקי FPS
  • ללא תמיכה ב-G-SYNC
  • תוכנה לא יציבה
בשורה התחתונה

למסך הגיימינג הקעור R34w-30 של לנובו תצוגה עוטפת וקצב ריענון גבוה הבולטים לטובה בעיקר במשחקי הרפתקאות, זאת לצד מבנה ארגונומי שמצליח להיות נוח כמו שהוא נאה. יחד עם זאת, תוכנת הניהול הרעועה והיעדר חיבורי USB מזכירים שאי-אפשר ליהנות מכל העולמות ובתמורה לתג מחיר נוח-יחסית, נעשו כאן מספר פשרות ועדיין - ה-R34w-30 הוא אחד ממסכי הגיימינג הקעורים המשתלמים ביותר כרגע.

הקדמה

ה-R34w-30 מסדרת Legion של לנובו הוא מסך גיימינג קעור בגודל 34 אינץ', המצויד בפאנל VA בעל קצב ריענון 180Hz ורזולוציה 1440X3440 פיקסלים וזמן תגובה 0.5ms. עוד במסך: תאימות ל-FreeSync Premium, תוכנה ייעודית ורמקולים מובנים. המסך תואם למחשב וכן לקונסולות Xbox Series X/S ,PS5 ,PS4, Switch.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (35%)

8.5

המסך מצויד בפאנל ה-VA, שנחשב לבעל טווח צבעים רחב משמעותית לעומת פאנל TN, אבל עדיין רחוק מלהציע את עושר הצבעים של פאנל IPS היוקרתי-יותר. לשימוש שאינו עיצוב, כלומר גיימינג כייעודו של המסך, ה-R34w-30 שירת אותנו היטב. סולמות הצבעים הנתמכים sRGB 99% ו-DCI P3 90% מספקים טווח צבעים רחב ונדיב שגיימרים יעריכו, אבל גם משימות עיצוב מבוססות בתוכנות Adobe אין שום בעיה להשלים עם המסך. המסך הקעור מצוין יעיל בהצגת צירי זמן ארוכים; אם זה למשל עריכות וידאו ב-Premiere, After Effects או CapCut, שילוב של התצוגה הרחבה והאופי הקעור מציגים יותר תוכן מבלי לבצע יותר מדי פעולות גלילה לרוחב, פשוטו כמשמעו. בצג הענק תומכת רזולוציה תואמת של 1440X3440 פיקסלים והטקסטים מוצגים חדים כתער.




מבחינת אופי הקיעור, מדובר ברדיוס 1500R, עמק השווה שבין מסכי ה-1800R הכמעט-שטוחים ל-1000R לקעורים מאוד. המשמעות היא תחושת מרחביות קלה, שבעיקר מקלה על העיניים להגיע לקצוות המסך הקיצוניות – אבל יש לזה גם חיסרון, עליו נרחיב במבחן הגיימינג. הבהירות שומרת על ערך סטנדרטי בעוצמת 350cd/m² וראוי להוסיף שההשתקפויות מעטות, בעיקר בזכות ציפוי מט שמעל הצג. במקרים מאתגרים יותר בהן השמש פגעה ישירות במסך, פשוט העצמנו את הבהירות.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

גיימינג ועריכה גרפית (35%)

8

למסך יש כמה תכונות ייעודיות לגיימינג, כמו קצב ריענון בתדר 180 הרץ, זמן תגובה 0.5ms ב-MPRT, תמיכה בסינכרון אדפטיבי בטכנולוגיית FreeSync Premium של AMD ותכונות גיימינג מבוססות תוכנה, אליהן נגיע בהמשך. שימו לב לשני ענייניים טכניים הנוגעים לקצב הריענון: את קצב הריענון המקסימלי תקבלו רק בחיבור כבל DP. חיבור כבל HDMI יספק קצב ריענון של עד 100 הרץ בלבד. שנית, אין כאן תמיכה ב-G-SYNC, הטכנולוגיה המתחרה של Nvidia ואם ברשותכם כרטיסי מסך של החברה, קחו זאת בחשבון.



תוכנת Lenovo Artery תומכת במסך ומציעה הרבה אפשרויות, ביניהן שינוי פרמטרים של התמונה, מעבר בין מצבי תצוגה שונים, חלוקת מסך ועזרי גיימינג קטנים כמו הוספת סופר פריימים וכוונת. הבעיה? התוכנה מאוד לא יציבה ברמה הטכנית; לפעמים היא עובדת כנדרש ולפעמים פתיחת התוכנה מובילה למסך שחור שלא מגיב – עד שרק אתחול המחשב פותר את הבעיה ומחזיר לחיים את התוכנה. בדקנו את הנושא בשני מחשבים נוספים והתופעה חזרה בכל אחד מהם, מה שמוביל אותנו למסקנה שה-Artery לא משויפת עד הסוף ברמה הטכנית. עוד עניין קטן ומעצבן: כדי שפיצ'ר פיצול המסכים יעבוד, התוכנה חייבת לפעול ברקע, לא ב-Tray icon אלא ממש כחלון פעיל ב-Taskbar.



לטובת הבדיקה שיחקנו בשני כותרים שבוחנים תכונות שונות של המסך: הראשון הוא משחק הפעולה/הרפתקאות Horizon Forbidden West והשני הוא משחק הפעולה התחרותי מגוף ראשון COD: Black Ops 6, ברצף משחקי רשת מהירים. נתחיל מהמחמאות: שילוב של מסך כה גדול וקעור, ברזולוציה גבוהה ובקצב ריענון בתדר גבוה, מעבירים יחד היטב תחושת מרחביות עמוקה שרק משחק יפיפה כמו HFW יודע להציע. ראוי גם להוסיף שתצטרכו להצטייד בכרטיס מסך אימתני כדי להצליח להריץ את המשחק המדובר ודומיו התובעניים ברזולוציה וקצב ריענון כה גבוהים, בטח אם תבחרו בהגדרות גרפיקה Ultra. אבל כל עוד ברשותכם חומרה עוצמתית תומכת, החוויה סינמטית להפליא.



ב-COD: Black Ops 6 התלהבנו הרבה פחות. המרחק בין קצוות מסך התגלה כחרב פיפיות; בזמן שה-POV שלנו גדל משמעותית, המשחקיות התזזיתית גרמה לצוואר שלנו לעבוד שעות נוספות וכבר אחרי חצי-שעת משחק התחלנו לנוע באי-נוחות בכיסא, בתחושה שגם עקומת למידה נסלחת מאוד לא תפצה את העורף המתאמץ. יכול מאוד להיות שאילו המסך היה משודך לשחקן קונסולה החוויה הייתה שונה, בעיקר בגלל מרחק המסך מעיני השחקן - אבל כשחקני מחשב, התקשינו מאוד להתרגל לחוויית המשחק.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

7.5

ה-R34w-30 הוא שודד-נדל"ן רציני: כולל המעמד, רוחבו 81 ס"מ, גובהו 58 ס"מ בשיא ועומקו 32 ס"מ. משקלו 5.8 ק"ג משמעותיים, תוצר של ספק הכוח ששולב בתוך המסך – אם כי בהתחשב בזה שמדובר במסך קעור בגודל 34 אינץ', זה די נסלח. את המסך ניתן לתלות על קיר או זרוע מתכווננת בתקן VESA 100X100 הסטנדרטי. המעמד מסיבי וצורתו כ-V, כך שניתן לשלב במרכז רמקול רוחבי, מעמד לסמארטפון או כל פריט עיצובי שיתאים לסט אפ האישי שלכם. במרכז המעמד חור מלבני לסידור כבלים. למסך צמד רמקולים מובנים, כ"א בהספק 3W ואין טעם להתעכב עליהן; עבור גיימינג הן לא ישרתו אתכם כלל. הם אולי מספיקים בשביל סרטוני הדרכה קצרים או להאזין להקלטות ווטסאפ – ושם זה נגמר.



מבחינת חיבורים, במסך זמינות שתי יציאות HDMI בגרסה 2.1 ו-DP בגרסה 1.4 וכן יציאת אוזניות 3.5 מ"מ. למען הסר ספק, אין כאן שום מחברי USB , לא עבור טעינה ולא עבור חיבור התקנים חיצוניים. כל המחברים פונים כלפי מטה, כך שהגישה אליהן לא נוחה כמו מחברים במרכז גב המסך שהיציאה שלהם מקבילה לשולחן. מסך ה-OSD נקי ומסודר ודרכו ניתן לשלוט על ערכי התמונה המוצגת, לעבור בין מצבי תצוגה במהירות ולהגדיר כמה ערכי גיימינג סמליים כמו OverDrive והפעלת הסנכרון האדפטיבי. לא פחות חשוב, תפריט ה-OSD נשלט על ידי ג'ויסטיק, שעדיף לטעמנו פי כמה על פני סדרת מקשים פיזיים.


מבחינת ארגונומיות, המסך מציע הטיה של 22 מעלות לאחור ו-5 מעלות קדימה, הגבהה של עד 13.5 ס"מ וסיבוב לצדדים של 30 מעלות לכל כיוון. סיבוב לאורך אין כאן, שלא במפתיע מדי בהתחשב בכך שמדובר במסך קעור בגודל 34 אינץ'.